Θα το Κλέψω!

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Λοιπόν καθημερινά στις βόλτες μας περνάμε έξω από ένα οικόπεδο όπου στη μια γωνία του έχει ένα συρμάτινο κλουβί με ένα σπιτάκι από ελενίτ ή κάτι τέτοιο. Είχα δει μερικές φορές κάποια κίνηση μέσα αλλά επειδή δεν έχει άμεση πρόσβαση από τον δρόμο δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία. Πριν λίγες ημέρες αποφάσισα να προσεγγίσω το σημείο να δω τι είναι και είδα ένα πανέμορφο σέτερ, μοιάζει υγιή, αλλά ζει άθλια εκεί μέσα με τα κακά του και τα βρόμικα σκευή του. Είναι βρώμικο αλλά επαναλαμβάνω φαίνεται απόλυτα υγιή εμφανισιακά μιας και δεν δείχνει πολύ αδύνατο ή κάτι τέτοιο (αν και η μυτούλα του είναι τελείως στεγνή).
Είναι πολύ φοβισμένο και μόλις περνάμε κρύβεται μέσα στο "σπιτάκι" του.
Σήμερα πέρασα και είδα τα σκεύη του όπως τα άφησα προχθές. Βρόχινο νερό και φαγητό, τίποτα. Τις μέρες που περνάω αφήνω δειλά μια λιχουδιά δίπλα του χωρις να το ενοχλω και αυτό βγαίνει σιγά - σιγά και την βουτάει. Σήμερα μόλις μας είδε βγήκε και μας περίμενε, μόλις πλησιάσαμε βέβαια ξαναμπήκε μέσα αλλά δυστυχώς δεν είχα λιχουδιά μαζί μου. Τέλος πάντων θέλω να γράψω πολλά πάνω σε αυτό το θέμα αλλά δεν είμαι καλός σε αυτό. Μου έχει καρφωθεί στο μυαλό να πάω να το κλέψω.
Τι επιπτώσεις μπορώ να έχω με αυτή μου την ενέργεια από το νόμο;
Θα χρειαστεί να κόψω ένα κομμάτι σύρμα μόνο, θα το βάλω στο αυτοκίνητο που θα είναι περίπου 500 μέτρα μακριά. Θα το πάω να το τσιπάρω κατευθείαν και είναι δικό μου; Τέλος πάντων δεν είμαι σίγουρος αν θα το κάνω, το σκέφτομαι πολύ σοβαρά όμως! :(

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Άγριες διαθέσεις..

Γιατί δε δοκιμάζεις αρχικά να επικοινωνήσεις με αστυνομία και φιλοζωική;

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Μου έχει καρφωθεί στο μυαλό να πάω να το κλέψω.
Θα χρειαστεί να κόψω ένα κομμάτι σύρμα μόνο, θα το βάλω στο αυτοκίνητο που θα είναι περίπου 500 μέτρα μακριά. Θα το πάω να το τσιπάρω κατευθείαν και είναι δικό μου; Τέλος πάντων δεν είμαι σίγουρος αν θα το κάνω, το σκέφτομαι πολύ σοβαρά όμως! :(
Να μην πας να το κλεψεις.
Να προσπαθησεις να μαθεις πρωτα σε ποιον ανηκει.
Να κανεις αν θες καταγγελια για αμελεια-κακοποιηση ή οτι αλλο στοιχειοθετειται απο την κατασταση.
Και τελος, αν θες να το κλεψεις ειναι πολυ ''χαζο'' να το κανεις δημοσιο θεμα στο dogforum.gr ή οπουδηποτε αλλου στο internet...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Αυτά δεν τα ρωτάνε δημόσια :)
Αν θέλεις λεπτομερή πριβέ καθοδήγηση, πες μου :cool:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Σε καταλαβαίνω αλλά επειδή η πράξη είναι ποινικά κολάσιμη μήπως να μην το συζητούσες δημόσια..?
Εκτός και αν πας εκ του ασφαλούς = καταγγελία για κακοποίηση (παρόλο που φαίνεται υγιές δε σημαίνει ότι μπορεί να του αλλάζουν φαϊ και νερό κάθε 5 μέρες και να το χουν αλυσοδεμένο σε ένα οικόπεδο) και επικοινωνία με μια φιλοζωική, και αν όλα πάνε καλά και κριθεί ως κακοποίηση να το απομακρύνουν κανονικά και με το νόμο και μετά να στο δώσουν?

εντιτ: μαρεκο με πρόλαβες!!

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Λοιπόν καθημερινά στις βόλτες μας περνάμε έξω από ένα οικόπεδο όπου στη μια γωνία του έχει ένα συρμάτινο κλουβί με ένα σπιτάκι από ελενίτ ή κάτι τέτοιο. Είχα δει μερικές φορές κάποια κίνηση μέσα αλλά επειδή δεν έχει άμεση πρόσβαση από τον δρόμο δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία. Πριν λίγες ημέρες αποφάσισα να προσεγγίσω το σημείο να δω τι είναι και είδα ένα πανέμορφο σέτερ, μοιάζει υγιή, αλλά ζει άθλια εκεί μέσα με τα κακά του και τα βρόμικα σκευή του. Είναι βρώμικο αλλά επαναλαμβάνω φαίνεται απόλυτα υγιή εμφανισιακά μιας και δεν δείχνει πολύ αδύνατο ή κάτι τέτοιο (αν και η μυτούλα του είναι τελείως στεγνή).
Είναι πολύ φοβισμένο και μόλις περνάμε κρύβεται μέσα στο "σπιτάκι" του.
Σήμερα πέρασα και είδα τα σκεύη του όπως τα άφησα προχθές. Βρόχινο νερό και φαγητό, τίποτα. Τις μέρες που περνάω αφήνω δειλά μια λιχουδιά δίπλα του χωρις να το ενοχλω και αυτό βγαίνει σιγά - σιγά και την βουτάει. Σήμερα μόλις μας είδε βγήκε και μας περίμενε, μόλις πλησιάσαμε βέβαια ξαναμπήκε μέσα αλλά δυστυχώς δεν είχα λιχουδιά μαζί μου. Τέλος πάντων θέλω να γράψω πολλά πάνω σε αυτό το θέμα αλλά δεν είμαι καλός σε αυτό. Μου έχει καρφωθεί στο μυαλό να πάω να το κλέψω.
Παρε την αστυνομια να απομακρυνει το σκυλι και παρτο εσυ..

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Δε νομίζω να απαγορεύεται. Ανέβασε καμια φωτό με το σεττεράκι.

Ίσως η καλύτερη ιδέα είναι καταγγελία στην αστυνομία.

off-the-record: βούτα το, βούτα το...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αν το κλέψεις, πέρα από το τι μπορεί να πάθεις εσύ, δεν λύνεις κάτι, εκτός από το πρόβλημα αυτού του συγκεκριμένου σκύλου. Φυσικά δεν είναι λίγο, αλλά είναι πάρα πολύ πιθανό ο σκύλος να αντικατασταθεί πάραυτα με έναν άλλον. Τότε τι θα κάνεις? Θα πας να βουτήξεις και τον άλλον?

Αν όντως μπορείς να τον πάρεις τον σκυλάκο, κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερο, να τραβήξεις μερικές φωτογραφίες, να επικοινωνήσεις με τη φιλοζωική της περιοχής σου, ωστέ να κάνουν καταγγελία. Φυσικά ενημέρωσέ τους ότι είσαι διατεθειμένος να υιοθετήσεις/φιλοξενήσεις εσύ το σκυλί μετά την απομάκρυνσή του. Έτσι είναι αρκετά πιθανό, ο τύπος να πληρώσει πρόστιμο και να το σκεφτεί 2 και 3 φορές να ξανακάνει το ίδιο!

:)

Δες και εδώ, σε αυτή την περίπτωση, τι έγινε: 600 ευρώ πρόστιμο στον πρώην γυμνασιάρχη για το έγκλειστο σκυλί του | www.zoosos.gr

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Εγώ διαφωνώ απολύτως με το «βούτηγμα» κι ας είναι για καλό σκοπό!
Η κλήση της αστυνομίας ίσως και με την βοήθεια κάποιας φιλοζωικής, θα ήταν το ορθότερο για κάποιον που ενδιαφέρεται για την ευζωία του συγκεκριμένου σκύλου.
Άλλως μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι υπάρχουν ταπεινά ελατήρια, ενώ η ευζωία είναι η πρόφαση για να επιτευχθεί ο σκοπός!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
για πες δημοσια τη διευθυνση που ειναι το σετερ και θα σου πω εγω αν θα το ξαναδεις εκει ==))

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Αν το κλεψει και το δει ο ιδιοκτητης του(οσο κακος και αν ειναι)τι θα γινει τοτε?Αφου φιλε Παναγιωτη θες να σωσεις το σκυλακι καλεσε την αστυνομια οσο πιο γρηγορα γινεται ωστε δουν τις συνθηκες που ζει ο σκυλος και πες του να το παρεις εσυ..

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Μόλις γύρισα από την βόλτα μας... πολύ βροχή!!!
Δεν μπόρεσα να προσεγγίσω το σημείο αλλά ρώτησα και έμαθα. Την βρήκε αυτός που την έχει εκεί χτυπημένη στο βουνό και την έφερε σπίτι. Την πήγε σε γιατρούς αλλά είχε πρόβλημα με τα δικά του σκυλιά και την έχει αφήσει εκεί προσωρινά επειδή είπε ο γιατρός να μην κινείται το σκυλί σχεδόν καθόλου. Δεν είναι τελικά πολύ καιρό εκεί το σκυλί, κάνα δυο βδομάδες. Το ταΐζει καθημερινά μια γειτόνισσα μεγάλης ηλικίας η οποία το έχει ζητήσει επίσημα από την κόρη του ιδιοκτήτη και θα το πάρει αυτές τις μέρες. Η εγγονή της κυρίας που το ζήτησε σπουδάζει κτηνίατρος στην Τσεχία νομίζω. Αυτά τα λίγα. Ας κλείσει το θέμα, το χάσαμε το κορμί αλλά από ότι φαίνεται όλα καλά για το σκυλάκι.

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Με το λάθος τρόπο θα χάσεις το δίκιο σου. Μίλησε με τη φιλοζωική έχοντας όμως αποδείξεις φωτο κτλ. και κάνε καταγγελία στην αστυνομία. Σκέψου οτι υπάρχει και το ενδεχόμενο να το πάρεις να πας όπως λες σε κτηνίατρο για τσιπάρισμα και το σκυλί να είναι ήδη τσιπαρισμένο... Απίθανο μεν αλλά ποτέ δεν ξέρεις....

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Καλύτερα να βρεθείς σε επικοινωνία με Αστυνομία και με κάποιο Κυνοφιλικό καταφύγιο/σωματείο που βρίσκεται κοντά σου

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Καλέ δεν είδατε τι λέει το παιδί? Μπράβο σου που πρώτα έμαθες και δεν έκανες κάτι βεβιασμένο. Όσο για το κορμί αν το ψηνες έχει τόσα ακόμα παρατημένα.. Κάποιο άλλο σίγουρα θα συναντήσεις για να σου "μιλήσει" έτσι.

amstaff_blue

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
100
0
eleysina
ρε παιδιά ηρεμήστε λίγο ότι και νάνε ο άλλος δεν μπορείς να πας και να το κλέψεις το σκυλί...

μπορεί να το έχει για φύλακα το σκυλί και να πηγαίνει κάθε μέρα η μέρα παρα μέρα εκεί και να το ταΐζει... άλλωστε όπως λες και εσύ είναι απόλυτα υγειές και δεν είναι αδύνατο.. οποτε αυτό λέει πολλά μπορεί να μην είναι πεντακάθαρα ο χώρος που μένει γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σκυλί θέλει καθημερινή φροντίδα και καθαριότητα...

γνώμη μου ψαχτώ πρώτα πολύ καλά τι γίνετε με το σκυλί σε ποιον ανήκει αν ΟΝΤΩΣ το κακομεταχειρίζεται και αν είναι όπως τα λες εσύ τότε κανεις μια καταγγελία στην φιλοζωική και άλλη μια στην αστυνομία με μια μήνυση από πίσω και παίρνεις το σκυλί με νόμιμο τρόπο και σκίζεις και αυτόν που το έχει.... γιατί αν το κλέψεις και σε δει στο δρόμο να το έχεις το μονο σίγουρο είναι πως δεν θα την βγάλεις καθαρή

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn