Καλησπέρα σας!!!!

emmy

Member
14 Απριλίου 2011
22
0
Ηράκλειο Κρήτης
Καλησπέρα και καλώς να μας δεχτείτε στην παρέα σας!Αρχικά να πω ότι το forum είναι καταπληκτικό και χαίρομαι που μου δίνετε η δυνατότητα να ανταλλάξω απόψεις και εμπειρίες με ανθρώπους που αγαπούν όσο και εμείς τους μικρούς μας τετράποδους φίλους.
Πριν από ένα περίπου μήνα χάρισαν σε εμένα και το αγόρι μου ένα ημίαιμο θηλυκό τσιουάουα 3 μηνών.Το σκυλάκι μας το ονομάσαμε Ζιζέλ. Μία εβδομάδα αφότου την πήραμε αλλάξαμε σπίτι, επομένως η Ζιζέλ μέσα σε 10 ημέρες είχε αλλάξει 2 φορές περιβάλλον... Παρόλα αυτά το σκυλάκι μας έχει κοινωνικοποιηθεί πλήρως και έχει γίνει πολύ παιχνιδιάρα! Σιγά σιγά προσπαθούμε να την εκπαιδεύσουμε στα βασικά (εκπαίδευση τουαλέτας και βασικές εντολές όπως "κάτω"). Είναι πανέξυπνη και φαίνεται να μαθαίνει γρήγορα. Καθότι ημίαιμο είναι λίγο μεγαλύτερο από τα γνήσια και τώρα που είναι 4 μηνών και κάτι ζυγίζει ήδη 2,8 kg και αναρωτιόμαστε πόσο μπορεί να μεγαλώσει ακόμα...Αυτά για τώρα....έτσι για να γνωριστούμε!
Και καλώς σας βρήκαμε!!!!

christab

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2011
314
1
Καλώς ήρθες! Να την χαίρεσαι την Ζιζέλ! Βάλε μας και καμιά φωτογραφία να την δούμε!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλως ήρθατε!Περιμένουμε φωτογραφίες!
Στο φόρουμ θα βρεις πολλές πληροφορίες για το πως να μεγαλώσεις σωστά το κουτάβι σου!
Σου δίνω αυτά τα λινκ ενδεικτικά, αλλα με αναζήτηση μπορείς να βρεις κι άλλα :)
10 συμβουλές για καθαρό σπίτι
Mεγαλωνοντας ενα κουταβι
Πώς να μεγαλώσετε ένα πιο έξυπνο κουτάβι
βασική εκπαίδευση και ηλικία

Καλό διάβασμα και καλές συζητήσεις :)

emmy

Member
14 Απριλίου 2011
22
0
Ηράκλειο Κρήτης
Ευχαριστώ για τους χαιρετισμούς σας!!!
Δεν ξέρω αν ανεβάζω με τον σωστό τρόπο τις φωτογραφίες....Πάντως έχω δημιουργήσει άλμπουμ στο προφίλ μου όπου μπορείτε να δείτε την Ζιζέλ μας.......και τα αυτιά της!!!!
Και μία ερώτηση... Τα αυτάκια της (το υποκοριστικό είναι τρόπος του λέγειν...) όταν την πήραμε μπορούσε να τα σηκώσει...Πριν από 10 μέρες έπεσε το ένα και μετά από λίγο και το άλλο... Η κτηνίατρος μας είπε πως έπεσαν λόγω έλλειψης ασβεστίου. Η αλήθεια είναι πως της είχαμε αλλάξει την τροφή που παίρναμε από το pet shop σε μία του supermarket.(δεν ξέρω αν μπορώ να γράψω όνομα). Τώρα της δίνουμε πάλι την πιο ακριβή ύστερα από προτροπή της κτηνιάτρου. Απλά αναρωτιέμαι αν θα ξανασηκωθούν τα αυτάκια της....

Last edited by a moderator:

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Kαλως ηρθες να την χαιρεστε...φατσα!!!Φυσικα και μπορεις να γραψεις την μαρκα!!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Καλώς μας ήρθατε...!!! Φάτσα η μικρή σου!!

Λοιπόν θεωρώ ότι οι τροφές από το supermarket (επιτρέπεται να λες επωνυμίες, φίρμες ή μάρκες) είναι ό,τι χειρότερο γιατί μπορεί να χορταίνουν το σκυλάκι δεν του δίνουν τα απαραίτητα συστατικά και βιταμίνες. Πολύ σωστά σε συμβούλεψε ο κτηνίατρος και σωστά ακολούθησες τη συμβουλή του. Μην κάνεις "πειράματα" με τη διατροφή της μικρής, είναι στην ανάπτυξη και χρειάζεται ό,τι καλύτερο σαν τα μωρά.
Άλλωστε σ' αυτή τη ζωή ό,τι πληρώνεις παίρνεις...!!! Και στην τελική πόσο να τρώει κι αυτό για να κάνει την φοβερή διαφορά στα έξοδά του!!! ;)

Επίσης η μικρή αλλάζει δόντια σε αυτή την ηλικία και ως ένα βαθμό επηρεάζει και τα αυτιά, διότι αναδομείται το σύνολο του κρανίου - κεφαλιού. Εάν λοιπόν δεν τρέφεται και σωστά δεν θα μπορέσουν να επανέλθουν.

emmy

Member
14 Απριλίου 2011
22
0
Ηράκλειο Κρήτης
chrysoula Καλημέρα!

Όντως η αλλαγή της τροφής δεν κάνει την μεγάλη διαφορά στο έξοδά της αλλά δεν γνώριζα την μεγάλη διαφορά ποιότητας των τροφών και την βαρύτητα αυτής στην ανάπτυξη της μικρής μας. Τώρα της δίνω την Hills πάλι όπως στην αρχή. Ελπίζω να σηκωθούν πάλι τα αυτάκια της...Επίσης η κτηνίατρος μας είπε ότι αν τρέφετε με την Hills δεν είναι ανάγκη να της δώσουμε πρόσθετα ασβέστιο... Εσείς τι λέτε;
Και κάτι ακόμα...Από χτες τρώει πολύ λίγη τροφή. Δεν νομίζω ότι φταίει η αλλαγή γιατί από την Τρίτη το βράδυ που της ξαναδώσαμε την Hills έτρωγε μία χαρά έως και χτες. Υπάρχει περίπτωση να είναι επειδή αλλάζει δόντια και πονάει όταν την μασουλάει; Πάντως τα κοκαλάκια της τα μασουλάει με ζήλο σαν να την ανακουφίζουν, αλλά αν μπορεί να μασουλήσει τα κόκαλα γιατί όχι και την τροφή;

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Καλημέρα και σε σένα emmy. Τα κουτάβια κάνουν κάποια στιγμή νερά με την τροφή τους για διάφορους λόγους, μεταξύ αυτών και η αλλαγή των δοντιών. Εσύ να τηρείς το πρόγραμμα και μην ανησυχείς. Όντως τα μασουλητήρια τα ανακουφίζουν. Εμένα βάζει και τα δάχτυλά μας στο στόματης για να τις "γαργαλίσουμε" τα ούλα.

Έχε υπόψη σου (για την επόμενη φορά που θα χρειαστεί) την τροφή την αλλάζουμε σταδιακά για περίπου μία βδομάδα ανακατεύοντας παλιά και καινούρια και αλλάζοντας τις ποσότητες έτσι ώστε προς το τέλος να μείνει μόνο η καινούρια.
Οι καλές τροφές του εμπορίου είναι πλήρεις και παρέχουν όλα όσα χρειάζεται ο σκύλος. Άκουσε την κτηνίατρό σου και βλέπεις στη πορεία.