Γειά σας.Είμαι 14 χρονών , θα πάω 3η γυμνασίου και η κατάσταση με εμένα και την αγορά σκύλου είναι αρκετά περίπλοκη.Εδώ και 2 χρόνια θέλω να αγοράσω σκύλο -έχω πληροφορηθεί για το θέμα του εκτροφέα ,τα puppy mills και τα σχετικά- συγκεκριμένα θέλω γερμανικό ποιμενικό.Αυτό το αποφάσισα μετά από ΠΟΛΥ ψάξιμο.Επίσης εκτός από το ψάξιμο που έκανα μάζεψα και χρήματα (3000 ευρώ)για την αγορά (πιστεύω γύρω στα 1000 ευρώ από εκτροφέα) και τον πρώτο χρόνο ζωής το σκύλου.Το θέμα όμως δεν είμαι εγώ αλλά οι γονείς μου οι οποίοι αρνούνται να βάλουν το σκύλο μέσα στο σπίτι (κατά τα άλλα είναι εντάξει).Έτσι λοιπόν το είχα πάρει απόφαση ότι μέχρι να πάω φοιτητής δεν θα πάρω σκύλο (γιατί αν έπαιρνα δεν θα πέρναγε καλά).Πρόσφατα όμως διάβασα πως δεν πρέπει απαραίτητα ο σκύλος να είναι μέσα στο σπίτι αλλά μπορεί να είναι και έξω και να περνά καλά.Δεν είχα ξανά ποτέ σκύλο ούτε οι γονείς μου αλλά έχω καταλάβει τις απαιτήσεις που έχει ένας σκύλος και μπορώ να της καλύψω.Αυτό που θα κάνω εγώ δηλαδή είναι το εξής:Από τις 6 μέχρι τις 7 το πρωί θα τον βγάζω βόλτα (εγώ έτσι και αλλιώς κάνω τρέξιμο κάθε πρωί ΚΑΙ πριν από το σχολείο απλά τώρα θα το κάνω και με το σκύλο,δηλαδή ακόμα καλύτερα.Μετά θα πηγαίνω πάλι να τον βλέπω το μεσημέρι γύρω στις 3:30 μέχρι τις 4:00 (επειδή δεν έχω φροντιστήρια τότε (αρχίζω στις 5) και μετά πάλι το βράδυ μία βόλτα για 1 ώρα.Α επίσης όταν τελειώνουμε κάθε βόλτα μετά από περίπου ένα τέταρτο θα του βάζω και να τρώει και αν πει ο εκτροφέας και το μεσημέρι.Λέω ότι θα πηγαίνω να τον βλέπω επειδή εκεί που θα μένει δεν είναι ακριβώς ο κήπος μας αλλά κάτι σαν το κτήμα μας (10 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι μου και έχει πάρα πολύ χώρο).Όσο για το τι σκοπεύω να κάνω στο μέλλον...Όταν γίνω φοιτητής θα τον πάρω μαζί μου,όταν είμαι στρατό θα τον κρατήσουν οι γονείς μου (τους έχω ρωτίσει και συμφωνουν να τον φροντίζουν όπως θα το κάνω και εγώ).Μετά από το στρατό συνέχεια μαζί μου.Για το οικονομικό θέμα δεν υπάρχει πρόβλημα αν έχω υπολογίσει σωστά ότι χρειάζεται 200 ευρώ πάνω 200 ευρώ κάτω 1000 ευρώ.Α και κάτι άλλο σε 2 χρόνια θα μετακομίσουμε και θα πάμε στο παλιό μου σπίτι που έχει και μεγάλο κήπο (κανονικό) και θα τον βλέπω και περισσότερο.Για να τελειώνω θέλω να πω πως σκοπεύω να κάνω θυσίες για τον Γ.Π. Τι λέτε να τον πάρω;;;Μήπως να περιμένω 2 χρόνια;;;;Ή ακόμα περισσότερο μέχρι να γίνω φοιτητής;;;;;
Συγνώμη αν σας κούρασα και ευχαριστώ προκαταβολικά.
Υ.Γ. Αν τον πάρω θα τον πάρω όταν αρχίσει το επόμενο καλοκαίρι για να έχω περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ μαζί του.
Συγνώμη αν σας κούρασα και ευχαριστώ προκαταβολικά.
Υ.Γ. Αν τον πάρω θα τον πάρω όταν αρχίσει το επόμενο καλοκαίρι για να έχω περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ μαζί του.
Last edited: