Θα ηθελα τις γνωμες σας για την υιοθέτηση σκύλου!

Nick

New Member
28 Απριλίου 2010
4
0
Καλησπέρα σε όλους!Με λένε Νίκο ,ειμαι 21 χρονών και νέο μέλος στο φορουμ!
Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αποκτήσω ενα σκυλάκι,κάτι μικρόσωμο(π.χ. μινι πινσερ) λόγω του οτι είμαι και φοιτητής δεν έχω την οικονομική κυριως ευχέρεια για πιο μεγάλα σκυλιά...
Αγαπάω απίστευτα τα σκυλιά και θέλω να αποκτήσω ένα και να του αφοσιωθώ όπως είναι φυσικό!
Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα και θα ήθελα τις πολύτιμες απόψεις σας για να καταλήξω στο τι θα κάνω τελικά...Μένω στο Ηράκλειο,όμως λόγω μουσικών υποχρεώσεων πρέπει να βρίσκομαι στην Αθήνα κάθε 2-3 Σ/Κ.Το να κουβαλάω μαζί και να ταλαιπωρώ το σκυλακί το αποκλείω.
Πιστεύετε οτι θα άντεχε μεσα στο σπιτι για αυτές τις 2 μέρες μόνο του?Έχω ενα χωρο 5τ.μ. μέσα στο σπίτι αλλά και μπαλκόνι.
Εννοειταί οτι θα του έχω αφήσει την απαραίτητη τροφή και νερό που θα χρειαστεί!Επίσης έχω μια πολύ καλή φίλη και φίλο στο από κάτω διαμέρισμα και θα μπορώ να τους δίνω τα κλειδιά να το βγάζουν μια βόλτα μέσα σε αυτες τις 2 μερες και να τσεκάρουν αν όλα είναι οκ!
Ξέρω οτι δεν είναι οτι καλύτερο αλλά είναι η μόνη ευφικτή "λύση" υπο αυτές τις συνθήκες.Ίσως θα πρέπει να πάρω απόφαση οτι δεν μπορώ να έχω κάποιο κατοικίδιο όσο υπάρχουν αυτές οι υποχρεώσεις...δεν ξέρω...

Πιστεύω πως ειδικά τον πρώτο καιρό,τους πρώτους μήνες δεν γίνεται να το αφήνω μόνο του.Όμως μεγαλώνοντας τι πιστεύετε,θα ήταν μεγάλο πρόβλημα για το σκυλί κάτι τέτοιο?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και
ελπίζω να μην σας κούρασα...πολύ! :p
Περιμένω τις γνώμες σας με ανυπομονησία! :)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες!

Φοβάμαι ότι θα σε πικράνω, αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο αυτό το πλάνο...
Ένα σκυλί μόνο του για 2-3 μέρες σε ένα σπίτι (έστω και με μια βόλτα σε αυτό το διάστημα) μπορεί:
-Να γαβγίζει όλη μέρα και να ενοχλεί τη γειτονιά
-Να λερώσει μέσα, οπότε να βρωμάει ο τόπος και ο σκύλος να θεωρήσει φυσιολογικό να λερώνει εκεί που ζει
-Να σου κάνει ζημιές, κάποιες από αυτές επικίνδυνες και για τη ζωή του
-Να παρουσιάσει προβλήματα συμπεριφοράς που θα σχετίζονται με το ότι κάθε φορά που φεύγεις, θα έχει το άγχος ότι δεν θα γυρίσεις (άγχος αποχωρισμού).
-Να αρρωστήσει όσο λείπεις και να μην το αντιληφθείς εγκαίρως...

Σίγουρα είναι κι άλλα, αλλά είναι και η ώρα δύσκολη οπότε αυτά είναι ότι μου ήρθε σαν πρώτη σκέψη.

Οι λύσεις που μπορώ να σκεφτώ

Α. Το παίρνεις μαζί σου (ειδικά αν είναι τόσο μικρόσωμο δεν είναι δύσκολο)
Β. Το αφήνεις σε άλλο σπίτι που θα το προσέχει κάποιος (κατά προτίμηση πρέπει να έχεις πάνω από ένα διαθέσιμο γιατί αν είναι συχνές οι απουσίες σου, κάποια στιγμή μπορεί να μην είναι διαθέσιμος ο ένας και μοναδικός πρόθυμος φίλος/συγγενής για κάτι τέτοιο).
Γ. Το αφήνεις σε πανσιόν (δεν είμαι και πολύ υπέρ, θα το πρότεινα κυρίως σαν εναλλακτική του Β για τις περιπτώσεις που δεν μπορεί να το φιλοξενήσει κάποιος άλλος)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ο σκυλος ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ 2-3 μερες μονος του!
Και μονο το προβλημα με την βολτα/λερομα του, το αποκλειουν, εαν θες ο σκυλος σου να μαθει ποτε να εχει μια νορμαλ συμπεριφορα (και να μην λερονει οπου ναναι!).

Εχεις σκεφτει την περιπτοση να υοθετησεις 2 γατες???
Αυτες μενουν αρκετα καλα μονες τους (θα φτανει να περασει καθε μερα καπιος γνωστος για να δει αν ολα ειναι καλα και ενδεχομενος να καθαρησει λιγο την αμμο τους, να βαλει φρεσκο νερο) - εχουν και την τουαλεττα τους και αν εχεις 2 δεν ειναι η καθεμια ποτε μονη της.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Για όλους τους λόγους που αναφέρει η xotikouli δεν πρέπει σκυλί να μένει μόνο του τόσες μέρες. Από τη στιγμή όμως που σκέφτεσαι για τόσο μικρό σκύλο η μετακίνησή του είναι το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί. Ακόμα και με αεροπλάνο να πηγαινοέρχεσαι τόσο μικρό επιτρέπεται και μέσα στην καμπίνα επιβατών.

Το θέμα που σου παρέθεσε ο AlexisCh θα απαντήσει σε πολλούς προβληματισμούς σου. Διάβασε καλά και μετά σκέψου ακόμα καλύτερα! :)

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
καλώς ήρθες Νικ, είναι πολύ ωραίο που αγαπάς τόσο πολύ τους σκύλους. Έυχομαι αργότερα (εννοώ μετά τις σπουδές και το στρατιωτικό) να αποκτήσεις αυτό που ονειρεύεσαι... :):):)

Και εγώ στην ίδια φάση ήμουν και τον απέκτησα τώρα που πραγματικά μπορώ. Μπορεί να περίμενα 4-5 χρόνια αλλά δεν το μετάνιωσα καθόλου, το να περιμένω ήταν από τις πιο σωστές αποφάσεις που έχω πάρει στη ζωή μου :):) :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλως Ηρθες!

Εδω παλευουμε να βολεψουμε στο ποσες βολτες πρεπει να βγαινει ο σκυλος καθε μερα!Τουλαχιστον 3 βολτες καθημερινα!Οχι να μενει και μονος του για 2-3 μερες!

Το προγραμμα σου δεν ειναι για να αφηνεις σκυλο μονο του 2-3 μερες!

Γνωμη μου ειναι...

1ον) Παιρνεις μικροσωμο σκυλο και τον κουβαλας παντου μαζι σου!
2ον) Παιρνεις σκυλο,να το αφηνεις σε ατομα εμπιστα που θα τον βγαζουν 3 φορες την ημερα βολτα καθε μερα
(εξαρταται και αυτο γιατι μπορει να το κανουν για λιγο καιρο,μετα μπορει να αρνηθουν να τα κανουν αυτα,εξαλλου δεν ειναι δικος τους σκυλος αλλα δικο σου)
3ον) Δεν παιρνεις σκυλο αν σκεφτεσαι να τον αφηνεις 2-3 μερες μονο του!

Nick

New Member
28 Απριλίου 2010
4
0
Το να τον κουβαλάω συνέχεια μαζί μου δεν είναι πρόβλημα για μένα αλλά για το σκύλι νομίζω...αλλά υπάρχουν λύσεις να το αφήνω κάπου!
Αν ξέρετε ή ακούσετε τίποτα για κάποιο κουτάβι(μικροσωμης ρατσας) που δίνεται ενημερώστε μεεεε!!! :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πόσο κουτάβι το θέλεις? (εχε υπόψη σου οτι τα κουτάβια έχουν διάφορα ζητήματα μέχρι να μάθουν να κάνουν τις ανάγκες τους έξω.....) Επίσης, τι όριο βάζεις στα κιλά? Αν θες κάτι σουπερ μινι θα είναι δύσκολο να βρεις σε καταφύγια.... υπάρχουν όμως αρκετά που να είναι γύρω στα 10-12 κιλά....

Οσο για το να το παίρνεις μαζί σου, δεν είανι πρόβλημα. Χαρά του είναι του σκύλου να βλέπει καινουρια πράγματα και φυσικά να είναι μαζί σου! !!:)
Ρίξε μια ματιά στις αγγελίες του φόρουμ μήπως βρεις κάτι που να σ'ενδιαφέρει.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
δεν σκέφτεσαι καλύτερα να σωσεις κάποιο αδέσποτο απο τους αφιλόξενους δρόμους της Κρήτης ?

Nick

New Member
28 Απριλίου 2010
4
0
Ξέρω γω...πιστεύω από 2 μέχρι 4-5 μήνες θα ήταν το καλύτερο.Μικρόσωμα εννοώ γύρω στα 5-6 κιλά.Ναι,βασικά ψάχνω από χθες το βράδυ παντού και έχω βρει κάποια πράγματα,θα αρχίσω να παίρνω τηλέφωνα σιγά σιγά να δω τι παίζει! :p

Nick

New Member
28 Απριλίου 2010
4
0
δεν σκέφτεσαι καλύτερα να σωσεις κάποιο αδέσποτο απο τους αφιλόξενους δρόμους της Κρήτης ?
Δεν νομίζω οτι υπάρχουν αδέσποτα με τα χαρακτηριστικά που θέλω,γιατι όπως προανέφερα δεν έχω δυνατότητα να έχω κάποιο σκυλί που θα είναι μεγαλύτερο απο 5-6 κιλα... Δεν είναι στο χέρι μου δηλαδή...μακάρι να μπορούσα ειλικρινά!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Τα μικροσωμα σκυλια έχουν μεγαλύτερες απαιτησεις (συνηθως) απο τα μεγαλωσωμα και χρειαζονται περισσοτερο (παλι συνηθως) χρονο απότι τα μεγαλωσωμα. Υπαρχουν και παραυπαρχουν αδεσποτα με τα χαρακτηριστικα που αναφερεις (μικροσωμο) ριξε μια ματια στο : Χαριζονται
Γνωρίζω επισης ότι υπαρχουν στα καταφύγια σκυλιά μικροσωμα όλων των ηλικιων.
Αδεσποτο δεν σημαινει και μεγαλωσωμο γιατι α τελευταια χρόνια έχουμε γίνει πολύ "καθαρός λαος". Τεινουμε να αγοραζουμε σκυλια και να τα παραταμε αφου λερωνουν παντου, μαδανε.. κλπ.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τα μικροσωμα σκυλια έχουν μεγαλύτερες απαιτησεις (συνηθως) απο τα μεγαλωσωμα και χρειαζονται περισσοτερο (παλι συνηθως) χρονο απότι τα μεγαλωσωμα.
Aυτό πως προκύπτει βρε Αγγελική? Δε νομίζω οτι το μέγεθος έχει σχέση με το πόσο ενεργητικός ή κυριαρχικός είναι ένας σκύλος (τους δυο παράγοντες που κατα τη γνώμη μου αυξάνουν τις απαιτήσεις και το χρόνο ασχολίας μαζί τους).
:)

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Kopriti αναφερομαι κυριως στην περιποιηση των μικροσωμων σκυλιων και όχι στην ενεργητικοκτητα η την κυριαρχικοτητα τους. Κυριαρχει μια αντιληψη ότι τα μικρόσωμα σκυλια είναι "πιο εύκολα" απο τα μεγαλώσωμα. Απο προσωπικη εμπειρια, εγω θα έλεγα το αντιθετο. Φυσικα και δεν είναι κανονας εξου και το συνηθως εντος της παρενθεσεως!