Θέματα κυριαρχίας και συμπεριφοράς

15 Απριλίου 2011
8
0
43
larisa
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΝΟΣ ΑΞΙΟΛΑΤΡΕΥΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΥΛΗΚΟΥ SARPEI Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ 4 ΜΗΝΕΣ ΖΩΗΣ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΤΡΟΠΗ Κ ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΙΡΙΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ.ΜΕΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ Κ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΜΒΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ Κ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΑΝΩ ΜΟΥ.ΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΝ ΧΤΥΠΗΣΑ ΠΟΛΥ Κ ΜΕ ΔΑΓΚΩΣΕ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ Κ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΚΟ,ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ Κ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ.ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΣΠΑΣΩ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ Κ ΝΑ ΔΙΟΡΘΟΣΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΗΣ.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εχεις τη δυνατοτητα να απευθυνθεις σε εκπαιδευτη? Αν ναι χρειαζεται αμεσα... εχεις κανει λαθη απανωτα... με πιο σημαντικο οτι τη χτυπησες.

15 Απριλίου 2011
8
0
43
larisa
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ..ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ Ε?ΘΑ ΠΣΑΞΩ ΝΑ ΒΡΨ ΕΚΠΑΙΔΥΤΗ Κ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΩ..ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Kαταρχην αν θελεις γραφε με μικρους χαρακτηρες... :)
Επισης, ξεκινα να διαβαζεις τα διαφορα θεματα στην Εκπαιδευση & Συμπεριφορα.. θα παρεις πολυ χρησιμες πληροφοριες για το πως πρεπει να αντιμετωπιζεις την κουταβα σου.

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Ποσο καιρο την εχεις ? Δεν χρειαζεται να της "σπασεις τον τσαμπουκα" ουτε με ξυλο ουτε με φωνες και μαλωματα, αυτο που χρειαζεται ειναι να σε εμπιστευτει και αυτο θα παρει χρονο. Μικρη ειναι θα μαθει, με το καλο ομως.

15 Απριλίου 2011
8
0
43
larisa
το κανω!διαβαζω οτι βρεθει μπροστα μου αλλα στι πρακτικο κομματι δεν τα παω κ πολυ καλα...καποιος μου ειπε επειδη λειπω 8-10 ωρες απο το σπιτι να παρω ενα κλουβι και να την κλεινω μεσα αυτο το διαστημα..αρχικα η ιδεα δεν μου αρεσε αλλα διαβασα οτι εχει αποτελεσμα κ ειναι θετικο για το κουταβι...ξερεις κατι για αυτο?μου ειπε να ξεκινησω απο αυτο κπρωτα απο ολα κ μετα τα υπολοιπα..

15 Απριλίου 2011
8
0
43
larisa
την πηρα 45 ημερων κ τωρα ειναι 4 μηνων...εχω κανει λαθη μαζι της κ δεν ξερω πως μπορω να κερδισω την επιστοσυνη της πλεον..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Eαν δεν υπαρχει χωρος μεσα στο σπιτι για την περιοριζεις οταν δουλευεις με καποιο baby gate για παραδειγμα τοτε το crate (κλουβι) βοηθαει... ομως αυτο δεν εχει να κανει με τη μεταξυ σας σχεση....

Απο pet shop την πηρες?

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
καλωσηρθες! Πως και διαλεξες shar pei? Ειναι αρκετα πεισματαρικα και κυριαρχικα σκυλια. Θελουν
αρκετη υπομονη και πρεπει να εισαι σταθερος στις εντολες σου και στο τι θες απο εκεινη.
Προσπαθησε να χτισεις την σχεση σου μαζι της απο την αρχη. Δηλαδη οταν κανει κατι που θελεις
πχ οταν υπακουει στο ελα δινε της μια λιχουδια σαν ανταμοιβη και χαδια. Μην την ξαναχτυπησεις,
ετσι δεν κερδιζεις την εμπιστοσυνη της σκυλας σου αλλα την απομακρυνεις και δεν αποτελει λυση
στο προβλημα σου. Χρειαζεται θετικη εκπαιδευση. Καλο θα ηταν να απευθυνθεις και σε καποιον επαγγελματια
εκπαιδευτη.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Kώστα καλώς ήρθες και να σου ζήσει η μικρή!
Μην το χτυπάς το ζώο καλέ, βάλτο σε ένα δωμάτιο και κάνε ένα τσιγάρο αν καπνίζεις, όταν χάνεις την υπομονή σου!!! Χτυπώντας της καταφέρνεις να σε φοβάται και να μην σε νοιώθει δικό της άνθρωπο, ειδικά ένα ανεξάρτητο ζώο όπως τα sharpei.
Το crate βοηθάει πολύ σε πολλά, αλλά δεν ξέρω αν θα μένει τόσες ώρες μέσα εφόσον είναι 4 μηνών μόνο. Εμένα το crate με έχει βοηθήσει για να τον μάθω να μην τα κάνει μέσα και επίσης για να ησυχάζει το κεφάλι μου όταν μου ανεβάζει το αίμα εκεί και θέλω να τον δαγκώσω. Διάβασε , διάβασε διάβασε, το φόρουμ θα σε βοηθήσει πολύ, ψάξτο με εκπαιδευτή αν μπορείς αλλά αν δεν μπορείς γίνε σφουγγάρι και ρούφηξε όλες τις γνώσεις που μπορείς σε σχέση με την εκπαίδευση και σύντομα θα συνειδητοποιήσεις όχι ότι έχεις κάνει λάθη αλλά και ποιά είναι αυτά..
Βέβαια ο εκπαιδευτής θα σε βοηθήσει πολύ πιο αποτελεσματικά να χτίσεις μια καλή σχέση με την κούκλα σου :)

15 Απριλίου 2011
8
0
43
larisa
οχι απο γεννα την πηρα...μεσω γνωστων...η μεταξυ μας σχεση με εδιαφερει κ το πωσ θα σιμβιωσουμε με τισ καλυτερες προοπτικες κ για τουσ δυο μας..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Να βρεις τους γνωστους και να μαθεις μερικα πραγματα για τους γονεις της... πως ειναι σα χαρακτηρες.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Στην ουσια τον τσαμπουκα δεν θα της τον σπασεις οπως λες απλα θα μαθετε να επικοινωνειτε και
εσυ θα βρεις μια χρυση τομη ετσι ωστε ουτε να σε εκδικειται και να βγαινεις απο τα ρουχα σου,ουτε
και να την βαρας. Εξαλλου σκεψου οτι ειναι μωρο κουταβι ακομα και χρειαζεται θετικες εμπειριες.
Πολυ κοινωνικοποιηση με ανθρωπους και με ζωα!

15 Απριλίου 2011
8
0
43
larisa
Καλως σας βρηκα κ ειλικρινα χαιρομαι που βρηκα εναν χωρο με τοση διαθεση να μας βοηθησει να βρουμε τροπο να λυσουμε τα προβληματα μας...την διάλεξα γιατι εμφανησιακα ειναι απιστεθτα ομορφη κ γιατι οταν την ειδα πρωτη φορα την λατρεψα...βεβαια δεν γνωριζα τιποτα για την φυλη εκ των προτερων αλλα προσπαθω να μαθω..και βλεπω οτι απο εδω μεσα θα μαθω αρκετα..

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μπες και διαβασε οσα μπορεις για τον χαρακτηρα τον shar pei! Φαινεται οτι εχεις διαθεση να καλυτερεψεις
την σχεση σου με την μικρη! Εννοειται οτι δεν ειναι ακατορθωτο αλλα θελει επιμονη και υπομονη. Οχι
φωνες και τσαμπουκαδες.

και βαλε βρε παιδι μου και μια φωτο να θαυμασουμε και εμεις την ομορφια της!! Πως την λες?

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
στο προφιλ του φιλου ειναι, αλλα ειναι πολυ μικρη και δεν φαινεται η Ιρμα. Βαλε βρε παιδι μια XXXXXXLarge φοτο να γουσταρουμε :D :D :D :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97