Κακοποίηση σκύλου και νόμος

marialou92

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
67
45
Παιδιά καλησπέρα, μπορεί κάποιος να μου πει τι προβλέπει ο νόμος για την κακοποίηση σκύλου ο οποίος διαμένει μόνιμα σε ταράτσα, χωρίς σπιτάκι, δεν βγαίνει καθόλου βόλτες,είναι υποσιτισμένος και ζει μαζί με τις ακαθαρσίες του? Νομίζω ότι με το νέο νόμο μπορώ να καλέσω την αστυνομία, χωρίς καταγγελία και ο ιδιοκτήτης πάει κατευθείαν αυτόφορο, έτσι? Με το σκυλί τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση?
Οι ιδιοκτήτες είναι πολύ καθυστερημένοι(2 αδέρφια είναι) και μαζεύουν τα πάντα στο σπίτι τους, είναι μέσα στη βρώμα και χθες πληροφορήθηκα τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζει το σκυλί. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα αποτελεί κίνδυνο και για τη δημόσια υγεία το μέρος. Να πω ότι ενημερώθηκα ότι πολλοί γείτονες έχουν καλέσει πολλές φορές την αστυνομία, όπως και διάφορες φιλοζωικές αλλά με κανένα αποτέλεσμα. Ήρθε το υγειονομικό καμιά βδομάδα πριν αλλά δεν τους άφησαν να μπουν μέσα, άρχισαν να φωνάζουν και έγινε μεγάλος ντόρος. Τώρα προωθείται το ζήτημα σε εισαγγελέα για να μπορέσουν να μπουν με εισαγγελική παρέμβαση και να καθαρίσουν το αχούρι.
Με το σκυλί τι μπορεί να γίνει τώρα άμεσα??

marialou92

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
67
45
Ευχαριστώ Στέλιο. Το θέμα το προωθούν σε εισαγγελέα γιατί τις προάλλες που ήρθε το υγειονομικό δεν τους άφησαν να μπουν μέσα. Οπότε να περιμένουμε??
Ανέβηκα χθες στο σπίτι μιας κοπέλας(γιατί εγώ μένω σε χαμηλότερο όροφο και δεν έχω οπτική επαφή) και είδα το σκυλί και μπορώ να πω ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική όσο μου περιέγραψαν. Τραγική μεν αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Το σκυλί φαίνεται πως το ταΐζουν γιατί δεν είναι υποσιτισμένο και επίσης υπάρχει κάποιο σκέπαστρο για να προστατευτεί από βροχή κλπ. Κάτι είναι και αυτό. Βέβαια πρέπει να απομακρυνθεί από εκεί και να βρει ένα σωστό σπίτι το συντομότερο δυνατό.
Σκέφτομαι να επικοινωνήσω με κάποια φιλοζωική εδώ στη Θεσσαλονίκη μήπως μπορεί και βοηθήσει. Γιατί και να το πάρουμε από κει το σκυλί πρέπει κάποιος να το φιλοξενήσει.
Θα ανεβάσω φωτο σε λίγο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Αυτός μοιάζει πολύ με τον Τζιμάκο μου.
Δεν βλέπω που είναι το σκέπαστρο , μακάρι να βρεθεί μια φιλοξενία για να απομακρυνθεί το ζώο από κει.

marialou92

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
67
45
Ναι όντως. Θα ανεβάσω αύριο και άλλες φωτο που θα μου στείλει η κοπέλα. Το σκέπαστρο δεν φαίνεται στις φωτο.

Και φιλοξενία ψάχνουμε και τρόπο να το πάρουμε από τους τρελούς...Και είναι πολύ ήσυχο το καημένο..

ditox

New Member
6 Δεκεμβρίου 2013
4
0
Καλησπερα σε ολους σας. Σημερα βρηκα τον σκυλο μου χτυπημενο απο αεροβολο στο ποδι του και ηταν πολυ τραυματισμενος. Γνωριζω τον υπαιτιο ο οποιος ειναι ενας γειτονας που ισχυριζεται οτι ο σκυλος μου ενοχλει τις κοτες του (ημαρτον) και συνεχως μας απειλει να δεσουμε εμεις το σκυλο αντι ΑΥΤΟΣ να μαζεψει τις κοτες του οι οποιες ειναι ελευθερες διπλα σε δρομο ταχειας κυκλοφοριας και οταν λεμε ελευθερας βοσκης τρεφονται απο τον καδο σκουπιδιων του δημου που ειναι διπλα τους. Τι μπορω να κανω γι αυτο; Σημειωτεον πολλοι γειτονες εχουν κοτες και εμεις επισης αλλα απ τη στιγμη που τις εχουμε περιφραγμενες το σκυλι δεν τις πειραξε ποτε. Φοβαμαι για τα χειροτερα διοτι ο "κυριος" ειναι και κατοχος οπλου. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Last edited:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Περαστικά στο σκυλάκι σου. Τον αφήνεις εκτός σπιτιού ελεύθερο; Εκτός περίφραξης μόνο του; Που βρισκόταν ο σκύλος όταν ο γείτονας τον πυροβόλησε; Είχαν μπει οι κότες του μέσα στην περιφραγμένη αυλή σας στο χώρο του σκύλου σου;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Περαστικά στο σκυλάκι σου. Τον αφήνεις εκτός σπιτιού ελεύθερο; Εκτός περίφραξης μόνο του; Που βρισκόταν ο σκύλος όταν ο γείτονας τον πυροβόλησε; Είχαν μπει οι κότες του μέσα στην περιφραγμένη αυλή σας στο χώρο του σκύλου σου;
Αυτά θα σε ρωτούσα κι εγω
, αν θέλεις διαφώτησε μας.

ditox

New Member
6 Δεκεμβρίου 2013
4
0
Ευχαριστω πολυ! Το σκυλι μου ζει εκτος σπιτιου μιας και μενουμε στην εξοχη και ειναι φυλακας και περιφερεται στα χωραφια μας γυρω απ το σπιτι μας αλλα και των γειτονων μιας δεν υπαρχει κανενος ειδους περιφραξη η διαχωριστικο σε κανενα απο αυτα. Ο σκυλος βρισκοταν μεταξυ των δικων μας και δικων του χωραφιων και οι κοτες ηταν επισης εκει οντας ελευθερες. Ουσιαστικα το σκυλι πηγαινει εκει για να προστατευσει την περιοχη του καθως θεωρει τις κοτες εισβολεις..

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
αυτο που εκανε ηταν παρανομο και με καταγκελια στην αστυνομια τον τρεχεις ασχημα,αλλα και εσυ με σκυλι ελευθερο θες και τα παθαινεις!

ditox

New Member
6 Δεκεμβρίου 2013
4
0
Ευχαριστω για την πληροφορια! Δεν θεωρω οτι θελω και τα παθαινω, δεν θα βασανισω το ζωακι στο λουρι ουτε το χω κλεισμενο σε διαμερισμα, σε 8 στρεμματα χωραφι το εχω κ τον χωρο του προστατευει γιατι ειναι φυλακας. Οτι και να κανει ενα ζωο δεν του αξιζει να το πυροβολεις, ειναι κακοποιηση διχως δικαιολογια!

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
ενοειται αλλα δεν το βλεπω σωστο να το εχεις σε μη περιφραγμενο χωρο!
ειναι εκτεθημενος στα παντα,η ζωη του επαφιεται στην φιλοζωια των γειτονων και αυτο εμενα θα με φοβηζε!

ditox

New Member
6 Δεκεμβρίου 2013
4
0
Δυστυχως περιφραξη δεν υπαρχει, ουτε θα υπαρξει μιας κ διαμενω σε λοφο οποτε δεν εχω πολλες επιλογες.. Ποτε δεν μου προεκυψε προβλημα, παρα μονο με αυτον. Ειναι ενα αξιαγαπητο σκυλι κ δεν εχει βλαψει κανεναν.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Ευχαριστω για την πληροφορια! Δεν θεωρω οτι θελω και τα παθαινω, δεν θα βασανισω το ζωακι στο λουρι ουτε το χω κλεισμενο σε διαμερισμα, σε 8 στρεμματα χωραφι το εχω κ τον χωρο του προστατευει γιατι ειναι φυλακας. Οτι και να κανει ενα ζωο δεν του αξιζει να το πυροβολεις, ειναι κακοποιηση διχως δικαιολογια!
Είναι κακοποίηση ναι. Και οι δικές σου απόψεις όμως είναι λάθος. Καταλαβαίνω ότι έτσι έχεις μάθει και συνηθίσει αλλά το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει και αν δεν διασφαλίσεις την ασφάλεια του σκύλου ςου κάποια στιγμή θα στο σκοτώσουν, και είναι κρίμα γιατί το ζωντανό δεν φταίει τίποτα.