Θέμα με τροφή, βοήθεια!!

fantomXxXx

Member
10 Δεκεμβρίου 2013
11
0
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα.
Είμαι καινούριος εδώ και θα ήθελα την βοήθειά σας σε θέμα που προέκυψε με το σκυλάκι μου (θηλυκό κανίς - γκριφόν ~12 κιλά, 1,5 χρονών). Τους πρώτους 4 μήνες από τον απογαλακτισμό και έπειτα έτρωγε royal canin. Αποφάσισα να την αλλάξω για κάτι πιο οικονομικό και για τους επόμενους 8 περίπου μήνες της έδινα friskies balance, που την έτρωγε με αρκετή όρεξη και ήταν αρκετά οικονομική και όλα καλά!! Στην συνέχεια από πολύ κόσμο άκουσα ότι είναι από τις χειρότερες τροφές ποιοτικά, όπως και η pedigree και μετά από αρκετές συστάσεις αποφάσισα να της πάρω josera, οικονομική επίσης αλλά αρκετά πιο ακριβή από τις άλλες 2. Την τρώει εξίσου ευχάριστα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι το τελευταίο 3μηνο που της δίνω την Josera διαπιστώνω έντονη μυρωδιά στο σκυλάκι μου, κυριως από την περιοχή των περιπρωκτικών αδένων. Στην υγεία της είναι super κατά τα άλλα, και στην διάθεσή της. Έχετε να μου προτείνετε κάτι?? Να γυρίσω σε friskies?? Περιμένω τις συμβουλές και τις εξηγήσεις σας!!

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Εεεμμμ...χμ χμ δεν ειμαι κ σιγουρη τωρα γιαυτο που θα πω γιατι δε πολυ θυμαμαι,παντως οταν ειχαμε παει στον κτηνιατρο με την κολλητη μου το δικο της σκυλακι (ιδιο με το δικο σου απλα μεγαλυτερο σε ηλικια) κατι της ειχε πει γιαυτους τους αδενες (ειναι κ δυσκοιλιος,αλλα επισης δε θυμαμαι τι της ειχε πει) παντως αυτο που θυμαμαι ειναι οτι τον ζουμπηξε εκει πισω,στους αδενες κ αυτα βγαλαν ενα υγρο,κ τεσπα εαν αυτο δε γινεται απο μονο του πρεπει η να το κανεις εσυ η να το πηγαινεις στον κτηνιατρο να στο κανει γιατι αναμεσα στα αλλα που ανεφερε οτι δημιουργει προβλημα αναμεσα τους ηταν κ η εντονη (ασχημη) μυρωδια...δε ξερω αμα εχεις ακουσει ποτε σου κατι τετοιο κ συ?
Παντως απτην τροφη δεν εχω ξανακουσει τιποτα παρομοιο,μηπως να κανεις κανα τφ κ συ στον κτηνιατρο σου?

υγ πραγματι friskies k pedigree ειναι πολυ χαλια ποιοτικα τροφες,μονο διαφημιση ειναι,πολυ καλα εκανες κ τις αλλαξες!

fantomXxXx

Member
10 Δεκεμβρίου 2013
11
0
Αυτό με τους αδένες το έχω στα υπόψιν και το ελέγχω, αλλά δεν είναι αυτό. Κάτι νομίζω παίζει με την συγκεκριμένη τροφή. Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι για την τροφή ευπρόσδεκτο!!! Την Josera την 15κιλη την παίρνω 35 €, αν έχει να μου προτείνει κάποιος κάτι αντίστοιχο να το δοκιμάσω.

D

Deleted member 14614

Guest
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα.
Είμαι καινούριος εδώ και θα ήθελα την βοήθειά σας σε θέμα που προέκυψε με το σκυλάκι μου (θηλυκό κανίς - γκριφόν ~12 κιλά, 1,5 χρονών). Τους πρώτους 4 μήνες από τον απογαλακτισμό και έπειτα έτρωγε royal canin. Αποφάσισα να την αλλάξω για κάτι πιο οικονομικό και για τους επόμενους 8 περίπου μήνες της έδινα friskies balance, που την έτρωγε με αρκετή όρεξη και ήταν αρκετά οικονομική και όλα καλά!! Στην συνέχεια από πολύ κόσμο άκουσα ότι είναι από τις χειρότερες τροφές ποιοτικά, όπως και η pedigree και μετά από αρκετές συστάσεις αποφάσισα να της πάρω josera, οικονομική επίσης αλλά αρκετά πιο ακριβή από τις άλλες 2. Την τρώει εξίσου ευχάριστα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι το τελευταίο 3μηνο που της δίνω την Josera διαπιστώνω έντονη μυρωδιά στο σκυλάκι μου, κυριως από την περιοχή των περιπρωκτικών αδένων. Στην υγεία της είναι super κατά τα άλλα, και στην διάθεσή της. Έχετε να μου προτείνετε κάτι?? Να γυρίσω σε friskies?? Περιμένω τις συμβουλές και τις εξηγήσεις σας!!
Εεεμμμ...χμ χμ δεν ειμαι κ σιγουρη τωρα γιαυτο που θα πω γιατι δε πολυ θυμαμαι,παντως οταν ειχαμε παει στον κτηνιατρο με την κολλητη μου το δικο της σκυλακι (ιδιο με το δικο σου απλα μεγαλυτερο σε ηλικια) κατι της ειχε πει γιαυτους τους αδενες (ειναι κ δυσκοιλιος,αλλα επισης δε θυμαμαι τι της ειχε πει) παντως αυτο που θυμαμαι ειναι οτι τον ζουμπηξε εκει πισω,στους αδενες κ αυτα βγαλαν ενα υγρο,κ τεσπα εαν αυτο δε γινεται απο μονο του πρεπει η να το κανεις εσυ η να το πηγαινεις στον κτηνιατρο να στο κανει γιατι αναμεσα στα αλλα που ανεφερε οτι δημιουργει προβλημα αναμεσα τους ηταν κ η εντονη (ασχημη) μυρωδια...δε ξερω αμα εχεις ακουσει ποτε σου κατι τετοιο κ συ?
Παντως απτην τροφη δεν εχω ξανακουσει τιποτα παρομοιο,μηπως να κανεις κανα τφ κ συ στον κτηνιατρο σου?

υγ πραγματι friskies k pedigree ειναι πολυ χαλια ποιοτικα τροφες,μονο διαφημιση ειναι,πολυ καλα εκανες κ τις αλλαξες!
Η τροφή δεν παίζει ρόλο κατά πάσα πιθανότητα. Είναι μια στάνταρ διαδικασία που καλό είναι να γίνεται 1 φορά τον χρόνο. Μπορείς να το κάνεις και μόνος σου, αλλά για πρώτη φορά ας το κάνει ο κτηνίατρος. Η μυρωδιά, όντως, είναι άθλια και το σκυλί θα υποφέρει λίγο τη διαδικασία μέχρι να της αδειάσει τους αδένες, αλλά μετά θα είναι μια χαρά. :)

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Tωρα με περιοριζεις...σχετικα φθηνα την παιρνεις κ την josera...
Καταρχας τι θες?πιαστο απο κει...premium?super premium?
Για την tonus εχω ακουσει σχετικα καλα λογια κ κυμαινεται στην τιμη που προανεφερες...
Στην θεση σου θα κανα μια ερευνα αγορας (τι θελω,τι δινω) κ θα πηγαινα σε καποιο μεγαλο pet shop που πουλανε κ τις επωνυμες ακομη χυμα,θα παιρνα πχ ενα κιλο δοκιμαστικα να δω (υποψιν ολες οι τροφες δε καθονται το ιδιο σε ολα τα σκυλια) ετσι κ αλλιως χρειαζεται να παιρνεις 15 κιλο?μικρο ειναι το σκυλι...ουτε η δικια μου δε τρωει μια 15 κιλη μεσα σενα μηνα...
Οπως κ να χει προσεξε πολυ με τις αλλαγες...ξερεις πως να κανεις βαθμιαια την αλλαγη ετσι?

fantomXxXx

Member
10 Δεκεμβρίου 2013
11
0
Tωρα με περιοριζεις...σχετικα φθηνα την παιρνεις κ την josera...
Καταρχας τι θες?πιαστο απο κει...premium?super premium?
Για την tonus εχω ακουσει σχετικα καλα λογια κ κυμαινεται στην τιμη που προανεφερες...
Στην θεση σου θα κανα μια ερευνα αγορας (τι θελω,τι δινω) κ θα πηγαινα σε καποιο μεγαλο pet shop που πουλανε κ τις επωνυμες ακομη χυμα,θα παιρνα πχ ενα κιλο δοκιμαστικα να δω (υποψιν ολες οι τροφες δε καθονται το ιδιο σε ολα τα σκυλια) ετσι κ αλλιως χρειαζεται να παιρνεις 15 κιλο?μικρο ειναι το σκυλι...ουτε η δικια μου δε τρωει μια 15 κιλη μεσα σενα μηνα...
Οπως κ να χει προσεξε πολυ με τις αλλαγες...ξερεις πως να κανεις βαθμιαια την αλλαγη ετσι?
Ναι, γνωριζω την διαδικασια! Οσον αφορα το αδειασμα των αδενων δεν νομιζω να φταιει αυτο γιατι δεν βγαζουν κατι οι αδενες παρολο που πιεζω. Απο σουπερ πριμιουμ τι επιλογες εχουμε;;

3 Δεκεμβρίου 2013
18
0
ΛΑΡΙΣΑ
αν το σκυλάκι σου, γλύφει έντονα τη συγκεκριμένη περιοχή ή αν έχεις παρατηρήσει να τρίβει τον πωπό του στο πάτωμα, τότε οι σάκοι έχουν γεμίσει...επειδή είχα το ίδιο θέμα με το δικό μου πρόσφατα, ο κτηνίατρος μου ανέφερε ότι είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει σε όλα τα σκυλιά. Οι σάκοι αυτοί, οι οποίοι δεν έχουν καμία χρησιμότητα, κάποιες φορές γεμίζουν με αυτό το δύσοσμο υγρό και κάποιες φορές σπάνε μόνοι τους κατά την έξοδο των κοπράνων. Άλλες φορές πάλι γεμίζουν και μεγαλώνουν με αποτέλεσμα να φράζουν το σημείο εκείνο και το σκυλάκι να μην μπορεί να ενεργηθεί. Η τροφή παίζει ρόλο στις περιπτώσεις που κάποιος του δίνει ''ανθρώπινη''(μαγειρευτό φαγητό κ.α), καθώς τότε οι σάκοι γεμίζουν πιο συχνά και στο τέλος μπορεί να χρειαστεί ακόμη και επέμβαση για την αφαίρεσή τους.
Ίσως η συγκεκριμένη τροφή να δημιουργεί κάτι σχετικό...

fantomXxXx

Member
10 Δεκεμβρίου 2013
11
0
Χαχαχα!! Παίδες, μάλλον κάτι μας ξέφυγε.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΠΕΡΙΠΡΩΚΤΙΚΟΙ ΑΔΕΝΕΣ ΓΙΑτΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ. Το θέμα μας είναι η τροφή,η Josera είναι η μόνη τροφή που ακόμη και μετά από μισάωρο από το γεύμα το σκυλί μυρίζει. Μπορώ να διαθέσω μέχρι 30-35€ για τροφή 10kg, πάντα κροκέτες, έχει κάποιος να μου προτείνει κάποιες?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Και από την μία off topic συζήτηση περί πρωκτικών αδένων, ας πάμε σε μία άλλη...

Τους πρώτους 4 μήνες από τον απογαλακτισμό και έπειτα έτρωγε royal canin.
...επειδή με προβλημάτισε λίγο, αυτή σου η κουβέντα και...έτσι από περιέργεια...να μας έλεγες πως το απέκτησες το σκυλάκι σου; :rolleyes:

Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Υπάρχει η Brit (συστατικά από τι site της εταιρίας chicken (41 %), corn, wheat, rice, chicken fat (preserved with tocopherols), salmon oil, brewer´s yeast, natural flavors, dried apples, minerals, herbal&fruit extract (300 mg/kg), mannan-oligosaccharides (150 mg/kg), fructo-oligosaccharides (100 mg/kg), yucca schidigera extract (80 mg/kg), organic copper, organic zinc, organic selenium.) και η Cibau (συστατικά από το site της εταιρίας Dehydrated chicken meat (28%), rice (28%), corn (26%), chicken fat (6%), dehydrated fish, dried beetroot pulp (4%), fish oil (2%), vegetable oil (1%), sodium chloride, dried brewer’s yeast (0,3%).), στα 35 ευρώ περίπου το δεκαπεντάκιλο.

Kάνε μόνος σου τη συγκριση με τα συστατικά της friskies balance (δυστυχώς εδώ δεν βρίσκω επίσημο από την εταιρία Δημητριακά, κρέας και ζωικά παράγωγα (4% κοτόπουλο, 4% φρέσκο κοτόπουλο στις κόκκινες κροκέτες), παράγωγα φυτικής προέλευσης, εκχυλίσματα φυτικών πρωτεϊνών, σάκχαρα, έλαια και λίπη, ανόργανα άλατα, λαχανικά (0,5% λαχανικά)) και με τη josera που έχεις σπίτι.

edit για προσθήκη πηγών:
Cibau | Farmina Pet Foods - Happy pet. Happy You.
ADULT M - Brit international
https://www.webpetshop.gr/dog-food/...=flypage.tpl&product_id=4378&category_id=2179

Last edited:

D

Deleted member 14614

Guest
Υπάρχει η Brit (συστατικά από τι site της εταιρίας chicken (41 %), corn, wheat, rice, chicken fat (preserved with tocopherols), salmon oil, brewer´s yeast, natural flavors, dried apples, minerals, herbal&fruit extract (300 mg/kg), mannan-oligosaccharides (150 mg/kg), fructo-oligosaccharides (100 mg/kg), yucca schidigera extract (80 mg/kg), organic copper, organic zinc, organic selenium.) και η Cibau (συστατικά από το site της εταιρίας Dehydrated chicken meat (28%), rice (28%), corn (26%), chicken fat (6%), dehydrated fish, dried beetroot pulp (4%), fish oil (2%), vegetable oil (1%), sodium chloride, dried brewer’s yeast (0,3%).), στα 35 ευρώ περίπου το δεκαπεντάκιλο.

Kάνε μόνος σου τη συγκριση με τα συστατικά της friskies balance (δυστυχώς εδώ δεν βρίσκω επίσημο από την εταιρία Δημητριακά, κρέας και ζωικά παράγωγα (4% κοτόπουλο, 4% φρέσκο κοτόπουλο στις κόκκινες κροκέτες), παράγωγα φυτικής προέλευσης, εκχυλίσματα φυτικών πρωτεϊνών, σάκχαρα, έλαια και λίπη, ανόργανα άλατα, λαχανικά (0,5% λαχανικά)) και με τη josera που έχεις σπίτι.

edit για προσθήκη πηγών:
Cibau | Farmina Pet Foods - Happy pet. Happy You.
ADULT M - Brit international
https://www.webpetshop.gr/dog-food/...=flypage.tpl&product_id=4378&category_id=2179
Συγγνώμη για το off topic, αλλά εφόσον έχουν τέτοια συστατικά οι συγκεκριμένες τροφές, γιατί πάμε και αγοράζουμε πολύ πιο ακριβές τύπου Pro Plan, Royal Canin, κλπ? Νιώθω μεγάλο κορόιδο.

Όπως καταλαβαίνεις fantomXxXx, στις προτείνω κι εγώ (και μπαίνω on topic ξανά χαχα:p)!

fantomXxXx

Member
10 Δεκεμβρίου 2013
11
0
Παίδες τελικά πήρα μια 3κιλη Cibau για δοκιμή. Εντωμεταξύ το νέο της σκυλίτσας μου είναι ότι έχει και ψευδοεγκυμοσύνη (άσχετο)!! Ευχαριστώ άπαντες για την βοήθεια, θα δοκιμάσω την νέα τροφή από σήμερα και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα!!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Συγγνώμη για το off topic, αλλά εφόσον έχουν τέτοια συστατικά οι συγκεκριμένες τροφές, γιατί πάμε και αγοράζουμε πολύ πιο ακριβές τύπου Pro Plan, Royal Canin, κλπ? Νιώθω μεγάλο κορόιδο.

Όπως καταλαβαίνεις fantomXxXx, στις προτείνω κι εγώ (και μπαίνω on topic ξανά χαχα:p)!
Καποιες εταιριες εχουν εξαιρετικά καλό τμήμα διαφήμισης! Γι΄'αυτο! Συν οτι ειναι σχεδον παντου διαθεσιμες, αρα ο μένος σκυλογονιος δεν ψάχνει ουτε πονοκεφαλιάζει για τα συστατικά και τη διαθεσιμότητα.

D

Deleted member 14614

Guest
Ρε συ έλεος, αυτές οι 2 που παρέθεσε η Orilis βάζουν κάτω πολλές γνωστές και ακριβές εταιρείες με 35 ευρώ αντί για 50. Τελοσπάντων, ας μην χαλάω άλλο το θέμα του ανθρώπου.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Παίδες τελικά πήρα μια 3κιλη Cibau για δοκιμή. Εντωμεταξύ το νέο της σκυλίτσας μου είναι ότι έχει και ψευδοεγκυμοσύνη (άσχετο)!! Ευχαριστώ άπαντες για την βοήθεια, θα δοκιμάσω την νέα τροφή από σήμερα και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα!!!
Αν η σκυλίτσα σου έκανε ψευδοκύηση, οι πιθανότητες να ξανακάνει στο μέλλον ή να εμφανίσει πυομήτρα, νομίζω, αυξάνονται. Συζήτα το με το γιατρό σου και δείτε τα υπέρ και τα κατά της στείρωσής της. Περαστικά της και καλοφάγωτη η καινούρια τροφή. Σταδιακή αλλαγή,ε! Για να αποφύγεις τη δοιάροια. Και πες μας αν της αρέσει.

Α, και πες μας πως έφτασε στα χέρια σου η μικρή. Ρώτησε το μέλος mareco πιο πάνω και η απάντηση ακόμα εκκρεμεί.

fantomXxXx

Member
10 Δεκεμβρίου 2013
11
0
Το θέμα της στείρωσης είναι τελειωμένο, μόλις ξεπεράσει την ψευδοκύηση θα την κάνω, αν και το οικονομικό είναι τεράστιο θέμα και βοήθεια δεν υπάρχει από καμία πλευρά. Το πως έφτασε η μικρή στα χέρια μου που ακριβώς βοηθάει να το γνωρίσει κάποιος??

fantomXxXx

Member
10 Δεκεμβρίου 2013
11
0
Παίδες αρκετά ευχαριστημένος με την τροφή, συγκεκριμένα είναι η Cibau Adult Formula. Με την μυρωδιά ξεμπερδέψαμε κι όλα οκ. Το λιτσάκι μας είναι 12 kg, στο σύνολο την ημέρα βγαίνει 1-1,5 ώρα βόλτα και από ποσότητα της δίνω 2 δόσεις των 80 gr, είναι καλά πιστεύετε??

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Στη συσκευασία, στο πλάι έχει τη συνιστώμενη ημερίσια ποσότητα. Η ποσότητα αυτή είναι ενδεικτική. Μπορείς να αυξομειώσεις ανάλογα με το πως τη νιώθεις στο χάιδεμα. Αν δεις ότι "πιάνει" κρεατάκι κι αρχίσεις να μη νιώθεις πλευρά και ισχύα, τότε μειώνεις σταδιακά. Από την άλλη αν δεις οτι η μικρή χάνει, αντίστοιχα αυξάνεις.
Πολύ χαίρομαι που σας άφησε η μυρωδιά, και σε δυο με τρεις μήνες θα έχεις μια πιο συνολική εικόνα στο αν της ταιριάζει η τροφή. Θα δεις δηλαδή τρίχωμα, κόπρανα, μυρωδιά του σκυλιού και τις δείκτες αιματολογικών (αυτούς τους τελευταίους θα στους εξηγήσει ο κτηνίατρος αν του το ζητήσεις)

Από άποψη γεύσης πως της φαίνεται της μικρής σου; Τη λαχταράει;

fantomXxXx

Member
10 Δεκεμβρίου 2013
11
0
'Οχι απλά την λαχταράει, την τσακίζει!!! Έχουμε ξοδέψει ήδη 2 3κιλες μέχρι στιγμής και έχουμε ανοίξει και την 15κιλη. Μέχρι στιγμής όλα καλά. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να δοκιμάσω και κάτι άλλο αν έχει να προτείνει κάποιος κάτι καλύτερο στα χρήματα που δίνω. Την 15κιλη την βρήκα στα 39€.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog