Θέμα συμπεριφοράς ή υγείας?

Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
38
Πριν 2 βδομάδες μάθαμε την επαναφορά και όποτε της πετούσα το μπαλάκι όσο μακριά και αν ήταν πήγαινε και το έφερνε για να πάρει την λιχουδίτσα της! Μετά για κανά 3ήμερο έχασα το μπαλάκι και πήγα και της πήρα άλλο! Από τότε ξανά θα το φέρει την πρώτη φορά μόνο και με χίλια ζόρια όμως και γενικά δεν παίζει μαζί του! Ενώ τρέχει να το πιάσει όταν το πετάω, μετά το αρπάζει με το στόμα της για περίπου 1 μέτρο και μετά το ρίχνει! Και εδώ είναι που κολλάω, θα το πω λίγο ωμά ''χέστηκα'' αν είναι θέμα εκπαίδευσης με το καιρό θα το μάθουμε, εκείνο που με τρώει είναι ότι την βλέπω θέλει να μου το φέρει αλλά σαν να μην το αντέχει στο στόμα της... Άλλα πράγματα τα μασουλάει αλλα δεν τα κουβαλάει! Θα μπορούσε να είναι πρόβλημα στα δοντάκια της? Είναι πεντακάθαρα (με ανθρώπινα κριτήρια άρα μπορεί και να τα βλέπω λάθος) , δίνω dentalstickανά 2 μέρες γιατί είναι από την pedigreeκαι δεν μ αρέσει καθόλου που της δίνω σκουπίδια αλλά ...

Έψαξα στο φόρουμ να βρώ για θέματα παρόμοια αλλά οτι βρήκα ήταν οτι δεν άφηναν την μπάλα (εντολή άστο) και όχι οτι δεν την δάγκωναν!

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
καθε σκυλι εχει ενα αγαπημενο μπαλακι...εννοω οτι μπορει να παιξει με ολα,αλλα ενα θα ειναι το αγαπημενο του,ο θησαυρος του...προσπαθησε οταν το βρεις ποιο θα του αρεσει να μην το χασετε. οσο για την επαναφορα....μαλλον πρεπει να δουλεψετε λιγο πιο εντατικα. Στην τελικη αν συνεχισει να το παραταει...δοκιμασε με καποιο μασουλητηρι να της μαθεις την εντολη "πιασε" και μετα αφου το εμπαιδωσει αλλαξε το μασουλητηρι με το μπαλακι.
Εμεις το φερτο ετσι το καναμε...το σπασαμε σε 2 μικροτερες εντολες στην αρχη..."πιασε" και κατοπιν "ελα"....και 1μετρο πριν φτασει μπροστα μου ελεγα "φερτο" μετα απο πολυ επαναληψη...δεν ελεγα πιασε πλεον..το πεταγα,πηγαινε το πιανε, και μολις το χε στο στομα και ερχοταν προς τα μενα ελεγα "φερτο" και ετσι μαθαμε το "φερτο". Φυσικα πηρε χρονο...δεν το μαθε σε 1-2 μερες....μας πηρε κανα 7μερο γεματο να κανει ολο τον συνειρμο.

Ghost

Well-Known Member
28 Απριλίου 2014
105
27
38
Το θέμα είναι οτι το είχε μάθει και το εκτελούσε άψογα, αλλα τώρα δείχνει σαν να θέλει να εκτελέσει την εντολή ομως όταν έχει το μπαλάκι στο στόμα της δεν αντέχει να το κουβαλήσει! Δεν με πειράζει καθολου αν ειναι θέμα εκπαιδευσης σιγα σιγά θα το μάθουμε , θεμα στοματικής υγείας με νοιαζει αν εινια! Πρεπει να βουρτσίζουμε τα δόντια τους? Το dentalstick δεν αντικαθιστά το βούρτσισμα?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Το μπαλάκι εχει σφυριχτρα σκουικ μέσα??? με αυτα εξιτάρονται περισσότερο! Η δικιά μου, με εχει κάνει και παίρνω σωρηδον 3αδες τα airkong μπαλάκια!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εγω απλα πιστευω οτι το φτυνει για να της δωσεις αυτο που κρατας.
Αρχισε να χαιρεσαι κ να επιβραβευεις αφου ο σκυλος φτασει μαζι με το μπαλακι σε σενα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Στη δικιά μου δούλεψε το να κινούμαι εγώ προς τα πίσω με το που επιανε το μπαλάκι, οποτε στη χαρά του να με κυνηγήσει, ξεχναγε να το φτύσει και ερχόταν με το μπαλάκι. Οποτε εκανα μετά τα γνωστά καραγκιοζιλικια επιβραβευσης

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος
panagiotopk