Γενικά όταν ένας σκύλος δεν αναπτύσσεται σωστά, είναι μάλλον μικρότερος από το κανονικό της ηλικίας του, μπορεί να γίνει κάτι; Παραπάνω ασβέστιο πχ, ή κατάλληλη άσκηση; Μπορεί να καθυστερεί η ανάπτυξή του και να πάρει απότομα σε πιο μεγάλη ηλικία;
το μουρουνολαδο θα κανει δουλεια;Μπορείς να τη βοηθήσεις με μουρουνόλαδο η λάδι σολωμού που γενικά κάνει καλό.
μπα δεν το δοκιμασα λες να κανω μια δοκιμη;ναι δεν το εχεις δοκιμασει?
τι κανει αυτο δηλαδη;Το μόνο τέλειο για αυτές τις περιπτώσεις είναι το Anima Strath. Είναι σιροπάκι και το βάζεις πάνω από την τροφή.
Το χρησιμοποιούμε πάρα πολύ στα νεογέννητα που βρίσκονται παρατημένα, στα άρρωστα και σε όσα έχουν κακή ή ελλειπή ανάπτυξη.τι κανει αυτο δηλαδη;
Δεν ξέρω. Σύμφωνα με το διαβατήριο της είναι 7μιση μηνών. Από την άλλη ναι μπορεί να είπαν ψέμματα. Απλά άλλαξε τα δοντάκια της σε σωστό χρόνο, οπότε δε νομίζω να είναι πολύ μικρότερη. Το ξέρω ότι ωριμάζουν στα 3 χρόνια, αλλά νόμιζα ότι ενηλικιώνονται και σταματάνε τις βλακείες :Ρ Γενικά ωριμάζουν και σωματικά; Διάβασα ότι ύψος παίρνουν μέχρι ενός χρόνου και όγκο μέχρι τα 3. Είναι μικρή λες 7 μηνών; Η ξαδέρφη μου μου είπε ότι τα θηλυκά δείχνουν τα μπόι τους αργότερα συνήθως. Δεν ξέρω τίποτα, γι' αυτό ρωτάω δεξια και αριστερά. Να συμβουλευτώ την κτηνίατρο για το μουρουνόλαδο ή κάνει καλό ούτως ή άλλως; Σε πετ σοπ το βρίσκω;Δεν μπορεις να ξέρεις αν έχει καθυστερήσει η αν απλά είναι μικρόσωμη για τη ράτσα της. Αν είχες κάποιο άλλο κουταβι από την ίδια γένα για να συγκρίνεις, τότε ναι. Μπορείς να τη βοηθήσεις με μουρουνόλαδο η λάδι σολωμού που γενικά κάνει καλό. Θα πρέπει να περιμένεις. Τα λαμπ ωριμάζουν στα 3 τους χρόνια περίπου....οπότε έχεις καιρό ακόμα. Έχεις διαβάσει το standard της φυλής της για να ξέρεις περίπου το ύψος που πρέπει να έχει μια θηλυκιά? Νομίζω 55-58cm? Δεν είμαι και σίγουρη. Εξάλλου 7 μηνών είναι μικρή ακόμα....αν είναι 7 μηνών....(γιατί αν τη πήρες από πετ σοπ...μπορεί και να σου είπαν ψέμματα).
Κάτι περισσότερο θα ξέρει η κτηνίατρος αλλά ο ένας μου σκύλος που τον υιοθέτησα όταν ήταν ενός έτους περίπου επειδή υποσιτιζόταν είχε ένα Χ μέγεθος, στους 4 μήνες που τον έχω έχει πάρει άλλο ένα 25% πάνω!!!Μεγάλωσε αισθητά παρόλη την ηλικία του.Επειδή την πήρα από πετ σοπ (και ήταν ήδη 4μιση μηνών) η κτηνίατρος μου που ξέρει την ιστορία της, μου είπε ότι ίσως δε μεγαλώσει γιατί έχει "καεί" η ανάπτυξη της από το κλουβί. Δε μπορώ να πω ότι με πειράζει, ούτε θα την αγαπάω λιγότερο (έλεος!) απλά αν μπορώ να κάνω κάτι για να βοηθήσω το σκελετό της, πολύ θα το ήθελα. Πρέπει να σημειώσω ότι από τότε που την πήρα έχει πάρει κοντά 10 κιλά. Σκέφτηκα να συμβουλευτώ και κάποιον άλλο κτηνίατρο...
Παντα ειχα αυτην την απορια..φιλου ντογκο που το πειρε απο εκτροφεα που το ειχε για θανατωση επειδή ειχε προβλημα στην γναθο ( και δεν το ταιζε σωστά ο "εκτροφέας" ) ειχε χασει απο την αναπτυξη του
ο συγκεκριμενος Μακακας εκτροφεας ναιΠαντα ειχα αυτην την απορια..
Οταν καποια σκυλια δεν βγαινουν οπως "πρεπει" στα εκτροφεια τι γινονται?
Οι εκτροφεις τα σκοτωνουν?
χαχαχαχαχ... και νομιζω οτι κι εσυ κι εγω εχουμε πολυυυυυυ μελλον ακόμη μέχρι να σοβαρευτούν :Ρ Τα φανταζομαι σε 10 χρόνια να είναι τρελογερόντια :Ρ Όσο για την ανάπτυξη, δεν είχε και ποτέ λαμπ για να ξέρω. Αλλά μου φαίνεται περίεργο το καλούπι της. Ειδικά τα πόδια της... Ξέεεεερω κι εγώ.Κάτι περισσότερο θα ξέρει η κτηνίατρος αλλά ο ένας μου σκύλος που τον υιοθέτησα όταν ήταν ενός έτους περίπου επειδή υποσιτιζόταν είχε ένα Χ μέγεθος, στους 4 μήνες που τον έχω έχει πάρει άλλο ένα 25% πάνω!!!Μεγάλωσε αισθητά παρόλη την ηλικία του.
Το anima strath που αναφέρθηκε πριν το βρίσκεις σε πετ σοπ, είναι πάρα πολύ καλό, πάρτο και θα την βοηθήσεις αρκετά.
Μην σε ανησυχεί η ανάπτυξή της, εγώ πιστεύω ότι ότι είναι να πάρει θα το πάρει εφόσον τρέφεται σωστά. Για την ωρίμανση τώρα δεν θα σε χαροποιήσω και πολύ...Ο δικός μου είναι 14 μηνών και η ωρίμανση είναι μόνο σωματική..είναι σαν ένα τεράστιο βλαμμένο κουτάβι.