Καλημέρα!!

foxaki

Member
7 Απριλίου 2011
9
0
Καλημέρα σε όλους.
Είμαι η Ρούλα και η σκυλίτσα μου είναι η Foxy (yorkshire terrier, 7 & 1/2 μηνών).
Σήμερα είναι η πρώτη μας μέρα στο forum. Δεν γνώριζα την ύπαρξή του και τυχαία έπεσα πάνω του μετά από αναζήτηση "αγχος αποχωρισμού σκυλιού" (το foxaky τις τελευταίες ημέρες δεν θέλει με τίποτα να μείνει μόνη της σπίτι) και η αλήθεια είναι οτι έχω καταενθουσιαστεί από μια ματια που έχω προλάβει να ρίξω.
Χαιρόμαστε πολύ που μπήκαμε στην παρέα!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλώς ήρθες Ρούλα & Foxy. Θα βρεις αρκετά θέματα για το πρόβλημά σου. Βάλε και καμιά φωτο του θηρίου να θαυμάσουμε:D

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλώς ήρθατε....

Εδώ θα βρεις πάρα πολλές πληροφορίες για το ζήτημα που σε απασχολεί, αλλά και πάρα πάρα πολλά άλλα θέματα (συμπεριφορά, εκπαίδευση, διατροφή, άσκηση, καλλωπισμός, υγεία), που σε μεγάλο βαθμό θα σε βοηθήσουν.

Να χαίρεσαι την Foxy σου, και αναμένουμε φωτογραφίες να την καμαρώσουμε κι εμείς....

foxaki

Member
7 Απριλίου 2011
9
0
Καλώς σας βρήκαμε!!
Σύντομα θα ανεβάσω και φωτογραφίες της μικρής παραπονιάρας (εγώ φταίω γι΄αυτό, σίγουρα:(). Αυτή του προφίλ είναι πριν από 3 μήνες (το πρώτο βράδυ που ήρθε σπίτι). Έκτοτε έχουμε "μεγαλώσει" πολύ (κατά 300 γραμμάρια περίπου:p).
Για την ώρα ψάχνομαι λίγο, να δω πως "λειτουργεί" το forum (πως να παρακολουθώ θέματα, να ειδοποιούμαι για μνμ κ.λπ.).
Πολλές καλημέρες σε όλους:).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Καλημέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ :)
Το σκυλάκι σου το έχεις πάρει από εκτροφέα;

foxaki

Member
7 Απριλίου 2011
9
0
Ελλάδα.
Για να είμαι ειλικρινής, το ότι κατέληξαμε στη Foxy έγινε τυχαία. Δεν το πολυέψαξα.
Δεν είχα θέμα για τη ράτσα. Αν είχα μεγαλύτερο χώρο ή περισσότερο χρόνο θα έπαιρνα ένα οποιοδήποτε αδέσποτο σκυλάκι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Εεεε, με το τσιγκέλι στα βγάζω...:p
Πες μας δηλαδή πως έγινε; Πως γίνεται να ψάχνεις για κάτι άλλο και να καταλήγεις τυχαία! σε εκτροφείο!! για γιόρκι;
Λίγο περίεργο είναι. Αλλοι ψάχνουν και ξαναψάχνουν και δεν βρίσκουν. Και όταν τελικά βρουν, περιμένουν και ξαναπεριμένουν για να έρθει η σειρά τους. Κι εσύ, έτυχε να βρεθείς με ένα τέτοιο αγκαλιά; Αν μη τι άλλο, προκλητικό :D
Αυτά με τον χώρο και τον χρόνο πάντως, δεν είναι ακριβώς έτσι. Σχεδόν οποιοδήποτε σκυλί, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, μπορεί να ζήσει ζωή χαρισάμενη, σχεδόν οπουδήποτε. Αρκεί να έχει τον χρόνο που απαιτεί. Τον οποίο χρόνο, τον απαιτούν όλα τα σκυλιά, ανεξαιρέτου ράτσας. Και τα τσέπης. Θέλουν τις βόλτες, την εκπαίδευση και τη πειθαρχία τους. Για να μπορούν να ζήσουν, ζωή χαρισάμενη ;)

foxaki

Member
7 Απριλίου 2011
9
0
:p Το yorkshire terrier, προέκυψε μετά από συζήτηση με φίλο, που φίλος του εκτρέφει και έτσι έγινε. Δεν γνωρίζα οτι είναι τόσο δύσκολο. Τί να σου πω. Ή είχα μέσον, ή ο εκτροφέας δεν ήταν τόσο must εκτροφέας, ή δεν ξέρω τί :confused:. Όπως σου είπα, δεν το πολυέψαξα - δεν ζήτησα τα διαπιστευτήριά του.
Σε οτι αφορά το χώρο / χρόνο, κατά τη δική μου άποψη και με τα δικά μου δεδομένα, μπορώ να προσφέρω στο φοξάκι - όχι μόνο λόγω μεγέθους, αλλά και χαρακτήρα (τα γιορκι δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες/ενέργεια π.χ. με τα τζακ ρασελ) - περισσότερο από ότι σε κάποιο μεγαλόσωμο ή πιο δραστήριο σκυλάκι.:)
(Στα είπα όλα :p)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Πρόσεξε να δεις...έτσι για την ιστορία και για να ξέρεις, στο μέλλον...
Για να αποκτήσεις ένα καθαρόαιμο σκυλάκι δεν είναι τόσο εύκολο, όσο ίσως νόμιζες. Θα πρέπει να έχεις καταλήξει στο ποιά ράτσα σε ενδιαφέρει και στην συνέχεια να ψάξεις για σωστό εκτροφέα. Αυτό είναι και το δυσκολότερο. Τον σωστό εκτροφέα, όταν τον βρεις και τα συμφωνήσετε, θα τον πληρώσεις ένα αρκετά σεβαστό ποσό και αυτός οφείλει μαζί με το κουτάβι, να σου δώσει και το pedigree του.
Η μόνη επιβεβαιωμένη περίπτωση να έχεις καθαρόαιμο σκύλο, είναι αυτή. Και κανά-δυό σπάνιες εξαιρέσεις, που δεν είναι του παρόντος.
Επίσης, αυτή είναι και η μόνη θεμιτή φιλοζωικά περίπτωση να αποκτήσεις σκύλο. Αυτή και τα καταφύγεια των αδέσποτων. Οτιδήποτε άλλο, pet-shop, αγγελίες ιδιωτών, φίλοι και γνωστοί που απλώς ζευγαρώνουν τα αμφίβολα καθαρόαιμα σκυλιά τους, είναι ότι χειρότερο και υπεύθυνοι για τον πολλαπλασιασμό των αδέσποτων στην χώρα μας. Οπότε, αν το σκυλάκι σου έχει pedigree, όλα καλά. Αν όμως όχι, πολύ κακώς το πήρες από τον φίλο του φίλου. Ελπίζω τουλάχιστον να στο χάρισε, να ήταν πάνω από δύο μηνών όταν στο έδωσε και σου εύχομαι να είναι πάντα υγιές.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Καλώς ήρθες και εσύ και το φοξάκι σου και καλή ενημέρωση από το forum!!
Βάλε στην μηχανή αναζήτησης "aγχος αποχωρισμού " και θα βρείς λύσεις :)

foxaki

Member
7 Απριλίου 2011
9
0
Ευχαριστώ για την ενημέρωση και το ενδιαφέρον. Η διαδικασία με την οποία απέκτησα το φοξακι ειναι θεμιτή φιλοζωικά. Να είσαι καλά. :)

foxaki

Member
7 Απριλίου 2011
9
0
Καλώς σας βρήκα I.Kyveli.
Το ψάχνω και ήδη άρχισα να εφαρμόζω κάποια από αυτά που έχω βρει. Ευχαριστώ για την ενημέρωση.:)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλως ήρθες!
Να σου ζήσει η σκυλίτσα σου και να είναι πάντα υγειής!

Η διαδικασία που απέκτησες το φοξάκι σου, έχει το εξής πρόβλημα με 2 λόγια:
Υπάρχουν στη χώρα μας πάρα μα πάρα πολλά αδεσποτα σκυλάκια :( Γέννες που γίνονται απλά για να...γίνει μανούλα η σκυλίτσα μας όχι απλά δεν προσφέρουν κάτι αλλά εντείνουν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα υπερπληθισμού που υπάρχει στα σκυλάκια, αφού εσύ πχ δεν πήρες ένα σκυλάκι από το δρόμο/καταφυγιο, αλλά αυτό του φίλου σου.
Γέννες θα πρέπει να γίνονται μόνο για τη διατήρηση και καλυτερευση της κάθε φυλής και απο ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν γιατί δεν είναι και απλό πράγμα. :)

Όλα αυτά στα λέω απλά σαν ενημέρωση (εντελώς επιφανειακή-θα σε συμβουλευα να διαβάσεις στο φόρουμ για μια πιο σφαιρική και ολοκληρωμένη ενημέρωση) και όχι για να σε "μαλώσω" προφανώς :)
Καλές συζητήσεις και καλό διάβασμα!!

περιμένω να δω κι άλλες φωτογραφίες της μικρής!

christab

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2011
314
1
Καλώς όρισες και να σου ζήσει η μικρή σου! Όπως και οι υπόλοιποι έτσι και εγώ αναμένω φωτογραφίες της!