Καινούρια εγκύκλιος?Πάλι αποσκευές τα σκυλιά μας?

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Πήγα σήμερα στον ΟΣΕ και ρώτησα για πιθανό μελλοντικό ταξίδι που σκέφτομαι να κάνω με τρένο και μου είπαν ότι αν κλείσεις ολόκληρο κουπέ ή το σκυλί στις αποσκευές .Όταν όμως είπα ότι έχει απαγορευθεί να μπαίνουν τα σκυλιά στις αποσκεύες μου είπε πως ναι έτσι ήταν αλλά ξαναλλαξε αυτό πριν κανα μηνα(?) δεν ήταν σίγουρη η κοπέλα πότε άλλαξε.Ισχύει κάτι τέτοιο ξέρετε αν άλλαξε πάλι ο νόμος?

MarilenaG

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2014
121
48
εγω δεν εχω ακουσει κατι να εχει αλλαξει μεχρι τωρα... στα κτελ που μπαινω εγω υπαρχουν συγκεκριμενα δρομολογια που παιρνεις το ζωο πανω.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εγώ θα πήγαινα με τυπωμένη την εγκύκλιο που τα επιτρέπει και θα της ζήταγα να μου κόψει κανονικά το εισητήριο. Θα δεχόμουν να φύγω από τα εκδοτήρια χωρίς εισητήριο μόνο με την επίδειξη της νεότερης εγκυκλίου που ξανακάνει τα ζώα αποσκευές. Αμάν πια με τον κάθε υπάλληλο που κάνει ότι θέλει...

sarah0971

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2014
84
56
Παιδιά είμαι σε απόγνωση.....Η κόρη μου ταξιδεύει αυτή την στιγμή από την Σπάρτη με κτελ για Αθήνα και απο Αθήνα θα πάρει το αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη στις 10:30. Μαζί με τον Νώα το γατάκι της. Το κτελ ξεκίνησε στις 5 και για κακή μας τύχη το γατάκι τα έκανε μεσα στη γατοφόρο και ο κόσμος εξαγριώθηκε. Ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και είπε οτι το γατι πρέπει να μπει στο χώρο που υπάρχει δίπλα στις αποσκευές. Που είναι ένας μικρός χώρος σαν ντουλαπάκι. Δεν ξέρω αν θα συμβεί τίποτα κακό στο γατί. Είμαι πολύ χάλια... Δεν ξέρω τι να κάνω.... Θα φτάσει Αθήνα σε 2 ώρες. Η κόρη μου μου στέλνει μυνήματα και κοντέβει να τρελλαθεί. Εγώ από Θεσσαλονίκη κοντέβω να πάθω εγκεφαλικό!!!!!

sarah0971

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2014
84
56
Τελικά τέλος καλό όλα καλά. Το γατί και η κόρη μου έφτασαν γεροί και οι δύο.
Πάντως ενώ στα αεροπλάνα η αντιμετώπιση είναι καλή, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τα κτελ.

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Πάλι καλά. Την επόμενη φορά τηλέφωνο την αστυνομία για να περιμένει το λεωφορείο στην στάση που θα κάνουν, είναι υποχρεωμένη να έρθει. Έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν και μόνο έτσι καταλαβαίνουν και κάνουν πίσω.

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Ναι, άλλαξε φέτος η πολιτική μεταφοράς στα τρένα, αλλα η υπάλληλος δεν σου τα είπε όλα.
Η εγκύκλιος είναι εδώ: http://www.zoosos.gr/sites/default/files/others/TrenoseEgykliosMetaforasZoon.pdf

Το "ή ολόκληρο διαμέρισμα ή στις αποσκευές" ισχύει μόνο αν θέλεις να ταξιδέψεις με δρομολόγιο άλλο απο αυτά στα οποία προβλέπεται ρητά η μεταφορά κατοικιδίων, αν έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις που προβλέπονται για κατοικίδια σε αυτά τα δρομολόγια ή, φυσικά, αν εσύ θέλεις να κλείσεις ολόκληρο διαμέρισμα.
Αλλιώς ο σκύλος ταξιδεύει κανονικά στις προβλεπόμενες θέσεις των προβλεπόμενων δρομολογίων, στην αγκαλιά σου, στα πόδια σου ή δίπλα σου, πληρώνοντας μισό εισιτήριο αν είναι πάνω απο 10 κιλά.
Αν χωράει σε κουτί μεταφοράς 50Χ40Χ70 μπορείς αν θέλεις να τον αφήσεις και στον χώρο των χειραποσκευών.
Μην ξεχνάς οτι στα δρομολόγια που επιτρέπονται σκυλιά, τα άλλα σκυλιά θα είναι στο ίδιο ή στο διπλανό διαμέρισμα απο το δικό σου. Δεν επιτρέπονται σε όλες τις θέσεις ούτε σε όλα τα βαγόνια, εκτός αν κλείσεις ολόκληρο το διαμέρισμα.
Εαν ο σκύλος σου δημιουργήσει πρόβλημα, πχ γαυγίζει, επιτίθεται σε άλλα σκυλιά ή επιβάτες ή λερώνει, ακόμα και αν έχεις κλείσει ολόκληρο διαμέρισμα, ο προιστάμενος της αμαξοστοιχίας έχει υποχρέωση και αρμοδιότητα να επιβάλλει την τάξη και αυτο μπορεί να σημαίνει να σε μηνύσει και να σε παραδώσει σε περιπολικό στον επόμενο σταθμό για τα περαιτέρω.
Δεν έχει δικαίωμα, ούτε αυτός ούτε κανένας άλλος να σε παρενοχλήσει ή να σου απαγορεύσει την μετακίνηση αν δεν κάνεις κάτι παράνομο.