Καινούριο κουταβάκι, δεν το θέλει η ενήλικη σκυλίτσα μου... Βοήθεια, τι να κάνω???

Alice6

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
64
0
UK
Καλησπέρα σε όλους, είμαι καινούργια στην παρέα σας και αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα. Θα ήθελα την συμβουλή σας. Έχω μία σκυλίτσα ημίαιμη (τερριέ με γκριφφόν) 5 χρονών, Alice την λέμε, στειρωμένη, ένας άγγελος είναι, την έχω με τα παιδιά μου όλη μέρα (είναι δίδυμα 18 μηνών) είναι γενικώς ένας υπέροχο σκυλάκι, λίγο νωθρό γενικά, αλλά μάλλον είναι λογικό αυτό αφού δεν ασκείται ιδιαίτερα, πάρα πολύ φιλικό με ανθρώπους αλλά και με άλλα σκυλιά, ίσως λίγο πιο φοβιτσιάρικο από ό,τι είναι λογικό. Λοιπόν.... πρόσφατα βρήκα στο γκαράζ μας παρατημενα δύο κουτάβια κυνηγετικά, κουκλιά και πανέξυπνα. Μέτα από λίγες περιπέτειες κατάφερα να βρω ένα καλό σπίτι στο ένα και μας έχει μείνει το άλλο (είναι θηλυκό 4 μηνών) το οποίο έχουμε στο μπαλκόνι και το έχουμε αγαπήσει πια, οπότε μπορεί να το κρατήσουμε ή εμείς ή οι γονείς μου. Σας κούρασα λίγο, αλλά έφτασα στο θέμα μου: Η σκυλίτσα μου, ενώ είναι ένα υπέροχο πλάσμα, δεν το θέλει το καινούργιο το σκυλάκι. Όταν είχα και τα δύο κουτάβια έξω, την είχα βγάλει, και αυτή δεν αντιδρούσε καθόλου, ουσιαστικά ήταν κολλημένη πάνω στην μπαλκονόπορτα και γαύγισε 3-4 φορές (στο πουθενά, όχι εναντίον τους) και βασικά ήθελε απλά να ξαναμπει στο σπίτι. Όταν έφυγε ο κούταβος, είπα ότι κάτι ίσως έχει αλλάξει, αλλά πάλι τα ίδια. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να τα πάει καλά η Alice με το κουταβάκι. Μήπως μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποιους τρόπους για να τα φέρω κοντά??? Με το ζόρι γίνεται?Δλδ τι να κάνω? Να την αφήσω στο μπαλκόνι κανα δίωρο θέλει δεν θέλει μπας και τα βρούνε? Βασανιστήριο δεν είναι αυτό??? Ευχαριστώ...

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Η πρώτη επαφή έπρεπε να γίνει σε κοινό μέρος (εκτός σπιτιού).
Δοκίμασε να βγαλείς τα σκυλιά μαζί βόλτα.

Να ξέρεις πως δεν είναι 100% στο χέρι σου για το αν θα τα βρουν τα σκυλιά.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ωραια γιατι το αλλο το εχετε στο μπαλκονι?
δεν ειναι απαρετητο οτι θα αγαπηθουνε.μην αμησυχεις αυτο σου πα αστα και θα βρουν την ισοροπια μονα τους.δεν χρειαζετε να βιαζεσε

Alice6

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
64
0
UK
Αυτό με το ουδέτερο μέρος για πρώτη φορά ούτε που το είχα σκεφτεί... φτου.... και είναι τόσο μα τόσο λογικό...... Όσο για τη βόλτα, είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω μόλις η κουταβίτσα ολοκληρώσει τα εμβόλιά της, σε καμιά δεκαριά μέρες. Και είναι κρίμα η γλυκούλα μου, σήμερα τις είχα και τις δύο μαζί στο μπαλκόνι κι έκλαιγε το μωρούλι γιατί η άλλη η μουλάρα δεν έπαιζε μαζί της και ήταν κολλημένη στο παράθυρο κλασσικά..... Τελοσπάντων, την έχουμε στο μπαλκόνι γιατί δεν είχαμε σκοπό να πάρουμε δεύτερο σκυλί επί του παρόντος, αυτά μας προέκυψαν και είπαμε να τα φιλοξενήσουμε μέχρι να τους βρούμε κανέναν άνθρωπο της προκοπής. Ε, για τον αρσενικό βρήκαμε, αλλά για τη θηλυκιά δεν έχει κάτσει τίποτα καλό προς το παρόν και λέμε ότι εάν σε μία εβδομάδα δεν βρεθεί τίποτα σωστό θα την κρατήσουμε εμείς ή οι γονείς μου, αλλά ούτως ή άλλως εγώ θα ασχοληθώ με τη βασική της εκπαίδευση που υποτίθεται ότι ξέρω αρκετά από σκυλιά (τρομάρα μου). Και στο σπίτι έχουμε δύο μωρά, βασικά όλο το σπίτι είναι ένας απέραντος παιδότοπος και η κουταβίτσα δεν ξέρει ακόμα να κρατιέται, οπότε δεν θέλω να τα κάνει στον χώρο που παίζουν τα μωρά, δλδ σε όλο το σπίτι.... Για πειτε κι άλλα, ήδη με 5-6 απαντήσεις έχω σχηματίσει καλύτερη εικόνα σε σχέση με το μπέρδεμα που έχω στο μυαλό μου (είμαι και κομμάτια, τις τελευταίες 15 μέρες είχα να φροντίζω 2 μωρά άρρωστα με ίωση και ωτίτιδα, έναν σύζυγο επίσης άρρωστο και γκρινιαρούλη, και 3 σκυλιά...). Ούτε τα προφανή δεν μπορώ να σκεφτώ

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μπορεις να καθισεις κατω,να παρεις το κουταβι αγκαλια και να καλεσεις και τη σκυλιτσα σου να ξαπλωσει διπλα σου.Ενω εχεις το κουταβι αγκαλια,θα ταιζεις τη σκυλιτσα σου οτι πιο νοστιμο της αρεσει.Θα συνδεσει στο μυαλο της οτι ειναι καλο να βρισκεται κοντα στο κουταβι.Καντο για 5' και αφησε την και πηγαινε το κουταβι στο χωρο του.Καντο 2-3 φορες την ημερα.Καποιες μερες αργοτερα,θα βγεις στο μπαλκονι και θα κανεις το ιδιο πραγμα.Ακομα πιο μετα,θα ταιζεις τη σκυλιτσα με το κουταβι να τριγυρναει κατω χωρις να το εχεις αγκαλια.Σε ολους τους τροπους θα δινεις και στο κουταβι λιχουδιτσα ανα διαστηματα.Καθως περνανε οι μερες,οσες λιχουδιες τρωει η σκυλιτσα,τοσες και το μικρο.:)

Η βολτα ειναι απο τα πιο σημαντικα να συνηθισει το ενα σκυλι το αλλο.;)

Α!Καλως ηρθες!:D

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
παρε ενα παρκο κ βαλτει μεσα να τη περιοριζεις να μη στα κανει και παντου να νιωθει και τη παρουσια σας.μη το χεις στο μπαλκονι το κουταβι χειμωνιατικα

Alice6

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
64
0
UK
Ωρία η ιδέα σου skylakos, αν και δεν έρχεται όταν την φωνάζω, αλλά κάτι με λιχουδίτσες μπορώ να το κάνω για να το συνδυάσει με κάτι ευχάριστο. Eυχαριστώ επίσης για το καλωσόρισμα:) Superman έχω πάρκο, και ίσως το εφαρμόσω για κάποιες ώρες την ημέρα, δεν είναι κακή ιδέα. Πάντως στο μπαλκόνι μη φανταστείς, έχει σπιτάκι με κουβερτούλα κι εκεί μέσα κοιμάται, έχει άπειρα παιχνίδια, κόκκαλα, καρεκλίτσες να ανεβοκατεβαίνει, εγώ όσο ελεύθερο χρόνο ξεκλέβω κάθομαι μαζί της και παίζω, γενικώς δεν είναι παρατημένη..... Το θέμα έιναι να βρεθεί ένα σπίτι της προκοπής και γι αυτήν ρε γμτ..... Να την έχουν μέσα όπως είχα κι εγώ την Alice όταν την πρωτοπήρα (10 ημερών παρακαλώ) και δεν είχα τα μωρά να με νοιάζει πού θα τα κάνει....Το ευχάριστο είναι ότι σε ενάμιση χρόνο περίπου θα μετακομίσουμε σε σπίτι με κηπάκο, και σίγουρα εκεί θα είναι καλύτερα, εννοώ ότι ίσως θα μπορούσα να την κρατήσω κι εγώ με αυτήν την προοπτική, αλλά το να την πάρει μία οικογένεια ή ένα ζευγάρι χωρίς τόσες υποχρεώσεις είναι σίγουρα καλύτερο. Τέλοσπάντων, παραμιλάω..... άλλες ιδέες?

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
βρε μη το παλευεις τοσο.δεν ειναι απαραιτητο οτι θα τα πανε καλα.μπορει απλα να ανεχετε η μια τη παρουσια της αλλης δεν ειναι κατι τραγικο!

Alice6

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
64
0
UK
Δεν το παλεύω ακριβώς, απλα λέω μήπως υπάρχει τρόπος που όλοι ξέρουν κι εγώ όχι, ή δεν το σκέφτηκα. Να σου πω, ίσως έχεις δίκιο, είμαι λίγο συναισθηματική και η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζει περισσότερο το αν η Alice είναι καλά με αυτή την κατάσταση. Εννοώ ότι πιο πολύ εάν τις δω να παίζουν μαζί θα χαρώ για την Alice, ότι δλδ δεν στενοχωριέται. Αnyway..... Ευχαριστώ πάντως πάρα πολύ για τις ιδέες σας, θα ενημερώσω για τις εξελίξεις!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.842
20.183
Τα δικά μου δεν συμπαθούν ιδιαίτερα ο ένας τον άλλον. Δύο χρόνια τώρα, ζούνε ξάπλα κώλο με κώλο. Σαν να μην υπάρχει ο ένας για τον άλλον.
Πρόβλημα κανένα. Μια χαρά...:D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.842
20.183
Ο Σωτήρης, το μόνο που μπορεί να τον κάνει να χάσει το μυαλό του, είναι κουκουνάρι ή στην χειρότερη μπαλάκι. Και τα μάτια του, τα παίρνει από το κουκουνάρι/μπαλάκι μόνο για άλλο κουκουνάρι/μπαλάκι. Ο εγκέφαλός του είναι τριπλοκλειδωμένος. Πέραν του αναφερθέντος διδύμου, δεν υπάρχει τίποτα άλλο σ' αυτό το σύμπαν, έμψυχο ή άψυχο, που να τον συγκινεί. Και εγώ φυσικά...:D

Alice6

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
64
0
UK
Σήμερα την έβγαλα την δικιά μου στο μπαλκόνι για λίγο, και την ψιλοξέχασα, γιατί ασχολιόμουν με τα μωρά, και κάποια στιγμή που βγήκα στο μπαλκόνι να πετάξω τις πάνες (το μπαλκόνι το έχουμε χωρισμένο σε δύο μέρη με πορτούλα και τα σκουπίδια τα έχουμε στην μεριά που δεν είναι το κουταβάκι) τις είδα και τις δύο να έρχονται προς τα εμένα, άρα η μουλάρα μου ξεκόλλησε από το παράθυρο:) Γενικά. παρατηρώντας την μετά για κανένα πεντάλεπτο, είδα λίγο διαφορετική συμπεριφορά, δεν παίζει φυσικά με το κουτάβι ούτε κατά διάνοια, αλλά ήταν πιο χαλαρή, έκανε και 2-3 βόλτες στο μπαλκόνι!