Θα ήθελα την συμβουλή σας...

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
Δεν γνωρίζω εάν είναι το σωστό μέρος να το παραθέσω αυτό. Πρώτα από όλα μην με θεωρήσετε κακιά ή απάνθρωπη ή οτιδήποτε άλλο κακό.

Μένω στην περιοχή της Βούλας και στην Πλατεία που είναι η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη από πίσω υπάρχει ένα πολύ όμορφο πάρκο με κούνιες για παιδιά και πολύ όμορφο χώρο γενικότερα για να βγάλεις το σκυλάκι σου για περίπατο.

Εκεί όμως αλωνίζουν και κάτι αδέσποτα μερικά από αυτά μεγάλα με διαστάσεις όπως τα λυκόσκυλα αλλά στο πιο αδύνατό του που είναι φυσιολογικό. Πολλές φορές έχω δει φαγητά κτλ κτλ. Προφανώς ο κόσμος τα λυπάται. Το καλοκαίρι που περνούσαμε μέσα από το πάρκο όπου λίγα μέτρα πίσω από την εκκλησία έχει κούνιες για τα παιδάκια ενδιάμεσα στις κούνιες και την εκκλησία έχει γκαζόν, εκεί είδα κάτι που δεν το έβλεπα καθαρά γιατί δεν φόραγα τα γυαλιά μου. Ρώτησα τον σύντροφό μου εάν μπορεί να δει τί είναι και δεν μου απάντησε. Έπειτα μου είπε ότι ήταν ξεκοιλιασμένο ζώο. Γατάκι για την ακρίβεια.

Μήπως θα ήταν συνετό από μέρους μου να τηλεφωνήσω στον δήμο να το αναφέρω αυτό το πρόβλημα, να έρθουν να τα μαζέψουν;;; Μην με θεωρήσετε υπερβολική μεγάλωσα σε γειτονιά όπου δίπλα μου έπαιζε το ντόπερμαν χωρίς λουράκι και ήταν εκπαιδευμένο και δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν. Όταν τα ζώα έχουν ένα σπιτικό δεν είναι το ίδιο με αυτά που γυρίζουν στον δρόμο, τελευταία ο γείτονάς μου βγάζει το δικό του το γέρικο μινιατούρα σκύλο και κουβαλάει βαζεί του ένα ξύλο σαν το μπόι του γιατί τα σκυλιά έρχονται και στο δικό μας το πάρκο που είναι δύο στενά πιο κάτω.

Θα είναι πολύ κακό ή συνετό από μέρους μου να κάνω κάτι τέτοιο;; Νομίζετε πως είμαι υπερβολική;;

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
δεν υπάρχει κάποιος οργανισμός που τα μαζεύει τα αδέσποτα;;; Είχε ο δήμος Αθηνών παλιά. Αυτά τα ζωάκια θα καταλήξουν είτε κακό να κάνουν γιατί τα έχω δει να αγριεύουν είτε να τα φολιάζει κάποιος και δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο κάτι που θέλω να δω να συμβαίνει.

Για αυτό λέω να πάρω τον δήμο, εάν έχουν κάποιον οργανισμό όπως έχουν στο εξωτερικό που τα μαζεύουν τα ελεγχουν και εάν είναι καλά τα δίνουν για υιοθεσία. Εάν υπάρχει κάτι τέτοιο θα ήταν κακό να γίνει;;;

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
1) φοβασαι για την υγεια των παιδιων?
2) για την ακεραιοτητα του σκυλου σου?
3) είναι επικινδυνα τα αδεσποτα (δαγκωνουν)
4) εχουν δαγκωσει ανθρωπο?

γατακι=μπορει να το ειχε πατησει αυτοκινητο
γατακι= δηλαδη οσες φορες βλεπουμε στο δρομο ''ξεκοιλιασμενα'' γατια (απο αυτοκινητο), τι πρεπει να γινει?κατασχεση αυτοκινητου?

Λες ότι υπαρχουν ανθρωποι που τα ταιζουν, αρα καποιοι ενδιαφερονται...:)
Αν πάρεις τον Δημο......(εχει χώρο προστασιας αδεσποτων ο Δημος?)
μονο φιλοζωικη μπορει να σε βοηθησει (μάλλον)....... αν και δεν βρησκω τον λογο να κλειστουν σε κλουβι για το υπολοιπο της ζωής τους (οσο και αν ειναι αυτο)...... αν δεν ειναι επιθετικα, εφοσον έχουν καποιους ανθρωπους που τα φροντιζουν:).

Και γιατι ΤΩΡΑ? το καλοκαιρι το ειδες?

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
το γατάκι δεν ήταν στον δρόμο και ήταν φαγωμένο δεν ήταν πατημένο, στην αρχή ήταν μόνο δύο το οποίο το ένα είναι καλό το έχει ο καθαριστής της γειτονιάς και το ταίζει, τώρα όμως έχουν γίνει πολλά και τις προάλλες που ήμουν στον κρεοπώλη και πήγαινα σπίτι με πήραν από πίσω αλλά όχι με τον ίδιο τροπο που με έπερνε το σκυλάκι που έχει ο καθαριστής από πίσω αλλά ερχόντουσαν και μυρίζαν την σακούλα μου με το κρέας.

προσωπικά φοβήθηκα γιατί είναι πολύ μεγάλα σκυλιά για το μεγεθός μου και γιατί αυτά τα σκυλιά δεν έχουν ένα σπίτι για να έχουν αγάπη και φροντίδα και επομένως δεν ξέρεις πόσο επιθετικά είναι. Εγώ τα αγνόησα και περπάτησα για το σπίτι μου.

το παιδί της πολυκατοικίας κουβαλάει το ξύλο μαζί του που είναι ίσα με το μπόι του όχι γαι το δικό του άκακο σκυλάκι ούτε για τα άλλα τις γειτονιάς αλλά για αυτά, γιατί έκαναν τσαμπουκά με στον δικό του και χέστηκε το μικρό.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πού να κλειστούν καλέ?
Η λύση που προτείνεις είναι ευθανασία Nemesis.
Δεν ξέρεις αν είναι ή δεν είναι επιθετικά, οπότε άστα στην ησυχία τους.
Όσο για το παιδί με το ξύλο ας μη μιλήσω :mad:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πολλές φορές έχω δει φαγητά κτλ κτλ. Προφανώς ο κόσμος τα λυπάται.
Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα συγκεκριμένα αδέσποτα, βρείτε τους κατοίκους της περιοχής που τα φροντίζουν, γνωστοποιήστε τους το πρόβλημα και απαιτήστε να μεταφέρουν τα ζώα σε περιοχή που δεν ενοχλούν τους περιοίκους.

Εάν δεν βγάλετε άκρη, επικοινωνήστε με το γραφείο περιβάλλοντος του Δήμου σας.

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Ο Δήμος Βούλας έχει πρόγραμμα για τ αδέσποτα.Αν πάρετε τηλέφωνο θα έρθουν να τα παρουν προσωρινα για να τα πανε για στείρωση κ εμβολιασμό(αν και πιστευω οτι θα ναι ηδη τα γνωστα στειρωμενα ζώα που ειναι εκει κ τα ταϊζουν ζωοφιλοι...τα εχω δει).

Καλώς ή κακώς τα ζωα αυτα ζουν εκεί,δεν ξερω αν ειναι εύκολο να τα πανε αλλου.Δηλαδή πιο πάνω,σε αλλη γειτονια?Αφου εκεί έχουν μαθει..:(

Δυστυχώς αν επιασαν αυτα το γατακι,είναι κατι...που δεν μπορούμε ν αλλαξουμε.Δεν σημαινει οτι ειναι επιθετικά,απειλη για τα παιδιά ή οτιδηποτε αλλο.

Πρέπει να μαθουμε να συμβιώνουμε μαζί τους.Μην ξεχνάς ότι απο καποιους..ΒΟυλιώτες θα κατεληξαν αδεσποτα τα καημενα.:(

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αυτό που θέλω να καταλάβεις είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα ο δήμος θα επιστρέψει στα σκυλιά εκεί που είναι.
Αν παρουσιαστούν ως επιθετικά δεν τα βλέπω καλά.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
τ

το παιδί της πολυκατοικίας κουβαλάει το ξύλο μαζί του που είναι ίσα με το μπόι του όχι γαι το δικό του άκακο σκυλάκι ούτε για τα άλλα τις γειτονιάς αλλά για αυτά, γιατί έκαναν τσαμπουκά με στον δικό του και χέστηκε το μικρό.
Να πεις στο φιλο σου να μην κανει τετοια. Τα αδεσποτα συνηθως εχουν φαει τοσο ξυλο :(:(:(και με ενα απλο ξου φευγουν, αν και αμα τους μιλας γλυκα σου κανουν και παρεα (αλλα επειδη ποτε δεν ξερεις δεν το συνιστω απλα λεω για τα δικα μας αδεσποτα). Εμεις οπως εχω πει μονο απο σκυλια αυλης που ξεφυγαν εχουμε κινδυνεψει. Γενικα σε επιθεση να κοιταξει να παραμεινει ψυχραιμος και να δειξει στο σκυλο πως δεν το φοβαται. Με ξυλο μπορει να εχει αντιθετα αποτελεσματα και να κανει κακο και σε αυτον και στο σκυλι του.
Δυστυχως υπαρχουν τοσα πολλα αδεσποτα που η θα ευθανατιστουν η θα μαθουμε να ζουμε μαζι τους.. Το ξερω οτι φοβασαι για τη μικρη σου, αλλα θα σου συνιστουσα να προσπαθεις να αποφευγεις τους δρομους τους.
εγω θα κοιταζα να κανω του νοου ας μπετερ με τα αδεσποτα πρωτα και μετα αφου εχω παρει τον αερα να βγαζω τη μικρη μου.. Συνηθως αν δεν τα φοβομαστε η αμα ειμαστε ψυχραιμοι (αρα δεν κανουμε αποτομες κινησεις που μπορει να παρεξηγηθουν), δεν υπαρχει κινδυνος.
Αν παρεις το δημο στην καλυτερη δε θα πετυχεις τπτα στη χειροτερη θα ευθανατιστουν:(:(

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
τουλάχιστον υπάρχει κάποιο πρόγραμμα τουλάχιστον να τους δίνει κάποια σημασία, εάν τα έχουν πάρει και τα έχουν εμβολιάσει και τα έχουν αφήσει τότε μάλλον θα θεώρησαν ότι δεν είναι τόσο άγρια.

εάν είναι σκυλιά που κάποιος άθλιος ψηλομύτης Βουλιώτης παράτησε τότε τί να πω; (συγνώμη για τους Βουλιώτες δεν ισχύει για όλους παρά μόνο για αυτούς που μένουν στην πολυκατοικία μου).

Σας καταλαβαίνω απόλυτα και εγώ τα ίδια σκέφτομαι. Αλλά πάλι εάν αυτά τα ζωάκια δεν θα είχαν πιο πολλές ελπίδες εάν πήγαιναν σε έναν οργανισμό και αφού τα φρόντιζαν τα έδιναν για υιοθεσία;;;

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Yπαρχουν τοοσα πολλα αδεσποτα σε αυτη τη χωρα που δε χωρανε πια στους οργανισμους :(:(
Ρωτα και την Κλειαννα που ειναι επι των αδεσποτων εδω αλλα και ολους οσους τα φροντιζουν. Η chloe πχ φροντιζει τα αδεσποτα της και ψαχνει τοσο καιρο σπιτι για την πριγκιπισσα της και δεν μπορει να βρει :(:(

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
ώρες ώρες ντρέπομαι για την χώρα που ζω :(:(:( μακάρι να είμασταν σαν άλλες χώρες όπου θα ξέραμε ότι το τηλεφώνημα δεν σημαίνει πάντα ευθανασία :(:(

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ώρες ώρες???
και πότε δεν ντρέπεσαι?
όταν διαβάζεις ιστορία κι αυτή επιλεκτικά?

Και ξανασκέψου ότι τα σκυλιά αυτά παρατήθηκαν στον δρόμο και κατα μέσο όσο σε 1,5 χρόνο θα είναι νεκρά με βάναυσο τρόπο...

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ώρες ώρες ντρέπομαι για την χώρα που ζω :(:(:( μακάρι να είμασταν σαν άλλες χώρες όπου θα ξέραμε ότι το τηλεφώνημα δεν σημαίνει πάντα ευθανασία :(:(
και τι αλλο θα μπορουσε να σημαινε????

πόσα αδεσποτα συλλέγοντε στις αλλες χωρες που λες (ποιες ειναι αυτές αλήθεια ???) , πόσα δινιντε προς υιοθεσία και πόσα ευθανατώνοντε????

ninaki

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2008
63
0
Θεσσαλονίκη
οταν ηρθα στην Αθηνα προσεξα οτι καποια σκυλια φορουσαν κατι ταμπελακια, ρωτησα στο ξενοδοχειο και μου ειπαν οτι τα βαζει ο Δημος στα αδεσποτα που τα περιποιουνται. Στην Θεσσαλονικη δεν εχω δει κατι αναλογο. Τι τα κανουν δηλαδη?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τα περισυλλέγουν, τα εμβολιάζουν, τα στειρώνουν, γίνεται η σήμανση τους και μετά τα επανατοποθετούν στο περιβάλλον τους. ;):)