Καινουργιο κουταβι

sofi22

Member
11 Ιανουαρίου 2010
14
0
Γεια σας σε ολους!μεσα στις επομενες μερες προκυτε να αποκτησω ενα κουταβακι 4-5 μηνων.δεν ειναι ρατσα αδεσποτακι ειναι.Ηθελα να μου δωσετε μερικες συμβουλες για το πως θα πρεπει να ειμαι στην αρχη αλλα και μετα οταν με μαθει ο σκυλακος μου!θα πρεπει απο την αρχη να ειμαι αυστηρη η να τον αφησω λιγες μερες μεχρι να μαθει εμενα αλλα και τον χωρο του κ μετα να αρχισω να τον ''εκπαιδευω'' ?δωστε μου γενικα συμβουλες τι πρεπει κ τι δεν πρεπει να κανω!!Ευχαριστω:-|:-|

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αντε με το καλό! :)

Σκέψου απο τώρα τι όρια θέλεις να βάλεις στο σκύλο και θέσε τα απο την πρώτη στιγμή! Πχ αν δε θες να ανεβαίνει στους καναπέδες ή να μπαίνει στο δωμάτιο σου, μην τον αφήσεις να το κάνει απο την αρχή! Δώσε του χρόνο να συνηθίσει το καινούριο περιβάλλον. Μάθε τον απο την αρχή σιγά σιγά να μένει για λίγο μόνος του (μην είσαι συνέχεια μαζί του και ξαφνικά τον αφήσεις ένα 8ωρο....). Τα αδεσποτάκια συχνά εμφανίζουν άγχος αποχωρισμού αν δεν το προσέξεις. Οταν χρειαστεί να τον αφήσεις, περιόρισε τον σε μέρος που δεν μπορεί να κάνει ζημια στον εαυτο του ή στο περιβάλλον του.

Γενικά τι χαρατήρα πάνω κάτω έχει ο σκυλάκος? Εσύ?

Με υπομονή και επιμονή όλα θα πάνε πολύ πολύ καλά. Αν θέλεις διαβασε και ο εγχειρίδιο εκπαίδευσης για να είσαι προετοιμασμένη. Οχι γιατι χρειάζεται να αρχίσεις με τις εντολές άμεσα αλλά θα σε βοηθήσει να αντιλαμβάνεσαι τυχόν προβληματα στην αρχή τους πριν γίνουν μεγάλα, και να τα αντιμετωπίζεις έγκαιρα.

Τα καλύτερα σας ευχόμαστε και περιμένουμε φωτογραφίες!

sofi22

Member
11 Ιανουαρίου 2010
14
0
Παιδια πως μπορω να μαθω το κουταβι μου να κανει την αναγκη του εκει που πρεπει η να περιμενει να την κανει οταν τον παω βολτα?αν ξερει κανεις καμια τεχνικη ας μου πει.Ευχαριστω!!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Η τεχνικη της σφουγγαριστρας ειναι η πιο αποδοτικη! :D

...πλακα κανω, απλα θελει λιγο υπομονη στην αρχη. Πρεπει να ξερεις οτι τα κουταβια δεν εχουν μεγαλη δυνατοτητα αυτοσυγκρατησης. Αυτο σημαινει οτι καθε 2-3 ωρες το πολυ πρεπει να τα κανουν. Επισης , στο επομενο 20λεπτο μετα το φαγητο εχουν παλι την αναγκη να τα κανουν. Οποτε πρεπει να εχεις λιγο το νου σου, ωστε να πηγαινεις το σκυλακι εκεινες τις ωρες στο επιθυμητο σημειο. Οταν βρισκοσαστε εκει (καλυτερα με λουρι), πηγαινοερχεστε περα δοθε και επαναλμβανεις καποια λεξη (εγω της λεω "κανε τσισα.." ). Μολις τα κανει, επιβραβευεις, χαρες πανυγηρια, μπραβο και επαναλμβανεις ενδιαμεσα σε ολα αυτα και την λεξη που εχεις διαλεξει (ωστε να συνδιασει την αναγκη του με την εντολη και την επιβραβευση). Οταν θα τα κανει μεσα, πρεπει να εχεις το νου σου να το συλλαβεις επ'αυτοφορο. Αν περασουν 2-3 λεπτα, παει το τρενο.... Εκεινη και ΜΟΝΟ εκεινη τη στιγμη, μαλωνουμε το κουταβακι και το πηγαινουμε γρηγορα (αγκαλια καλυτερα) στο σημειο που θελουμε να κανει την αναγκη του. Αν ειμαστε τυχεροι και δεν τα εχει κανει ολα μεσα και συνεχισει εκει, επιβραυεουμε οπως ειπαμε νωριτερα.. Α, ξεχασα να σου πω να εχεις και καμια "λερωμενη" εφημεριδουλα στο σημειο για να μυριζει. Πανω απο ολα υπομονη! Καλη επιτυχεια! :)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Παιδια πως μπορω να μαθω το κουταβι μου να κανει την αναγκη του εκει που πρεπει η να περιμενει να την κανει οταν τον παω βολτα?αν ξερει κανεις καμια τεχνικη ας μου πει.Ευχαριστω!!
Κανε μια αναζήτηση στο φόρουμ, η εκμάθηση τουαλέτας έχει συζητηθεί συχνά

puppies

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2009
51
0
Θέλει υπομονή και πολλές πολλές σφουγγαρίστες!!!!!!!!! προς Θεου μη βάλεις ποτέ χλωρίνη στην σφουγγαρίστρα γιατί υπάρχει φόβος για το κουταβίνι σου

sofi22

Member
11 Ιανουαρίου 2010
14
0
Το σκυλακι μου επειδη ζουσε σε καταφυγιο δεν ειχε επαφη με τον εξω κοσμο και ειναι πολυ φοβισμενο.οταν παω να το βγαλω βολτα καθεται στην πορτα και δεν θελει με τπτ να βγει.οταν ειναι εξω στην αχη δεν κανει κανενα βημα κ εχει την ουρα στα σκελια σιγα σιγα ομως περπαταει.Ειναι 4 μηνων κ θελω να του μαθω μερικες εντολες αλλα ακομα δεν τον βλεπω προθυμο.

α και κατι ακομα αρκετες φορες το βλεπω να ξυνεται ειναι φυσιολογικο αυτο η πρεπει να παρω καμια αμπουλα?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το σκυλακι μου επειδη ζουσε σε καταφυγιο δεν ειχε επαφη με τον εξω κοσμο και ειναι πολυ φοβισμενο.οταν παω να το βγαλω βολτα καθεται στην πορτα και δεν θελει με τπτ να βγει.οταν ειναι εξω στην αχη δεν κανει κανενα βημα κ εχει την ουρα στα σκελια σιγα σιγα ομως περπαταει.Ειναι 4 μηνων κ θελω να του μαθω μερικες εντολες αλλα ακομα δεν τον βλεπω προθυμο.

α και κατι ακομα αρκετες φορες το βλεπω να ξυνεται ειναι φυσιολογικο αυτο η πρεπει να παρω καμια αμπουλα?
Υπομονή! Μην το πιέζεις.... σιγα σιγά θα γίνουν όλα! Περίμενε πρώτα να συνιθήσει το καινούριο περιβάλλον, να δεθείτε λίγο, να σε εμπιστευθεί και μετά ξεκινάς τις εντολές... ακόμα δε σε ξέρει καθόλου! Στην αρχή μικρές βόλτες, λίγο έξω αποτο σπίτι.... μην τον ζορίζεις περισσότερο.

Οσο για το ξύσιμο, μήπως έχει ψύλλους? Εγώ βάζω αμπούλα όλο το χρόνο, ακόμα κι αν ο κίνδυνος είναι μειωμένος το χειμώνα.....

Καλώς το δέχτηκες!

sofi22

Member
11 Ιανουαρίου 2010
14
0
επειδη οπως σας ειπα ειναι γενικα φοβισμενο με τον εξω κοσμο αλλα παρατηρω σημαδια βελτιωσης!προσπαθω η βολτα να ειναι σκετικα συντομη για να το μαθει σιγα σιγα.ηθελα την συμβουλη σας να μου πειτε τι να κανω οταν ημαστε εξω και μερικες φορες σταματαει και δεν κανει βημα να το τραβαω σιγα σιγα να ερθει??να του κανω χαδια να νιωθει ασφαλεια??μερικες φορες κοκκαλωνει και αναγκαζομαι να το παρω αγκαλια για να συνεχισουμε!

εγω ενα αγχος να μην κανω κατι κακο κ το παρει στραβα και δεν του αρεσει οταν κανουμε βολτα!
δωστε μου οδηγιες για το πως πρεπει να ειμαι οταν παμε βολτα για να μην του μεινουν ασχημες εμπειριες απο τον εξω κοσμο και γινει φοβικο το σκυλακι!
παντως με τους αλλους ανθρωπους τα παει καλα κ δεν φοβαται αν ειναι καλοι μαζι του οπως κ με τα σκυλια τα αλλα!
περιμενω συμβουλες!Ευχαριστω!!!:):)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καταρχην ηρεμιιιιιιιααα...μην πανικοβαλλεσαι!!!

Λοιπον ας τα παρουμε λιγο απο την αρχη!Λογικα εχεις πολυ λιγες μερες που τον πηρες...ετσι?

ηθελα την συμβουλη σας να μου πειτε τι να κανω οταν ημαστε εξω και μερικες φορες σταματαει και δεν κανει βημα να το τραβαω σιγα σιγα να ερθει??
Οχι να μην το τραβας,δεν τραβαμε τιποτα!Θα βρεις ενα τροπο εσυ να το δελεασεις ωστε να ξεκουνηθει και να ερθει προς τα σενα...με μπαλακι θες,με ενα αλλο παιχνιδι,με χαζομαρουλες που θα κανεις εσυ εκεινη την ωρα,με ο,τιδηποτε θα τον ερεθισει και θα ξαναρχισει να περπαταει...δεν μπορει να θα ξεκουνηθει!

να του κανω χαδια να νιωθει ασφαλεια??
Χαδια στο ξεκαρφωτο δεν θα του κανεις γιατι πρωτον δεν μπορει να καταλαβει γιατι του τα κανεις και γιατι τον επιβραβευεις...!

Χμμ,μου ρχεται μια εικονα στο μυαλο μου τωρα που νομιζω οτι την κανεις!
Οταν κοκκαλωνει μετα απο τα παρακαλια πας και τον χαιδευεις καθολου?Απαντησε μου λιγο σε αυτο!

μερικες φορες κοκκαλωνει και αναγκαζομαι να το παρω αγκαλια για να συνεχισουμε!
Οχι ετσι δεν περιοριζεις μια κατασταση αλλα αντιθετως καθε φορα που θα καθεται θα περιμενει να πας να τον παρεις αγκαλια!Ετσι δεν διορθωνεται τιποτα...ουτε θα ερθει ποτε!Δεν ξερω τι θα κανεις αλλα η αγκαλια ειναι λαθος!

sofi22

Member
11 Ιανουαρίου 2010
14
0
Καταρχην ηρεμιιιιιιιααα...μην πανικοβαλλεσαι!!!

Λοιπον ας τα παρουμε λιγο απο την αρχη!Λογικα εχεις πολυ λιγες μερες που τον πηρες...ετσι?

Οχι να μην το τραβας,δεν τραβαμε τιποτα!Θα βρεις ενα τροπο εσυ να το δελεασεις ωστε να ξεκουνηθει και να ερθει προς τα σενα...με μπαλακι θες,με ενα αλλο παιχνιδι,με χαζομαρουλες που θα κανεις εσυ εκεινη την ωρα,με ο,τιδηποτε θα τον ερεθισει και θα ξαναρχισει να περπαταει...δεν μπορει να θα ξεκουνηθει!

Χαδια στο ξεκαρφωτο δεν θα του κανεις γιατι πρωτον δεν μπορει να καταλαβει γιατι του τα κανεις και γιατι τον επιβραβευεις...!

Χμμ,μου ρχεται μια εικονα στο μυαλο μου τωρα που νομιζω οτι την κανεις!
Οταν κοκκαλωνει μετα απο τα παρακαλια πας και τον χαιδευεις καθολου?Απαντησε μου λιγο σε αυτο!

Οχι ετσι δεν περιοριζεις μια κατασταση αλλα αντιθετως καθε φορα που θα καθεται θα περιμενει να πας να τον παρεις αγκαλια!Ετσι δεν διορθωνεται τιποτα...ουτε θα ερθει ποτε!Δεν ξερω τι θα κανεις αλλα η αγκαλια ειναι λαθος!

ναι οντως εχεις δικιο ετσι γινεται!!!
απλα δεν ερχεται εχω την αισθηση οτι αν τον αφησω θα κατσει εκει πανω απο 1 ωρα!!προσπαθω να σκεφτω τροπους
να τον δελεασω αλλα οταν φοβαται τοσο κ τισ λιχουδιες με το ζορι τις τρωει!
Παντως η κυρια που το ειχε στο καταφυγιο μου ειπε οτι να του κανω χαδια σιγα σιγα για να αρχισει να ερχεται!!ακουω γνωμες!!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι πρεπει να τους κανουμε χαδια αλλα πρεπει να τους τα κανουμε την ωρα που πρεπει!Οχι αλλη στιγμη!Ειδικα οταν ειναι κουταβια!

Ναι μπορει να σου ειπε η κυρια να του κανεις χαδια αλλα για σκεψου λιγο,οταν καθεται του κανεις χαδια...αρα του επιβραβευεις μια συμπεριφορα στην οποια οταν αυτος καθεται τον χαιδευεις αρα ειναι σωστο αυτο που κανει και αν προσθεσεις οτι περα του οτι καθεται οτι φοβαται κιολας καταλαβαινεις οτι εχει συνηθισει και θεωρει σωστο το οτι καθεται και φοβαται!

Η προσωπικη μου γνωμη ειναι σιγα σιγα!Ναι μπορει να κατσεις και κανα 10λεπτο εκει και 15λεπτο!Τι πειραζει?Πηγαινε διπλα του και καθηστε μαζι,αδιαφορη εσυ,μην του μεταφερεις στρες επειδη δεν προχωραει!Κατσε ησυχη διπλα του και εμφανισε τοτε ενα μπαλακι η κατι τελοσπαντων που του αρεσει να παιζει και παιξε τον εκει επιτοπου,δελεασε τον!Καθηστε εκει για παραπανω χρονο,επιβραβευσε τον με χαδια οταν αρχιζει να παιζει και να ανταποκρινεται!

Μελημα σου ειναι αυτην την στιγμη να ξεθαρρεψει ο μικρος!Να αισθανθει ασφαλεια διπλα σου και γυρω απο σενα!Τα αλλα ολα στην συνεχεια...

Μην φοβασαι πηγαινετε σε ενα παγκακι καθηστε για ωρα!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Η γνώμη μου είναι να μη κανεις μεγάλες βόλτες. Ξεκίνα από λίγα μέτρα κάθε φορα και γύρνα πάλι πίσω...
Και δοκίμασε λίγο παραπάνω κάθε μέρα...
Αν έχεις και μπαλκόνι, να βγαίνεις και μαζί του να κάθεστε έξω για λίγο για να συνηθίζει και τους θορύβους γενικά...
Συμφωνω να μην τον χαιδευεις γιατι έτσι τον επιβραβευεις που φοβάται...
Στο σπίτι μέσα πως συμπεριφερεται? Με τους ξένους που έρχονται?
Σίγουρα θέλει πάρα πολύ χρόνο και μόνο αυτος ξέρει πόσο...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97