Λοιπόν τι να πρωτοπώ !!!!!!στην αρχή τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα απ ότι τα περίμενα του έκανα από όταν τον πήρα μικρό εκπαίδευση σε βασική υπακοή στην οποία ανταποκρίθηκε με περίσσειο ενθουσιασμό ,το μεγαλύτερο όμως εμπόδιο π είχα να ξεπεράσω ήταν να τιθάσευσω τους τόνους ενέργειας που είχε ως κουτάβι και το άγχος αποχωρισμού π εμφάνιζε .....τον πρώτο χρόνο μέχρι να μεγαλώσει βγαίναμε έξω σε ένα δασάκι για να μην τον επιβαρύνω στις αρθρώσεις του και τον άφηνα ελεύθερο μαζί με κάτι σκυλιά κοινωνικοποιημένα του εκπαιδευτή μ ...ένα λαμπραντορ και ένα Μπιγκλ ....λοιπόν μετά από κανα μισάωρο το λαμπράντορ είχε βγει οφφ και μετά από καμία ώρα το Μπιγκλ είχε παραδώσει και αυτό πνεύμα ....και η κουτάβοσσς όταν γυρνάγαμε σπιτι είχε και άλλη ενεργεία για να κάνουμε και παιχνιδιάρικη επαναφοράς .. πρέπει να μ ετυχε το λίγο παραπάνω δραστήριο της γεννας φαινεται ...ας πούμε όμως ρωτάω όλα τα πράγματα π με κάνουν καθημερινά να πιστεύω ότι είναι ένας υπέροχος σκύλος ...καταρχήν είναι απίστευτα κοινωνικός και φιλικός με ανθρώπους λατρεύει τα Μικρασιατών παιδάκια τα πάει καλά με όλα τα σκυλιά και είναι πολύ παιχνίδιαρησς έως αρτσουμπαλοσς θα έλεγα .......λατρεύει να είναι δίπλα σου δεν φεύγει ούτε λεπτό από εσένα στο σπιτι σε ακολουθεί παντού όπου και αν πας είναι το σκυλί κόλλα .....σιχαίνεται να είναι μόνος του ....τρελαίνεται για τις βόλτες στην φύση είναι φοβερός ιχνηλάτης σε σημείο π να βρίσκει το κρυμμένο μπαλάκι σε μια έκταση 5 στρεμμάτων π το κρύβω ....η ταχύτητα αυτού το σκύλου είναι σίγουρα το δυνατό του σημείο είναι τόσο γρήγορος που δε μπορώ να τον ακολουθήσω πάντα με το ποδήλατο αν και ποτέ δε ξεμακραίνει πάνω από 30 μέτρα. ...μια φορά του έβαλα το αθλητικό μ ρολόι για να μετρήσω ταχύτητα και μ έδειξε 65 χιλιόμετρα την ώρα ...ένα άλλο παράδοξο είναι ότι του αρέσει πολύ όταν έχει βροντές πηγαίνει στο παράθυρο και παρατηρεί τις λάμψεις στον ουρανό ... οι δραστηριότητες π κάνω μαζί του είναι ποδήλατο εξορμήσεις ιχνηλασία και λίγο ατζιλιτι ... και γι να πούμε καίω τα αρνητικά του είναι σκυλί που ειναι επιρρεπες στην εμφάνιση άγχους αποχωρισμού επίσης δε είναι σκυλί που αρκείται σε δυο βόλτες από μισάωρο τη μέρα ...Μια φορά το έκανα και βρήκα έναν καναπέ που είχε υποστεί κακοποίηση ...αν δεν είστε υπερβολικά αθλητικοί και δραστήριοι μην πάρετε σε καμία περίπτωση τέτοιο σκύλο θα φάει μέχρι και τους τοίχους αν δεν ασκηθεί ....εγώ αντέχω αλλά στα σαράντα μ όταν θα πάρω τον επόμενο δε ξέρω αν θα έχω τις αντοχές για άλλον έναν τέτοιο σκύλο ....Α και εμένα προσωπικά ο ερχομός του σκύλου με επηρέασε και σε προσωπικό επίπεδο γιατί ένας τέτοιος σκύλος με τόσο υψηλό επίπεδο ενέργειας δεν είναι εύκολο να μποτεσει να τον ανεχτεί ένας π δε λατρεύει υπερβολικά τα σκυλιά ....θέλει πολλές υπομονες αντοχές αλλά λατρεύω πραγματικά τον σκύλο μ και μ έχει αλλάξει πραγματικά τη ζωή