Καλησπέρα. Θέμα με chow chow

mdcomis

Member
8 Μαϊου 2011
13
0
καλησπερα. εχω ενα chow chow σε λιγο θα γινει 7 μηνων... πριν παρω τον σκυλο εβλεπα σε διαφορα site οτι θελει εμπειρο ιδιοκτητη κτλπ κτλπ.. επειδη απο τοτε που γενηθικα ειχαμε 2 σκυλια (κανις) στο σπιτι πιστευα οτι ειμαι εμπειρος.. μετα απο την "συγκατοικηση" με ενα chow chow καταλαβα οτι τελικα δεν εχω ιδεα :p γι αυτο ξανα γραφω στο φορουμ :/

λοιπον οι αποριες μου αυτη την φορα ειναι

1) εχουνε περασει 5 μηνες και ακομα τα κανει μεσα στο σπιτι ( και εξω τα κανει ομως) και μου λενε ολοι οτι ειναι απο την χαρα της. γτ οταν δεν ειμαι σπιτι και γυρναω συνηθως δεν εχει κανει τπτ. οταν ειμαι εκει ομως κατουραει :/ αυτο σταματαει ποτε?

2) οταν παμε βολτα τραβαει πολυ... και φοβαμαι οτι σε λιγο καιρο θα με πηγαινει αυτη βολτα :p

υπαρχει καποια μεθοδος ωστε να ηρεμισει?

αυτο που προς το παρον κανω αλλα δεν πιανει ειναι να την εχω διπλα μου και να της λεω ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ και αν παει να τραβιξει την τραβαω ξανα κοντα μου

3) ακομα και τις εντολες που της εχω μαθει ( ελα δω,κατσε κατω ,μη) τις εκτελει μονο οταν θελει :S

αυτα :p

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Καλησπερα και να χαιρεσαι το διαβολακι σου! :)

1) Εχεις παρατηρησει να το κανει σε συγκεκριμενες στιγμες? Μου ακουγεται σαν να θελει να τραβηξει την προσοχη σου.

2) Οταν την τραβας κοντα σου κ συνεχιζει να περπαταει κοντα σου του δινεις λιχουδια, οταν τραβαει αποτομα προς μια κατευθυνση γυρνας προς την αντιθετη. Υπαρχουν κ αλλα θεματα στο φορουμ που θα σε κατατοπισουν ακομα περισσοτερο. Μην απελπιζεσαι παντως, ο δικος μου εκλεισε χρονο πριν απο ενα μηνα και εχει κανα 15νθημερο που αρχισαμε κ συνεννοουμαστε στην βολτα.

3) Με υπομονη, επιμονη και πολυυυυυ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ! Οταν δεν εκτελει διορθωνεις και του δινεις αυτο που θελει (λιχουδια, χαδια, αναλογως σε τι εχει μαθει) μονο οταν εκτελεσει.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
1. Μπορείς να αυξήσεις της βόλτες της, με 3 το ελάχιστο. Αν συνεχίζει πέρνεις crate (υπάρχουν τα ανάλογα θέματα στο forum).
2. Αυτο που κάνω εγώ απο μικρή ηλικία εξαρτάται απο το κάθε σκυλί και τι το παρακινεί. Ένας εύκολος αλλα χρονοβόρος τρόπος είναι μόλις σε αγνοήσει και περάσει μπροστά σου εσύ πας απο την αντίθετη πλευρά. Αν δει κάτι στα αριστερά της και θέλει να πάει να μυρίσει, εσύ να πας δεξιά. Πρέπει να αφαιρέσεις απο τον σκύλο την δυνατότητα να έχει πρωτοβουλίες κατα την διάρκεια της βόλτα. ΠΟΤΕ δεν πας εκει που θέλει ο σκύλος όταν τραβά.
3. Της εντολές δεν της εκτελεί γιατί προτιμά να κάνει κάτι καλύτερο απο να σε ακού. Πρέπει να γίνεις ο "κόσμος" της και δυστηχώς αυτό δεν γίνεται μόνο με χαδάκια και φιλιά :D

mdcomis

Member
8 Μαϊου 2011
13
0
το κανει συνηθως οταν κοιμαμαι το πρωι δλδ.οταν γυρναω απο την δουλεια κατα τις 8-9 ολα ειναι οκ. οταν ξυπνησω το απογευμα τα χει κανει :/
η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαι πολλες ωρες σπιτι λογο δουλειας. αλλα της βολτες τις καθημερινα τις κανω...
οταν ειμαστε εξω δεν τρωει τπτ. εχω παρει λιχουδιες αλλα τρωει μονο οταν ειμαστε σπιτι (απο την μια ειναι θετικο)
επισης δεν τις αρεσουν και τα πολλα χαδια :/

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Όταν λες δεν τις αρέσουν τα χάδια πως το καταλαβαινεις αυτό?
Δείχνει αδιάφορη ή σε απωθεί με κάποιο γρύλισμα ας πούμε?

Πόσες βόλτες κάνεις την ημέρα?

mdcomis

Member
8 Μαϊου 2011
13
0
1 το πρωι και 1 το βραδυ

οταν την χαιδευω πανω απο 5-10 λεπτα μετα η με δαγκωνει (οχι δυνατα,πι8ανοτατα για να παιξει)
η φευγει απο κοντα μου η τραβιεται

επισης οταν ο πατερας μου ανοιγει την πορτα αρχιζει γαβγιζει και γενικα οταν ακουει διαφορους ηχους. υπαρχει καποιος τροπος να σταματησει να το κανει και αυτο ? :p γιατι το σουτ δεν πιανει απ'οτι φαινεται :p

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δηλαδή στην μέση της ημέρας που είναι ξύπνια με ενέργεια δεν την βγάζετε.
Το πρωί και βράδυ τι διάρκεια έχει και τι ακριβώς κάνετε? Είναι ας πούμε βόλτα με δομή και επικοινωνία μεταξύ σας ή απλά την αμολάς και κάνει ότι θέλει.

Ο λόγος που ρώτησα για τα χάδια είναι γιατί ο δικός μου δεν πολυτρελένεται για χάδια. Θα κάτσει να τα δεχτει αλλά δεν θα θελήσει ποτέ να τριφτεί πάνω σου, να σε γλύψει και τα σχετικά. Είναι κάπως λογικό αυτό για chow. Τώρα αυτό που λες για δάγκωμα να το προσέξεις γιατί υπάρχει πιθανότητα να σε διορθώνει επειδί κάνεις κάτι που δεν θέλει.

mdcomis

Member
8 Μαϊου 2011
13
0
ειναι διαδρομη περιπου μιας ωρας. στην γειτονια εχει αλλα 4-5 chow
εκει που την παω καποιες φορες πετυχαινουμε καποια σκυλακια κ την αφηνω να παιζουνε λιγακι.
οχι δεν την αμολαω. προσπαθω να της μαθω πως να "προχωραει" οταν ειναι εξω. αυτη βλεπει δρομο κ τρεχει λες κ δεν συμβαινει τπτ. ουτε αμαξια λογαριαζει ουτε τπτ.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
ειναι διαδρομη περιπου μιας ωρας. στην γειτονια εχει αλλα 4-5 chow
εκει που την παω καποιες φορες πετυχαινουμε καποια σκυλακια κ την αφηνω να παιζουνε λιγακι.
οχι δεν την αμολαω. προσπαθω να της μαθω πως να "προχωραει" οταν ειναι εξω. αυτη βλεπει δρομο κ τρεχει λες κ δεν συμβαινει τπτ. ουτε αμαξια λογαριαζει ουτε τπτ.
Τα υπογραμμισμένα αν και μπορεί να σου φαίνονται ασήμαντα είναι κάτι το οποίο σε υποβιβάζει στο μυαλό του σκύλου.
Είναι δυναμική φυλή και σκέψου ότι είναι 7μηνών. Τον δικό μου στην κυριολεξία αν παίζουμε και θέλω να τον σπρώξω δεν κουνιέται με τίποτα. Μπορεί να σου φαίνονται χαριτωμένα και μικρά αλλά άθελα τους μπορεί να σου κάνουν κακό (να σε ρίξει ας πούμε στην βόλτα).

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
:/ τι μπορω να κανω σ'αυτο? να μην την αφηνω να παιζει με τα αλλα σκυλακια?
Πρώτον, για ποιό λόγο θεωρείς τόσο σημαντικό ο σκύλος να παίζει με άλλα σκυλιά?
Μη μπερδεύεις την σωστή κοινωνικοποίηση με το συνεχές παιχνίδι ενθουσιασμού με άλλα σκυλιά.

Το παιχνίδι είναι σημαντικό κίνητρο. Αν το χάσεις αυτό λογικό είναι να μη σε βρίσκει ενδιαφέρον και να προτιμά να κάνει κάτι άλλο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros