Θεμα στη βολτα οταν γυρναμε

Jimmie

New Member
26 Απριλίου 2013
3
0
www.facebook.com
Καταρχας γεια σας ,με λενε Δημητρη και ειμαι καινουργιο μελος στο site. Εδω και 2 μηνες εχω υιοθετησει ενα ημιαιμο αρσενικο κουταβακι, το οποιο μοιαζει αρκετα με Λαμπραντορ.Ειναι 4 μηνων και τωρα βαδιζουμε στον 5ο μηνα.Στη φωτογραφια μου μπορειτε να το δειτε.Εχουμε ολοκληρωσει τα εμβολια και εδω και 2 μερες εχουμε ξεκινησει τις βολτες κανονικα.Ολα καλα στις βολτες,προσπαθει και μαθαινει σχετικα γρηγορα τις εντολες μου,ωστοσο στο γυρισμο ,οταν καταλαβαινει οτι γυρναμε σπιτι ,αρχιζει και τρεχει και αναγκαζομαι να τον σταματαω η να τον τραβαω εντονα με το λουρι.Αυτο το "τρεξιμο" και η βιασυνη του να γυρισει, οφειλεται σε κατι η ειναι φυσιολογικο?

Υ.Γ Αν επρεπε να τοποθετηθω καπου αλλου για το post μου sorry ,ας με παραπεμψει καποιος :rolleyes:

Last edited:

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Καλησπερα,μπραβο σου που τον υιοθετησες τον κουκλο.

Υποθετω οτι τρεχει αλλα οχι προς το σπιτι.Αν ειναι ετσι μαλλον καταλαβαινει οτι γυρνατε σπιτι και θελει να το αποφυγει.Που σημαινει οτι πιθανον να χρειαζεται και αλλο χρονο στην βολτα για να κουραστει λιγο.Ποση ωρα τον βγαζεις βολτα και ποσες φορες?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Λοιπόν έχει πλάκα αυτό, ο δικός μου κάνει ακριβώς το αντίθετο!
Όσο μεγάλη και να είναι η βόλτα που έχουμε πάει όταν φτάνουμε στο σπίτι επιβραδύνει το βάδισμα του και πηγαίνει πίσω μου. Δεν θέλει να γυρίσει πίσω..Νομίζω ότι ο δικός σου χαίρεται που γυρνάει στην ασφάλεια του σπιτιού του ίσως σαν κουτάβι νοιώθει ακόμα λίγο φόβο στον έξω κόσμο. Εκτός αν διψάει και βιαζεται να γυρίσει να πιει νεράκι.
Να τον χαίρεσαι , κουκλος είναι!

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Νομίζω ότι ο δικός σου χαίρεται που γυρνάει στην ασφάλεια του σπιτιού του ίσως σαν κουτάβι νοιώθει ακόμα λίγο φόβο στον έξω κόσμο. !
+1

2 μέρες κάνει βόλτα θέλει χρόνο!! Αφού περπατάει με λουρί και δεν στηλώνει τα πόδια μια χαρά είσαι :)

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
2 μέρες κάνει βόλτα θέλει χρόνο!! Αφού περπατάει με λουρί και δεν στηλώνει τα πόδια μια χαρά είσαι :)
Συμφωνώ και επαυξάνω!
Ο δικός μου στις πρώτες βόλτες σταμάταγε να περπατάει και κάναμε μισή ώρα να γυρίσουμε το τετράγωνο...:eek:

Jimmie

New Member
26 Απριλίου 2013
3
0
www.facebook.com
Καλησπερα,μπραβο σου που τον υιοθετησες τον κουκλο.

Υποθετω οτι τρεχει αλλα οχι προς το σπιτι.Αν ειναι ετσι μαλλον καταλαβαινει οτι γυρνατε σπιτι και θελει να το αποφυγει.Που σημαινει οτι πιθανον να χρειαζεται και αλλο χρονο στην βολτα για να κουραστει λιγο.Ποση ωρα τον βγαζεις βολτα και ποσες φορες?
3 φορες την ημερα και πανω κατω για μιση ωρα τη καθε βολτα..

Jimmie

New Member
26 Απριλίου 2013
3
0
www.facebook.com
Λοιπόν έχει πλάκα αυτό, ο δικός μου κάνει ακριβώς το αντίθετο!
Όσο μεγάλη και να είναι η βόλτα που έχουμε πάει όταν φτάνουμε στο σπίτι επιβραδύνει το βάδισμα του και πηγαίνει πίσω μου. Δεν θέλει να γυρίσει πίσω..Νομίζω ότι ο δικός σου χαίρεται που γυρνάει στην ασφάλεια του σπιτιού του ίσως σαν κουτάβι νοιώθει ακόμα λίγο φόβο στον έξω κόσμο. Εκτός αν διψάει και βιαζεται να γυρίσει να πιει νεράκι.
Να τον χαίρεσαι , κουκλος είναι!
Στη πρωτη βολτα που καναμε κανονικα αρκετη ωρα,μολις μπηκε σπιτι τρεχοντας ηπιε ολο το νερο απο το κουβαδακι του :p. Οποτε παιζει να ειναι αυτος ο λογος

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
25 λεπτά με μισή ώρα είναι αρκετά για την ηλικία του, μην τον κουράζεις περισσότερο. :)

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Καλημέρα και από μένα. Μιας και μιλάμε για πρώτη βόλτα, κάναμε και μεις χθες. Στην πρωινή όλα καλά. Την απογευματινή την συνδύασα με καφέ σε μαγαζί και μετά βόλτα.

Αυτό που με προβλημάτισε είναι η τουαλέτα. Δεν έκανε τίποτα στην βόλτα.. Τον είδα που βαρυνε, τον πήγα δίπλα σε ένα πάρκο με χόρτο κοντό. Του είπα την λέξη κλειδί αλλά τίποτα. Όταν πήγαμε σπίτι πήγε σαν τρελός στον κήπο για να τα κάνει. Καμία συμβουλή?

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Καλημέρα και από μένα. Μιας και μιλάμε για πρώτη βόλτα, κάναμε και μεις χθες. Στην πρωινή όλα καλά. Την απογευματινή την συνδύασα με καφέ σε μαγαζί και μετά βόλτα.

Αυτό που με προβλημάτισε είναι η τουαλέτα. Δεν έκανε τίποτα στην βόλτα.. Τον είδα που βαρυνε, τον πήγα δίπλα σε ένα πάρκο με χόρτο κοντό. Του είπα την λέξη κλειδί αλλά τίποτα. Όταν πήγαμε σπίτι πήγε σαν τρελός στον κήπο για να τα κάνει. Καμία συμβουλή?
Κατι παρομοιο κανει και η δικια μου σκυλα και μαρεσει πολυ γιατι δεν χρειαζεται να κουβαλας συνεχεια σακουλες κλπ. Αν θες να το συνεχισεις αυτο πριν πατε βολτα θα την περνας απο τον κηπο οση ωρα χρειαζεται για να ξαλαφρωνει, αλλιως θα πρεπει να πας σε ενα παρκακι καποια στιγμη που θα θελει να παει τουαλετα και θα περιμενεις εκει οση ωρα χρειαστει και μετα επιβραβευεις.

Καλο ειναι να μην εχει πολυ κοσμο και θορυβο γυρω γιατι μπορει να κομπλαρει. Η καλυτερη ωρα για τετοια πειραματα ειναι η πρωινη βολτα.

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Και μένα μου άρεσε αλλά μένω εκτός κέντρου Κοζάνης οπότε μέχρι να επιστρέψουμε σπίτι θα σκάσει το κακόμοιρο.

Θα ήθελα βοήθεια για μια ακόμη απορία που μου προέκυψε. Έχουμε ένα θέμα στην Κοινωνικοποιηση με άλλα σκυλιά. Χθες συναντήσαμε ένα δεσποζομενο και κάναμε μια κίνηση να γνωριστούν ο δικός μου καραφοβηθηκε οπότε μετά από λίγο φύγαμε. Σήμερα μας πήραν από πίσω δύο αδεσποτακια. Πάλι έδειξε φόβο αλλά μιας και μας πλησίασαν είπα να κάνουμε στάση για να μη του δείξω ότι το βάζουμε στα πόδια.

Το ένα ήταν μια αρκούδα στα κιλά μου αλλά πολύ χαρούμενη. Ακουμπησαν τις μύτες τους και μετά φοβήθηκε πάλι. Οπότε πέφτω στα γόνατα έχοντας την αρκούδα από τη μία τον δικό μου στην άλλη. Πινσερ 2 κιλά. Άρχισα να μιλάω στην αρκούδα με γλυκολογα. Χάρηκε αυτή με βάρεσε με την κεφάλα της να φύγω να παίξει με τον δικό μου. Σηκώθηκα. Και σιγά σιγά φύγαμε. Για 100 μέτρα είχαμε και συνοδούς.

Έτσι που φοβάται ο δικός μου πως να πλησιάζουμε σκύλους και κυρίως ΠΏΣ ΦΕΥΓΟΥΜΕ? :)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Ο δικος μου λιγο πριν το τελος της βολτας αν δεν εχει κουραστει και γυρνωντας σπιτι αρχιζει καποιες φορες και μουλαρωνει,προσπαθει να αλλαξει διαδρομη.Πριν ανοιξει η πορτα της πολυκατοικιας για να μπουμε μεσα μας κοιτα με το αθωο παραπονεμενο βλεμα σαν να λεει-Θελω και αλλο βολτα.Οποτε μετα συνηθως ακολουθει παιχνιδι μιση-1 ωρα με μπαλακια,μασουλητηρια κλπ.Κουραζεται και ολα καλα.Μετα απο κανα 2-3 ωρες ξυπναει και παλι απο την αρχη,βολτα κλπ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Πωπω μπράβο σου, είσαι περίπτωση! (με την καλή έννοια..)
Λίγοι ιδιοκτήτες μικρόσωμων συμπεριφέρονται με τέτοια άνεση στην θέα αδέσποτων, συνήθως παθαίνουν υστερία και κάνουν και τα σκυλάκια υστερικά.
Η προσέγγιση σου ήταν τέλεια, νομίζω ότι έτσι όπως το πας σύντομα το κουτάβι σου δεν θα φοβάται πλέον τα σκυλιά.

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Ο δικος μου λιγο πριν το τελος της βολτας αν δεν εχει κουραστει και γυρνωντας σπιτι αρχιζει καποιες φορες και μουλαρωνει,προσπαθει να αλλαξει διαδρομη.Πριν ανοιξει η πορτα της πολυκατοικιας για να μπουμε μεσα μας κοιτα με το αθωο παραπονεμενο βλεμα σαν να λεει-Θελω και αλλο βολτα.Οποτε μετα συνηθως ακολουθει παιχνιδι μιση-1 ωρα με μπαλακια,μασουλητηρια κλπ.Κουραζεται και ολα καλα.Μετα απο κανα 2-3 ωρες ξυπναει και παλι απο την αρχη,βολτα κλπ.
Αν είναι ο φάτσας της φωτογραφίας και λιγα σου κάνει :p τι φάτσα είναι αυτή?

Πωπω μπράβο σου, είσαι περίπτωση! (με την καλή έννοια..)
Λίγοι ιδιοκτήτες μικρόσωμων συμπεριφέρονται με τέτοια άνεση στην θέα αδέσποτων, συνήθως παθαίνουν υστερία και κάνουν και τα σκυλάκια υστερικά.
Η προσέγγιση σου ήταν τέλεια, νομίζω ότι έτσι όπως το πας σύντομα το κουτάβι σου δεν θα φοβάται πλέον τα σκυλιά.
Είμαι περιπτωσάρα και με τις δύο τις έννοιες :) δεν το συζητώ..
Αν το σκυλί δείχνει φιλικό δεν με νοιάζει αν είναι αδεσποτο η όχι, άσε που συνήθως τα αδέσποτα είναι πιο σωστά κοινωνικοποιημένα. Αυτό που με τρομάζει λίγο είναι μήπως κολλήσουμε καμια δερματοπάθεια( κοιμομαστε στο ίδιο δωμάτιο με τον μικρο κι ανεβαίνει και στο κρεβάτι) οπότε προσπαθώ να το διακρίνω.

Φεύγωντας πάλι όμως μετά την επαφή, που συνεχίζει να φοβάται ο μικρό,ς δεν είναι σαν να το βάζουμε πάλι στα πόδια?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul