Θα ηρεμήσει ποτέ; Να ελπίζω; Κάνω κάτι λάθος;

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Γνωρίζω οτι το κάθε σκυλί έχει το δικό του χαρακτήρα, οτι παίζει ρόλο το πως μεγαλώνει κλπ κλπ... αλλά, από ποια ηλικία και μετά ένα ζωηρό και γεμάτο ενέργεια κουτάβι αρχίζει να ηρεμεί, να συνεργάζεται, να υπακούει...? Βασικά υπάρχει κάτι τέτοιο? Δε λεω ξαφνικά πχ να γίνει άλλος σκύλος, απλά να μου δείξει σημάδια!

Δε θέλω ρομποτάκι, απλά τα στοιχειώδη! Να τον βγάζω βόλτα στο πάρκο και να μην ιδρώνω, να μη χρειάζεται να φεύγω όταν έρχεται κι άλλο σκυλί γιατί ο μικρός παθαίνει παράκρουση (απο τη χαρά του πάντα) και κοντεύει να πνιγεί, να μου δίνει σημασία όταν του μιλάω και εκτός σπιτιού και να μην είναι στον κόσμο του... Να μπορώ να τον παρω μαζί μου βόλτα στην παραλία ή σε μια καφετέρια χωρίς να γελάνε όλοι μαζί μας, τέτοια πράγματα!

Δουλεύουμε και με εκπαιδευτή όλα αυτά, ό,τι μαθαίνουμε το κάνουμε και μαζί στις βόλτες, αλλά ιδιαίτερη διαφορά δε βλέπω ακόμα μετά από 5 μαθήματα που έχουμε κάνει τον τελευταίο μήνα, το σκυλί έξω από το σπίτι είναι στον κόσμο του και δεν καταλαβαίνω που μπορεί να κάνω λάθος :(

Είναι μικρός ακόμα μου λένε (6 μηνών τώρα) και είναι ατίθασος, όσο μεγαλώνει θα στρώσει... Εγώ βλέποντας το σκυλί γιατί δεν το βλέπω να γίνεται? Παίζει αλήθεια ρόλο και η ηλικία και σε τί βαθμό?

Να σημειώσω οτι μες στο σπίτι είναι μια χαρά, πολύ καλός θα έλεγα...όταν βγαίνουμε έξω αρχίζει το πανυγήρι...

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν θα σου πω τίποτα παραπάνω από την λέξη...ΥΠΟΜΟΝΗ!

Αργούν να ωριμάσουν αυτά τα σκυλιά και ειδικά τα αρσενικά!

Μην θέλεις αποτελέσματα τώρα, είναι ακόμα μωρό!Γιάννη χωρίς πλάκα, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ζητάς αυτά τα πράγματα!
Αυτά τα πράγματα θα γίνουν όταν ο σκύλος θα περάσει τον 1,5 χρόνο!Τότε αρχίζει σιγά σιγά και ηρεμεί!
Έχω 2 χρονών σκύλο που κουταβίζει ακόμα πολλές φορές, σαν βλάκας κάνει αλλά δεν παύει να κουταβίζει!

Πέρα από αυτό, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι!Έχει υπάρξει ποτέ ο μικρός ελεύθερος με άλλα σωστά κοινωνικοποιημένα σκυλιά, να τρέξει, να τον μαλώσουν, να επιμείνει, να τον ξαναμαλώσουν, να εκτονωθεί, να...χορτάσει?
Οι συναντήσεις σας με άλλα σκυλιά είναι μόνο στο λουρί?
Ο μικρός θέλει να εξερευνήσει, να δοκιμάσει αλλά και να διορθωθεί!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εγώ πάλι είμαι της αντίθετης "σχολής" με τον Στέλιο.
Δεν λέω πως είναι το σωστό αλλά εγώ θα έκοβα τα παιχνίδια με άλλα σκυλιά. Να τον έχεις συνέχεια δίπλα σου με λουρί και ελεύθερο μόνο όταν είστε στην ερημιά μαζί και μόνοι. Ότι κάνετε να το κάνετε μαζί ώστε να καταλάβει ότι ο κόσμος του κινείται γύρω απο σένα και όχι απο άλλους πειρασμούς.
Για κοινωνικοποίηση θα διάλεγα σκυλιά τα οποία να είναι αδιάφορα. Έτσι θα μάθει πως γίνεται ο χαιρετισμός μεταξύ σκυλιών αλλά δεν θα προτιμήσει το ξένο σκύλο απο σένα.

Αυτό θα έκανα εγώ, δεν σου λέω να το κάνεις.
Μίλα με τον εκπαιδευτή σου μήπως βλέπει κάτι στο σκύλο το οποίο δεν θα ήταν προς συμφέρον του (σκύλου) να ακολουθήσει τέτοια μέθοδο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πολλές φορές το να αφήσεις τον σκύλο να κάνει όπως αισθανθεί μπορεί να έχει περισσότερα οφέλη από το να του στερείς!

Δεν τίθεται θέμα προσοχής αφού ούτως η άλλως δεν την έχει όταν τον έχει στο λουρί, ο μικρός κοιτάει πως να πάει στον άλλο σκύλο!

Τίθεται θέμα να χορτάσει/γνωρίσει από κάτι έτσι ώστε να έρθεις εσύ μετά να μπεις σε αυτό το περιβάλλον και να τραβήξεις την προσοχή του!
Σε συνδυασμό με τα σωστά κοινωνικοποιημένα σκυλιά θα μπορέσεις να δουλέψεις εν τέλει με τον σκύλο σε αυτό το καινούργιο περιβάλλον!

Με λίγα λόγια αν δεν μπεις σε ένα περιβάλλον/διαδικασία δεν μπορείς δουλέψεις...

Πέτα τον μέσα στο περιφραγμένο πάρκο με τα κοινωνικοποιημένα σκυλιά, άσ'τον να χορτάσει, να διορθωθεί, να ψάξει, να απορήσει, να γαβγίσει και μόλις αδιαφορήσουν τα κοινωνικοποιημένα σκυλιά και ηρεμήσει και ο ίδιος από την γνωριμία τότε έρχεσαι εσύ και του τραβάς την προσοχή!
Έχει ήδη γευτεί και έρχεσαι εσύ και του μαθαίνεις υπό το καινούργιο περιβάλλον πράγματα...

Δεν ξέρω αν είναι σωστό αλλά εγώ είμαι αυτής της άποψης και έτσι έκανα στον δικό μου σκύλο...

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Όχι, δεν είναι οτι βιάζομαι! Απλά βλέπω και άλλα κουτάβια στην ηλικία του και μου φαίνονται πιο ήρεμα από τη δική μου τη σβούρα! :p

Ο λόγος που προβληματίζομαι είναι μήπως κάνω κάτι εγώ λάθος, και αναρωτιέμαι ποιο είναι αυτό γιατί έχω και τον εκπαιδευτή να με συμβουλεύει, οπότε ναι, φυσικά και θα κάνω πάλι λάθη αλλά όσο να 'ναι έχω μια μεγαλύτερη σιγουριά τώρα.

Αν είναι θέμα ηλικίας, τότε ναι, υπομονή μπορώ να κάνω! Αυτό το δέχομαι! Ανησυχούσα γιατί λανθασμένα προφανώς πίστευα οτι το σκυλί θα πρεπε ήδη να 'χει αρχίσει να ηρεμεί. Δε θα επαναπαυτώ κι όλας βέβαια, αλλά θα το αφήσω να κυλήσει ομαλά.

Δυστυχώς ο σκύλος δεν έχει καταφέρει ακόμα να παίξει ελεύθερος με άλλα σκυλιά, πάντα τον έχω με το λουρί και γίνεται ό,τι γίνεται.. Όποτε υπήρχε ασφαλής περιφραγμένος χώρος, δεν υπήρχε κατάλληλο σκυλί και το αντίστροφο, αλλά ο εκπαιδευτής μας είπε οτι το 'χει κι αυτό στο πρόγραμμα, να μας βγάλει δλδ δικό του σκυλί μαζί με τον Τζάκσον για να δούμε πως θα πάει. :)

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Με την Ιόλη μου ειχα πολυ μεγαλο προβλημα μεχρι να κλεισει σχεδον τα 2 χρονια. Οταν εβλεπε αλλο σκυλο δεν υπηρχε τιποτα αλλο στον πλανητη γη. Δεν δουλευε ουτε το παιχνιδι ουτε ο μεζες ουτε η φωνη ουτε το χαδι τπτ απολυτως. οταν επαψα να ελπιζω οτι θα κερδισω την προσοχη της σε περιβαλλον με αλλα σκυλια, εκεινη απλα σοβαρεψε, ηρεμησε και εγινε το τελειο σκυλι. Ομως κι εγω δεν σταματησα ποτε να την εκπαιδευω εκτος σπιτιου οπου πηγαιναμε και οπου βρισκομασταν. Ειναι μικρος ακομα για να σοβαρεψει, αλλα ζητα απο τον εκπαιδευτη να κανετε μαθηματα κυριως εκτος σπιτιου, σε συνθηκες που συναντας συνηθως στη βολτα σας για να σου δειξει πως να χειριζεσαι τον σκυλο πανω στον "πανικο".

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97