Καινούργια αρχή με την 15χρονη σκύλα μου :)

ThanosA

Member
17 Οκτωβρίου 2011
7
0
Καλησπερα.
Εχω ενα πιντσερ θηλυκο 15 ετων.
Ανεκαθεν αντιμετωπιζαμε αρκετα προβληματα με τον σκυλο.
Να κανω μια γρηγορη ιστορικη αναδρομη.
Την Ιρμα την πηραμε οταν ειμουν 4ων.Δεν ηταν υπο την ευθυνη μου.
Εμαθε πολυ λαθος τροπους,δαγκωνε ολους τους ξενους,εκλεβε φαγητα,γαυγιζε επιμονα οταν ζητουσε κατι,ηταν πολυ νευρικη.Ενα απο τα μεγαλυτερα προβληματα ειναι οτι κατουρουσε και εκανα κακακια μεσα στο σπιτι,ασχετα αν εβγαινε βολτα ή οχι.Μπορει να εκανε και 2 σταγονιτσες μονο οταν θυμωνε.Αυτο συναιβενε οταν την αφηναμε μονη στο σπιτι ή οταν την βαζαμε στο μπανιο για λιγο αν ερχοταν καποιος.Καταλαβαινετε οτι ειναι τεραστιο προβλημα να μυριζει το σπιτι σαν τουαλετα.
Ετσι λοιπον την βγαλαμε για 2 χρονια στο μπαλκονι γιατι αντιμετωπιζαμε οικογενειακα προβληματα κ.α(ειμασταν 4 και πλεον μενω μονος μου στο ιδιο σπιτι…).Περισυ την πηγαμε στο εξοχικο την ανοιξη και για ολο το καλοκαιρι,εχασε κιλα εγινε φιτ τρεχει ,γενικα την βλεπουμε καθε βδομαδα.
Τωρα πλεον που μενω μονος και εχω παραπανω χρονο να διαθεσω και ορεξη θελω να την ξαναφερω στο σπιτι μεσα.Γιατι με αυτη τη σκυλιτσα μεγαλωσα.
Εκπαιδευση προφανως και δεν εγινε για διαφορους λογους.
Εγω ειμαι διαθεσιμος να την φροντισω και να της αφιερωσω χρονο.
ΟΜΩΣ δεν μπορω να ξαναπερασω τα ιδια με το θεμα της τουαλετας που με απασχολει περισσοτερο απολα.
Ιεραρχικα τα προβληματα μου ειναι τα εξης.ΤΟΥΑΛΕΤΑ,Εκνευριστικο γαυβγιζα μεχρι να γινει το δικο της (σε υπερβολικο βαθμο).Το οτι δαγκωνει τους ξενους πιστευω μπορω να το διορθωσω.
Οτι γνωσεις διαθετω προερχονται απο το Nat.Geo. Dog Whisperer.

Πιστευετε μπορει να γινει κατι με το θεμα της τουαλετας?
Ας λυσουμε υποθετικα αυτο και μετα για το γαυβγισμα..

Ευχαριστω για τον χρονο σας!Ξερω σας κουρασα :p

Απο εδω αρχισε η ολη ιδεα.
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?18410-Είμαι-έτοιμος-να-πάρω-σκύλο&p=454253#post454253

Last edited:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Επειδί είναι σκύλος σεβαστής ηλικίας νομίζω ότι και η ίδια δεν θα θέλει να 'λερώνει' εκει που κοιμάται. Οπότε έχεις δύο πράγματα να κάνεις για άρχη. Την περιορίζεις για κάποιο διάστημα (πχ. crate) και πολλές τακτικές βόλτες για την ανάγκη της. Με αυτό τον τρόπο θα έχει μια επιλογή, η οποία είναι "τουαλέτα όταν πάω έξω".

Για το γαύγισμα αφου ξέρεις τι το προκαλεί τότε μπορείς να το κόψεις.
"Εκνευριστικό γαύγισμα μέχρι να γινει το δικό της".

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Θάνο χαίρομαι πάρα πολύ που αποφάσισες να το προσπαθήσεις! Της αξίζει, μετά από όσα έχει περάσει!

Το θέμα είναι να μην τα παρατήσεις, διότι αν εγκαταλειφθεί ξανά σε αυτή την ηλικία δεν θα είναι απλώς σκληρό, θα είναι εγκληματικό.

Το σκυλί είναι 15 ετών, δηλαδή στο τέλος της ζωής του. Πόσο θα ζήσει? Άλλον έναν χρόνο? Δύο? Τρία? Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων θα "πέφτει". Θα χάνει την ακοή του, την όρασή του, δεν θα ανταποκρίνεται τόσο καλά ούτε σ' αυτά που θα της λες, ούτε στα ερεθίσματα του περιβάλλοντός της γενικότερα.

Γι' αυτό το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να πας να δεις έναν κτηνίατρο, να κάνετε εξετάσεις και να διαπιστώσεις σε τι κατάσταση βρίσκεται η γριούλα αυτή τη στιγμή. Πιθανόν χρειάζεται ήδη κάποια αγωγή, ίσως κάποια ειδική διατροφή, ό,τι σου πει.

Το δεύτερο που πρέπει να κάνεις είναι να της βρεις μια γωνιά στο σπίτι σου, ήσυχη. Αυτό χρειάζεται. Έχεις κάποιο έξτρα δωμάτιο? Περιόρισέ την εκεί, με το κρεβάτι της και την πάνα της. Εγώ, προσωπικά, δεν θα μάθαινα σ' ένα σκύλο το crate σ' αυτή την ηλικία.

Λύσε το πρόβλημα "πού θα τα κάνει" αποτελεσματικά και γρήγορα μ' αυτό τον τρόπο. Μπορεί και να σε εκπλήξει - δηλαδή απλώς να αρχίσει να τα κάνει στη βόλτα. Μια - δυο φορές την ημέρα, ήρεμες βολτίτσες αρκούν. Με πρόγραμμα, επιβράβευση και μαλακή διόρθωση θα της δείξεις τι θέλεις από κείνη. Όταν πηγαίνει εκεί που πρέπει θα κάνεις πολλή χαρά και θα της δίνεις μεζεδάκι (ό,τι σου πει ο γιατρός σου για treat, ίσως σκέτο κοτόπουλο ανάλατο).

Μην επιβαρύνεις τα οστά της με πολλές ασκήσεις, μην την αφήνεις να ανεβοκατεβαίνει σκάλες και καλύτερα ανέβαζέ την εσύ σε καναπέδες και κρεβάτια, αν θέλεις να ανεβαίνει εκεί.

Αυτά τουλάχιστον θα εφάρμοζα εγώ.

ThanosA

Member
17 Οκτωβρίου 2011
7
0
Οκ ,
Ας παρουμε αυτα που εχω καταλαβει.
Αρχικα την παω σε κτηνιατρο,οκ.
Την βγαζω βολτα και τις δινω καταλληλτα treats για να καταλαβει οτι εξω πρεπει να κανει την αναγκη της.
Οταν θα λυπω τι θα την κανω?
Μου ακουγεται καλη ιδεα ενως μεγαλου κυβωτιου μεσα σε ενα δωματιο με το κρεβατακι της μεσα στο κουτι.και με ενα αδιαβροχο καλυμα απο κατω.
Για τις πανες τωρα..Τι πανες και απο που?Πιστευω θα τις βγαλει η κυρια..
Αν κατουρησει ποια ειναι η θεση μου?
Βολτα την βγαζω και 3 φορες τη μερα..

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Την καλύτερη απόφαση πήρες!
Η σκυλίτσα πρέπει να ξεμάθει κάποιες συμπεριφορές που είχε χρόνια
Πρέπει να είσαι ήρεμος με συνέπεια και επιμονή!

Οι πάνες αν θέλεις για αρχή η για back up σε συγκεκριμένο χώρο είναι τα υποσέντονα που στρώνονται στο πάτωμα όχι να τις φορέσεις στο σκυλάκι σαν των μωρών! στα σούπερ μάρκετ τις βρίσκεις!

Καλή επιτυχία εύχομαι!

είναι και κούκλα η λεβέντισσα!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
συγχαρητηρια!!!
να θυμασαι παντα οτι εχεις να κανεις με ενηλικο σκυλο κι οχι κουταβι...
στο θεμα εκπαιδευσης ( υπαρχουν πολλα θεματα εδω μεσα ψαξτα ) ακολουθεις τα ιδια με μια επιπλεον προσοχη .... χρειαζεσαι υπομονη και υπομονη και υπομονη... σε 15 πλεον χρονων σκυλο οχι διορθωσεις.. μονο επιβραβευση...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μπραβο!Χίλια μπράβο που το ξανασκέφτηκες κι επέλεξες της γριούλα σου!!!!!

Τώρα υπομονή κι όλα σιγά σιγά θα τα καταφέρετε!!!!

Βασικός στόχος σου είναι να προλαμβάνεις το ανεπιθύμητο και να υπερτονίζεις το επιθυμητό!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97