Θετική εκπαίδευση με λιχουδιές ή άλλο?

MegaConify

Active Member
2 Ιουνίου 2013
28
0
Γεια σας
σήμερα θέλω να θέσω το θέμα την εκπαίδευσης.Σαν καινούριος ιδιοκτήτης θα ήθελα να ρωτήσω ποιος ειναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος εκπαίδευσης?
Έχω ακούσει ότι η εκπαίδευση με λιχουδιές είναι πιο γρήγορη αλλά πολλές φορές ο σκύλος θα σε ακούει μόνο όταν κρατάς λιχουδιά.Ενώ ο άλλος τρόπος ( με χάδια ) έχω ακούσει ότι είναι πιο αργός και πιο δύσκολος αλλά αν του τα μάθεις στον σκύλο θα είναι πάντα αξιόπιστος.
Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Εγώ την έκανα την εκπαίδευση με λιχουδιές και με χάδια (και με λεκτική επιβράβευση). Σταδιακά μείωσα τις φορές που δίνω λιχουδιά αλλά πάντα λέω "μπράβο" και χαιδεύω. Όμως κάποιες φορές σε ανύποπτο χρόνο δίνω και λιχουδιά, οπότε πάντα ακούει επειδή ελπίζει σε κάτι νόστιμο :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το φαγητό θα πρέπει να λειτουργεί σαν κίνητρο!Σαν κατεύθυνση για να καταλάβει τι του ζητάμε!

Έπειτα αφαιρείται σταδιακά με τον καιρό!

Δεν στηρίζεται η εκπαίδευση στην λιχουδιά!Δεν υπάρχει εκπαίδευση με λιχουδιά!
Η εκπαίδευση στηρίζεται αποκλειστικά από την σχέση ιδιοκτήτη-σκύλου!Μιλάμε για την εκπαίδευση με σωστά θεμέλια!

Όταν διδάσκεις κάτι σε κάποιον το διδάσκεις με ηρεμία και καθοδήγηση!Άρα ο όρος θετικός είναι εξ'ορισμού μέσα στο όλο πράγμα!Δεν διδάσκεις με φωνές!Δεν διδάσκεις με κλωτσιές!
Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι για να αναπτύξεις κάτι σε κάποιον που είναι θετικό και να σε ακολουθήσει ώστε να πορευτείτε μαζί θα πρέπει να είναι θετικό και γι' αυτόν αλλά και για 'σένα!

Ό,τιδήποτε άλλο, ο,τιδήποτε διαφορετικό ανήκει στην σφαίρα του "ότι να'ναι"!

Η εκπαίδευση άρα για ανακεφαλαιώσουμε είναι θετική!Φυσικά για κάποιον που θέλει να διδάξει!
Αν κάποιος θέλει να βασανίσει η εκπαίδευση δεν θα είναι θετική!
Άρα για να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι, άνθρωποι που διδάσκουν με οποιδήποτε άλλο τρόπο εκτός της παρακίνησης/επιβράβευσης/καθοδήγησης/αλληλοσυνεργασίας κτλ κτλ δεν εκπαιδεύουν, απλά κοροιδεύουν!

Άρα εν τέλει, σε άδειο μυαλουδάκι που τώρα μαθαίνει θα είναι κάποιος τρελός για να εκπαιδεύσει με διαφορετικό τρόπο εκτός των εξ'ορισμού θετικών πραγμάτων και της λιχουδιάς!

Ένα άλλο κεφάλαιο που είναι τελείως διαφορετικό και έχει διαφορετική προσέγγιση είναι σε σκύλο που έχει καθιερωμένες/παγιες συμπεριφορές!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul