Και το όνομα αυτού Ευμένης...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
:):)

και συγκεκριμένα Ευμένης Β' Φιλάδελφος!!:D:D:D:D:D

Υιοθέτησα λοιπόν το πρώην αδέσποτο που είναι ημίαιμο λαμπραντόρ και μια γλύκα. Τον πήγα ίσια στον κτηνίατρο διότι πρώτον πρέπει να τον στειρώσω, δεύτερον είχε να τελειώσει τα εμβόλιά του, συν το ότι πρέπει να μάθει να κάνει τις βιολογικές του ανάγκες έξω. Αλί και τρισαλί μου βεβαίως, αλλά πρέπει να το κάνω. Ευτυχώς όμως που είναι crate-trained και καλόβολο. Όπως επίσης το συνηθίζω, βρήκα και το κάθαρμα που το χτύπησε και το άφησε νηστικό και τελικά το πέταξε στο χαντάκι να πεθάνει! Καλά, μιλάμε έχω ξεπεράσει τον εαυτό μου!!!!! Το εν λόγω καθίκι πήρε τον Ευμένη ως μωρό από τον μπόγια και ήτανε και βλαξ διότι ο μπόγιας είχε ήδη βάλει μικροτσίπ μέσα που φυσικά το κάθαρμα των αποπάτων δεν είχε περάσει στο όνομά του. Καλά που μου έκοψε και είπα του γιατρού να κοιτάξει με το σκάννερ μήηηηηηπως και υπάρχει τίποτα και το βρήκαμε!! Από κει και πέρα πήρα τηλέφωνο την αστυνομία ζώων (animal control) που έχει και το νούμερο του τσιπ. Φυσικά ο κτηνίατρος έχει ξεκινήσει τη διαδικασία να το περάσει στο όνομά μου. Ελπίζω να βρουν εύκολα το μαλάκα (ή τη μαλακισμένη) και να τον χώσουν (ή να την χώσουν) μέσα.

Χαίρομαι που τον πήρα (αν και τα έχω ολίγον παίξει) διότι έχει άριστο χαρακτήρα και αγαπιούνται τρομερά με το Μουφ. Το οποίο Μουφ έχει τελείως ηρεμήσει, ούτε έκλαψε/γκρίνιασε μέχρι τώρα και τα δυο τους κάνουνε παρέα και όταν ξαπλώνουν είναι και αγκαλίτσα!! Τελοσπάντων, είμαι σίγουρη ότι θα συνέλθω όπως έγινε και πέρσυ που τα είχα παίξει με το Μουφ.

Φωτογραφίες θα βάλω εν καιρώ στο άλμπουμ του.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
ωραια!!μουφ ομως ενας!!!
να διαβασω ιστοριες και με τον ευμενη και θα δω!!
ε βαλε και μια φωτο !!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ευχαριστώ πολύ για τα συχαρίκια. Το μόνο πρόβλημα τώρα είναι να τα σουλουπώσω και τα δυο διότι είναι ελαφρώς λυμφατικά. Το μεν Μουφ γύρισε αδυνατισμένο κατά πέντε κιλά ενώ τρώει τον άμπακο (ως συνήθως) διότι έτρεχε δυο μήνες χωρίς να παίρνει καν ανάσα, με λαρυγγίτιδα και βραχνό γαύγισμα διότι πρέπει να ξελαρυγγιάστηκε (έτσι λέει τουλάχιστον ο κτηνίατρος), εν μέρει, λέει διότι του έλειπα, με ξυρισμένη την κοιλιά του διότι κυλιότανε, λέει, στις λάσπες σαν το γουρούνι και κόμπιασε και με γρατζουνισμένο το μουσούδι του διότι το έγδαρε διαλύοντας το σιδερένιο φράχτη!! Ο δε Ευμένης προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από την κακοποίηση και βάζει ακόμα βάρος και θέλει άλλα πέντε κιλά κι αυτός. Περιττό να σας πω ότι ήμουνα χάλια χτες (συν την αϋπνία από τη διαφορά ώρας και το ταξίδι) και με έπιασε το στομάχι μου από το κακό μου. Ο κτηνίατρος λέει ότι είναι μια χαρά (και δυο τρομάρες!) και τα δυο, του είπα όμως να κάνει αιματολογικές και στους δυο καλού-κακού.

Εννοείται ότι αισθάνομαι απαίσια διότι παράτησα το Μουφ τόσον καιρό, αλλά δυστυχώς είχα έκτακτη δουλειά στην Ευρώπη και ήταν αδύνατο να μην πάω. Στο μέλλον πραγματικά θα διερευνήσω την πιθανότητα να τα πηγαίνω στην Ελλάδα με το καράβι. Αυτοκίνητο μέχρι Ουάσιγκτον, το αφήνω σε μια φίλη μου, μετά νοικιασμένο μέχρι Νέα Υόρκη, τρεις ώρες οδήγηση και καράβι μέχρι την Ευρώπη, Αγγλία, Γαλλία ή Ελλάδα. Αλλιώς με βλέπω να παθαίνω τίποτα. Ήδη δυο φίλοι μου αποφασίσανε να το κανουνε φέτος έτσι.

Το μόνο θετικό είναι ότι και οι δυο κάνανε εκπαίδευση το καλοκαίρι και είναι πολύ πιο καλοί με τις εντολές. Υποτίθεται ότι ο Ευμένης ξέρει να περπατάει με λουρί αν και προσωπικά δεν τον έχω δει ακόμα να το κάνει αφού και οι δυο τραβάνε το λουρί σα δαιμονισμένοι στη βόλτα. Πάντως και οι ιδιοκτήτες της φάρμας και ο κτηνίατρος είπανε ότι θα είναι και τα δυο κουρασμένα μετά από τόση δραστηριότητα και θα κοιμούνται εύκολα. Όντως όταν δουλεύω δε με πειράζουνε και πέφτουμε και τα δυο στα πόδια μου ξερά για ύπνο. Όσο κάνει πάντως καλό καιρό θα τα πηγαίνω στα δυο πάρκα και θα τα αφήνω να βολοδέρνουν ενώ εγώ δουλεύω με το laptop.

Α, και το περίεργο είναι ότι ο Ευμένης έμαθε αμέσως να αναγνωρίζει το όνομά του!

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ευχαριστώ για τις ευχές και το κουράγιο που θα πρέπει να έχω.:) Διότι τα πουλάκια μου από κει που ήτανε φιλαράκια κάθονται τώρα και συναγωνίζονται ποιος μ' αγαπάει πιο πολύ και ποιον θα πρέπει να χαϊδέψω. Μόνο μη μου μαραζώσει το Μουφ δηλαδή και τρέχω...:(

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Διότι τα πουλάκια μου από κει που ήτανε φιλαράκια κάθονται τώρα και συναγωνίζονται ποιος μ' αγαπάει πιο πολύ και ποιον θα πρέπει να χαϊδέψω.
Αυτό το παθαίνω και εγώ, και μάλιστα όταν χαιδεύω το ένα πάντα έρχεται κάποιο άλλο και συνήθως προσπαθεί να το διώξει.:p:)

Πόσο χρονών είναι ο Ευμένης?

Σε άλλο σου πόστ έγραφες αν θυμάμαι καλά, οτι οι Αμερικάνοι δυσκολεύονται να προφέρουν το ''Άτταλε'' αναρωτιέμαι το ''Ευμένη'' πως θα τους βγαίνει?:D:p

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Να σου ζήσει ο Ευμένης!! Φωτο θέλουμε!!:):)
Σε διεκδικούν και οι δυο δηλαδή ε?
Εκπαιδευτή έχεις ήδη είπαμε ε??

Για έναν μήνα περίπου το έζησα και εγώ το 2 σκύλοι μαζί (και μάλιστα κουτάβια)!! Ο Σκούμπι πάντως φαινόταν πιο χαρούμενος και είχε παρέα όλο το εικοσιτετράωρο..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ναι, εκπαιδευτή έχω από Πέμπτη. Σχετικά με το συναγωνισμό χαίρομαι που λέτε ότι είναι φυσιολογικός διότι είχα φρυάξει ότι το Μουφ θα ρέψει. Οι Αμερικάνοι προφέρουν το Μουφ ως "Ατταλους", δηλαδή τη λατινική μορφή του ονόματος, και τον Ευμένη ως "Γιουμένες", δηλαδή την αγγλική βερσιόν. Παραδόξως ο Ευμένης αναγνωρίζει και το Ευμένης και το Γιουμένες.

Να δούμε τώρα πώς θα πάει το Μουφ τις επόμενες μέρες διότι ανησυχώ πολύ. Τον άφησα στη φάρμα πολύ καιρό και αισθάνομαι σα να είμαι μια απαίσια σκύλα...:(:(

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Από αυτά που έχω διαβάσει, όταν χαιδεύεις τον Ευμένη και έρχεται και ο Άτταλος για χάδια το κάνει γιατί δεν θέλει να χάσει την θέση του στην αγέλη. Ο Ευμένης πάλι(να δω τι παρατσούκλια θα έχει αυτός:p) προσπαθεί να αποκτήσει κάποια δικαιώματα στην αγέλη σας..
Δεν μπορώ να πω πως το διατύπωσα καλά αλλά μάλλον καταλαβαίνεις τι θέλω να πω..

Τώρα το ποια είναι η ενδεδειγμένη συμπεριφορά όταν έρχονται και τα δυο πάνω σου δεν ξέρω..

Να υποθέσω πως πρέπει να όριστεί και ποιος θα είναι ο αρχηγός μεταξύ των δύο?

Επίσης είναι καλύτερα που τον άφησες για 2 μήνες παρά να τον ταλαιπωρούσες κουβαλώντας τον από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο...;)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Σωστά. Ή ακόμα χειρότερα να τον έφερνα στην Αθήνα και να του έρριχνε φόλα η γειτόνισσα μια και έχει πείρα σ' αυτά και μάλιστα έχει και ομηρικό καυγά τελευταία με τη μάνα μου! Τώρα έχουνε από ένα rawhide bone ο καθένας και το μασουλάνε.

Σχετικά με τον καυγά για το ποιος θα είναι ο αρχηγός, ίσως είναι καλό να γίνεται ώστε να δείξω αρχηγικές ικανότητες εγώ και να πάρω επιτέλους τη θέση που δικαιωματικά μου ανήκει!;):p:D:D

Ευχαριστώ για τη συμβουλή πάντως....:):)

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
. Το μόνο πρόβλημα τώρα είναι να τα σουλουπώσω και τα δυο διότι είναι ελαφρώς λυμφατικά. Το μεν Μουφ γύρισε αδυνατισμένο κατά πέντε κιλά ενώ τρώει τον άμπακο (ως συνήθως) ...Ο δε Ευμένης προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από την κακοποίηση και βάζει ακόμα βάρος και θέλει άλλα πέντε κιλά κι αυτός.
Σάρα κανόνισε, το μισό χρόνο να προσπαθείς να τα "σουλουπώσεις" με τα μπιφτεκάκια σου και τον άλλο μισό να προσπαθείς να τα αδυνατίσεις και να κλαίτε αγκαλιά κοιτάζοντας το ψυγείο!!!:D:D:D

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
........όσο αφορά τα χάδια εγώ χαιδεύω πάντα αυτό που επειλέγω να χαιδέψω, ο άλλος μαθαίνει να περιμένει την σειρά του.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι το ίδιο χαδιάρικα όλα μου τα σκυλιά Οι θηλυκές μου είναι πιο χοντρόπετσες άρα πιο συχνά χαιδολογιούνται τα αγόρια και εδώ πάλι ο ένας αρσενικός είναι πιο χαδιάρης απο τον άλλον, άρα είναι θέμα χαρακτήρα και αναγκών που έχει το κάθε σκυλί.:)...και των δικών μου:p

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λοιπόν, πείτε με κακιά, στρίγγλα, κλπ., αλλά η κατάσταση στο σπίτι ήταν τρομερή. Από κει που οι δυο τους ήτανε φιλαράκια στη φάρμα, στο σπίτι κόντευαν να σκοτωθούν. Αφού στο τέλος αποκόλλησαν τούφες γούνας. Επειδή η φάρμα μου είπε ότι καλύτερα είναι να έχω τον καινούριο δοκιμαστικά και επειδή ούτε βόλτα δεν ανέχονταν πια, αφήστε που νομίζανε διαρκώς ότι χάριζα την εύνοιά μου στον έναν εις βάρος του άλλου, το συζήτησα σήμερα το πρωί με τον κτηνίατρο και τη φάρμα (όπως και μια φίλη μου κτηνίατρο). Αποφασίσαμε από κοινού λοιπόν ότι δεν είμαι έτοιμη για δεύτερο ζώο (έχω και πολλά στο κεφάλι μου διαφόρων ειδών αυτή την εποχή) και καλύτερα είναι να τον επιστρέψω. Αυτό που έκανα, εννοείται από μόνη μου, είναι να αναλάβω τα έξοδα των τελικών εμβολιασμών και του μικροτσίπ (εννοώ της ετήσιας εγγραφής) και επειδή του βρήκανε και hookworms, πλήρωσα και για τα φάρμακά του που του έδωσα όταν ήμαστε στον κτηνίατρο σήμερα. Άλλωστε το καημένο είναι καλό σκυλάκι και πρώην αδέσποτο. Η φάρμα τώρα και η κλινική θα φροντίσουνε από κοινού με αγγελία να του βρούνε σπίτι να τον υιοθετήσει.

Ένας από τους λόγους που δεν μπορούσα να αναλάβω και το δεύτερο σκυλί είναι ότι το Μουφ είναι πολύ άρρωστο. Αισθάνομαι απαίσια γι' αυτό και τον κρατήσανε στην κλινική για εξετάσεις. Έχασε πέντε κιλά περίπου και είναι υπόβαρο, δεν μπορεί να γαυγίσει και σήμερα το πρωί είχε αλλεργία (ή κάτι τέτοιο) στην κοιλιά του, εκεί που τον ξυρίσανε στη φάρμα. Έχω ψιλοπανικοβληθεί διότι ο κτηνίατρος τον κράτησε για εξετάσεις για όλη τη μέρα. Τον άφησα νηστικό από χτες, όπως μου είπανε να κάνω, αλλά έχει ακόμα διάρροια και ενδέχεται να έχει κι αυτό hookworms.:(:(:(:(:( Ελπίζω να μην είναι τίποτα σοβαρότερο διότι πρέπει να έχει εξαντληθεί. Για το γαύγισμα μου είπανε ότι ίσως είναι αποτέλεσμα διαγωνισμού γαυγίσματος στη φάρμα μεταξύ των τετράποδων ενοίκων! Νομίζω ότι η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να γίνει καλά το Μουφ και να κάτσω μαζί του που δεν μπορούσα να κάνω καλά.

Τον Οκτώβριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, πρέπει να πάμε στο Μίσιγκαν για επιθεώρηση του σωστικού ομίλου. Τους είπα ότι είναι άρρωστος χτες και θέλω να τον βρουν σε καλή υγεία.

Τελοσπάντων, είμαι πολύ συγχισμένη με τα παραπάνω.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν ξέρω αν βιάστηκες να φέρεις δεύτερο σκύλο στο σπίτι ή αν βιάστηκες να αποφασίσεις να μην τον κρατήσεις...

Ετοιμαζόμουν να μπω να σου γράψω ότι σκεφτόμουν πως τα 5 ολόκληρα κιλά που έγραψες πριν είναι μάλλον πάρα πολλά αν σκεφτείς το συνολικό βάρος του σκύλου (που δεν το ξέρω ακριβώς, αλλά και 30 να είναι...). Και διάβασα όλες μαζί τις εξελίξεις.

Όπως και να'χει εύχομαι το καλύτερο για τον αδέσποτο αλλά και για τον δικό σου που είναι άρρωστος.