Καλησπέρα κι από εμένα!

zoizzzzz

Member
10 Μαρτίου 2011
8
0
Λάρισα
Καλησπέρα παιδιά!
Το όνομά μου είναι Ζωή και πριν από 2 μήνες αποκτήσαμε ένα αρσενικό Μαλτεζάκι. Τον Loki!!! Είναι πανέξυπνος και κούκλος! Έχουμε όμως ένα μικρό προβληματάκι... Τον τελευταίο καιρό, όταν τον μαλώνουμε, δαγκώνει επίμονα το πίσω πόδι του και μας γαυγίζει (παράλληλα κουνάει και την ουρά του). Τον πήγαμε στον κτηνίατρο να δει αν χτύπησε ή αν είχε κάποια πλήγη στο πόδι του, αλλά ήταν εντάξει. Το συζήτησα μαζί του και μου είπε ότι ίσως το κάνει από αντίδραση στο μάλωμα... Ειλικρινά δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Φοβάμαι κιόλας να μην κάνει καμία ζημιά στο ποδαρακι του.
Βοήθεια...

Σας ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα!!!:)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλως ήρθες :)

δαγκώνει το πόδι του? πρώτη φορά το ακούω αυτό!
Δλδ μόνο όταν το μαλώνετε δαγκώνει το πόδι του και πάντα στο ίδιο σημείο? Και τι εννοείς το μαλώνετε? Του λέτε δυνατά ΜΗ ας πούμε κι αυτός γυρίζει και δαγκώνει το πόδι του?
Πόσο μηνών είναι τώρα?

βάλε και καμια φωτογραφία να δούμε το σκυλάκο σου!:)

zoizzzzz

Member
10 Μαρτίου 2011
8
0
Λάρισα
Για παράδειγμα, όταν κάνει κάποια ζημιά ή ζαβολιά, του λέμε δυνατά ΜΗ και εκείνος μας γαυγίζει και μέτα γυρίζει και δαγκώνει το πόδι του. Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος...

(Τώρα προσπαθώ να βάλω φωτογραφίες...)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Μόνο τότε δαγκώνει το πόδι του? και πάντα το ίδιο πόδι στο ίδιο σημείο?
Πόσο μηνών είναι?

πολύ περίεργη συμπεριφορά! Πότε ξεκίνησε να το κάνει αυτό?

zoizzzzz

Member
10 Μαρτίου 2011
8
0
Λάρισα
Είναι 4.5 μηνών και δαγκώνει το πίσω δεξί πόδι (την πατούσα συγκεκριμένα). Ξεκίνησε την τελευταία εβδομάδα.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Κούκλος είναι!!! να τον χαίρεσαι! μπορείς να ανοίξεις και ένα θέμα εκει που λέει για την εκπαίδευση
δεν έχω ιδέα γιατι κάνει κάτι τέτοιο!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλώς ήρθατε κι από εμάς ...
Να χαίρεσαι τον κούκλο σου...

Όσο για την απορία σου;;; Πρώτη φορά το ακούω....
Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ και μπορεί να βρεις κάτι σχετικό...Υπάρχουν πολλά θέματα....

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Οταν τα σκυλιά για κάποιο λόγο θέλουν να εκτονώσουν ενέργεια, από όπου κι αν αυτή προέρχαται και συνήθως είναι φόβος ή επιθετικότητα ή απλά "τσαντίλα" διαλέγουν συνήθως κάτι που αποτελεί για αυτά το σάκο του μποξ τους. Ποικίλει ανάλογα την περίπτωση από κάποιο έπιπλο, άλλο αντικείμενο, την κουβέρτα του ή κάποιο παιχνίδι. Στην προκειμένη μπορεί να βρήκε εύκολη λύση το πόδι του.

Να σε ρωτήσω, από βασική υπακοή πως τα πάτε? Σας ακούει ή τον έχετε χαΙδεμένο...??? Σας γαυγίζει σε άλλες φάσεις, απαιτεί π.χ. φαγητό στο τραπέζι ή να παίξετε μαζί του?? Στο σπίτι υπακούει σε κανόνες που του έχετε θέσει, π.χ. για την ανάγκη του?? Πες μας λίγο για τη συμπεριφορά του, από που τον πείρατε και σε ποια ηλικία...

Κατά τα άλλα είναι κούκλος!! Χιονάμπαλα σκέτη.

zoizzzzz

Member
10 Μαρτίου 2011
8
0
Λάρισα
Καλησπέρα chrysoula!
Το δάγκωμα του ποδιού το κάνει μόνο όταν τον μαλώνουμε. Η συμπεριφορά του, σε γενικές γραμμές, είναι αρκετά καλή! Έμαθε να κάνει τσίσα και κακά του στην εφημερίδα (με εξαίρεση μερικα ατυχηματάκια που είχε στο χαλί), μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες. Όταν τρώμε απλά μας κοιτάζει για λίγο και μετά παίζει με τα παιχνίδια του. Γενικα δεν γαυγίζει και δεν γκρινιάζει. Μόνο όταν τον μαλώνουμε και αυτό το άρχισε πριν από μερικές ημέρες (ή μας γαυγίζει όταν θέλει να κάνει την ανάγκη του και δεν βρίσκει την εφημερίδα) . Μας τον έφερε μια ξαδέρφη μου απο Ιταλία. Γέννησε η σκυλίτσα της και μου κράτησε το μικρότερο και το ζωηρότερο!!! Τον πήραμε 10 εβδομάδων. Το θέμα είναι ότι τον μαλώνουμε για την ζαβολιά που έκανε τον ξαναμαλώνουμε για το γαύγισμα και το γάγκωμα του ποδιού. Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Χμμμ... γενικά όταν ένα σκυλί κάνει κάτι ψυχαναγκαστικό (μη σου ακουστεί άσχημα) όπως το να κυνηγάει την ουρά του επειδή αισθάνεται κάποιου είδους άγχος ή όπως εδώ να δαγκώνει το πόδι του, δεν διορθώνεις. Πρέπει να βρεις την αιτία που το κάνει και να το βοηθήσεις να την ξεπεράσει. Στα δικά μου αυτιά ακούγεται ως ακδήλωση κάποιου συναισθήματος στρες, φοβία ή κάτι άλλο (και δεν λέω ότι απαραιτήτως του το προκαλέσατε εσείς ή ό,τι κάνατε κάτι κακό στο σκυλί προς θεού). Να σε ρωτήσω εκτός από το μη τον μαλώνεις κάπως διαφορετικά...
Από την άλλη μπορεί να τσεκάρει και τα όριά του, να δει πόσο τον παίρνει. Είναι δύσκολο να σου απαντήσει κάποιος χωρίς να έχει δει τη συνολική εικόνα του σκύλου σου. Μπορείς να μου περιγράψεις ένα περιστατικό, μία ζαβολιά που λες και πως τον μάλωσες...???

zoizzzzz

Member
10 Μαρτίου 2011
8
0
Λάρισα
Χθες, για παράδειγμα, πήρε μία κάλτσα μου και μέχρι να τον καταλάβω την είχε κάνει μη χειρότερα... Του την πήρα και του είπα ΜΗ με έντονο ύφος. Εκείνος άρχισε να με γαυγίζει και να δαγκώνει το πόδι του. Τον ξαναμάλωσα και σταμάτησε. Κάθε φορα που κάνει κάτι έχουμε τα ίδια... Μάλωμα για την ζαβολιά και μάλωμα για το γαύγισμα και το πόδι. Ο κτηνίατρος μας είπε οτι το κάνει ή γιατί βαριέται ή για να μας πάρει τον αέρα. Τι άλλο μπορώ να κάνω? Να μην τον μαλώνω και να προσπαθώ να του αποσπώ την προσοχή με κάτι άλλο?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Για μένα είναι σίγουρα εκδήλωση στρες και το να του το εντείνετε εκείνη την ώρα με επιπλέον μάλωμα, μάλλον δεν έχει νόημα... Νομίζω ότι το σκυλάκι είναι υπερβολικά αγχωμένο.
Επιπλέον, τώρα που βγάζει και δόντια πρέπει να μασουλάει συνεχώς κάτι. Έχει παιχνίδια και μασουλητήρια? Όταν το κάνει δοκιμάσατε να του δίνετε κάτι άλλο να μασουλάει?
Επειδή όμως δεν είναι δική μου δουλειά να βγάλω πόρισμα (ούτε και του κτηνιάτρου σου), νομίζω ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε κάποιον επαγγελματία εκπαιδευτή, ο οποίος άλλωστε θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος τώρα που μεγαλώνει το κουτάβι.

zoizzzzz

Member
10 Μαρτίου 2011
8
0
Λάρισα
Του έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια ειδικά για μασούλιμα, αλλά τα βαριέται και τα παρατάει μέσα σε 5 λεπτά... Πριν από 10 μέρες κάναμε το τελευταίο εμβόλιο και αρχίσαμε να τον βγάζουμε βόλτα. 3 φορές τη μέρα βγαίνουμε βόλτα και πάνω από μιση ώρα τη φορά.

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Καλησπερα,επιδημια επεσε,ολοι μαλτεζ,να ανοιξουμε αλλο θεμα αφου ειμαστε τοσοι πολλοι!Να σου ζησει καταρχας,κουκλος ειναι!Τωρα γι αυτο με το ποδι,εμενα μου κανει για συμπεριφορα τυπου"εσυ με μαλωνεις κι εγω για να σου δειξω θα δαγκωσω το ποδι μου",δεν νομιζω να ναι τιποτα αλλο,ναζια κουταβισια αν ειναι μονο τοτε..απλα μην του δινετε σημασια οταν το κανει,ουτε για να το μαλωσετε,μπορει να θελει να τραβηξει την προσοχη σας!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δεν είναι και πολύ φυυσιολογικό νομίζω να δαγκώνει το πόδι του. Κάτι το ενοχλεί.
Ενας εκπαιδευτής νομίζω είναι ο πιο κατάλληλος να σας βοηθήσει :)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Θα συμφωνήσω... το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό (υπόψην ότι ο κτηνίατρος είναι γιατρός και όχι εκπαιδευτής, άρα δεν είναι ειδικός επί θεμάτων συμπεριφοράς παρά μόνο αν είναι κάτι παθολογικό) ο οποιος θα δει συνολικά το κουτάβι και θα εκτιμήσει γιατί το κάνει αυτό.