Καλησπέρα πέρα ως πέρα

evie131284

Member
3 Ιουλίου 2011
9
0
Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ!
Σας διαβάζω εδω και αρκετό καιρό, μα δεν συμμετέχω στις κουβέντες σας γιατί δεν εχω σκυλί:( οποτε... τι να πω κι εγω??
Απλά επειδή πλησιάζει η ώρα που θα μπορέσω να έχω κι εδώ το δικό μου συντροφάκι είπα να σας συστηθώ...
Κατ αρχας ειμαι η Ευη, ειμαι απο Χαλκιδικη και απο τον Οκτωβριο/Νοεμβριο θα παω με τον αντρα μου στο δικο μας σπιτι σε οικοπεδο ενος στρεμματος. Αυτή την στιγμή ζουμε σε ενα μικρο διαμερισμα πανω απο τα πεθερικα που ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ τα σκυλια, κια γι αυτο δεν εχουμε κανει κινηση...
Η σκεψη μας ειναι να παρουμε ενα αδεσποτακι, ειτε απο φιλοζωικη ειτε απο τον δρομο.
Γενικα ξερω τις αποψεις σας οτι ο σκυλος πρεπει να ζει μονιμα μεσα στο σπιτι...κι εγω συμφωνω
απλα επειδη ο συζυγος δεν ενθουσιαζεται με την ιδεα αναρωτιεμαι αν θα μπορουσα να συνιδασω το μεσα εξω...και αν θα μπορουσε να συνηθησει ενα σκυλι σε αυτο το μοτιβο..και αν θα ηταν ικανοποιημενο και ευτυχισμενο..

Καλως ηρθα λοιπον! και καλες κουβεντες ευχομαι!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλώς ήλθες!:)

...απλα επειδη ο συζυγος δεν ενθουσιαζεται με την ιδεα αναρωτιεμαι αν θα μπορουσα να συνιδασω το μεσα εξω...και αν θα μπορουσε να συνηθησει ενα σκυλι σε αυτο το μοτιβο..και αν θα ηταν ικανοποιημενο και ευτυχισμενο...
"Κάποτε" (όχι πάρα πολύ μακρυά, στο παρελθόν), ούτε εγώ ενθουσιαζόμουν με την ιδέα...

Οταν, όμως, είδα εκείνο το κουταβάκι, να προσπαθεί να τρέξει προς το μέρος μου, με τα στραβά του ποδαράκια... όλα άλλαξαν!!!:D όποιον και να ρωτήσεις "εδώ μέσα", θα στο πει!

evie131284

Member
3 Ιουλίου 2011
9
0
Καλώς ήλθες!:)

"Κάποτε" (όχι πάρα πολύ μακρυά, στο παρελθόν), ούτε εγώ ενθουσιαζόμουν με την ιδέα...

Οταν, όμως, είδα εκείνο το κουταβάκι, να προσπαθεί να τρέξει προς το μέρος μου, με τα στραβά του ποδαράκια... όλα άλλαξαν!!!:D όποιον και να ρωτήσεις "εδώ μέσα", θα στο πει!
Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Κι εγω αυτο πιστευω πως θα συμβει (ή το θέλω πολύ) αλλά δεν μπορώ να βασιστώ στο ότι θέλω πολύ να συμβει...
Αν πάρουμε το σκυλί και μένει το βράδυ μέσα μαζί μας ή έξω και την ημέρα μπαινοβγαίνει κια αυτό δεν του αρκει... εγω δεν θα είμαι ΟΚ μέσα μου.
Το σκυλί σκεφτόμαστε να είναι ενήλικο.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλώς μας βρήκες!
Κατά την άποψή μου είναι λάθος να αποκτούμε σκύλο συντροφιάς, βάζοντας διάφορους περιορισμούς, όπως π.χ. να απαγορεύεται να μπει ο σκύλος στο σπίτι.
Τι είναι αυτό που ενοχλεί τον άντρα σου στο να είναι ο σκύλος μέσα στο σπίτι?
Συζητήστε σε αυτή τη βάση, του τι είναι αυτό που τον ενοχλεί και αν δεν μπορεί να το ξεπεράσει, αφήστε το καλύτερα.

Επίσης, υπάρχει και κάτι άλλο που ίσως πρέπει να σκεφτείτε. Το ενδεχόμενο απόκτησης ενός μωρού. Αν έχετε σκύλο και περιμένετε μωρό, είναι σχεδόν βέβαιο πως όλο σας το περιβάλλον θα σας "πιέζει" να διώξετε το σκύλο. Αν κι ο άντρας σου ήδη δεν είναι ενθουσιασμένος με την ιδέα του σκύλου...δεν βλέπω τη ζυγαριά να γέρνει υπέρ του σκύλου.

Θέλει σκέψη και σοβαρή συζήτηση, για να πάρετε τη σωστή απόφαση για όλους :)

Συνήθως οι άντρες λυγίζουν τελικά σε αυτό το θέμα, γιατί δεν είναι αυτοί που καθαρίζουν. ;)

evie131284

Member
3 Ιουλίου 2011
9
0
Εμένα πάλι οχι! (αυτο παει στα πεθερικα)
Ο άντρας μου απλα εχει την αποψη πως το φυσικο περιβαλλον του σκυλου ειναι η αυλή και οχι το σπιτι. οπως πολλοι αλλωστε..
μεσα δεν θελει σκυλι γιατι φοβαται τις ζημιες, πως θα λερωνει, κτλ
και δεν ειναι καθετος στο να μην μπαινει μεσα, αλλα μου προτεινει να κοιμαται μεσα, την μερα να ειναι στην αυλη, μπαλκονι και φυσικα να πηγαινει τις βολτες του κανονικα..
σημειωση 1. ο αντρας δουλευει απο το σπιτι και τους 4-5 μηνες θα δουλευει στο μπαλκονι του σπιτιου..

δεν ξερω ρε παιδια με απογοητευσατε...πιστευα πως δεν θα ηταν τοσο τραγικο το μεσα εξω...
σημειωση 2. πριν 3 χρονια φιλοξενισαμε για 2 μηνες το κοκερ ενος φιλου. μεσα στο σπιτι. του ελλειπε οταν μας την πηρε...

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
και δεν ειναι καθετος στο να μην μπαινει μεσα, αλλα μου προτεινει να κοιμαται μεσα, την μερα να ειναι στην αυλη, μπαλκονι και φυσικα να πηγαινει τις βολτες του κανονικα..
σημειωση 1. ο αντρας δουλευει απο το σπιτι και τους 4-5 μηνες θα δουλευει στο μπαλκονι του σπιτιου..

δεν ξερω ρε παιδια με απογοητευσατε...πιστευα πως δεν θα ηταν τοσο τραγικο το μεσα εξω...
σημειωση 2. πριν 3 χρονια φιλοξενισαμε για 2 μηνες το κοκερ ενος φιλου. μεσα στο σπιτι. του ελλειπε οταν μας την πηρε...
Εγώ προσωπικά, χιούμορ έκανα... προχώρα και μη φοβάσαι τίποτα... μια χαρά φαίνονται τα πράγματα :)

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθες :)
Εγω σε βρισκω αρκετα ενημερωμενη και πιστευω οτι μια χαρα θα ειναι ο σκυλος στο μεσα εξω. Μπορει αργοτερα ο αντρας σου να ειναι εκεινος που μετα δεν θα θελει το "εξω" :p
Αλλα πιστευω οτι κι απο μονος του ο σκυλος μεσα στην διαρκεια της ημερας θα του αρεσει να ειναι εξω ειδικα αν ειστε κι εσεις εκει, ειτε να δουλευει ο αντρας σου, ειτε να φατε εξω το καλοκαιρι κλπ κλπ. Απο την στιγμη που σου ειπε να κοιμαται μεσα το βραδυ τοτε ολα οκ.
Συν οτι αν σωσετε ενα σκυλι απο φιλοζωικη που ζουσε στους δρομους και τωρα σε ενα κλουβι δεν νομιζω να υπαρχει πιο μεγαλη χαρα γι αυτο το σκυλι απο την αγαπη σας.
Μια χαρα θα ειναι και το σκυλι και εσεις.
Απλα ελπιζω να μην εχει προβλημα να βαλει το σκυλι στο αμαξι πχ ε? :p Το ξερω ακυρη ερωτηση απλα ειπα να το πω κι αυτο.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Δοκίμασε την φιλοξενία για αρχή έχει φιλοζωικές στην Χαλκιδική.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Κι εγώ συμφωνώ, είσαι πολύ πιο ενημερωμένη από τον μέσο άνθρωπο που ψάχνεται για σκύλο και νομίζω ότι θα τα πάτε μια χαρά.
Μόνο να είσαι σίγουρη 100% ότι ο άντρας σου θέλει σκύλο και ότι καταλαβαίνει ότι είναι δέσμευση 10-15 χρόνων, και ότι και να συμβεί στην ζωή σας σε αυτό το διάστημα, παιδιά , μετακομίσεις κλπ πρέπει να τον υπολογίζει μέσα! Αν είσαι σίγουρη γι αυτό προχώρα και τα υπόλοιπα θα τα βρείτε μια χαρά στην πορεία.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλέ γιατί σε απογοητεύσαμε?
Συγγνώμη, δεν εννόησα ότι σας θεωρώ ακατάλληλους για σκύλο, δεν σας ξέρω άλλωστε, ούτε έδωσες τόσες λεπτομέρειες που να μπορώ να κρίνω από τα γραπτά σου!
Απλά προσπάθησα να σου δώσω τροφή για σκέψη, ας πούμε.

Δεν θεωρώ δυστυχισμένους τους σκύλους που ζουν μέσα-έξω. Αλίμονο! Τι καλύτερο για το σκύλο να έχει πρόσβαση σε έναν ασφαλή χώρο, εκτός σπιτιού?
Τόνισα απλά ότι θα πρέπει να σκεφτείτε καλά, αν πραγματικά θέλετε σκύλο, ειδικά ο άντρας σου που λες ότι είναι κάπως διστακτικός. Γιατί αν ξεκινάμε, άντε να πάρουμε αλλά να ζει στον κήπο, μετά ξεκινάνε τα "εντάξει μωρέ, δεν έχει ανάγκη να πάει βόλτα, όλη μέρα στον κήπο παίζει" κλπ κλπ

Βασικά, αυτά που λέει ο αγαπητός takis_ft, αν αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια δέσμευση 10-15 χρόνων, με τα καλά και τα άσχημά της, τότε να προχωρήσετε. Και μάλιστα σώζοντας ένα σκυλάκι από το κλουβί ή το δρόμο. :)

evie131284

Member
3 Ιουλίου 2011
9
0
Την περιμενω πολλα χρονια την στιγμη που θα ειμαι οικονομικα ανεξαρτητη και θα ειμαι στο δικο μου σπιτι για να εχω ενα δικο μου σκυλακι.. γι αυτο απογοητευτηκα με αυτα που μου ειπες... αν και μ αυτα που υποθετω πως εχεις συναντησει λογικο να εισαι διστακτικη και ενας λογος παραπανω που δεν με γνωριζεις...

Ναι ξερουμε πως θα το εχουμε μαζι μας τα επομενα 10-15 χρονια και αυτο μας κανει πολυ χαρουμενους!μεχρι που αντρας μου δεν ηθελε ενηλικο για να μην μας φυγει πιο συντομα απ οτι ενα κουταβι..
Απλα εγω σκεφτομαι πως με το ενηλικο θα ηταν πιο ευκολο το θεμα ζημιας και καθαριοτητας που ειναι και οι μονοι προβληματισμοι του αντρα μου...

Οποιαδηποτε αλλη συμβουλη σας θα την δεχτω με χαρα!

Χρονο ετσι κι αλλιως εχω ακομη για πολυυυυυ διαβασμα!