Καλησπέεεεεερα!!!! Πέρα για πέρα!!!!!!

7 Σεπτεμβρίου 2009
12
0
Καλησπέρα σε όλους!!!

Αναζήτησα φόρουμ σχετικό με σκυλιά για δύο λόγους... Πρώτον λατρεύω τα σκυλιά κ όχι μόνο αυτά, αλλά κάθε αδύναμη σε σχέση με τον άνθρωπο ψυχή... κ δεύτερον κ κυριότερον γιατί το σκυλί μου πέθανε πριν τρεις μέρες ξαφνικά. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί έφυγε τόσο απότομα κ η κτηνίατρος μου τα μπέρδεψε τόσο πολύ.. όσο ακριβώς έχει μπερδεμένη κ τη γνώση της στο κεφάλι της...
Ψάχνω συνέχεια στο μυαλό μου μια λογική αιτία.. κάτι που να με κάνει να καταλάβω την αιτία θανάτου.. να γίνει πιο απαλή η ξαφνική εγκατάληψη.. αλλά δεν εχω βρει ακόμα απαντήσεις.. Όλα έμοιαζαν σαν να είχε δηλητηριαστεί.. αλλά δεν βγήκε έξω τις τελευταίες 10 ώρες για να σκεφτώ πως κάτι έφαγε... Μέσα σε 9 ώρες την έχασα για πάντα.. εντελώς ξαφνικά...

Έτσι.. να 'μαι κ εγώ... εδώ μαζί σας.. μπας κ αμβλυθούν οι γνώσεις μου..
Γιατί αυτό που με δίδαξε ο θανατός της.. είναι πως για όλα πρέπει να ενημερώνεσαι πρώτη.. κ να μην στηρίζεσαι σε καμιά "αυθαιντία" κ σε κανέναν ειδικό..

Καλως σας βρήκα λοιπόν!!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kαλώς ηρθες!!
Λυπάμαι πολύ για το σκυλάκι σου!!

Τι συμπτώματα είχε..?
Εφόσον δεν βγήκε για 10 ώρες από το σπίτι δεν ήταν φόλα..
Το θέμα είναι τι έφαγε.., τι διάγνωση έκανε η γιατρός, αν είχε κάποιο παθολογικό πρόβλημα, αν στο σπίτι υπήρχε κάτι επικίνδυνο σε περίπτωση κατάποσης, πολλά παίζουν ρολο..

7 Σεπτεμβρίου 2009
12
0
Καλησπέρα κ πάλι κ καλώς σας βρήκα!!!
Κ η αλήθεια είναι πως χαίρομαι πολύ σας βρήκα!!! :):):)
Είχα ένα μαύρο κανισάκι με γκριφόν κ ήταν 3 ετών κ 4 κιλά.. Δεν έιχε περιττό λίπος..
Το σκυλί μου είχε πυομήτρα από τον Φεβρουάριο.. Κατέβασε γάλα ξαφνικά τον Ιούνιο.. κ έτσι έκανε κ τη διάγνωση η κτηνίατρος, ενώ το είχα πάει πολλές φορές εκεί γιατί δεν ήταν καλά... Εκείνη μου έλεγε πως είναι ευαίσθητα αυτά τα σκυλιά κ παθαίνουν εύκολα το στομάχι τους.. Παρ' όλα αυτά ήμουν σίγουρη πως είχε πυρετό.. Ήταν σε πλήρη κατάπτωση από το Πάσχα κ ήρθε σε σημείο να ξυπνάει κ να κάνει εμετούς τον Ιούνιο.. Τον Ιούλιο (αρχές) πήρε τα χάπια για να της κοπεί το γάλα.. Τότε κατάλαβε κ η κτηνίταρος ότι είχε πυομήτρα δυστυχώς.. Με το που άρχισε τα χάπια για να κοπέι το γάλα, το σκυλί ανέβηκε πολύ.. Ήταν η παλιά Νέρα που ήξερα.. Όταν όμως τα τέλειωσε, είδα κ πάλι κατάπτωση.. Την πήγα ξανά στην κτηνίατρο κ μου έδωσε κτηνιατρικό αντιβιοτικό σε χάπι γιατί της εξήγησα πως τα αντιβιοτικά σε σιρόπι τα κάνει εμέτό.. 3 μέρες μετά έκανε κ μια ένεση κορτιζόνης γιατί δεν ήταν κ πάλι καλά κ είχε πυρετο.. Μετά την ένεση ανέβηκε κ πάλι.. Ήταν μια χαρά!! Πολύ ενεργητική κ πολύ χαρούμενη.. Κ έτσι συνεχίστηκε.. μέχρι πριν 3 μέρες..
Εκείνη τη μέρα την άφησα κ πήρε ένα μικρό κόκαλο από αρνί.. (χόνδρος ήταν κυρίως). Αυτό έγινε στις 7μισι το απόγευμα κ στις 10 το βράδυ το σκυλί έπεσε ξαφνικά.. Ξάπλωσε κάτω κ δεν μπορούσε να κουνηθεί.. Όταν πήρα το λουρί της για να την πάω βόλτα κ δεν ήρθε.. κατάλαβα πως ήταν πολύ πιο σοβαρό κ όχι από την πυομήτρα. Τηλεφώνησα στη γιατρό. Μου είπε πως έφταιγε το κόκκαλο.. πως είχε κάτσει κάπου στο έντερο κ την πονούσε.. Μου είπε να της δίνω λάδι κάθε μισή ώρα για να το βγάλει.. να μην ανησυχώ κ πως δεν θα πάθει τίποτα μέχρι το πρωί που θα την δει... Όμως το σκυλί δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.. ήταν σαν να είχε παραλλήσει.. Βαριανάσαινε.. Την κρατούσα όλες τις ώρες αγκαλιά.. κ υπήρχαν κ κάποιες φορές που έτρεμαν τα άκρα της.. Η ώρα δεν πέρναγε με τίποτα κ όταν δοκίμαζα να την βάλω να σταθεί στα πόδια της.. δεν την κρατάγαν.. Ήταν σαν να είχε πάρει δηλητήριο.. Άντεξε μέχρι τις 6μισι το πρωι... Μελάνιασε η γλώσσα της.. κ έπαθε μάλλον ανακοπή.. Η κοιλιά της ήταν μαλακή.. την ψηλαφούσα κ δεν έδειχνε καμιά ενόχληση στην κοιλιά.. Έδειχνε να σφίγγεται το σώμα της όταν την έπιανα στην περιοχή των άνω άκρων..
Παρόλο που ήμουν όλη νύχτα μαζί της δεν την κατάλαβα όταν πέθανε... Την είχα αγκαλιά κ την πήγαινα στις 7μισι στην κτηνίατρο κ της έκανα τεχνητες αναπνοές.. Άκουγα ήχους από μέσα της.. κ αυτό μου έφτανε για να μην πιστέψω ότι πέθανε..
Βέβαια μου το είπε η γιατρός.. Μόνο τον θάνατο μπόρεσε να διαγνώσει έγκαιρα..
Στην αρχή μου είπε για το κόκαλο.. Μετά.. αφού της είπα όλα τα συμπτώματα μου είπε πως δεν ήταν το κόκαλο.. Την ψηλάφισε στην κοιλιά κ μου είπε πως ήταν μαλακιά.. κ πως μόνο το νεφρό της ήταν πρησμένο.. Κατόπιν μου άρχισε κάτι ακαταλαβίστικες θεωρίες για σκυλιά που γεννιούνται "ελαττωματικα", συμπεριέλαβε την πυομήτρα κ ότι δηλητηριάστηκε από μέσα της.. Δεν ξέρω.. Δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει.. κ είμαι σίγουρη πως ούτε κ η ίδια ήξερε τι έλεγε.. Μέχρι που με ρώτησε αν είχε φαέι κάτι πριν 2 μέρες.. Μα είναι δυνατόν να έφαγε κατι πριν δυο μέρες κ να την σκότωσε 50 ώρες μετά..??
Αυτά έγιναν.. Μέσα σε 9 ώρες έφυγε.. χωρίς πριν να δείξει ότι δεν είναι καλά...

7 Σεπτεμβρίου 2009
12
0
.....
Δεν είχα ποτέ θηλυκό σκύλο.. συνήθως μάζευα από τον δρόμο κ τύχαιναν όλα αρσενικά.. Δεν είχα ιδέα για το πόσο σοβαρή είναι η πυομήτρα..
Βέβαια.. κ ο αδαής τιμωρείται περισσότερο από τον ένοχο...

Είχαμε κανονίσει στείρωση για τέλος του μήνα... Δεν την πρόλαβα... :-|

Το κόκαλο.. ναι.. ψημένο ήταν..

7 Σεπτεμβρίου 2009
12
0
Δεν έγινε καμία εξέταση.. Η κτηνίατρος έκανε τη διάγνωση κ μου είπε για αυτό.. όταν το σκυλί κατέβασε γάλα χωρίς να έχει εγκυμοσύνη.. Αυτό που πρόσεξα, είναι πως στην τελευταία περίοδο.. το Φεβρουάριο.. δεν την μύριζαν τα άλλα σκυλιά, όπως συνήθως.. κ το αίμα της ήταν αραιό...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Όμως το σκυλί δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.. ήταν σαν να είχε παραλλήσει.. Βαριανάσαινε.. Την κρατούσα όλες τις ώρες αγκαλιά.. κ υπήρχαν κ κάποιες φορές που έτρεμαν τα άκρα της.. Η ώρα δεν πέρναγε με τίποτα κ όταν δοκίμαζα να την βάλω να σταθεί στα πόδια της.. δεν την κρατάγαν.. Ήταν σαν να είχε πάρει δηλητήριο.. Άντεξε μέχρι τις 6μισι το πρωι... Μελάνιασε η γλώσσα της.. κ έπαθε μάλλον ανακοπή..
Kατά την γνώμη μου ο γιατρός έπρεπε να μην σε καθησυχάσει και να σε έβλεπε εκείνη την στιγμή..

Πως δηλαδή απέρριξε εκείνη την ώρα την περιτονίτιδα..
Μου είπε πως έφταιγε το κόκκαλο.. πως είχε κάτσει κάπου στο έντερο κ την πονούσε.. Μου είπε να της δίνω λάδι κάθε μισή ώρα για να το βγάλει.. να μην ανησυχώ κ πως δεν θα πάθει τίποτα μέχρι το πρωί που θα την δει... Όμως το σκυλί δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.. ήταν σαν να είχε παραλλήσει..
Hταν δεν ήταν αυτή η αιτια.. η στάση του αυτή, ήταν εγκληματική..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν έγινε καμία εξέταση.. Η κτηνίατρος έκανε τη διάγνωση κ μου είπε για αυτό.. όταν το σκυλί κατέβασε γάλα χωρίς να έχει εγκυμοσύνη..
Για ψευδοκυηση σου είπε και όχι για πυομητρα.

7 Σεπτεμβρίου 2009
12
0
Τι να σου πω... Πρώτη φορά απο εκέινη την άκουσα αυτή τη λέξη... Μου έδειξε εικόνες από ένα βιβλίο για το πως φουσκώνει μια μήτρα από υγρά κ πως γίνεται... Μου είπε πως υπάρχει κίνδυνος από τοξικότητα σε ζωτικά όργανα... Μου τα μπέρδευε πάντως.. Μου είπε για εμετούς.. ενω το σκυλί έκανε εμετούς τον προηγούμενο μήνα... Δεν ξέρω.. έχω μπερδευτεί από όλα αυτά... Δεν μου είπε έλα αύριο για στείρωση... είναι ανάγκη.. Μου είπε από Σεπτέμβρη.. να' χει δροσίσει..
Πιστεύω πως φταίει σε μέγαλο βαθμό η έλλειψη γρήγορης σκέψης κ συνδιαστικότητας απο μέρους της...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πιστεύω πως φταίει σε μέγαλο βαθμό η έλλειψη γρήγορης σκέψης κ συνδιαστικότητας απο μέρους της...
Eφόσον δεν έκανε έναν υπέρηχο και μια ακτινογραφία η εξετάσεις έστω αιματολογικές και έβγαλε διάγνωση.. πυομητρα..
και εφόσον σου περιγραφει στην ουσία ότι υπάρχει περίπτωση το σκυλί να έχει πάθει περιτονίτιδα και σου λέει πως δεν κινδυνεύει, δεν παίζει ρολο τίποτα από αυτά που ειπες..
Αλλα ότι ή νύχτα πήρε το πτυχίο..ή αδιαφορεί εντελώς για την δουλειά του..
Σίγουρα είναι πάντως υπεύθυνος..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν καταλαβαίνω ούτε πως διαγνώστηκε η πυομητρα (η κτηνίατρος έμεινε μόνο στην κλινική εξέταση/ψηλάφηση χωρίς υπέρηχο, χωρίς εργαστηριακή εξετάση?), ούτε γιατί καθυστερήσατε τοσο.

Στην πυομητρα (παρατηρείται 1 με 2 μήνες μετά την έναρξη της περιόδου της σκύλας) δεν καθυστερούμε καθόλου, αγαπητή φίλη. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται επείγουσα επέμβαση αφαίρεσης της μήτρας και των ωοθηκών για να σωθεί το ζωο.

Λυπάμαι για την απώλεια σου.

7 Σεπτεμβρίου 2009
12
0
Σε ευχαριστώ...!
Μακάρι να σε είχα διαβάσει 2 μήνες πριν..
Κ αν πέθανε κ από αυτό τελικά το σκυλί.. μια κ δεν υπήρχε έγκυρη, εργαστηριακή διάγνωση όπως λέτε ότι θα' πρεπε...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tην επομενη φορα (αν πάρεις άλλο σκυλάκι), ενημερωνόμαστε πιο έγκαιρα, παίρνουμε δυο και τρεις γνώμες έγκαιρα, δεν μένουμε σε "ιατρικα" μισόλογα..
και δεν ξανά δίνουμε ψημένα κόκαλα..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Σκυλί που πεθαίνει από πυομήτρα ( 7 μήνες πυομήτρα εν εξελίξει? ) δεν είναι μια χαρά 3 ώρες πρίν ούτε τρώει μεζέδες.

Πιθανόν να είχες έναν σκύλο με κάποια εντερική ή γαστρική νόσο - άγνωστη φυσικά στον κτηνίατρο που πιστεύοντας ότι είχε πυομήτρα περίμενε να ... δροσίσει για να κάνει στείρωση.

7 Σεπτεμβρίου 2009
12
0
Kango ναι!! Έχεις δίκιο!!! Αυτό θα κάνω στα σίγουρα.. κ σίγουρα όταν νοιώσω έτοιμη θα ξαναέχω σκύλο..
Denis.. με βοήθησες πολύ να καταλάβω κ να απορρίψω πράγματα που με είχαν μπερδέψει..
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα