Θηλυκό dogo argentino σχεδόν 7 μηνών,τρίχες παντού

Makis77

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2009
146
0
47
www.speedtest.me
Καλησπέρα!
Ψάχνω απάντηση, αν υπάρχει, στην τριχόπτωση που έχει το κουτάβι μας.
Όλο το σπίτι είναι στα άσπρα, σχεδόν κάθε μέρα βάζουμε σκούπα ενώ η τριχόπτωση είναι τέτοια που κάποιος τη χαϊδέψει ας πούμε στην πλάτη θα μπορεί να διακρίνει δεκάδες τρίχες να πέφτουν δεξιά κ αριστερά.

Η τριχόπτωση υπάρχει ανεξάρτητα της τροφής που τις δίνουμε ενώ δεν έχει μειωθεί στο ελάχιστο ούτε μετά από λήψη λαδιού σολωμού.

Έχετε καμιά ιδέα(ιδίως όσοι έχουν dogo argentino)?

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Ποσο καιρο ειναι η τριχοπτωση γιατι αυτη την περιοδο αλλαζουν τριχωμα για τον χειμωνα.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Μάκη οι τρίχες είναι κατάλευκες (εννοώ και στα άκρα); και ποιό το μήκος τους σε σχέση με τις τρίχες που φέρει κανονικά ο σκύλος;

Makis77

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2009
146
0
47
www.speedtest.me
Τρίχες έχει από την 1η ημέρα που την έχουμε μαζί μας(τέλη Σεπτέμβρη), φαντάζομαι κ πιο πριν.
Οι τρίχες έχουν ίδιο μήκος με αυτές που έχει ο σκύλος και είναι άσπρες, χαρακτηριστικά αν την χαϊδέψω στην ουρά της τότε το χέρι μου έχει γεμίσει τρίχες.

Άλλο να σας το περιγράφω κ άλλο να το βλέπετε :D

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
makis77 λογικα στη συγκεκριμένη ηλικία αλλαζουν τρίχωμα απο το κουταβίσιο στο εφηβικό..
από την αλλη αν ειναι μονιμα το σκυλί εντος σπιτιου.. δεν καταλαβαινει την αλλαγη απο καλοκιρι - φθινοπωρο χειμώνα και το τριχωμα δεν σταματα να πεφτει ουτε τωρα με τα κρυα...
γενικα τα ντογκο εχουν θεμα με τριχοπτωση..
καλυτερη ποιοτητα φαγητου, μουρουνελαιο , σωλομελαιο κλπ θα βοηθησουν απλα, δεν λυνουν το προβλημα...
καθημερινο βουρτσισμα θα βοηθήσει η τριχα που θαπεφτε να μεινει στην βουρτσα...
υπομονη φιλε... σκουπα και φαρασι... :p

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
μόνο μια συμβουλή ειδικά αν είναι ο πρώτος σου σκύλος γενικά ή με θέμα στην τρίχα ειδικά:
όταν χτενίζεις ποτέ μην τοποθετείς την βούρτσα κάθετα στο σώμα του σκύλου αλλά υπό γωνία. Κάθετα ναι μεν παίρνεις τις τρίχες στο βάθος αλλά πληγώνεις το ζώο και δημιουργείς αισθήματα απέχθειας για το χτένισμα που κανονικά δεν πρέπει διότι το ανακουφίζει.

Makis77

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2009
146
0
47
www.speedtest.me
Το σκυλί είναι μόνιμα μέσα στο σπίτι, έχω πάρει ένα zoom groom για να τη χτενίζω από Δευτέρα(στις βόλτες στο βουνό).
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η τριχόπτωση θα είναι πάντα στην ίδια ένταση, ξεπερνάει μέχρι κ λαμπραντορ. :D

maltezad

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2011
50
0
thessaloniki
Συνήθως όταν πέφτουν πολύ οι τρίχες λόγω εποχής χρειάζεται καλό τρίψιμο κατά το μπάνιο, για να πέφτουν ευκολότερα οι πιο αδύναμες. Επίσης, απο όσο ξέρω απο φίλο που είχε, ίσως οφείλεται σε κάποια αλλεργία ή δερματίτιδα (αν δεις οτι παραγίνεται η κατάσταση) και σε αυτή την περίπτωση, κάνεις μία εξέταση αίματος για να δεις τί παίζει. Ειδάλλως, υπάρχουν στο εμπόριο ειδικές βιταμίνες.

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Χαχαχαχ και που να είχες Akita Inu, 1 κουβά τρίχα του έβγαλα σήμερα στην κυριολεξία, μέσα τον έχω αλλά οι τρίχες του δεν αιωρούνται, μόνο το κρεβάτι του είναι μονίμος γεμάτο από αυτές παρόλο που το καθαρίζω όλη την ώρα.

Makis77

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2009
146
0
47
www.speedtest.me
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει χειρότερη κατάσταση από αυτή της Dotie.
Εξέταση αίματος δεν μπορώ να κάνω κατά τα λεγόμενα του κτηνιάτρου μου γιατί είναι πολύ μικρή ακόμα(7 μιση μηνών).

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.403
10.586
Athens
Το χα γράψει και αλλού: η υψηλή θερμοκρασία μέσα στο σπίτι το χειμώνα επίσης ευνοεί την τριχόπτωση.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA

Makis77

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2009
146
0
47
www.speedtest.me
Της μικρής μου είναι σαν καρφιά κ μπαίνουν παντού( μα παντού....).
Το σπίτι έχει υψηλές θερμοκρασίες λόγω κλιματισμού, προς το παρών την έχω περιορίσει σε ένα δωμάτιο(είναι κ στις πρώτες ημέρες του οίστρου) κ ελπίζω να δω μια κάποια διαφορά.