Θέλω ξανά συμβουλή!

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Γεια σας :D
Ο μικρός μου, όταν βλέπει την πόρτα της αυλής ανοιχτή βγαίνει έξω, το κάνει ακόμη και μετά την επιστροφή από βόλτα μας, ακόμη και όταν βγαίνουμε από το σπίτι περνάει ανάμεσα μας :!: , και πολύ περισσότερο αν υπάρχει κάποιος γείτονας στο δρόμο για να πάει να χαϊδευτεί 8)
Προσπαθώ να τον δελεάσω με λιχουδιές αλλά δεν γίνεται τίποτα, κάθετε στη μέση του δρόμου και με βλέπει :roll: (δεν περνάνε αυτοκίνητα από το δρόμο αυτό, παρά μόνο όσων μένουν).
Δεν θέλω να τον κυνηγήσω γιατί θα το θεωρήσει παιχνίδι και μετά θα έχω μεγαλύτερο πρόβλημα :!: νομίζω :?:
Τη πρώτη φορά που μου το έκανε άργησα μισή ώρα στη δουλειά :!: :? :!:
Τι να κάνω :?: :?:

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Σε άλλες περιπτώσεις ακούει το "έλα" μια χαρά :!:
Πολλές φορές την ώρα που παίζει με κάποιο παιχνίδι του, του λέω έλα και έρχεται και τότε των χαϊδεύω και παίζουμε με κάποιο άλλο παιχνίδι που ξέρω ότι του αρέσει περισσότερο :!:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μπορείς επίσης να του μάθεις το "πίσω", "μείνε" και "πήγαινε". Στην μικρή μου το έκανα σαν παιχνίδι από όταν ήταν κουτάβι. Της έδειχνα την πόρτα και της έλεγα πήγαινε. Έτσι έμπαινε στο δωμάτιο που της έδειχνα και μάλιστα με μεγάλη χαρά. Εννοείται ότι μετά της έλεγα μπράβο & έδινα μεζέ. Ακόμα και μέχρι σήμερα το ακούει πολύ καλά, καλύτερα μάλιστα και από το έλα. Πλέον πιάνει ακόμα και όταν είμαστε έξω σε βόλτα. Της δείχνω κατεύθυνση με το χέρι και πηγαίνει.

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Τόσο το "έλα" όσο και το "μείνε/κάτσε" θέλουν πολύ δουλειά μέχρι να καταφέρεις να τα υπακούει όταν έχει τον πειρασμό μπροστά της. Στο μεταξύ θα πρέπει να προσέχεις να μη σου φεύγει.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Η δικιά μου, δεν έχει την τάση να φύγει ή να βγεί μόνη της έξω από την αυλή, αλλά... όταν γυρνούσα, ερχόταν και μπλεκόταν στα πόδια μας, έκανε χαρές κλπ, με αποτέλεσμα να φοβάμαι μην μπουρδουκλωθούμε και μην βγει κατά λάθος έξω, όπως μπαίνουμε.

Έτσι, κάθε φορά, της έλεγα να πάει στην θέση της, αλλιώς δεν έμπαινα... Όσο δεν πηγαινε στην θέση της, εμείς δεν μπαίναμε!

Έτσι έμαθε ότι πρέπει να περιμένει στην θέση της, και αφού μπούμε, πηγαίνουμε εμείς προς το μέρος της και τότε αρχίζει να κάνει τις χαρές της για την υποδοχή μας. Έτσι δεν κινδυνεύουμε να βγει έξω κατά λάθος, ούτε κινδυνεύουμε να τσαλαπατηθούμε στα 4 σκαλάκια που μεσολαβούν από την θέση της και την εξώπορτα της αυλής.

Την εντολή "στην θέση σου" την έμαθε εύκολα:
Για να φάει, έπρεπε πρώτα να κάτσει στην θέση της, αλλιώς ο μεζές δεν έμπαινε στο μπώλ της. Όταν ένας ήταν στο σπίτι, και κάποιος άλλος γυρνούσε, αυτός πυο ήταν στο σπίτι την προέτρεπε να κάτσει στην θέση της, αλλιώς ο άλλος που ήταν έξω δεν εμπαινε...

Με την επανάληψη, το εμπαίδωσε.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Για να βγεις λοιπόν από την αυλή, πρέπει πρώτα ο σκύλος σου να κάτσει "στην θέση του", ώστε να μην σε ακολουθεί. Εφ όσον το κάνει, βάλε κάποιον άλλον να του δώσει έναν μικρό μεζέ, ώστε να συνδιάσει ότι το να μείνει στην θέση του όταν βγαίνεις για την δουλειά σου, επιβραβεύεται. Στην αρχή, ίσως θα πρέπει ο άλλος να τον κρατήσει στην θέση του στο λουρί, κατά την έξοδο σου. Πειραματίσου, τα σκυλιά μαθαίνουν τα πάντα. Το μονο σίγουρο είναι ότι ο σκύλος σου είναι πανέξυπνος, και ξέρει ότι αν την κοπανήσει, θα ασχοληθείς κι άλλο μαζί του, αλλιώς θα φύγεις, και θα σε χάσει για ώρες...

:wink:

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Τα σαββατοκύριακα που έχεις περισσότερο χρόνο βάλε ένα μακρύ λουρί στο σκύλο γύρω στα 10 μέτρα (αν δεν βρεις φτιάξε ένα με σχοινί) ντύσου σαν να πήγαινες στην δουλειά δώσε την εντολή κάτσε και μείνει και μετά βγες από την πόρτα μόλις το σκυλί πεταχτεί πάτα το σχοινί πες δυνατά ΟΧΙ μετά πιάσε το σχοινί και "μάζεψε" το σκυλί μέσα μόλις μπείτε πάλι μέσα βάλε το να κάτσει πες μείνε και δώσε μια λιχουδιά και ξαναβγες. Όταν κάθετε επιβραβεύεις ότι τρέχει να βγει διορθώνεις πατώντας το σχοινί και σταματώντας την απότομα. Αν το κάνεις μερικές φορές το σκυλί θα καταλάβει τι θελεις.
Καλή επιτυχία.

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Χθες το βράδυ ξεκίνησα να του μαθαίνω το «πήγαινε σπίτι» (ενώ συγχρόνως του έδειχνα το σπίτι του), όταν πήγε του είπα «μείνε» και μετά τον πλησίασα και του έδωσα λιχουδιά :!:
Έκανα το ίδιο και όταν δοκιμαστικά έβγαινα από το σπίτι, αλλά τη λιχουδιά του την έδινα όταν επέστρεφα!
Και σήμερα το πρωί κάναμε το ίδιο :!: :!:
( :wink: ο μικρούλης μου, είναι αγόρι :wink: )

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Πριν μπεις στην αυλή, πες του "πήγαινε σπίτι", και μόλις πάει, μπες μέσα στην αυλή, και επιβράβευσε τον. Μην τον επιβραβεύεις πάντα με λιχουδιά, άλλοτε με παιχνίδι, άλλοτε με χάδια, άλλοτε με μεζέ. Έτσι δεν θα τα συνδιάσει όλα με την λιχουδιά, αλλά θα του είναι γενικότερα ευχάριστο να σε υπακούει...

canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Καλησπέρα!

Αν το πρόβλημα του σκύλου σου είναι να τρέχει με το που βλέπει γενικά ανοιχτές πόρτες, αυτό που πιθανόν χρειάζεσαι είναι μόνο υπακοή! Σκέψου όμως τι μπορεί να κάνει τον σκύλο να θέλει να βγαίνει συνέχεια απ την πόρτα της αυλής??? Αυτό που πιστεύω να βοηθούσε, είναι η εξάσκηση!!!!!!!!!!! Ο νούμερο ένα λόγος για διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς είναι η βαρεμάρα!!!!!!!!!! Αν ήμουνα στη θέση σου θα μάθαινα στον σκύλο μου να κάνει μια δουλειά, όπως το να φέρνει στο χέρι μου ένα μπαλάκι ή οτιδήποτε! Μπορεί φαινομενικά να πρόκειται για κάτι άχρηστο και χωρίς λόγο αλλά δουλεύει πολύ καλά γιατί πρώτον ο σκύλος αισθάνεται χρήσιμος, ταυτόχρονα εξασκείται και τέλος αισθάνεται ότι μπορεί να καταφέρει κάτι!!! Οι διάφορες φυλές σκύλων βγήκαν για κάποιον λόγο και κουβαλάνε συγκεκριμένα drives και χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να εκτονώνονται!!!!!!! Έχω υπολογίσει ότι 10 λεπτά tag of war με τον σκύλο μου, ισοδυναμούν με 1,5 ώρα περπάτημα…!!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Οι δημοσιεύσεις μεταφέρθηκαν σε παλαιότερο σχετικό θέμα

zoulou said:
Σε παλαιότερο topic, είχαμε αναφερθεί στο "τι κάνουμε όταν ο σκύλος μας
προσπαθεί να βγει έξω στο δρόμο μόλις βρει ανοιχτή πόρτα". :evil:
Λοιπόν: έχουμε μάθει πλέον ότι δεν βγαίνουμε στο δρόμο,
παρά μόνο όταν εγώ του πω να βγει,
ακόμη και όταν η γκαραζόπορτα είναι ανοιχτή καθώς βγαίνει το αυτοκίνητο εκείνος απλά κάθετε και χαζεύει απέξω :!: :!:
Χθες λοιπόν :?
Περνούσε μία γάτα :twisted:
Έκανε τη κίνηση να τρέξει πίσω της, αλλά με το που του είπα «Μη spirit. Μείνε»!
Ομολογώ ότι βλέποντας τον να κάθετε επιτόπου ξαφνιάστηκα :shock: . (Γάτα ήταν αυτή) :!:
Το ερώτημα είναι, τον επιβραβεύω? Ή όχι :?: :?:
Μήπως Θα θεωρούσε ότι το μπράβο πάει στη προσπάθεια να κυνηγήσει τη γάτα :?:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
galazio said:
ποσο χρονων ειναι ο σκυλος? το εχει "κατακτησει" αυτο? η ακομη το δουλευετε?
εγω εαν πλεον γνωριζα πως θα με ακουσει ,δεν θα επιβραβευα...σιγα μην τους κανω και τεμεναδες καθε φορα που με ακουνε :lol:

εντιτ 8) εφοσον η επιβραβευση ειναι στον σωστο χρονο,δεν μπερδευεται ο σκυλος.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
φυσικά και τον επιβραβεύεις την στιγμή που κάθισε και δεν κυνήγησε την γάτα!!!!!!!!!

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Το κουκλί μου είναι 1 έτους.
Τώρα για το αν το έχει κατακτήσει ή όχι, δεν μπορώ να απαντήσω. Το δουλεύουμε αρκετό καιρό, αλλά δεν υπήρχε γάτα κατά τη διάρκεια της εκμάθησης! !

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ενος ετους?εννοειται πως θα την επιβραβευσεις και ειδικα σε τοσο εξτρημ καταστασεις :lol:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog