Κάποια μικροπροβλήματα που πρέπει όμως να λυθούν.

Pokopikitsa

Active Member
28 Φεβρουαρίου 2009
26
0
Argyroupoli
Ο Darko πήγε 4 μηνών και έκανε το πρώτο του μπάνιο, στο οποίο μας άκουσε όλη η γειτονιά.....
Δεν έδειξε να του αρέσει καθόλου, βέβαια αυτό δεν με αγχώνει τόσο καθώς ήταν η πρώτη του εμπειρία και πιστεύω θα εξοικειωθεί.

Έχω όμως κάποια άλλα προβλήματα μαζί του:

Το πρόβλημα μου είναι στο βούρτσισμα. Δεν το δέχεται με τίποτα. Φωνάζει λες και τον σφάζω, πολέμάει να δαγκώσει τη βούρτσα και γενικά δεν κάθεται με τίποτα. Τι να κάνω, αρχίζει να μαδάει επικίνδυνα.......

Επίσης έχει μια μανία να ξεσκίζει τις πάνες του και να αναποδογυρίζει το μπωλ του με το νερό. Δεν ξέρω γιατί τον πιάνει μανία ώρες ώρες με αυτά τα δύο και δεν ξέρω τι να κάνω.

Τέλος, πιο είναι το επόμενο βήμα για να πάψει να λερώνει εντελώς μέσα στο σπίτι? Θέλω να πω πως όταν είναι περιορίσμένος σε ένα χώρο, π.χ το δωμάτιο, ή τη βεράντα και είναι εκεί η πάνα, θα πάει στην πάνα. Αν ομώς η πάνα βρίσκεται στο χώρο του, αλλά αυτός είναι ελεύθερος μέσα στο σπίτι δεν πρόκειται να πάει στην πάνα. Πέρα από 2 φορές που το έκανε και ενθουσιάστηκα!

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Δεν χρειάζεται να σε πιάνει πανικός. Εξάλλου είναι μικρός ακόμη αν σκεφτούμε οτι η εκπαίδευση ενος σκύλου ξεκινάει κάπου εκει γύρω στους 5-6 μήνες ζωής. Έχεις σκεφτεί να δοκιμάσεις λιχουδιές ως επιβράβευση; Συνήθως "τσιμπάνε" τα αρσενικά σκυλάκια σε τέτοιου είδους τρικ. Επιπλέον, χωρις να είμαι ειδικος, εχω διαβάσει σε ορισμένα ιστολόγια οτι ο καταληλότερος τρόπος για να βουρτσίσεις τα δόντια του κουταβιού είναι να ασκήσεις πίεση με τον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού σου στην μουσούδα του ωστε να παραμείνει ακίνητη.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τεσσάρων μηνών είναι αρκετά μεγάλος για να μάθει να κάθεται ήσυχος όταν βουρτσίζεται και να μη κάνει σαν παλαβό στο μπάνιο Και αυτό πρέπει να του το μάθεις εσύ Αλλά με το μαλακό Δεν μπορείς να τον αρπάζεις ξαφνικά και να τον χώνεις σε μία μπανιέρα Ππρέπει να ξεκινήσεις μα πιο σταδιακά βήματα Τον βάζεις μέσα τον επιβραβεύεις με λιχουδιά και μπράβο, τον βγάζεις Ξανά το ίδιο Μετά ,μόλις κάθεται ήσυχος , ανοίγεις τη βρύση χωρίς να τον βρέξεις,πάλι επιβράβευση Τέλος πάντων, συνεχίζεις έτσί μέχρι να συνηθίσει Θέλει υπομονή και καθημερινή ενασχόληση
Για το βούρτσισμα, πάλι μία από τα ίδια Με λιχουδιές , τον ακουμπας με τη βούρτσα,σταματάς, ξανά και ξανά

Pokopikitsa

Active Member
28 Φεβρουαρίου 2009
26
0
Argyroupoli
Ναι έχεις δίκιο, απλά είχαμε σταματήσει τις λιχουδιές γιατί μετά δεν έτρωγε καθόλου φαΐ, αλλά τώρα οκ νομίζω θα ξαναρχίσω την χρήση.
Είχα πάρει κάτι μπισκοτάκια χύμα. Έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ζαμπονάκι, λίγο τυρί, δεν χρειάζεται να ξοδεύεσαι για μπισκότα Εμένα τρελλάινονται για φέτα,και ψωμί!!!!!!
Το θέμα είναι να π[ροσέξεις πότε θα του το δώσεις Αν τον βάζεις στο μπάνιο, ανοιίγεις νερά, σαμπουάν κλπ και στο τέλος του δίνεις και ένα μπισκότο δεν κάνεις τίποτα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97