Κακά έξω, τσίσα μέσα...

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Παιδιά καλησπέρα,
Κοντεύει 4 μηνών το pugάκι μας και το πρόβλημα που έχουμε είναι ότι έχει μια μανία να κάνει τα τσίσα της μέσα στο σπίτι. Ενώ όταν θέλει να κάνει κακά πάει προς τη μπαλκονόπορτα και μας λέει θέλω να βγω έξω στη βεράντα βγαίνουμε παρείτσα και τα κάνει, όταν την βγάζω έξω για τσίσα, περιμένω, περιμένω, περιμένω και τίποτα... Με το που μπαίνουμε μέσα τα αμολάει τα τσίσα της....

Μόνο τρεις φορές στις 20 μέρες που την έχουμε κοντά μας έχει κάνει τα τσίσα της στην βεράντα και μάλιστα έχει ανταμειφθεί κάθε φορά που τα έκανε με λιχουδίτσα! Αντίθετα κάθε φορά που κάνει τα κακάκια της έξω πάλι παιρνει τη λιχουδίτσα της! Να πω εδώ οτι και στις αρχές έκανε τα κακά της μέσα αλλά για κάποιο λόγο τώρα θέλει να τα κάνει εξω και μας το δειχνει...

Κάποια συμβουλή να την καταφέρουμε να κάνει και τα τσίσα της στη βεράντα? Να σημειώσω εδώ ότι ακόμα δεν την βγάζουμε βόλτα εξω γιατι δεν έχει κάνει το τελευταίο εμβόλιο της και η εκτροφέας μας συμβούλεψε να αρχίσουμε τις βόλτες 10 μέρες μετά το τελευταίο εμβόλιο... Μήπως οταν θα αρχίσει να βγαίνει βόλτες εξω θα είναι πιο ευκολο να μάθει να μην τα κάνει μέσα?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας!

Sent from my iPad

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Ειναι πολυ μικρουλα ακομα, υπομονη και θα μαθει! Οταν μαθαινα τον Diego να τα κανει εξω ακολουθουσα την εξης τακτικη. Του εβαζα να φαει και μετα τον εβγαζα βολτα αμεσως. Και εκει εκανε και τσισα και κακα. Μετα απο μια ωρα παλι εξω. Μυριζε τα χορταρακια και εκανε τσισα του παλι. Μετα απο μια ωρα το ιδιο. Να μην προλαβει δηλαδη να τα κανει μεσα στο σπιτι. Και φυσικα λιχουδιτσα και χαδια οταν τα εκανε εξω. Ειναι λιγο κουρατικη διαδικασια αλλα του πηρε μολις 2 μερες να μαθει και απο τοτε δεν εχει κανει ΠΟΤΕ μεσα στο σπιτι. Και ήταν μολις 2.5 μηνων. Εμενα ομως με βολευε το μεσα εξω καθε μια ωρα γιατι εχω οικοπεδο ακριβως ιπλα απο το σπιτι μου, οποτε δεν χρειαστηκε να τρεχω. Οι αλλοι δεν ξερω τι τακτικη ακολουθουν παντως για μενα αυτο δουλεψε μια χαρα.
(Εγω τον εβγαζα εξω και ας μην ειχε κανει ολα τα εμβολια γιατι ηταν τετοιο το μεγεθος της ασχετοσυνης μου που δεν ηξερα οτι δεν κανει.)

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Αν δεν αρχίσει τις βόλτες έξω, δν μπορείς να κάνεις πολλά... Τότε όμως αρχίζει η δουλειά! Εμείς για να μάθουμε, ανά 2ωρο ήμαστε έξω!

Υπομονή. Αφού έμαθε τα κακά, είστε οκ για τώρα. Πανέξυπνο πλασματάκι!
Πιστεύω ακράδαντα στην υπεροχή των θηλυκών σε σπιρτάδα! :p

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Σαν να καταφέραμε κάτι αυτές τις μέρες που περάσανε. Σταθερά κακάκια έξω και τσίσα εκεί που η αναλογία ήταν 5 μέσα και 1 έξω έγινε τώρα 3 μέσα και 3 έξω. Το θετικό είναι πλέον ότι το σκυλί κάθε φορά όταν θέλει να κάνει την ανάγκη του μας το δείχνει πηγαίνοντας στη μπαλκονόπορτα! Απλά μερικές φορές δεν το προλαβαίνουμε εμείς, άλλως θα ήταν όλες τις έξω...

barbie_s2k

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
241
3
45
Αθήνα - Μαρούσι
Σαν να καταφέραμε κάτι αυτές τις μέρες που περάσανε. Σταθερά κακάκια έξω και τσίσα εκεί που η αναλογία ήταν 5 μέσα και 1 έξω έγινε τώρα 3 μέσα και 3 έξω. Το θετικό είναι πλέον ότι το σκυλί κάθε φορά όταν θέλει να κάνει την ανάγκη του μας το δείχνει πηγαίνοντας στη μπαλκονόπορτα! Απλά μερικές φορές δεν το προλαβαίνουμε εμείς, άλλως θα ήταν όλες τις έξω...
Ναι το μανάρι μου!!! \\:D/

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αν δεν αρχίσει τις βόλτες έξω, δν μπορείς να κάνεις πολλά... Τότε όμως αρχίζει η δουλειά! Εμείς για να μάθουμε, ανά 2ωρο ήμαστε έξω!

Υπομονή. Αφού έμαθε τα κακά, είστε οκ για τώρα. Πανέξυπνο πλασματάκι!
Πιστεύω ακράδαντα στην υπεροχή των θηλυκών σε σπιρτάδα! :p
Αλλο ζωο εντελως το θηλυκο.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Και η εκτροφέας μας το είχε επισημάνει αυτό με τα θηλυκά, ότι δλδ έχουν καλύτερο χαρακτήρα! Αναρωτιόταν μάλιστα γιατί όλοι έχουν μια μανία να της ζητάνε μόνο αρσενικά...

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Δεν είναι και απόλυτο αυτό!! Παίζει μεγάλο ρόλο και η φυλή του σκύλου.
Εμένα είναι αγοράκι αλλά μέσα λέρωσε μόνο τις 3 πρώτες μέρες μετά πάντα μόνο στην πάνα του στο μπαλκόνι.
Βέβαια η πόρτα είναι πάντα ανοικτή και εγώ ξυλιάζω!! και επίσης ο δικός μου είναι σκοτσέζος λόρδος χαχαχαχ :)

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Ρε παιδιά.. η δικιά μου η μουσίτσα η μικρή... ενώ τις 2 πρώτες μέρες ήταν υπόδειγμα... στόχο και σε τσίσα και σε κακά 90%... τώρα και αυτή μια από τα ίδια... Κακά σταθερά στην πάνα, σπάνια το χάνει... τσίσα όμως... οπουδήποτε εκτός από πάνα!

Πλέον καταλαβαίνω μια χαρά τα σημάδια της και το πότε θέλει... Την παίρνω λοιπόν ή την κατευθύνω προς τις πάνες και περιμένω... περιμένω... κρατιέται το σκασμένο και δεν τα αφήνει με τίποτα. Αν κάνω ότι γυρνάω το κεφάλι μου για δευτερόλεπτα, έχει πάει 4 βηματάκια έξω από την πάνα και τα αφήνει ! Δεν υπάρχει αυτό που κάνει η μικρή, ειλικρινά είναι λες και "σπάει πλάκα" με την πάρτη μας! :p

Μιλάμε κλείνουμε μισάωρα να την περιμένουμε να τα κάνει στην πάνα, έτσι ώστε να προλάβουμε να την επιβραβεύσουμε άμεσα! :eek::dohh:

barbie_s2k

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
241
3
45
Αθήνα - Μαρούσι
Αααα και με μας έτσι γίνεται...μην ανυσηχείς!
Αφού μια μέρα τσαντίστηκα τόσο πολύ που λέω θα κάτσω έξω μέχρι να κάνει τσίσα και ας παγώσω. Περίμενα..περίμενα..περίμενα..περίμενα αλλά τίποτα. Μόλις την έβαζα μέσα έπερνε στάση για πιπι :bull:
Την ξαναέβγαζα έξω και πάλι τίποτα. Έγινε 3 φορές αυτό και αφου τα πήρα κανονικά την έβαλα μέσα τελειωτικά και ως συνέπεια... όπου βρήκε τα έκανε.
Όμως εδώ και 2 μέρες έχει αλλάξει τακτική και τα κάνει περισσότερο έξω. :yes:
Για να δούμε....

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Κοριτσια για δοκιμαστε να βγαλετε την πανα και να βαλετε μουσαμα και απο πανω εφημεριδες. Ισως να εχετε καλυτερα αποτελεσματα ετσι και θα σας ερχεται και πιο φτηνα.

barbie_s2k

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2012
241
3
45
Αθήνα - Μαρούσι
Eμείς δεν της έχουμε πάνα. Ένα νάυλον της βάζουμε στο μπαλκόνι όπου δεν το πλένουμε απλά σκουπίζουμε τα τσίσα για να μένει η μυρωδιά.
Όσο για εφημερίδες...δεν παίζει.
Όσες και άν έβαλα τις ξέσκισε όλες. Προχωράμε έτσι και βλέπουμε ;)

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Κοριτσια για δοκιμαστε να βγαλετε την πανα και να βαλετε μουσαμα και απο πανω εφημεριδες. Ισως να εχετε καλυτερα αποτελεσματα ετσι και θα σας ερχεται και πιο φτηνα.
εντάξει δεν έχεις ιδέα...χορηγός επικοινωνίας για πάνες έχουμε γίνει! :(

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Με την εφημεριδα εχετε και εξτρα μπονους:
1. ευκολα την χρησιμοποιειτε οταν ερθει η ωρα να βγειτε εκτος σπιτιου
2. η υφη της δεν εχει καμμια σχεση με χαλια, παπλωματα, ριχταρια κλπ αρα εχετε μικροτερη πιθανοτητα ατυχηματων λογω παρεξηγησης απο το κουταβι

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
εντάξει δεν έχεις ιδέα...χορηγός επικοινωνίας για πάνες έχουμε γίνει! :(
Επειδή το κόστος της πάνας είναι μεγάλο να πω απλά ότι έχω βρει πάνες σε πολύ καλή τιμή (με βάση αυτά που ξέρω στην αγορά)
Ελπίζω να μην θεωρηθεί διαφήμιση απλά το λέω για να βοηθήσω εάν υπάρχει πρόβλημα συγνώμη και παρακαλώ πολύ να αφαιρεθεί.
Στον Σκλαβενίτη έχει πάνες για ενηλίκους μεγάλου μεγέθους (90Χ60 νομίζω) που λέγονται StromaPad έχει 20 τεμάχια (15+5 δώρο) και κάνουν 6€ περίπου. Θα τις βρεις δίπλα στις παιδικές πάνες.
Τις χρησιμοποιώ 1 1/2 μήνα τώρα και δεν έχω κανένα πρόβλημα

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Μη νομίζεις ότι δεν τις έχω δοκιμάσει... απλά παρατήρησα το εξής... έχουν αρκετό "βαμβάκι" και η μικρή της έκανε χίλια κομμάτια!
Συνήθως μου τις ξεσκίζει όταν βαριέται... με αυτές που λες.. με το που τις έστρωνα τρελαινόταν!!!!
( Υπόστρωμα δεν εννοείς; )

Εγώ παίρνω από τα Jumbo επειδή έχουν αυτοκόλλητα από κάτω, τις 16 90Χ60, 4.90 αν θυμάμαι καλά... ή 5.90.
Το κακό με αυτές είναι πώς είναι πολύ ψιλές και καθόλου απορροφητικές :(

Οι εφημερίδες σε μας δεν δουλεύουν καθόλου... τις δοκιμάσαμε...

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Μη νομίζεις ότι δεν τις έχω δοκιμάσει... απλά παρατήρησα το εξής... έχουν αρκετό "βαμβάκι" και η μικρή της έκανε χίλια κομμάτια!
Συνήθως μου τις ξεσκίζει όταν βαριέται... με αυτές που λες.. με το που τις έστρωνα τρελαινόταν!!!!
( Υπόστρωμα δεν εννοείς; )

Εγώ παίρνω από τα Jumbo επειδή έχουν αυτοκόλλητα από κάτω, τις 16 90Χ60, 4.90 αν θυμάμαι καλά... ή 5.90.
Το κακό με αυτές είναι πώς είναι πολύ ψιλές και καθόλου απορροφητικές :(

Οι εφημερίδες σε μας δεν δουλεύουν καθόλου... τις δοκιμάσαμε...
ναι υπόστρομα εννοώ! εμένα ξεσκίζει μόνο αυτή που έχω μέσα στο puppy pen του εάν αργήσω να γυρίσω από την δουλειά και βαρίεται. Αυτή που έχω έξω στο μπαλκόνι δεν την πειράζει ποτέ μόνο την λερώνει :)

gazzy90

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2011
190
2
Εμείς χρησιμοποιούμε εφημερίδες και από κάτω λαστιχένια πατάκια. Εννοείται πως είχαμε μια φάση που τις ξέσκιζε αλλά με μάλωμα επ'αυτοφώρο και επιμονή το ξεπέρασε. Δεν υπήρχε περίπτωση να πληρώνουμε πάνες! Και εφημερίδες ούτε καν αγοράζουμε, χρησιμοποιούμε αυτές τις διαφημιστικές που αφήνουν συνήθως από μεγάλα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών! Ότι αποφασίσετε κι επιμείνετε, πιστεύω πως θα το μάθουν. Ωριμάζουν και με τον καιρό...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97