Καλημέρα

thanasissin

Member
5 Απριλίου 2011
13
1
Καλημέρα,

θέλω να πάρω σκύλο και γράφτηκα στο φόρουμ για να με βοηθήσετε στην επιλογή του.

Έχω εμπειρία ανάλογη και ξέρω τι με περιμένει αφού μεγάλωσα με σκύλο.

Έχω ένα μικρό παιδάκι 3 χρόνων και θέλω ένα σκύλο μικρόσωμο για μέσα στο σπίτι. Υπάρχει κήπος. Οι ράτσες που σκέφτομαι είναι jack russel, king charles cavalier, beagle.

θέλω ένα σκυλάκι έξυπνο, καλό με τα παιδιά να του προσφέρουμε όλη μας την αγάπη εγώ και η οικογένειά μου.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
thanasissin καλώς ήρθες στο φόρουμ :)
Χαιρόμαστε πάρα πολύ, κάθε φορά που κάποιος ρωτάει πριν πάρει και μπράβο σου που ψάχνεσαι.
Θα χρειαστούν μερικές ερωτήσεις για να αλληλοβοηθηθούμε ;)
Ξέρεις ας πούμε, ότι για να αποκτήσεις καθαρόαιμο σκύλο σαν αυτά που περιγράφεις, θα χρειαστεί να απευθυνθείς μόνο σε εκτροφέα;
Ξέρεις ότι δεν πατάμε ποτέ το πόδι μας σε pet shop, για αγορά σκύλου και δεν απευθυνόμαστε σε αγγελίες ιδιωτών;
Προσωπικά πιστεύω ότι από τις ράτσες που επιθυμείς, μόνο ίσως το καβαλιεράκι [αλλά ακόμη και αυτό δεν το λέω με σιγουριά], θα ήταν πιο προσιτό ως χαρακτήρας και ειδικά για συμβίωση με τόσο μικρό παιδί. Τα άλλα δύο είναι ακόμη πιο ζόρικα. Ας ξεκινήσουμε την κουβέντα, με το από που προτίθεσαι να το πάρεις όμως και βλέπουμε :)

thanasissin

Member
5 Απριλίου 2011
13
1
Ξέρω επειδή ασχολούμαι με τα ζώα, έχω ενυδρεία και πτηνά, ότι τα πετσοπ απλά πουλάνε ότι έχουν. Οι υπάλληλοι είναι άσχετοι χωρίς γνώσεις του αντικειμένου και γνωρίζουν 2-3 πράγματα όπως ους έχουν δασκαλέψει μόνο και μόνο για να πουλήσουν. Θα απευθυνθώ σε εκτροφέα και εδώ θέλω τη βοήθειά σας.

Μερικά ακόμα πράγματα για εμάς: Μένουμε σε μεγάλο διαμέρισμα με κήπο στα β.προάστια, έχουμε πάρκα τριγύρω όπου και θα πηγαίνουμε τις βόλτες μας. Θέλουμε ένα σκύλο σχετικά ήρεμο αλλά και όχι κουμπαρά!

Κάτι ακόμα που μας απασχολεί είναι το γεγονός οτι δουλευουμε (όπως οι περισσότεροι πολύ) φεύγουμε στις 8.30-9.00 το πρωί και επιστρέφουμε σπίτι μας στις 5 το αργότερο. Μπορεί ο σκύλος να μένει μόνος του τόσες πολλές ώρες? Κρατάει την ανάγκη του τόσο πολύ μέσα στο διαμέρισμα? Υπάρχει άλλη λύση? Τα Σαββατοκύριακα είτε μένουμε στην Αθήνα και κάνουμε πολλούς περιπάτους εκδρομές κοντινές, όπου θα ακολουθεί παντού, είτε φεύγουμε για το εξοχικό μας όπου έχουμε πολύ χώρο για τρέξιμο και παιχνίδι.

Επίσης αν υπάρχει κάποια άλλη λύση σε σκύλο μικρού-μεσαίου μεγέθους είναι δεκτή κάθε πρόταση σας.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ θα σου απαντήσω για τα αγαπητά jack. Προσωπικά δεν θεωρώ οτι ενδείκνυται για οικογένεια με παιδί 3 ετών. Δεν θα το έλεγα σχετικά ήρεμο και οπωσδήποτε ΔΕΝ είναι κουμπαράς:D. Είναι σκυλί που χρειάζεται καθημερινή εκτόνωση, μεγάλες βόλτες. Είναι <σκληρά> στο παιχνίδι τους και δεν πτούνται με τίποτα. Είναι ξεροκέφαλα και επίμονα. Έχουν ψηλά άλματα που είναι αγαπημένο τους σπορ και σίγουρα πηδάνε ψηλότερα απο ενα παιδί 3 ετών. Απο την άλλη είναι χαρούμενα σκυλιά, πολύ παιχνιδιάρικα και πάρα πολύ εκπαιδεύσιμα. Εύχομαι καλή επιλογή.
Βεβαίως μπορώ να απαριθμήσω κατάλογο προτερημάτων ...καταλαβαίνεις τον λόγο:)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλησπέρα!

Θα συμφωνήσω με τη Mareco ότι από τις φυλές που μας λες το πιο κατάλληλο για σένα όπως σε ακούω είναι το καβαλιεράκι!
Οι άλλες 2 φυλές που λές είναι ΥΠΕΡ-δραστήριες, αυτό φυσικά δεν είναι κακό, αλλά για πολλούς είναι ΠΟΛΥ κουραστικό.
Μια άλλη μικρόσωμη φυλή που μου έρχεται στο μυαλό για σας είναι το West Highland Terrier.
δες και εδω: Διαλέγοντας φυλή

Το πρόβλημα με τα πετσοπ δεν είναι μόνο ότι είναι άσχετοι και πουλάνε ότι έχουν. έχεις ακούσει για τα puppy mill? Ψάξε το στο youtube :(
δες και εδω:
Εμπειρίες από pet shops / bybs
PET- SHOPS - PUPPY MILLS

Αφού καταλήξεις στη φυλή που σου ταιριάζει (ξεχώρισε 1-2 φυλές και ψάξε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς γι`αυτές, μην κοιτάς μόνο τη γλυκιά φατσούλα :)) το επόμενο σωστό βήμα είναι να πας σε μερικές εκθέσεις (έχει τον Μάιο του ΚΟΕ) να δεις από κοντά όσους περισσότερους εκτροφείς με τα σκυλιά τους μπορείς και να μιλήσεις μαζί τους!
επίσης μπορείς να τηλεφωνήσεις στον ΚΟΕ για να σου δώσει λίστα με τους εκτροφείς στην Ελλάδα ώστε να έχεις τα στοιχεία να επικοινωνήσεις μαζί τους.
Καλό είναι να κάνεις και τα 2 αυτά βήματα! Με όποια σειρά σε βολευει :)
Επειδή (δυστυχως) το ότι κάποιος είναι στη λίστα του ΚΟΕ δεν είναι απαραίτητα και καλός δες και αυτό: Πώς διαλέγω εκτροφέα;
Πάντως αν ΔΕΝ είναι στη λίστα του ΚΟΕ κάποιος που θα βρεις (Έλληνας), κάποιο λάκκο θα έχει η φάβα.

Οι ώρες που λες ότι λείπετε όλοι από το σπίτι είναι ΠΟΛΛΕΣ για ένα κουτάβι. Καλό θα ήταν να πάρετε το κουτάβι και ταυτόχρονα να πάρετε μια άδεια για να μπορέσετε να μάθετε ο ένας τον άλλον. Τα κουταβάκια δεν μπορούν να κρατηθούν πολύ οπότε σίγουρα θα έχετε ατυχήματα μέσα στο 8ωρο. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιείται πάνες! Αλλα θα πρέπει να του το μάθετε εσείς αυτό! Οπότε 1-2 εβδομάδες άδεια χρειάζονται!
δες και εδω:
Να υιοθετήσω σκυλάκι;

Είμαι έτοιμος να υιοθετήσω ζώο;

Όλα αυτά βέβαια το ακλύτερο θα ήταν να τα συζητησετε και με τον εκτροφέα απο όπου θα πάρετε το κουτάβι. Αυτός θα ΠΡΕΠΕΙ να μπορεί και να θέλει να σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Καλώς ήρθες και από μένα. Είσαι ήδη σε πολύ καλό δρόμο. Η δική μου πρόταση είναι Κοκόνι το Ελληνικότατο(μικρόσωμο,παιχνιδιάρικο,με αντοχές σε ασθένειες κλπ κλπ. Ψάξ΄το). Για τις ανάγκες του μην ανησυχείς θα μάθει να κρατιέται.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Εγώ πάλι δεν το 'χω καθόλου με τα μικρόσωμα :rolleyes:
Με έχουν απειλήσει να προωθώ τα κοκόνια...:p
Πάντως αν δεν βιάζεσαι...μπορείς να περιμένεις μέχρι τον άλλο μήνα, που είναι η έκθεση του ΚΟΕ στον Μαραθώνα ;)
Εκεί θα δεις πολλές ράτσες, κάποιες που ούτε καν σου πέρναγαν από το μυαλό και θα μπορέσεις να μιλήσεις με εκτροφείς και ιδιοκτήτες.
Οτι καλύτερο για να σχηματίσεις μια σωστή εντύπωση για όσα σ'ενδιαφέρουν :)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πάντως αν ΔΕΝ είναι στη λίστα του ΚΟΕ κάποιος που θα βρεις (Έλληνας), κάποιο λάκκο θα έχει η φάβα.
Ο ΚΟΕ δεν θα του δώσει όμως λίστα με όλα τα εκτροφεία της φυλής που τον ενδιαφέρει, αλλά λίστα με τις γέννες που έχουν δηλωθεί τον τελευταίο καιρό - δεν είμαι σίγουρη πόσο (εξάμηνο? το πολύ χρόνο νομίζω.)! Άρα, και να μην υπάρχει κάποιος στη λίστα που θα πάρει δε σημαίνει ότι δεν έχει επωνυμία και δεν δηλώνει τις γέννες του, όπως πρέπει :)

Thanasissin αυτά είναι τα βήματα που σου είπαν :)

(σκέψου και το poodle :) :) )

thanasissin

Member
5 Απριλίου 2011
13
1
Σας ευχαριστώ πολύ, υπομονή λοιπόν μέχρι το Μάιο για την έκθεση. Το cavalier είναι και η δική μου πρώτη προτίμηση. Βλέποντας και κάνοντας

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Chloe, ευχαριστώ για την διόρθωση :)

αυτό που ήθελα να τονίσω είναι πως αν δεν είναι κάποιος γραμμένος στον ΚΟΕ κάτι ύποπτο συμβαίνει.
Αν πάλι είναι δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να τον εμπιστευτούμε με κλειστα μάτια!

ery

Member
8 Απριλίου 2011
10
0
KALISPERA, MPOREITE NA ME ENHMERWSETE POIA EINAI H HMEROMHNIA THS EKTHESHS TON MAIO KAI POU AKRIVWS THA DIEKSAXTHEI?
EYXARISTW!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αν δεν κάνω λάθος!
Ας με διορθωσει όποιος ξέρει κάτι παραπάνω!