Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!!!!

mpa

New Member
27 Απριλίου 2012
4
0
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους,

Με λένε Μαρία και μένω μόνη μου σε διαμέρισμα 65 τμ. Λατρεύω τα σκυλιά και μεγάλωσα με την συντροφιά ενός υπέροχου γκριφόν-κανίς, τον Ρούντυ, το οποίο ήταν ισότιμο μέλος της οικογένειάς μας. Μετά τον χαμό του ήταν δύσκολο να αντικατασταθεί και ύστερα από πολλά χρόνια αποφάσισα ότι θέλω να ξαναμπεί ένα υπέροχο πλάσμα στην ζωή μου και την καθημερινότητά μου.
Αυτό που με προβληματίζει αρκετά είναι ότι εργάζομαι όπως όλοι και το σκυλάκι μου θα πρέπει να μένει μόνο του αρκετές ώρες. Στην περίπτωση του Ρούντυ ήμασταν τετραμελής οικογένεια με την μητέρα μου να μην εργάζεται, οπότε ο Ρούντυ είχε πάντα συντροφιά.
Αυτό που είναι πολύ σημαντικό για εμένα είναι να είναι αρκετά μικρόσωμο και κοινωνικό εκ φύσεως γιατί θέλω να μπορώ να το παίρνω παντού μαζί μου. Ακόμα και όταν θα πηγαίνω για καφέ. Γνωρίζω ότι είναι αδύνατον να λείπω μόνο για την δουλειά από το σπίτι οπότε θέλω να μην είναι μόνο του τις υπόλοιπες ώρες.
Κατόπιν πολλών ωρών έρευνας κατέληξα ότι τα lasha apso μου ταιριάζουν αρκετά, αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας γιατί από όσα έχω διαβάσει οι γνώσεις σας είναι πολύ περισσότερες από τις δικές μου.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρήκα το φόρουμ γιατί έχει υπέροχα θέματα και εμπεριστατωμένες απόψεις.

ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
926
52
45
Αθηνα..Δυστυχως.
Καλησπέρα σε όλους,

Αυτό που με προβληματίζει αρκετά είναι ότι εργάζομαι όπως όλοι και το σκυλάκι μου θα πρέπει να μένει μόνο του αρκετές ώρες. Στην περίπτωση του Ρούντυ ήμασταν τετραμελής οικογένεια με την μητέρα μου να μην εργάζεται, οπότε ο Ρούντυ είχε πάντα συντροφιά.
20% ειναι η ανεργια καλε!!!Οχι και ολοι!!! :p
Καλως ηρθες στην ομορφη παρεα μας.

mpa

New Member
27 Απριλίου 2012
4
0
Αθήνα
Έχεις δίκιο!!!! Ζητάω ταπεινά συγνώμη στο 20%....οπότε συμπληρώνω... όλοι εμείς οι τυχεροί ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ....γιατί αύριο κανείς μας δεν ξέρει τι του ξημερώνει...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλωσόρισες, Μαρία και καλές συζητήσεις!:)

Πιστεύεις ότι θα είχε νόημα, αν σου έλεγα να ψάξεις προσεκτικά και την περίπτωση να υιοθετούσες (και να έσωζες) ένα μικρόσωμο σκυλάκι από καταφύγιο?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Να σημειώσουμε οτι ο αριθμός των τετραγωνικών δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του σκύλου!
Καλή τύχη

mpa

New Member
27 Απριλίου 2012
4
0
Αθήνα
Καλως σας βρήκα Johnk!

Φυσικά και έχει και ήδη είναι ενδεχόμενο που ψάχνω. Στο μόνο όμως που είμαι διστακτική σ'αυτή την περίπτωση είναι το πόσο πληγωμένο πλάσμα μπορεί να είναι μήπως του κάνει κακό οι ώρες που θα είναι μόνο του. Γιατί δυστυχώς δεν έχω τον άπλετο χρόνο για να ασχοληθώ όπως πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις.
Πάντως αν βρω να υιοθετήσω κάποιο θα το προτιμήσω από το να πληρώσω.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Στα σκυλιά, όπως ξέρεις, δεν παίζει (τόσο πολύ) ρόλο το πόσες ώρες περνάς μαζί τους, αλλά πόσο ποιοτικός είναι ο χρόνος που είστε μαζί...
Δηλαδή, η ποικιλία - εναλλαγή στις βόλτες, η εκπαίδευση μαζί, τα ευρηματικά παιχνίδια που του οξύνουν το μυαλό κλπ...

Θέλω να σου πω, με άλλα λόγια, ότι είτε καθαρόαιμο, είτε ημίαιμο, το ίδο (ακριβώς) θα νιώθει όταν είναι μόνο του ένα σκυλάκι!

Το αν είναι "πληγωμένο πλάσμα" ή όχι, υπάρχει μία πιθανότητα να το εκφράζει στην επαφή του με συγκεκριμένες καταστάσεις - πρόσωπα - μορφές κλπ...
Και, γι' αυτό, σου είπα "Καταφύγιο", μιάς και εκεί οι άνθρωποι ξέρουν περίπου τους χαρακτήρες και τα "κουσούρια" (και κάποιες φορές και την ιστορία) των σκυλιών και μπορούν να σε βοηθήσουν...

Υ.Γ. Κατά τα άλλα, η δική μου σκύλα, ας πούμε, όταν μένει μόνη στο σπίτι, πάει στο στρωματάκι της και ρίχνει κάτι ξεγυρισμένους ύπνους, μέχρι να επιστρέψουμε... αυτό το έκανε από κουτάβι.
Και κάτι ακόμα: Τη σκυλίτσα μου δεν θα την έλεγες ακριβώς μικρόσωμη... παρόλα αυτά, μέσα στο σπίτι είναι το πιο ήσυχο σκυλί... θα μπορούσε να ζήσει και σε γκαρσονιέρα, αρκεί να είχε μαζί της εμάς... και τον ποιοτικό χρόνο που της αφιερώνουμε... και, για να ακριβολογήσω, τον ποιοτικό χρόνο που εκείνη αφιερώνει σε μας!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Λατρεύω τα σκυλιά και μεγάλωσα με την συντροφιά ενός υπέροχου γκριφόν-κανίς, τον Ρούντυ, το οποίο ήταν ισότιμο μέλος της οικογένειάς μας. Μετά τον χαμό του ήταν δύσκολο να αντικατασταθεί και ύστερα από πολλά χρόνια αποφάσισα ότι θέλω να ξαναμπεί ένα υπέροχο πλάσμα στην ζωή μου και την καθημερινότητά μου.
Πόσοι άραγε είμαστε/είμασταν με το ίδιο προφίλ;

Καλώς όρισες, καλό "σκάψιμο" των εκατοντάδων θεμάτων, και εύχομαι να σε "επιλέξει" ο σκύλος που θα θα γίνει και πάλι το ισότιμο μέλος της οικογενείας σου:)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Καλωσόρισες! Ριξε μια ματιά σε αυτή την προσφορά Ο PRINCE το σκουπιδοκουταβο

Η ιστορία του: Σκουπιδο-κούταβα 2-3 ημερών
του αξίζει τόσο εκείνου όσο και στην κοπέλα που κόπιασε τόσο να τον μεγαλώσει να βρει ένα καλό σπίτι!
Σκέψου το καλά,μπορείς να ξέρεις τα πάντα για τον τρόπο που μεγάλωσε ,επιπλέον έχει μεγαλώσει και με σκυλιά οπότε η κοινωνικοποίηση δε θα σε παιδέψει και πολύ!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Αν δεν σε ικανοποιήσει ένας σκύλος από καταφύγιο που η μόνη πιθανότητα να γνωρίζεις το χαρακτήρα είναι να μην πάρεις κουτάβι, αλλά είτε ανήλικο κάτω του έτους, είτε ενήλικο κι επιμείνεις στη σκέψη του Λάσα Άπσο έχω εμπειρία Λάσα Άπσο για 17,5 χρόνια που έζησε ο δικός μου ό,τι θέλεις μπορείς να με ρωτήσεις.

Σε πρώτη φάση να ξέρεις πως πρόκειται για γαβγιστερή φυλή, είναι αρκετά ιπποτικά, αφοσιωμένα αν τους είσαι κι εσύ κι εμένα όταν ήμουν 14 ετών ο σκύλος παρά το μικρό του μέγεθος μου έσωσε τη ζωή.

Δε δυσανασχετεί σε μικρές ή μεγάλες βόλτες, ούτε στις αγκαλιές εν στάσει. Πάντως αν φαντάζεσαι να τον παίρνεις αγκαλιά εν κινήσει όχι μόνο θα δυσφορήσει, θα το δείξει και πολύ έντονα.

Επίσης να υπολογίζεις κάποιες ώρες ενασχόλησης με το τρίχωμα του κι ενδεχομένως και ορισμένες μηνιαίες επισκέψεις σε κομμωτή σκύλων.

Αν έχεις στο μυαλό σου πάντως ένα ήσυχο ζώο στο στιλ του Τερεζουλίνι των ''Μεν και Δεν'' δεν υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό στα καθαρόαιμα Λάσα Άπσο.

Ο μόνος τρόπος για να έχεις έτσι ένα Λάσα Άπσο είναι αν του δίνεις Selgian. Δεν είναι πάντως αγρίμι, αλλά παραμένει ένας γαβγιστερός, απαιτητικός σκύλος, που αν δεν εκπαιδευτεί από μικρή ηλικία μπορεί να γίνει πολύ κακομαθημένος.

Έχει άριστα περιθώρια προσαρμογής στο να μάθει να κάνει τις ανάγκες του έξω.

Οι απαιτήσεις του στο φαγητό είναι ανάλογες του όγκου του, παρότι του αρέσει να δοκιμάζει πράγματα αν και είναι ιδιότροπος με το φαγητό.

Όσον αφορά τα τετραγωνικά του σπιτιού σου είναι τελείως ανεξάρτητα. Το δικό μου σπίτι είναι δέκα τετραγωνικά λιγότερα και μένω με δυο λύκους. Ο σκύλος ποτέ δε θα σου πιάσει χώρο πάνω από ένα τετραγωνικό πλακάκια. Ο χώρος όμως που θα καταλάβει στην ψυχή σου είναι τελείως διαφορετικός, όπως κι εσύ στη δική του, θα σου δοθεί ολόψυχα κι επειδή για όλη του τη ζωή θα εξαρτάται από 'σενα καλό είναι να είσαι πραγματικά έτοιμη για τις όποιες δεσμεύσεις, ειδικά με έναν τόσο επικοινωνιακό σκύλο όσο ο Λάσα Άπσο που θα τον δεις πολλές φορές τα δικά σου συναισθήματα να αλλάζουν και τη δική του φυσιογνωμία.

mpa

New Member
27 Απριλίου 2012
4
0
Αθήνα
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Είδα την ιστορία του Prince και ειναι πολυ συγκινητικο αλλα είναι βασικό για εμένα να είναι μικροσωμο γιατί πιστευω οτι δεν μπορώ να ανταποκριθώ στις ανάγκες ενός μεγάλοσωμου. Ακριβώς επειδή είναι επιλογή ζωής έχω βάλει κάτω όλα τα δεδομένα και κατέληξαν στο μικροσωμο. Πρέπει να επισημάνω ότι έχω και συχνές μετακινήσεις και τις περισσότερες φορές αεροπορικώς και με το μικροσωμο είναι εύκολο να ταξιδέψουμε μαζί. Δεν θέλω να το αφήνω κάθε λίγο σε Πανσιον. Θέλω να συντροφευουμαι ο ένας τον άλλο lifetime. Γιατί όντως ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος και σύντροφος του ανθρώπου και θέλω να φανώ αντάξια.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλημέρα!
Είδα αυτή την αγγελία στο fb:
Η Sissy είναι μια μικρόσωμη σκυλίτσα (μόλις 5 κιλάκια) 10 μηνών περίπου (υπολογίζουμε ότι γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2011) η οποία βρέθηκε δεμένη στο Γέρακα σε κολώνα με δύο αλυσίδες στο λαιμό της, χωρίς νερό και φαγητό. Η μικρούλα φιλοξενείται προσωρινά και είναι μια γλύκα. Ζητάει και αυτή να βρει μια οικογένεια να την αγαπήσει για όλη της τη ζωή. Τηλ. Επικοινωνίας: 6932-019504, email: [email protected] Φιλοζωικό σωματείο stray.gr, Α.Μ.: 24685, θα δοθεί με microchip και συμβόλαιο υιοθεσίας
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.449526405074057.126352.162879137072120&type=3

Γνώμη μου είναι πως αφού θες απλά ένα μικρόσωμο σκυλάκι να κοιτάς μόνο στις αγγελίες με τα αδεσποτάκια που ψάχνουν σπίτι.
Εύχομαι να βρεις αυτό που ψάχνεις!

Όσο για τον Princάκο μου, μικροσωμος είναι, αυτή τη στιγμή είναι 4 μηνών και 5 κιλά περίπου, αλλά σίγουρα θα μεγαλώσει κι άλλο. Τώρα αν θα πάρει 1-2 κιλά ακόμα ή 4-5 δεν το ξέρω δυστυχώς.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul