Κάνει τις ανάγκες του έξω. Ως πότε;

dexter1810

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2012
56
0
Καλημερα παιδια!εχω ενα μπιγκλ αρσενικο ουτε 5 μηνων και εδω και 1,5 μηνα περιπου εχουμε ξεκινησει τις βολτες εξω.να παιρνει τον αερα του και να μαθει να κανει κακα-τσισα εξω.
Στην αρχη βολοδερναμε 40 λεπτα εξω,3φορες την ημερα αλλα τα εκανα μεσα στο σπιτι τελικα.
Τωρα εχει μαθει και κανει τσισα εξω και τα κακα του αρκετες φορες.Το θεμα ειναι οτι επειδη ειναι ακομα μικρος κατουραει πολλες φορες(ισως επειδη ειναι μικρη η κυστη του ακομα) πανω στην πανα του.Μερικες φορες μαλιστα,στο παιχνιδι μεσα στο σπιτι,δεν προλαβαινει ουτε στην πανα του να παει.
Εχω παρατηρησει ομως οτι οι φορες που ουρει την ημερα και που κανει κακα οσο παει και μειωνονται.
θα το κοψει μονος του,να τα κανει μεσα στο σπιτι ή χρειαζεται και κατι απο μερους μου?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Πόσες ώρες απέχει η μια βόλτα απο την άλλη και πόση ώρα διαρκεί;
Απο τη στιγμή που έχεις αρχίσει να τον βγάζεις βόλτα τις πάνες μάζεψέ τες, 5 μηνών δεν είναι και τόσο μικρός για να μη μπορεί να κρατηθεί μερικές ώρες, αρκεί οι βόλτες να είναι συχνές.

dexter1810

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2012
56
0
οι βολτες ειναι στις 9.00,στις 15.00(αφου εχει φαει πριν βγει) και μια στις 20.00 πριν φαει.Και οι 3 ειναι περιπου 40λεπτες.
δεν υπαρχει δυνατοτητα για περισσοτερες βολτες γι αυτο προτιμω να προσαρμοστει σε αυτες τις 3 και αργοτερα σε 2.μια πρωι και μια βραδυ.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
40 λεπτα η κάθε βόλτα εννοείς ή 40 όλες μαζί;
επισης όταν λες βόλτα εννοουμε στους γυρω δρόμους με το λουρί, τον αφήνεις σε κάποια αλάνα, παιζει με άλλα σκυλάκια; τι κανει;

dexter1810

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2012
56
0
40 λεπτα η καθε βολτα.βολτα στην πλατεια που εχει γκαζον,παιζει με αλλα σκυλακια,τρεχουμε.
να αφησεις ενα μπιγκλ 5 μηνων χωρις λουρι σε ανοιχτο χωρο ειναι αυτοκτονια...
οταν παμε σε περιφραγμενο χωρο ειναι χωρις το λουρι.
αλλα ολα αυτα που κολλανε με το αν θα κανει για καιρο μεσα?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
γιατι αν έβγαινες για 15 λεπτα για παράδειγμα με άλλα σκυλιά το κουτάβι σου θα είχε το νου του να παίξει κυρίως. Λοιπον όσο του δίνεις τη δυνατοτητα να τα κάνει μέσα (πάνες) θα συνεχίσει. Κόψε τις πάνες μαχαίρι.Μπορει να έχετε κανα-δυο μικροατυχηματάκια αλλά θα μάθει

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Αυτό το πρόβλημα το έχουν οι γείτονές μου. Έχουν κι αυτοί (κάτι σαν) beagle, 2 μηνών, και έχει μάθει να τα κάνει στην πάνα και πολλές φορές περιμένει να γυρίσει από τη βόλτα σπίτι να τα κάνει.

Ο κτηνίατρος βέβαια είπε ότι είναι πολύ μικρό ακόμα και μόνο το γεγονός ότι προτίθεται να πάει στην πάνα είναι πάρα πολύ καλό.

Αλλά πιστεύω ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο και θα στρώσει καθώς μεγαλώνει. Την τελευταία φορά που βγήκαμε βόλτα και έκανε τσισάκια την τρελάναμε στα μπράβο και στα χάδια. Ελπίζω να έπιασε το νόημα η μικρή!

Τώρα 5 μηνών που είναι το δικό σου πρέπει να του είχες κόψει ήδη τις πάνες.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Eγώ νομίζω οτι σε αυτήν την ηλικία, οριακά ίσως μπορει να κρατηθεί τόσες ώρες στα διαστήματα μεταξύ της κάθε βόλτας, και αδύνατον μεταξύ της βραδυνής των 20:00 και της πρωινής των 9:00

dexter1810

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2012
56
0
απο φιλους που εχουν και αυτοι μπιγκλ μου εχουν πει οτι τους κοψανε να τα κανουν μεσα περιπου στο 6μηνο με 7μηνο.
θα κανω υπομονη ενα μηνα ακομα να δω πως θα παει και θα πραξω αναλογως.
ευχαριστω για τις απαντησεις.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Κι αν θελεις να τον βγαζεις βολτα αφου εχει φαει, φροντισε να εχει περασει τουλαχιστον 1-1,5 ωρα απο το φαγητο αλλιως αυτο μπορει να γινει επικινδυνο για το σκυλι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97