Καλημέρα

dimbeco

Member
6 Απριλίου 2012
17
0
Καλημέρα παιδιά και ΄Χρονια πολλά για τις ημέρες που έρχονται! Δεν ξέρω αν έχω έρθει στο σωστό σημείο για να στείλω το μηνυμά μου, αλλά θέλω και γω να σας συστηθώ. Έχω ένα κουτάβι 14 εβδομάδων που μου το δώσανε για Γερμανικό Ποιμενικό (εμφανισιακά μοιάζει πάρα πολύ, οι γονείς του το ίδιο) μπορώ με κάποιο τρόπο να διασταυρώσω αν όντως είναι Γερμανικός, όπως και να έχει πάντως την λατρεύω πάρα πολύ. την έχω στον κήπο μου, δεμένη μεν αλλά με συρματόπλεγμα περίπου 10 μέτρων για να μπορεί να κινήται όταν δεν είμαστε εκεί. Συνήθως τις αφιερώνω χρόνο το πρωϊ όταν τρωει (περίπου 20 λεπτά), το μεσημέρι (περίπου 1 ώρα - και όχι πάντα και το βράδυ πάλι στο φαγητό (περίπου 20 λεπτά), πιστεύετε ότι είναι αρκετό. Δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί δεν την βλέπω να παραπονιέτε ή να γαβγίζει. Και κάτι άλλο, παρατήρησα ότι το τρίχωμα της στην ράχη της είανι πιο σκληρό και πιο μάυρο από ότι στο άλλο της σώμα, να φταίει η τροφή της; Συγνώμη αν σας κούρασα!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Καλώς ήρθες. Ανέβασε καμιά φωτογραφία από το κουτάβι σου και στο κήπο δεμένο με το συρματόπλεγμα να καταλάβουμε τι εννοείς και να δούμε και την ράχη της.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Σε αυτην την ηλικια ειναι πολυ κρισιμο να ασχοληθεις περισσοτερο με το κουταβι σου.
Χρειαζεται καθημερινες βολτες και επαφη με κοσμο, σκυλια, καταστασεις για να γινει ενας ισορροπημενος σκυλος. Ειναι φυσικα πολυ καλυτερα να το εχεις μαζι σου 24/7 και εντος σπιτιου τουλαχιστον για τους πρωτους μηνες της ζωης του. Χρειαζεται επιβλεψη, ερεθισματα, εκτονωση και ΑΓΑΠΗ οπως και ενα παιδακι. Το μονιμο δεσιμο θα φερει μονο αρνητικα στον χαρακτηρα του κουταβιου σου. Φαντασου ενα παιδακι να το ειχες μονο του περιορισμενο σε ενα συγκεκριμενο χωρο μονιμως και να πηγαινες να το εβλεπες 2 ωρες καθε μερα. Οση φροντιδα και να του εδινες εκεινες τις ωρες, δεν θα ηταν αρκετη για να γινει ενας φυσιολογικος ανθρωπος.
Φιλικα Μαρινα

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
επισης οπως βλεπω ο τοιχος δεξια ειναι αρκετα κοντος. εγω θα ειχα ενα φοβο μηπως πηδηξει απο κατω και κρεμαστει. τουλαχιστον σιγουρεψου οτι η αλυσιδα της φτανει να για παταει στα ποδια της αν πηδηξει στον διπλανο για καποιο λογο.

κανενας σκυλος που δεν φερει χαρτια γενεαλογιου απο τον επισημο φορεα δεν θεωρειται καθαροαιμος. Μοιαζει πολυ με γερμανικο ποιμενικο φαινοτυπικα. Το τι θα ειναι στον χαρακτηρα ειναι αλλο καπελο! Αλλα αυτο μαλλον ειναι το τελευταιο που πρεπει να σε απασχολει.
Να σου ζησει η μικρη σου! Ελπιζω να της δωσεις αυτο που της αξιζει για να μπορεσει και εκεινη να στο ανταποδωσει με τον μοναδικο τροπο που τα σκυλια μπορουν...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Καλώς ήρθες!
Εχεις μια υπέροχη σκυλίτσα να σου ζήσει!
Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι δεν μου άρεσε καθόλου που την έχεις έτσι δεμένη,γι ποιό λόγο?
Τώρα που έιναι μικρή πρέπει να χτίσετε τη σχέση σας και να είσαστε μαζί στον ίδιο χώρο,χωρίς αλυσίδες και δεσίματα!
Κι όπως πολύ σωστά σου είπαν,το μόνιμο δέσιμο θα σου φέρει μόνο αρνητικά αποτελέσματα! Οσο είναι στο σπίτι και στο κήπο αστη ελεύθερη να νιώσει μέλος της αγέλης σας και θα δεις ότι θα έρθετε πιο κοντά και θα είναι πιο χαρούμενη!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Εγώ καλύτερα να πάω για τα υπογλώσσια μου είμαι και μεγάλος άνθρωπος.
χαχαχαααααα.. Ήθελα να σε ξεκάνω γι'αυτό ζήτησα φωτογραφίες! *demonio**demonio**demonio*

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Ότι σου είπε η ghost girl είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει ο σκύλος να κοινωνικοποιηθεί, βρίσκεται στην πιο κρίσιμη ηλικία και θα πρέπει να εκτεθεί σε πολλά ερεθίσματα, ανθρώπους, παιδιά, κίνηση, θορύβους, επίσης οι ώρες που ασχολείσαι μαζί του δεν είναι αρκετές.
Αντί να το έχεις δεμένο βάλτο μέσα στο σπίτι, και όταν έχεις ελεύθερο χρόνο θα βγαίνετε μαζί στον κήπο για παιχνίδι . αυτό και οι βόλτες σας θα χτίσουν μια σχέση και ένα δέσιμο μεταξύ σας και θα έχεις τον σκύλο που ονειρεύεσαι. Το βράδυ επισης ο σκύλος κινδυνεύει από καλαζάρ όταν κοιμάται έξω.
Να σου ζήσει και να κάνεις το σωστό για αυτήν και θα δεις πόσο θα στο ανταποδώσει ο σκύλος!

dimbeco

Member
6 Απριλίου 2012
17
0
Σας ευχαριστώ παιδια για την ανταπόκριση, θα προσπαθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο να κάνω το σωστό και για μένα και για το σκύλο. Ο λόγος που την έχω δεμένη είναι ότι δεν έχω κάνει ακόμα την περίφραξη στο κήπο και όταν την έχω ελεύθερη πηγαίνει στους κήπους τους ξένους και τους σκαλίζει με αποτέλεσμα να έχω πρόβλημα από τους δίπλα! Ευτυχώς εκεί κοντά σε μας έχει ένα πολυ ωραίο μέρος με ποταμάκι και την πηγαίνα αρκετά συχνά. τρελαίνεται να κάνει μπάνιο και τσαλαβουτάει μέσα στο νερό. Δεν μου είπατε τίποτα για το χρώμα του τριχώματος, να ανυσηχήσω η όχι; Μήπως φταίει η τροφή, τώρα την ταϊζω Acana Puppy and Junior, έχεται να μου προτείνεται κάτι καλύτερο!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Εάν στον σκύλο έχει ταιριάξει καλά η acana και βλέπεις τα κακά της σφιχτά και όχι πάρα πολλά δεν χρειάζεται αν την αλλάξεις, μια χαρά τροφή είναι.
Κατανοητό ότι φεύγει και κάνει ζημιά στους διπλανούς κήπους, γι αυτό σου λέμε βάλε τον σκύλο στο σπίτι!

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Καλώς ηρθες.
Σηκωσε αμεσα την περιφραξη , βαλε αλλες 2-3 σειρες τσιμεντολιθους η πλεγμα.
Μπορει να την αγαπας πολυ , αλλα εκει εισαι λαθος , και το σημαντικοτερο , μπορεις να το διορθωσεις.
Να την χαιρεσαι ειναι κουκλα , αλλα μην την εχεις δεμενη με συρμα και αλυσιδες , αμαρτια ειναι.
Φαινεται να νοιαζεσαι και να μην εχεις γνωσεις.Εχεις διαβασμα πολυ , αλλα αν θελει ο ανθρωπος μπορει.
Δωστης χρονο και θα γινει ευτυχισμενος και εσυ και το παρεακι σου.

milk takis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
319
3
thessaloniki
Μια χαρα το βλεπω το τριχωμα,εχεις κανει καλη επιλογη τροφης..Φυσικα σε καθε σκυλο ταιριαζει η τροφη του..Καλυτερα να τον εχεις μεσα στο σπιτι για τον πρωτο καιρο για να μην εχεις προβληματα τυχον με πεσιματα,γειτονες κτλ..Και βολτες για κοινωνικοποιηση ε..:rolleyes:

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να βλέπω δεμένα σκυλιά!!!
Να την χαίρεσαι τη σκυλίτσα σου αλλά σκέψου καλύτερα το που θα πρέπει να την έχεις. Κρίμα είναι το καημενούλι να κάθεται δεμένο!

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Συμφωνώ με όλους σε όσα σου έχουν γράψει

Σήκωσε την μάντρα και λύσε το σκυλί άμεσα
Αφιέρωσε πολύ παραπάνω χρόνο απο 20 λεπτά όταν τρώει. Ειδικά όταν τρώει δεν είναι χρόνος που περνάς με το σκυλί δεν κάνετε κάτι μαζί. Το σκυλί τρώει και εσύ το κοιτάς.

Τέλος για το τρίχωμα φαντάζομαι ότι όπως και στον δικό μου αρχίζει να βγαίνει το ενήλικο τρίχωμα που ξεκινάει να βγαίνει από την ράχη οπότε για αυτό είναι πιο σκληρό.