Ιντερνετ και ενημερωση

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Ανοιγω αυτο το θεμα για κατι που μου εχει κανει εντυπωση μεσα σε αυτο το φορουμ στους λιγους μηνες που ειμαι μελος και θα ηθελα να ακουσω και την γνωμη σας.Τα περισσοτερα νεα μελη που γραφονται στο φορουμ ειναι ατομα τα οποια προσφατως απεκτησαν ενα τετραποδο φιλο και ζητουν βοηθεια για καποια προβληματακια που εντιμετωπιζουν με το σκυλο τους. Το κακο που εχω παρατηρησει ειναι οτι τις περισσοτερες φορες η αποκτηση εχει γινει με τους μη αποδεκτα κυνοφιλικους τροπους, πετσοπ η γεννα του φιλου μας μπαρμπαμητσου κτλπ. Αυτο που δεν καταλαβαινω εγω προσωπικα ειναι πως καποιος ο οποιος εχει μια αλφα εξοικειωση με τον ιντερνετ ωστε να βρει αυτο το φορουμ κατοπιν της αποκτησης του σκυλου , γιατι δεν εψαξε να ενημερωθει πριν την αποκτηση. Πολλες φορες καποιος θα κατσει να ψαξει καλυτερα τι κινητο θα παρει παρα να ασχοληθει τι σκυλο θα παρει και πως θα πρεπει να τον παρει και αυτο για εμενα ειναι λιγο τραγικο.
Βεβαιως εγω ψαχνω και κοιταζω στο ιντερνετ καθε τι που θα αγορασω ειτε ειναι υπολογιστες ειτε κινητα ειτε ειναι το οτιδηποτε , και ετσι βρηκα και εγινα μελος εδω στο φορουμ οταν περσι το καλοκαιρι αρχισα να ενδιαφερομε για αποκτηση σκυλου η οποια με οδηγησε στη επιλογη εκτροφειου για τη ρατσα που μεν ενδιαφερει.
Εσεις παιδια πως λειτουργησατε πριν την αποκτηση του τετραποδου φιλου σας και απο που ενημερωθηκατε ?

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Moi forum. Αν δεις πότε έγινα μέλος και πότε απέκτησα σκύλο...

Οι υπόλοιποι απλά είναι τύπου "Σκύλο θέλω, τώρα τον θέλω" και δεν κάθονται να μελετήσουν σοβαρά αυτήν την τόσο σημαντική απόφαση που θα τους φορτωθεί για τα επόμενα 10-15 χρόνια της ζωής τους.

Κι όταν μπει το πρόβλημα στη ζωή τους, αρχίζουν τα ψαξίματα γιατί κατά κάποιο περίεργο τρόπο πίστευαν πως το κουτάβι τους θα ήταν μαθημένο από τη μάνα του να κατουράει έξω, να μη δαγκώνει, να μην κάνει ζημιές και να κάθεται αγγελούδι στην καφετέρια ενώ εσύ απολαμβάνεις τον καπουτσίνο σου.

flying girl

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
67
0
Είναι αρκετά εύκολο κάποιος να κάνει τη λάθος κίνηση ακόμα και αν έχει internet.
Ότι κάποιος δεν παίρνει σκύλο από εκτροφέα-φιλοζωική,δεν σημαίνει ότι δεν το έχει ψάξει.Σημαίνει ότι δεν έτυχε να βρει κάποιο κείμενο,άρθρο,οτιδήποτε που να αναφέρει τον σωστό τρόπο απόκτησης,ή απλά δεν ενδιαφέρθηκε.Εγώ μάλλον ανήκω στην πρώτη κατηγορία.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα.
Όταν ξεκίνησα να ψάχνω για σκύλο,ξεκίνησα με τα λαμπραντορ που όλοι μου πρότειναν ως την τέλεια φυλή και άρχισαν να μου προτείνουν pet shop από τα οποία είχαν πάρει και αυτοί το καμάρι τους ή αγγελίες στην XE λέγοντας ότι όλοι εκεί πέρα έχουν καλά σκυλιά.

Μπήκα λοιπόν και εγώ στο internet και έψαχνα για τα λαμπραντόρ γύρω στον 1 χρόνο και έμαθα ότι μπορούσα για αυτά.Ύστερα προχώρησα σε βιβλία εκπαίδευσης και αργότερα στην προετοιμασία του σπιτιού για την υποδοχή του κουταβιού.

Είμουν λοιπόν στο τσακ να πάω σε pet shop να αγοράσω το κουτάβι μου,αλλά ευτυχώς έπεσα σε ένα άρθρο στο internet για την εύρεση ενός παράνομου εκτροφείου.Μη ξέροντας λοιπό τι εστί εκτροφείο και puppy mill,ξεκίνησα να ψάχνω να δω τι είναι.

Έπεσα λοιπόν καταλάθος στο forum το οποίο μου άνοιξε τα μάτια.
Είδα πόσο λάθος είναι η αγορά από πέτ σοπ και από ιδιώτη και άρχισα το ψάξιμο από την αρχή.
Γνώρισα πολλές νέες φυλές,επισκέφτηκα εκθέσεις,μίλησα με εκτροφείς άλλαξα ένα σωρό γνώμες για φυλές οι οποίες μου άρεσαν και ύστερα αφού κατάλαβα ότι δεν υπήρχε η τέλεια φυλή για μένα,ή μάλλον υπήρχε αλλά δεν ταίριαζε στο τρόπο ζωής μου,αποφάσισα την υιοθεσία αδέσποτου ενήλικου σκύλου.Το forum βασικά με έσωσε από την αγορά από pet shop.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Ο πρώτος μου σκύλος ήρθε στη ζωή μου το 1999 και ήταν κουταβάκι που βρήκα στο δρόμο.
Όταν το χάσαμε και άρχισα να κοιτάω για φυλες κτλ δηλ ιντερνετ εκεί είδα οτι για καθαρόαιμο πας σε εκτροφέα. Μιλάμε για το 2001-2002 περίπου. Τα puppymills δε τα ήξερα όμως αλλά το θέαμα με τα κουταβάκια σε γυάλες με φρίκαρε πάντα.
Δικό μου σκύλο πήρα πάλι τέλη του 2011 και είχα δει διάφορους εκτροφείς πριν καταλήξω σε φυλή και εκτροφέα (βασικά περισσότερο φυλή και κουτάβι...). Ήμουν όμως ήδη μέλος εδώ και πριν έρθει ο μικρός στο σπιτι ειχα διαβάσει πααααααρα πολύ, ειχα μιλήσει με τον εκπαιδευτή του πρωτου μου σκύλου και απλά περίμενα το χειρότερο! Ο εξοπλισμός όλος ήταν σπιτι 3-4 μέρες πριν την μεγάλη άφιξη και όλα πήγαν μια χαρα!

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Εγώ έψαχνα στο ιντερνετ ΠΡΙΝ πάρω...
Αλλά βρήκα το φόρουμ ΑΦΟΥ πήρα....(από εκτροφο-byb)
Σόρυ κιόλας...αλλά το να μπεις στο ιντερνετ δεν σου εξασφαλιζει ότι θα βρεις άκρη

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Αναλόγως και το πως το ψάχνεις sea mol. Αν βάλεις στην αναζήτηση καθαρόαιμο κουταβι δε πιστεύω να βρεις κατι σωστό! :(

Μη κρίνεις από τους Ε.Π.

Last edited:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Όχι δε σου εξασφαλίζει, αλλά σε κάνει να πεις ότι τουλάχιστον έψαξες άσχετα αν έκανες λάθος..

Γιατί υπάρχουν κι αυτοί που ακόμα κι αν ξέρουν τι είναι τα Puppy mills ή ο ιδιώτης, προτιμούν να δώσουν τα μισά λεφτά για την αγορά κουταβιού.

Είχα γράψει παλιότερα για μια φίλη μου που με περηφάνια έλεγε πως το σκυλί της είναι θιβετιανό πεκινουά (450 euro από petshop) κι όταν για πλάκα έψαξα να δω για τη σχετική φυλή, ω το θαύμα δεν υπήρχε καν. Υπήρχε ή πεκινουά ή θιβετιανό σπάνιελ.
Τουτέστιν, αν έκανε έστω μια υποτυπώδη αναζήτηση στο καταραμένο google θα καταλάβαινε ότι ο Πετσίτης πάει να την πιάσει κότσο.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.422
10.636
Athens
Είμαι κι εγώ από αυτούς που έχουν γράψει κατά καιρούς "για κινητό το ψάχνεις - για σκύλο γιατί δεν το έψαχνες"?

Όμως τελικά καταλήγω ότι δεν είναι τόσο προφανές, όσο νομίζουμε.

Αν πάρουμε τη διαδικασία αγοράς κινητού, τότε αναγκαστικά ο αγοραστής θα ψάξει μέσω Internet. Διότι δέχεται καθημερινά καταιγισμό διαφημίσεων, προσφορών, ενημερώσεων από τις κινητές κλπ. Πολύ λογικά, η επόμενη κίνησή του είναι η "σύγκριση" προσφορών/μοντέλων κλπ για να μπορέσει να βγάλει άκρη από τον αχταρμά. Έτσι λοιπόν προσφεύγει στο ψαχτήρι Internet. Το ίδιο ισχύει για τα αυτοκίνητα, τις ηλεκτρικές συσκευές κλπ.

Στο θέμα σκύλος όμως, η πληροφόρηση που δεχόμαστε ακούσια είναι μηδέν. Η μόνη εικόνα που έχει ένας άνθρωπος είναι ένα μαγαζί με ωραία βιτρίνα και χαριτωμένα κουτάβια. Δεν έχει άλλα ερεθίσματα, ώστε να μπει σε διαδικασία ψαξίματος. Θεωρεί το petshop ή την αγγελία ιδιωτών ως τους μόνους δεδομένους τρόπους, αφού μόνο αυτοί φτάνουν στο στα αυτιά του και στα μάτια του. Οι εκτροφείς είναι κάτι που θα "σου σφυρίξει" κάποιος "μυημένος" ή για τους οποίους θα διαβάσεις πάλι μόνο μέσα στο dogforum. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε, που θεωρώ ότι όι εκθέσεις σκύλων θα πρέπει να είναι πιο "ανοιχτές" και πιο "καταναλωτικές" ώστε να προσεγγίσουν και τους "αμύητους".

Π.χ. εγώ, όντας χρήστης Internet δεν θέλετε να ξέρετε από πότε...

• Ξεκίνησα να πάρω τζακ ράσελ γιατί μου άρεσε στη Μάσκα
  • Μετά μου άρεσε το Westie γιατί ήταν ένα μικρό χαριτωμένο μαλλιαρό. Αλλά δεν το πήρα γιατί ήθελα αρσενικό και γιατί λέει τα πόδια των αρσενικών κιτρινίζουν στο κατούρημα.
  • Μετά μου άρεσαν τα γαλλικά γιατί ήταν άσχημα γλυκούλικα.
  • Κατά λάθος δεν πήρα γαλλικό από το pet shop στην Κοτζιά γιατί δεν πρόλαβα να πεταχτώ κέντρο εκείνη τη βδομάδα.
  • Πήρα τελικά από εκτροφέα (όχι τον ιδανικό) γιατί πολύ απλά βρήκα πρόχειρη την κάρτα του στην τσάντα μου από την έκθεση diana όπου είχα πάει και επειδή η εκτροφέας μου είχε φανεί cool και καλή κοπέλα.
Γιούχου τελείως δηλαδή... Ποτέ δεν έψαξα πληροφορίες για σκύλο στο Internet εκείνη την εποχή.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Καλά αν δεν έχεις ένα μπούσουλα σαν άνθρωπος ,τι να σου κάνει το internet..μάλλον θα σε μπερδέψει περισσότερο!

Πρέπει να ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις σαν εργαλείο κ να το κατευθύνεις εσύ να σου βγάλει αποτελέσματα με όσο δυνατόν καλλύτερη προσέγγιση στο θέμα σου.

Μια άρπα κόλα αναζήτηση στο google μάλλον θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα ..

Πιστεύω όμως πως ακόμα κ να ψαχτεί ο άλλος κ να μας διαβάσει,πάλι θα προτιμήσει να πάει σε αγγελία λόγο του οικονομικού..είναι περισσότερο θέμα φιλοσοφίας κ αντίληψης δυστυχώς ο σκύλος,παρά ενημέρωσης.
Σίγουρα όμως κ ενημέρωσης..

Φίλος μου που τον έχω πρίξει στην προπαγάνδα,με links στο φορουμ,videos,άρθρα - κοιτάζει σε αγγελίες να τα ακουμπήσει σε ιδιώτη αυτή την περίοδο..

Μακάρι το internet να ήταν η μαγική λύση,αλλά δε νομίζω..

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Ισως παιδια γενικα να μην εκφραστικα καλα στο αρχικο ποστ αλλα γενικα εννοω ενημερωση παντος ειδους ,αλλωστε γραφω ιντερνετ και ενημερωση στο τιτλο. Οπωσδηποτε νφιλ γενικα καθε ειδους πηγη πληροφοριων πρεπει να ελενχεις και να δυιλιζεις τις πληροφοριες που αντλεις απο αυτες .
Αυτο που ειπες με τον φιλο σου ετυχε και σε εμενα με φιλο ο οποιος ηθελε γατα και ηξερε τι γινοτανε με τα μιλς και τα πετ σοπ και τελικα επειδη σωνει και καλα ηθελε μπλε αγγλικο και δεν ηθελε να δωσει χιλιαρικο , το πηρε απο πετ σοπ .

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Και δεν έλεγε ο φίλος σου, να του βρουμε αδεσποτάκι... Ξέρεις τι κυκλοφορει σε γατί εκει έξω? Σχεδόν τα πάντα!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
μπήκα στο φόρουμ περίπου λίγες μέρες πρίν αποκτήσω την μπέλα , το είχα και εγώ πιό χαλαρά αλλά ήξερα τις ευθύνες και ήμουν σίγουρος πώς θα την φροντίζω και θα την αγαπάω.

βέβαια ήταν λάθος η απόκτηση απο ιδιώτη αν και δεν πλήρωσα κάτι , τα πέτ σοπ απο την άλλη τα είχα σε κακό όπως και άλλα πράγματα που δεν χρειάζεται να σου πεί κάποιος κάτι αλλά τα βλέπεις και απο μόνος.

μία χαρά μου έκατσε η κοπελιά αλλά μέχρι σήμερα δεν ξέρω απο που κρατάει την σκούφια της ακριβώς.;)

Last edited:

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Ας μην ειμαστε απολυτοι..
Οσοι ειναι εξικιωμενοι με το internet δε σημαινει οτι Οοοοοολη τη μερα την περνουν σ'αυτο!
Μπορει Οοοοολη τη μερα να την περνουν στο pc αλλα οχι στο να διαβαζουν οτιδηποτε υπαρχει στο ιντερνετ!

Δεν ψαχνουν ολοι με τις ωρες πριν αγορασουν κινητο ή οτιδηποτε αλλο (αν κ εχω καποιον γνωστο που ψαχνει με τις μερες κατι που εγω το θεωρω χαζο).

Στο θεμα του σκυλου ειναι κατι σαν..
Δεν εχω ξαναφαει αυτο το γλυκο κ ουτε μου περναει απο το μυαλο απο που μπορει να προηρθε..
Αν εχει πεσει κατι στο αυτι θα το ψαξω αν οχι..
Απλα δε μου περναει απο το μυαλο!

Οποτε ξαναλεω.. ας μην ειμαστε απολυτοι κ κυριως αρνητικοι!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.756
7.920
Όταν ένας άνθρωπος είναι ανοιχτόμυαλος και ενδιαφέρεται να ενημερωθεί γενικώς θα το κάνει και ίντερνετ να μην έχει. Απλώς το ίντερνετ παρέχει μεγαλύτερη ευκολία στην ενημέρωση. Αν δεν θέλει να ενημερωθεί ότι και να ακούσει θα το αγνοήσει. Πόσες φορές δεν έχουμε δει στο φόρουμ νέα μέλη να τους λες το άσπρο από το μαύρο και να επιμένουν στην δική τους άποψη;

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
To πιο αστείο και συνάμα λυπηρό πράγμα που άκουσα τις τελευταίες μέρες (συγγνώμη αν ίσως βγαίνω Off topic) από άτομο που είναι πλήρως ενημερωμένο σχετικά με το θέμα και έχει ένα αμφιβόλου προέλευσης "καθαρόαιμο" ήταν:

-Ε κοίτα αν την έβαζα να γεννήσει και έβγαζα 2.000, θα το έκανα. Να πάρω ένα αμάξι επιτέλους.
-Πούλα το δικό σου κορμί για 2.000, απαντώ.
Και το αγόρι της συμπληρώνει:
-Για 2.000 κι εγώ σε πουλάω.

Δεν της άρεσε η απάντηση ;) Ευελπιστώ να της έφυγε και η ιδέα γιατί ψαχνόμαστε για στείρωση! Γιούπι!

Κοινώς, στο βωμό του χρήματος και ιδέες αλλάζουμε κι απ'όλα. Οπότε όση ενημέρωση και να έχεις, πάντα θα κοιτάς και την τσέπη σου, η οποία δυστυχώς τώρα τελευταία είναι συνήθως άδεια!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.422
10.636
Athens
Να το γράψω κι αλλιώς...
Εν έτει 2013 υπάρχει πλήθος κόσμου που παίρνει αντιβίωση για τις ιώσεις. Κάτι που στο κάτω-κάτω αφορά τον οργανισμό τους και την υγεία τους. Τώρα τελευταία, με τη σχετική τηλεοπτική διαφήμιση άκουσα κόσμο να λέει "ρε συ το 'ξερες ότι δεν πρέπει να παίρνεις αντιβίωση στην ίωση?"
Μέχρι τώρα δεν είχαν "ερέθισμα" και για αυτό δεν τους είχε προβληματίσει.

Για το σκύλο επίσης δεν υπάρχουν ερεθίσματα, άρα πως να μπουν στη διαδικασία να ψάξουν;

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Βάσω συμφωνώ απόλυτα μ' αυτο που λες. Με το πως δηλαδή προβάλλεται η σχετική ενημέρωση.

Θυμάμαι ότι κάποτε προβαλόταν πάντως μια σχετική διαφήμιση για αδέσποτα ζώα. Δεν είχε συνέχεια δυστυχώς το σποτάκι..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn