Ιδέες για την Οικοδομή

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Αυτήν την περίοδο είμαι σε διαδικασία ανέγερσης οικοδομής για μόνιμη κατοικία σε οικόπεδο ενός στρέμματος και θα ήθελα να με βοηθήσετε με ιδέες που έχουν σχέση με τους τετράποδους φίλους μας.
Έχω σκεφτεί σπιτάκι κολλημένο στο κυρίως σπίτι με δεύτερη έξοδος - είσοδος στο εσωτερικό του σπιτιού και με θερμαντικό σώμα μέσα στον τοίχο του σκυλόσπιτου, το οποίο όμωε δυστυχώς δεν θα προχωρήσει μάλλον για άλλους λόγους (βλ. συναγερμός ασφάλεια και μόνωση).:(
Κάποια χτιστή γούρνα να γεμίζει με νερό το καλοκαίρι για παιχνίδια.
Δεν ξέρω αν για τον περιβάλλοντα χώρο θα πρέπει να επιλέξω κάποιο γκαζόν ή να μείνει χώμα. Κάποιο χώρο στο υπόγειο για μπάνιο με ζεστά νερά (να σταματήσει η κυρα Χριστιάνα να γκρινιάζει!;))
Κάποιες ιδέες για μέσα στο σπίτι ίσως;
Κάτι που λείπει από την καθημερινότητά μας και θα έκανε την ζωή μας ευκολότερη αν το είχαμε προβλέψει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!:)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Γούρνα δεν θα έβαζα γιατί θα γεμίσεις σκνίπα. Γκαζόν & σκύλος επίσης δεν είναι καλός συνδυασμός, τουλάχιστον όχι εκεί που θα κινείται ο σκύλος. Καλύτερα να κρατήσεις ένα χώρο για τη μικρή με βότσαλο γιατί χώμα θα σας γεμίζει λάσπες τον χειμώνα. Το να κάνεις μια χτιστή υπερυψωμένη μπανιέρα στο υπόγειο για τα πλυσίματα είναι πολύ καλή ιδέα. Δεν θα σου φεύγει η μέση να τη πλένεις. Δεν ξέρω αν θα μπορούσες να φτιάξεις ένα δωμάτιο στο υπόγειο με άμεση πρόσβαση έξω στο κήπο με θέρμανση και ψύξη για το σπίτι του σκύλου. Το έχει κάνει μια γνωστή μου και είναι πολύ βολικό. Επίσης, άκουσα κάτι τώρα τελευταία και το βρήκα πολύ καλή ιδέα....Ένας γνωστός μου εκτροφέας έφτιαξε μια μικρή λιμνούλα με αυτά τα κινέζικα ψαράκια που τρώνε τα κουνούπια δίπλα στα κένελς και έχει ησυχάσει τελείως από κουνούπια και σκνίπες...και οι σκύλοι και η οικογένεια...Άντε...καλή αρχή και καλό κουράγιο!! Όπως λέει και ο σοφός λαός..."όποιος δεν έχει κάνει παιδί και δεν έχει χτίσει...δεν ξέρει τίποτα"!!!

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Κατερίνα, το γκαζόν γιατί λες ότι δεν είναι καλο? έχω την αίσθηση ότι ο εκτροφέας του Γερμανικού μας είχε πει ότι είναι μια χαρα! Θα τον ξαναρωτήσω βέβαια αλλά θυμάμαι οτι έτσι μας είχε πει. Όπως θετικός ήταν και για τις πλάκες Καρύστου που έχει η πυλωτή μας...

Επίσης επειδή και εγώ είμαι στη φάση που φτιάχνω το σπίτι του Γερμανικού που θα έρθει μέσα Οκτωβρίου περίπου, καλό δάπεδο είναι η τσιμεντοκονία αλλά όχι πολυ λεία και με ανάποδη ελαφρα κλίση ως προς την πρόσοψη...

Παναγιώτη αν χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια στα της ανέγερσης ευχαρίστως να σε βοηθήσω, καθότι Πολ. Μηχανικός...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το λέω από την άποψη ότι το γκαζόν θα καταστραφεί μέσα σε λίγους μήνες. Όχι ότι δεν κάνει για σκύλους. Προσωπικά σε 4 σπίτια που έχω ζήσει....ότι γκαζόν υπήρχε καταστράφηκε μέσα σε 6 μήνες από τα σκυλιά. Από το πιπί, από το τρέξιμο και το πάτημα πανω κάτω...ότι και αν έκανα...ότι και αν δοκίμασα..

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Ααα οκ, γιαυτό θυμάμαι τώρα μας είχε πει η εκτροφέας για μια συγκεκριμένη ποιότητα γκαζόν που δεν επηρεάζεται από αυτά! Θα τη ρωτήσω πως το λέγανε γιατί δεν θυμάμαι πως το λένε...

Ευχαριστώ Κατερίνα! Καλημέρα!

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.691
4.332
43
www.proudtobegreek.eu
Ααα οκ, γιαυτό θυμάμαι τώρα μας είχε πει η εκτροφέας για μια συγκεκριμένη ποιότητα γκαζόν που δεν επηρεάζεται από αυτά! Θα τη ρωτήσω πως το λέγανε γιατί δεν θυμάμαι πως το λένε...

Ευχαριστώ Κατερίνα! Καλημέρα!
Αυτο με ενδιαφέρει και εμενα...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Με το καλο να χτισετε το σπιτικο σας!!!
Δεν εχω σκεφτει κατι να προτεινω.. μπηκα μονο να ευχηθω και να πω πολυ ωραιο που σκεφτεσαι στα σχεδια του σπιτιου και τον σκυλο!! :)

H ιδεα με τον υπογειο που ειπε η κατερινα μαρεσε ;)

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
αν κατουρησει το σκυλι στο γκαζον σιγουρα θα καταστραφει...δεν υπαρχει περιπτωση...εκτος και αν ριξεις αμεσως μπολικο νερο...εγω παντως που εχω γκαζον και δεν το κατουραει η ναλα αντεχει μια χαρα...μονο σε 2 σημεια που σπινιαρει οταν στριβει ειναι λιγο πιο αραιο αλλα δεν εχει χαλασει...επισης θεωρω το γκαζον το καλυτερο εδαφος να τρεξει και να παιξει ο σκυλος...δεν γλιστραει και ειναι μαλακο...επισης του καθαριζει τα ποδια πολυ καλα μετα απο τη βολτα...εκτος και αν ειναι βρεσκοκουρεμενο οποτε τα ποδια γινονται καταπρασινα...μμμ αν εβαζα λιμνουλα με ψαρακια σιγουρα θα μου εμενε μονο η λιμνουλα...

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Το γκαζόν είναι ωραίο αλλά δυστυχώς ελκύει τις σκνίπες και άρα τη λεϊσμανίαση :(

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Αν τελικά επιλέξεις γκαζόν, μπορείς σε μια γωνία να φτιάξεις ένα χώρο τύπου σκάμα με άμμο για να μπορεί να σκάβει και να παίζει. Θα εκτονώνεται εκεί και δεν θα χαλάει το γκαζόν ή τα λουλούδια σας! :)

Επίσης δίπλα από το σπιτάκι μπορείς να φυτέψεις κάποια αρωματικά φυτά όπως η λεβάντα που έχουν εντομοαπωθητική δράση.

Last edited:

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Το γκαζον που κανει για σκυλους και γατες ,αλλα και για σκληρη χρηση λεγεται κικουγιου.

Μαλιστα εχει την ικανοτητα οταν κιτρινισει να γεμισει το κενο μονο του μιας και ειναι επεκτατικος τυπος.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Το γκαζον που κανει για σκυλους και γατες ,αλλα και για σκληρη χρηση λεγεται κικουγιου.

Μαλιστα εχει την ικανοτητα οταν κιτρινισει να γεμισει το κενο μονο του μιας και ειναι επεκτατικος τυπος.
Ωραία και έψαχνα γι αυτό

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ακριβώς...κικούγιου. Το χειμώνα ψιλο κιτρινίζει αλλά δεν πειράζει. Και δυστυχώς δεν υπάρχει σε έτοιμο χλοοτάπητα, θέλει σπορά.
Πάντως γενικά το γκαζόν όταν πατιέται πολύ χαλάει. Και δεν το συζητώ για το πιπί..το καταστρέφει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ