Κίνα και σκυλοτροφή

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Υπάρχει μια πιθανότητα να πάω Κίνα για λίγο καιρό, εννοείται μετά του Μουφ. Αν γίνει αυτό, το Μουφ θα ταξιδέψει με ειδική εταιρεία που μεταφέρει Μούφια. Μπορεί να με συμβουλέψει κανένας τι να το ταΐζω; Πρώτον ακούγονται τόσα για τις κινέζικες σκυλοτροφές. Δεύτερον δεν έχω ιδέα τι ταΐζουν οι Κινέζοι τους σκύλους τους, κι εδώ που τα λέμε, ούτε καν είμαι σίγουρη τι ακριβώς τρώνε οι άνθρωποι, αφού όλοι οι Κινέζοι που έχω συναντήσει κατά καιρούς στη ζωή μου όλοι γκρινοκοπάνε ότι το κινέζικο φαγητό στη Δύση πέρασε και δεν ακούμπησε από το κανονικό. Η αλήθεια είναι ότι το ίδιο έχει καταντήσει και το ελληνικό εκτός Ελλάδος με τη μοναδική ίσως εξαίρεση του όμορφου Bad Harzburg στη Γερμανία, που το έχει όμως αμετανόητος Ελληνάρας.

Να λείπουν, περικαλώ, τα σχόλια για το τι κινδύνους θα διατρέχει το Μουφ στην Κίνα που θα πέσουν όλοι να το φάνε διότι τα άκουσα ήδη από τον αδερφό μου μόλις! :p:D

Τέλος, έχω ελέγξει τα περί μεταφοράς, εμβολίων κλπ. και γνωρίζω ήδη τι θα πρέπει να κάνω ώστε να είναι τρισευτυχισμένοι και οι Κινέζοι και οι Αμερικάνοι. :) Για τα μόνα πράματα που είμαι χαμένη στο διάστημα είναι τα περί του τι ταΐζει κανείς τους σκύλους, αφού να φανταστείτε αποφάσισα ότι στη χειρότερη περίπτωση θα ακολουθήσω τις συμβουλές του Ξενοφώντα στον Κυνηγετικό και ό,τι γίνει. Τουλάχιστον τα σκυλιά του ζούσανε τόσο όσο ακριβώς και τα δικά μας σήμερα...

Last edited:

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Δεν είναι πολύ μακρινό ταξίδι ?
Ίσως καλύτερα να μην το έκανε το Μουφ :p
Μπορείς να πάρεις απο την Αμερική σκυλοτροφή.
Αν και εκει για λίγες μέρες δεν νομίζω να πάθει κάτι.
Οι Κινέζοι δεν έχουν σκύλους ?
Δεν είναι φιλόζωοι ?
Δεν νομίζω να τους ταΐζουν "σκουπίδια "

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Εμενα δεν θα με απασχολουσε τι βαζουν στις σκυλοτροφες αλλα μην γινει ο ιδιος τροφη. Στην Κινα τους τρωνε τους σκυλους. Εχουν ενα ρητο που λεει «τρωμε οτι εχει τεσσερα ποδια εκτος απο καρεκλες και τραπεζια».:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Μωρέ το ξέρω, γι' αυτό και ρώτησα μια φίλη μου, αλλά δεν αντέχω, ρε σεις, δυο μήνες περίπου χωρίς το Μουφ, θα λαλήσω τελείως! Απ' ό,τι ξέρω δεν κλέβουν σκύλους για να τους φάνε και τρώνε μόνο μια συγκεκριμένη φυλή. Αυτό δεν τους απαλλάσσει, αλλά με ανησυχούν διάφοροι περίεργοι νόμοι που έχουν, η μια βδομάδα καραντίνα και τέτοια πράματα. Εκεί που με καλέσανε θα ξέρουνε καλύτερα και ίσως προσπαθήσω να ρωτήσω και τους Αμερικάνους τι να κάνω. Αλλιώς, αν δεν έρθει το Μουφ, θα πρέπει να τον αφήσω οπωσδήποτε στο Σικάγο, σε κείνη την ακριβή πανσιόν με τη βιντεοκάμαρα! :( Με βλέπω να παρακολουθώ το Μουφ κάθε μέρα από το iPad και να μην έχει ιδέα καν ότι το βλέπω και θα νομίζει πάλι ότι το παράτησα. Από την άλλη, αν πάθει τίποτα το κακομοίρικο, δεν το γλυτώνω το εγκεφαλικό και σοβαρά. :(

Δεν ξέρω τι να κάνω. Και τι να το ταΐσω. Τώρα περιμένω δυο φίλες μου που έχουν πάει Κίνα να μου πούνε λεπτομέρειες και γνώμες για το Μουφ. Κι αν το πάρω τελικά, το βλέπω να τρώει κινέζικο, όχι βέβαια ότι δεν τρελλαίνεται για το κινέζικο και το γιαπωνέζικο που αγοράζω από δω....

Ξέρετε τι με μπερδεύει επίσης τελείως; Υπάρχει μια θεωρία, σύμφωνα με την οποία ο σκύλος εξημερώθηκε στην Κίνα! Και δεν έχουνε καλές σχέσεις με τα σκυλιά, το ότι τα τρώνε είναι το λιγότερο, πού να βλέπετε τις εκτελέσεις σκύλων από την αστυνομία με ρόπαλα (είδα φωτογραφίες)! Μέχρι και μπροστά στους ιδιοκτήτες τους το κάνανε!!

Αφήστε τα, πάω να κλάψω για λίγη ώρα... :lloroso:

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ωχ, μάγκες, έλαβα μόλις απάντηση από τη μια φίλη μου και μου είπε να αφήσω το Μουφ οπωσδήποτε στην Αμερική να κάνει παρέα με τους Yankees στο Σικάγο και να βάλω τους Κινέζους να πληρώσουν τα κερατιάτικα! Μου είπε επίσης ότι έτσι και πάω στην Κίνα, να αποφύγω τις λαϊκές αγορές διότι πουλάνε σκύλους για διάφορους λόγους σε συνθήκες χειρότερες κι από το χειρότερο παπυμιλλάδικο, οπότε μου λέει ότι θα πάθω σοβαρή κατάθλιψη χρήζουσα ψυχιάτρου έτσι και τα δω και ότι αυτή, λέει, κλαίει με λυγμούς κάθε φορά που τα βλέπει! :(

Μετά με πήρε μια άλλη φίλη μου τηλέφωνο και μου είπε ότι θα είμαι ασφαλώς για δέσιμο να θέλω να κουβαλάω το δυστυχές Μουφ μαζί μου που πρώτον θα δυστυχήσει αγρίως και δεύτερον θα μου το απαγάγουν και θα το φάνε με ρύζι στο φούρνο!! :( Όχι ότι ξέρει από Κίνα, αλλά φοβήθηκα. Περιττό δε να σας πω ότι μελαγχόλησα.

Μου λέτε τώρα πώς περνάνε επτά βδομάδες χωρίς το Μουφ και να το παρακολουθώ μόνο από το iPad σα να είναι βωβός κινηματογράφος; :( Και έλπιζα να το βγάλω και φωτογραφία στο Σινικό Τείχος... :(

Last edited:

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Sara, να σου πω ότι αν κάποιος σε καταλαβαίνει που σκέφτεσαι να αποχωριστείς το παιδάκι σου είμαι εγώ!! Είμαι Αγγλία για μεταπτυχιακό από τον Σεπτέμβριο, το παιδί μου δεν το είδα ούτε τα Χριστούγεννα, και θα το δω πρώτα ο Θεός τον Απρίλιο (αν πάω). Αν λοιπόν τα υπολογίσεις είμαι κοντά 5 μήνες χωρίς να έχω ΚΑΜΙΑ επαφή με το πλασματάκι μου!!!

Και μπορεί εδώ να μην είναι Κίνα, αλλά αφενός οι εστίες δεν επιτρέπουν σκυλιά και αφετέρου επειδή όταν ήρθα εγώ ίσχυε η 6μηνη καραντίνα στην Αγγλία, ακόμα και να μπορούσα να το πάρω για τους πρώτους έξι μήνες δεν θα το είχα μαζί μου!!

Περιττό να σου πω, πως σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχω πέσει σε πολλαπλές καταθλίψεις λόγω της απουσίας του κοριτσιού μου!! Τελευταία δε, έχω εφεύρει και την "φανταστική Κιάρα", όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, ένα αόρατο πλάσμα με το οποίο παίζω, κοιμάμαι μαζί και ενίοτε το μαλώνω που δεν μ' αφήνει να διαβάσω! Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο δηλαδή!!

Όλα αυτά στα λέω, απλά για να σου δείξω πως πραγματικά σε νιώθω!!!

ΑΛΛΑ

αν θες τη γνώμη μου, πιστεύω ότι αν το πάρεις το σκυλάκι σου, θα έχεις πολλά και πρακτικά προβλήματα! Και το μεγαλύτερό σου, κατ' εμέ, είναι η αντίληψη που έχει αυτός ο λαός για τα σκυλιά! Και αυτό και μόνο μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες και να τρέχεις! Εδώ περίεργοι υπάρχουν και στην Ελλάδα, που υποτίθεται είμαστε πιο φιλόζωος λαός ως προς τα σκυλιά (εν συγκρίσει με τους Κινέζους πάντα). Κι όμως πάντα υπάρχουν οι αποβλακωμένοι άνθρωποι που ψάχνονται και ξύνουν τα νύχια τους για καβγά! Πόσο μάλλον σε μία χώρα που ο σκύλος θεωρείται στην ουσία αντικείμενο!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Καλύτερα να σου λείψει 2 μήνες, παρά να έχεις όλες αυτές τις δυσκολίες, που κάτι μου λέει πως όσο κι αν φαντάζεσαι, δεν συγκρίνεται με το τι θα ζήσεις! Οι αναμνήσεις και οι φωτογραφίες του σπλάχνου σου θα σε καθησυχάζουν και θα το πνίξεις στις αγκαλιές και στα φιλιά με το που γυρίσεις!!! :) :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Σάρα σύνελθε!!
Το μουφ δεν θέλει να πάει Κίνα, τελείωσε...δεν μπορεί να τρώει ρύζι με ξυλάκια, χωρίς μπιφτεκια δεν ζει!!
Επιπλέον το ταξίδι είναι υπερβολικά μεγάλο και έχω ακούσε ότι κάποιοι σκύλοι ουδέποτε ξεπέρασαν το σοκ ενός τέτοιου ταξιδιού. Χίλιες φορές μία καλή πανσιόν, και θα είναι δύσκολο και για τους δυό σας αλλά πιο ασφαλές πιστεύω.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Μωρέ το Μουφ θέλει να πάει όπου πάω κι εγώ, αλλά η Κίνα όντως θα το τσαταλιάσει και θα το ζαβλακώσει το άμοιρο. :( Το ταξίδι βέβαια το Μουφ θα το έκανε με σκυλοεταιρεία, αλλά κάπου το ίντερνετ διάβασα ότι τουλάχιστον το 2006 στην καραντίνα έπρεπε να πήγαινε ο ιδιοκτήτης να ταΐσει το σκυλί του, αλλιώς το αφήνανε χωρίς φαΐ και νερό! Μετά τους κράξανε διεθνώς και τώρα έχουνε φωτογραφίες στις καραντίνες τους κτηνιάτρους με άσπρες μπλούζες να κρατάνε σκυλιά και να χαμογελάνε πλατειά-πλατειά. Η φιλενάδα μου που έχει ζήσει στην Κίνα πολύ καιρό μου είπε πάντως να αποφύγω την καραντίνα και να μην ταλαιπωρήσω το Μουφ διότι, λέει, δεν υπάρχουν καθόλου καλοί κτηνίατροι και της κουνιάδας της που είναι Κινέζα, της πήρε δυο χρόνια να βρει έναν κάπως της προκοπής! Συγκεκριμένα, η φιλενάδα μου είπε "έτσι κι αρρωστήσει το Μουφ όσο είσαι στην Κίνα γ*μ*θηκες!" Έπαθα πλάκα σας λέω! Μου είπε επίσης ότι πάρα πολλοί Κινέζοι είναι φιλόζωοι και τα λατρεύουν τα σκυλιά τους, αλλά η κυβέρνησή τους τους κάνει ιστορίες. Καταρχήν επιβάλλει 300 δολλάρια άδεια να έχεις σκύλο και μπορείς να έχεις μόνον ένα και σε μερικές περιοχές μόνο συγκεκριμένου μεγέθους. Σκύλο παίρνεις είτε παπυμιλλούδικο από το παζάρι σε άθλια κατάσταση, είτε αδέσποτο από το δρόμο, αν δηλαδή δεν το έχουνε σκοτώσει! :(

Ακούστε κι άλλο κουφό: έτσι και πάω Κίνα, ένα από τα εμβόλια που πρέπει να κάνω ως άνθρωπος είναι και της ... λύσσας!!!!! Δεν ήξερα ότι υπάρχει και για ανθρώπους. Όμως πρέπει να το κάνω διότι, λέει, μόνο 3% των σκύλων στην Κίνα είναι εμβολιασμένοι. Επίσης τώρα που το θυμάμαι, ο αντικοσμήτοράς μας που πήγε στην Κίνα για σαββατιαία άδεια άφησε το σκύλο του στην Αμερική και έχει λυσσάξει από τον καημό του! Πώς αντέχει τώρα δυο χρόνια, ούτε που ξέρω.

Παρεμπιπτόντως χωρίς μπιφτέκια ζει το Μουφ και τρώει και κινέζικο, δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Μέχρι και κινέζικη σούπα έχει κλέψει στο παρελθόν όταν δεν κοίταζα τι έκανε στον πάγκο...

Σας λέω, έχω κλονιστεί πάντως σοβαρά με αυτή την ιστορία. Πραγματικά, αν δεν μου πληρώσουνε την πανσιόν στο Σικάγο, δεν πάω πούπετα! Τουλάχιστον να τον βλέπω από το iPad. Κι αν τελικά πάω, μπορώ να πάρω όλο τον Αύγουστο, όταν θα γυρίσω, και πριν αρχίσει το εξάμηνο, να πάμε με το Μουφ ταξιδάκι δυτικά στο Oregon να παίξει στη θαλασσίτσα...

Να σας πω τι σκέφτομαι να κάνω πολύ σοβαρά; Έτσι και πάω για κείνες τις διαλέξεις, θα κλαψουρίζω όλη μέρα λόγω έλλειψης Μουφ και θα αρχίζω όλες μου τις διαλέξεις με διαφάνεια το Μουφ! Θα είμαι σαν τον Κάτωνα που ξεκίναγε όλους του τους λόγους στη Σύγκλητο με την εισαγωγή "πρέπει να καταστραφεί η Καρχηδών!"

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Το ξέρω και μάλιστα πολλές τροφές έχουν κριθεί ακατάλληλες. Στο Μουφ δίνω Purina Pro Plan Adult Weight Management. Όμως το αποφάσισα, το Μουφ θα μείνει στο Σικάγο κι εγώ θα πάω Κίνα όπου θα φάω τα λυσσακά μου για επτά βδομάδες, αν δηλαδή τελικά πάω Κίνα, το οποίο θα εξαρτηθεί από άλλους παράγοντες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog