Θέλω να σου πω κατι

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ, "εγώ" προσπαθώ να βρω σπίτι σε αυτό το αδέσποτο που τριγυρνάει μέρες και μήνες και χρόνια έξω στο κρύο και στη βροχή.. έξω στον ήλιο και τον καύσωνα και "εσύ" πας και αγοράζεις την αγαπημένη σου ράτσα.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΣΟ "εγώ" προσπαθώ να σε πείσω να στειρώσεις το ζώο σου και "εσύ" γελάς μαζί μου και μου λες "ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΣΤΕΙΡΩΝΑΝ?", θυμώνεις και φωνάζεις ΟΤΙ Η ΦΥΣΗ ΞΕΡΕΙ!!
ΘΕΛΩ να σε ρωτήσω αν η φύση θα προστατεύσει όλα αυτά τα άτυχα ζώα που γεννιούνται κατά λάθος και τα καταδικάζεις να ζουν όλη τους τη ζωή μέσα στο άγχος, τον πόνο, την πείνα, το φόβο του δρόμου! Που γεννιούνται επειδή ΕΣΥ δεν επιλέγεις τη στείρωση, επειδή ΕΣΥ αφήνεις το ζώο σου να περνά κάθε τόσο μια τόσο επίπονη και αγχώδη διαδικασία, μόνο και μόνο ΕΠΕΙΔΗ Η ΦΥΣΗ ΞΕΡΕΙ.. Αν είχες δίκιο σε αυτό τότε θα υπήρχαν πτώματα κάθε μέρα στις εθνικές οδούς? Θα υπήρχαν κατατρεγμένα ζώα, υποσιτισμένα και κακοποιημένα?? Μου λες ότι "εγώ θα το βάλω να γεννήσει και τα σκυλάκια θα τα δώσω, έχω ανθρώπους!" Προσπαθώ να σε πείσω ότι ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΣΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ! Προσπαθώ.. αλλά δε με ακούς! Σου λέω ότι θα στερήσεις με αυτή τη γέννα σπίτι από ένα άλλο που δεν έχει καμιά ελπίδα εκεί έξω! ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΕ ΑΚΟΥΣ!! ΦΩΝΑΖΩ.. ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΕ ΑΚΟΥΣ!! Το ξέρεις ότι τα αδέσποτα που είναι στο δρόμο είναι τόσα πολλά επειδή ΕΣΥ δεν ήθελες να στειρώσεις το ζώο σου?? Επειδή ΕΣΥ τα εγκατέλειψες και τα άφησες να βρουν το δρόμο τους.. "έλα μωρέ.. κάτι θα βρουν να φάνε και θα επιβιώσουν, αντέχουν αυτά!" ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΣΥ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Η ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙΣ??
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ να μην κλείνεις τα μάτια και τα αυτιά σου στις κραυγές απελπισίας που ακούς γύρω σου!! ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ.. ΑΚΟΥ ΠΩΣ ΤΡΙΖΕΙ.. ΣΚΟΥΡΙΑΣΕ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΟΧΗ.. ΣΑΠΙΣΕ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ, ΟΥΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ!! ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ!! Κοίταξε το.. Κοίτα τα μάτια του! Κάτσε ένα λεπτό και κοίτα πόσο πολύ υποφέρει!!! Μην πεις ότι θα έρθει άλλος μετά από σένα και θα κάνει αυτός κάτι! ΚΑΝΕ ΕΣΥ!! ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ! ΜΗΝ ΦΥΓΕΙΣ!! ΜΕΙΝΕ!! ΒΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ!! ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΜΙΛΑ ΤΟΥ!! ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ, ΑΚΟΥ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΗΣ ΤΡΟΜΑΡΑΣ ΤΟΥ, ΑΚΟΥ ΠΩΣ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΤΟΥ.. Εσένα θα σου άρεσε να ζεις έτσι?? Θα σου άρεσε να βλέπεις το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΚΥΛΙ, το σκυλί που αγαπάς να είναι καταδικασμένο για όλη του τη ζωή κάτω από ένα δέντρο?? Φυλακισμένο στη σκουριά ενός βαρελιού???
ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕ!!! ΠΑΡΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ, ΜΙΛΗΣΕ!! ΜΗΝ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΤΗ ΣΙΩΠΗ!! ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ, ΝΑ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣΕΙ, ΝΑ ΤΟ ΠΝΙΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ!! ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ!! ΜΙΛΗΣΕ!! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ, ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ!! ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ!! ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΠΑΕΙ ΦΡΑΓΜΑΤΑ!! ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ...................... ΘΕΛΕΙΣ???

πηγή :http://www.facebook.com/notes/φιλοζωικός-κόσμος-ρεθύμνου/θελω-να-σου-πω-κατι/185937594775476

Attachments

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αγαπητή Louna.
Οι προθέσεις άγιες και όλοι καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει ο ποιητής, παρά τον υπερβολικά δραματικό χαρακτήρα του κειμένου που προσωπικά μου φαίνεται λίγο ανόητος.
Αυτό όμως:
Το ξέρεις ότι τα αδέσποτα που είναι στο δρόμο είναι τόσα πολλά επειδή ΕΣΥ δεν ήθελες να στειρώσεις το ζώο σου??
συγγνώμη αλλά δεν το δέχομαι. Δεν φταίει ο αστείρωτος αρσενικός ΜΟΥ για τα αδέσποτα, έτσι?
Μην τρελαθούμε τώρα. Η στείρωση των δεσποζόμενων είναι ένας τρόπος παρεμπόδισης της αναπαραγωγής τους, αλλά δεν είναι (ευτυχώς...) ο μόνος.

(να συμπληρώσω ότι σχολιάζω το κείμενο από την τέταρτη γραμμή και κάτω. Τις τρεις πρώτες τις αφήνω ασχολίαστες γιατί προσβάλουν πολύ κόσμο εδώ).

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συμφωνώ απόλυτα με chloe..
Αυτό το κείμενο περισσότερο να δημιουργήσει εντυπώσεις "θέλει" παρά τίποτα επί της ουσίας που επικαλείται..

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ, "εγώ" προσπαθώ να βρω σπίτι σε αυτό το αδέσποτο που τριγυρνάει μέρες και μήνες και χρόνια έξω στο κρύο και στη βροχή.. έξω στον ήλιο και τον καύσωνα και "εσύ" πας και αγοράζεις την αγαπημένη σου ράτσα.
Δεν το κατάλαβα αυτό.., και φυσικά προσβάλει μεγάλο ποσοστό και εδώ μέσα και παντού..
Έλεος επιτέλους με τους αυτοβαφτιζόμενους φιλόζωους και κυνόφιλους..
Φιλόζωος δεν είναι αυτός που είναι ρατσιστής .., δεν είναι αυτός που χωρίζει παρατάξεις.."εμείς" και "αυτοί".., δεν είναι αυτός που την λέξη στείρωση την έχει σαν καραμέλα για τον κάθε δεσποζόμενο σκύλο..

Δεν κάνει περισσότερο φιλόζωο εκείνον που παίρνει ημίαιμο από αυτόν που παίρνει καθαρόαιμο..
Οι πράξεις μας κύριοι μας καθορίζουν..όχι στα λόγια.., στις πράξεις.., όχι στην "μόστρα"..("εναλακτικοί"..ημίαιμο..,"μοδάτοι"..καθαρόαιμο..), δεν πνίγουν μόνο τα αδέσποτα.., δεν βασανίζονται μόνο αυτά..Ίσως τα καθαρόαιμα λόγο ασυνειδησίας και λάθος ιδιοκτήτη κινδυνεύουν σε μεγαλύτερο ποσοστό από ανεύθυνους ιδιοκτήτες που βασίστηκαν σε μία εμφάνιση αλλά δεν άντεξαν το ταμπεραμέντο.. και αυτά αδέσποτα έγιναν τελικά.., ξέρετε..

Έχω δεί ευτυχισμένες "αλήτικες" αγέλες αδέσποτων..και πολύ δυστυχισμένα χωρίς επιλογή διαφυγής καταδικασμένα στην δυστυχία δεσποζόμενων..

Η κυνοφιλική παιδεία είναι η λύση..και δεν δίνεται με διαχωρισμούς και παρατάξεις..

Η δυστυχία δεν κοιτάει "φυλές".., έρχεται από εκείνους που την δίνουν.., θα ήθελα να συμφωνήσω με το κείμενο ..αλλά δυστυχώς ενώ ίσως ήθελε να δείξει τα "άστρα" ..πρόβαλε καλύτερα το δάχτυλο και έμεινε εκεί..

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Με τη διαφορά ότι ο κόσμος δεν θα σταματήσει ποτέ να αγοράζει καθαρόαιμα σκυλάκια, ενώ έστω και ένας να παρακινηθεί από το κείμενο της Λουνα μου και να βοηθήσει ένα κακόμοιρο και βασανισμένο αδέσποτο για μένα είναι μεγάλο κέρδος.

Last edited:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Και τα καθαροαιμα και τα ημιαιμα, εχουν την ιδια αναγκη για στοργη και φροντιδα απο τη στιγμη που ερχονται στη ζωη.
Παιρνοντας αδεσποτα, δεν θα παψουν να υπαρχουν αδεσποτα. Συμφωνω σε οτι γραφτηκε περι κυνοφιλικης παιδιας, και πιθανον ενας ανθρωπος που αγοραζει απο εκτροφειο ειναι πιο κοντα στο να δει τα πραγματα σε σχεση με την αναπαραγωγη με τον σωστο τροπο καθως ηρθε σε επαφη με εκτροφεα, πιθανον διαβασε, ρωτησε, ενημερωθηκε για την φυλη κλπ.
Απο την αλλη και βεβαια ειναι ζητουμενο τα αδεσποτα να βρισκουν σπιτι απο ανθρωπους που δεν επιθυμουν καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

xrysopsaro

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
70
0
Ξάνθη
παιδια μη θυμωνεται τόσο πολύ με τη στειρωση...
θυμωστε με τους ανθρωπους....

το ενστικτο της αναπαραγωγης ειναι το αμεσως πιο δυνατο απο αυτο της επιβιωσης..

πηρα σκυλακι απο το δρόμο..σχεδον..
(ταιζομενο μεν .καμμιας τυχης δε)
όμως
ΤΕΛΕΙΟΥ χαρακτηρα,
και αποφασισα να το στειρωσω-αρσενικο- διότι οι περισσοτεροι ανθρωποι θελουν ενα σκυλι ρατσας
να μοστραρουν...
αν δεν το στειρωνα θα ειχε κι αυτο τις ορμες του που ΠΟΤΕ δε θα μπορουσε να ικανοποιησει διοτι τα μωρα του θα "περρισευαν"
,,,,,,,,
οποτε,πιστευω ότι με αυτό τον τρόπο "έσωσα" 6-7 μικρα αδεσποτακια...

δεν ξερω αν σκεφτομαι σωστα ή λάθος
αλλα.............

ας σκεφτουν και οι υπόλοιποι.........

xrysopsaro

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
70
0
Ξάνθη
να προσθεσω ότι ειναι κι αυτός ενας τροπος να προστευσουμε τα αδεσποτα..

μειωνοντας τα..

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
να προσθεσω ότι ειναι κι αυτός ενας τροπος να προστευσουμε τα αδεσποτα..

μειωνοντας τα..
Σωστη σκεψη. Στειρωνοντας ή μη αναπαραγοντας, "μειωνουμε" τα αδεσποτα στο βαθμο που θα μας αντιστοιχουσε. Δευτερευοντως, "μειωνουμε" ακομα περισσοτερο τα αδεσποτα γιατι τα κουταβια μας θα ειχαν την ευκαιρια να γινουν και αυτα γονεις κοκ..

xrysopsaro

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
70
0
Ξάνθη
Σωστη σκεψη. Στειρωνοντας ή μη αναπαραγοντας, "μειωνουμε" τα αδεσποτα στο βαθμο που θα μας αντιστοιχουσε. Δευτερευοντως, "μειωνουμε" ακομα περισσοτερο τα αδεσποτα γιατι τα κουταβια μας θα ειχαν την ευκαιρια να γινουν και αυτα γονεις κοκ..

αν και δεν καταλαβα τί ακριβως θελεις να πεις....

να αναφερω και το εξης ....ας γινουμε κι εμεις οι "ανθρωποι"
περισσότερο ανθρωποι και μετα ας ασχοληθουμε με τις ρατσες...εξιδηκευμενα..

δλδ ας σωσουμε τα ΄"παραπεταμενα" και ας νοιαστουμε γι αυτα,
το ίδιο, αν θα ηταν καποιας συγκεκριμενης ρατσας...

και ειτελους ελεος......
μη πουλατε σκυλια ακόμη και τα ρατσας σας..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το θέμα περί στείρωσης προέκυψε από εδώ :

Το ξέρεις ότι τα αδέσποτα που είναι στο δρόμο είναι τόσα πολλά επειδή ΕΣΥ δεν ήθελες να στειρώσεις το ζώο σου??
Είναι ξεκάθαρο πως αναφέρεται σε δεσποζόμενα και όχι αδέσποτα..

Φυσικά και ένας τρόπος αντιμετώπισης των αδέσποτων είναι και αυτός..και πολύ βασικός θα έλεγα..

Το αν θα στειρώσω όμως "εγώ" τον σκύλο μου, δεν σχετίζεται με κανένα αδέσποτο.., άλλο δεν τον στειρώνω και άλλο τον αναπαράγω..δεν ταυτίζεται το ένα με το άλλο..

Τώρα την γενικότερη σκέψη περί στείρωσης σε θεματολογία που δεν αφορά τα αδέσποτα αλλά τον ίδιο τον σκύλο "μας", είναι μία κουβέντα που έχουμε κάνει και αναφερθεί πολλές φορές στο φόρουμ.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Το κείμενο με αφήνει αδιάφορο. Υπάρχουν κοινές παραδεκτές αλήθειες. Αδέσποτα, ημίαιμα, πληγωμένα, σακατεμένα, αιμόφυρτα, υποσιτισμένα, κακοποιημένα υπάρχουν. Και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Πώς θ' αλλάξει αυτό είναι η ουσία. Θα αλλάξει κάτι αν δεν παίρνουμε συγκεκριμένες φυλές; Θ' αλλάξει κάτι αν αγοράζουμε τα σκυλιά μας ήδη στειρωμένα; Θ' αλλάξει κάτι αν μπαίνει κάποιος επειδή είδε το σνόου ντογκς ή το χάτσικο και θέλει τα αντίστοιχα σκυλιά και τον προτρέπουμε να πάει σε καταφύγιο να πάρει την κουρτίνα δύο;
Για αναρωτηθείτε μια στιγμή όλοι οι υπέρμαχοι του να έχετε ένα οποιοδήποτε σκύλο αλλά φανατικά (γιατί είναι φανατισμός) όχι ράτσας πως έχουν δημιουργηθεί οι περισσότεροι φιλόζωοι. Δε δημιουργήθηκε η ανάγκη (γιατί κάθετί που κάνουμε προκύπτει από μια εσωτερική μας ανάγκη) βλέποντας ένα οποιονδήποτε σκύλο στο δρόμο αλλά βλέποντας ένα σαμογιέντ σε σπίτι που πήγαν για επίσκεψη, ένα λυκόσκυλο στον επιθεωρητή ρεξ. Πήραν αυτό τον πολυπόθητο σκύλο κι αυτοί οι λίγοι που το πάλεψαν παρότι στην πορεία συνειδητοποίησαν πως το κουτάβι είναι χειρότερο από μωρό, τα κάνει, τα πατάει, κοιμάται δίπλα τους, κλαψουρίζει, δεν έχει την τερατώδη ευφυϊα των ταινιών, αυτοί οι λίγοι γίνανε φιλόζωοι. Κι από 'κει που βλέπανε και στον ύπνο τους μόνο Μπουλμαστίφ τώρα βλέπουν σκυλάκια στο δρόμο και το χαίρονται.
Ένα κείμενο που προσπαθεί να πιάσει δεκαπέντε θέματα ταυτόχρονα δε μπορεί ν' αγγίξει παρά μόνο όσους βλέπουν κάποιες δυνατότητες σ' αυτό. Εγώ δεν τις βλέπω. Χιλιοειπωμένα πράγματα που για άλλη μια φορά αναφέρονται για να τονίσουν το ίδιο πράγμα. Ότι εσείς είστε φιλόζωοι κι εμείς είμαστε αυτοί που δε θα πάρουν ένα σκύλο αν δεν είναι Ντόπερμαν, δε θα αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο να πηγαίνουμε στη δουλειά μας αν δεν είναι μπέμπα, δε θα αγοράσουμε σπίτι για να μας μείνει αν δε βρίσκεται στα βπ.
Κάνετε μια συνειδητή επιλογή. Δώστε όμως το ελεύθερο και στους άλλους να κάνουν αυτή την επιλογή, μην προσπαθείτε να επιβάλλετε την άποψη πως αν έχει συγκεκριμένο φαινότυπο, συγκεκριμένο χαρακτήρα είναι κακό. Δεν είναι κακό, είναι το κυρίως φυσιολογικό. Δώστε το περιθώριο σκέψης και προσωπικής απόφασης σ' εκείνον που δε θέλει ένα κάποιο σκύλο, αλλά το Ροτβάιλερ, το Γερμανικό, το Σνάουζερ να το πάρει με τις ευχές σας όταν το κάνει για το σωστό λόγο. Γιατί αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα, η πηγή του κακού αν θέλετε. Πως οι περισσότεροι οδηγούνται σε μια απόφαση που τους επιβάλλει η αισθητική τους. Για 'μενα όλα τα βιβλία και όπου αλλού αναφέρονται φυλές θα έπρεπε να αναλύουν το χαρακτήρα και τις ανάγκες κάθε φυλής και να έχουν στα οπισθόφυλλα τις φωτογραφίες. Να επιλέγει κάποιος συνειδητά το σκύλο του. Αλλά να υπάρχει σ' αυτά τα βιβλία και μια γενική περιγραφή του σκύλου, ποιός είναι, τι είναι, οι ανάγκες του, η γενική ψυχολογία του και στο οπισθόφυλλο να έχει γι' αυτή τη γενική περιγραφή χιλιάδες σκυλιά απ' την κουρτίνα δύο που λέγαμε παραπάνω.
Δε θα διαφωνήσω καθόλου πως ουδεμία σχέση έχει το πως αισθάνομαι εγώ όταν συνευρίσκομαι με μια γυναίκα, μιας κι οι άνθρωποι εμπλέκουμε σ' αυτό και το διανθίζουμε και τα συναισθήματα και ενίοτε το μυαλό μας, με τη συνουσία ανάμεσα στα ζώα. Η πράξη δε διαφέρει χωρίς καμιά αμφιβολία. Διαφέρει ο λόγος. Τα ζώα έχουν στο μυαλό τους την αναπαραγωγή. Οι περισσότεροι από 'μας όχι, τουλάχιστον όχι κάθε φορά (έχω μια εντύπωση πως η θρησκεία μας έχει διαφορετική άποψη αλλά δεδομένου πως έχω πιεί κι ένα ποτηράκι δεν είμαι και πολύ σίγουρος τι ακριβώς λέει) που θέλουμε.
Δεν έχει όμως να κάνει με το να στειρώνουμε τα σκυλιά μας, ή όχι. Αυτό είναι μια σφαίρα που σκοπό έχει να προκαλέσει. Γιατί το θέμα αυτό πάντα προκαλεί αντιδράσεις. Πάλι όμως αφορά εμάς. Το πως νιώθουμε εμείς και θέλουμε ή δεν θέλουμε να στειρώσουμε τα ζώα μας, εμπλέκοντας και τον προσωπικό παράγοντα και τα βιώματα και τις προσδοκίες για δημιουργία οικογένειας κάπου κάπως κάποτε. Επομένως σκοπός είναι να λέμε, μη ζευγαρώνετε και όχι στειρώστε. Γιατί είναι πραγματικότητα το γιατί δεν πρέπει να ζευγαρώνουν τα σκυλιά κι έχει να κάνει κυρίως με τη βιολογία του πράγματος αφ' ενός και αφ' ετέρου με το ανεξέλγκτο των γεννήσεων και των παρατημένων ζώων που είτε συνυφασμένα με τη βιολογία η τυχαία γέννα οδήγησε σε ''προβληματικά'' σκυλιά στη χαρακτηροδομή, τη φυσιολογία, ή την παθολογία, σκυλιά που τα παράτησαν, είτε σε σκυλιά που δόθηκαν επιπόλαια σε επιπόλαιους ανθρώπους που και πάλι τα παράτησαν. Αν λέμε στειρώστε προκαλούμε αντιδράσεις και είναι ένα θέμα ταμπού που ο καθένας το βλέπει διαφορετικά και θα υποστηρίζει την άποψη του ώσπου να πεθάνει. Μη τα ζευγαρώνετε λοιπόν και όχι στειρώστε τα.

Να είστε απόλυτοι εκεί που πρέπει και διαλλακτικοί ευφυείς συζητητές και άνθρωποι της δράσης σε θέματα που απαιτούν αυτό το χειρισμό.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
αν και δεν καταλαβα τί ακριβως θελεις να πεις....

να αναφερω και το εξης ....ας γινουμε κι εμεις οι "ανθρωποι"
περισσότερο ανθρωποι και μετα ας ασχοληθουμε με τις ρατσες...εξιδηκευμενα..

δλδ ας σωσουμε τα ΄"παραπεταμενα" και ας νοιαστουμε γι αυτα,
το ίδιο, αν θα ηταν καποιας συγκεκριμενης ρατσας...

και ειτελους ελεος......
μη πουλατε σκυλια ακόμη και τα ρατσας σας..
Τι δεν καταλαβες ακριβως; Αν θελεις μου λες.

Το ποσοστο ανθρωπιας δεν νομιζω οτι πρεπει να καθοριζεται απο αυτο.

Προχωρησε λιγο πιο βαθια, και σκεψου οτι στην ουσια: οτι αγοραζεται, πουλιεται... Καθως επισης και οτι εχει αξια(για καποιους τουλαχιστον), αγοραζεται... Επισης, οπου υπαρχει κοστος, ειναι λογικο απο καπου να πληρωθει...

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Συμφωνω με το Γριφο σε πολλα που ειπε οπως στο δικαιωμα του καθενος να διαλεγει το σκυλι που θελει χωρις αυτο να τον κανει κατακριτεο για τη φιλοζωια του, και στα αλλα μισα εχω λιγο διαφορετικη αποψη. Ενας σκυλος που δεν θα ζευγαρωσει ποτε γιατι να εχει αλλεπαλληλες περιοδους και αυξομειωσεις ορμονων τετοιες που να ειναι ικανες να προκαλεσουν σοβαρο προβλημα? Επισης ρωτω, διαφωνει κανεις και με την στειρωση των αδεσποτων που περισυλλεγονται ή ακομη και των αδεσποτων που δινονται για υιοθεσια? Πως μπορει καποιος να ειναι σιγουρος οτι ο ταδε που πηρε ενα ημιαιμο κανισακι απο μια φιλοζωικη ομαδα και λεει οτι δεν θα το ζευγαρωσει οτι μετα απο τις συνεχεις πιεσεις της γειτονισσας με παρομοιο σκυλακι που ηθελε ο σκυλος της να πηδηξει οτι δεν θα ενδωσει? Η δικη μου αποψη ειναι οτι καλυτερα τα θηλυκα που δινονται για υιοθεσια απο καταφυγια ή φιλοζωικες ομαδες να ειναι παντα στειρωμενα εφοσον ειναι ενηλικα και να δινονται προσεκτικα και με συμφωνια τα θηλυκα κουταβια. Οποιος δεν εχει βγει στο δρομο να μαζεψει σκυλια ή να τον παιρνουν τηλεφωνο οποιαδηποτε ωρα να παει να παρει κατι κουταβια που βρεθηκαν πεταμενα στα σκουπιδια όπως και να τρεχει τα αρρωστα κουταβια καθε μερα στα κτηνιατρεια πραγματικα πιστευω πως δεν μπορει να νιωσει και να εκτιμησει την εννοια της στειρωσης. Και φιλε Γριφο δεν αναφερομαι σε εσενα που πολλες φορες συμφωνω με τις αποψεις σου, απλα παραθετω την αποψη μου πανω στο θεμα. Μακαρι ο πολιτισμος στα κεφαλια ολων μας να ηταν τετοιος που να μην υπηρχαν σκυλια παρατημενα στους δρομους κι ο καθενας να επαιρνε μονο το σκυλο που ονειρευοταν παντοτε να εχει.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
καθ έξιν φιλόζωοι....

κι όταν στειρωθούν όλα τα αδέσποτα και σταματήσει η εκτροφή των φυλών.....
θα λυθεί το πρόβλημα ?
αν ναι-τότε ας το κάνουμε
και μετά δεν θα έχουμε σκύλους

αλλά και βέβαια αποκλείεται να λυθεί έτσι το πρόβλημα
το κράτος δεν θα φτάσει ποτέ στα χωράφια με τα βαρέλια και τα καταραμένα σε 24ωρο δέσιμο κυνηγόσκυλα ούτε στις αποθήκες με τα καταραμένα σε απομόνωση μαντρόσκυλα
ούτε και στις στρούγγες με τα ημιδεσποζόμενα εργασιακά ποιμενικά
ούτε και στα χωριά τα ορεινά με τα δεκάδες ημιδεσποζόμενα κατοικίδια συναγερμόσκυλα

προσωπικά το κόλλημα με το "μην αγοράζετε σκύλους-υιοθετήστε" αποπροσανατολίζει και πολύ μάλιστα
καταρχάς εξισώνει τα πέτσοπ με τα εκτροφεία
καταδεύτερον ωθεί προς υιοθεσία απο ανευθυνες γέννες

η λύση κύριοι και κυρίες έγκειται στην απαγόρευση πωλήσεων απο καταστήματα
και στην ποινικοποίηση της αναπαραγωγής σκύλων εκτός εκτροφείων με παράλληλη καταγραφή και αυστηρή παρακολούθηση των μεταβιβάσεων απο τα εκτροφεία προς τους ανάδοχους
η στείρωση των "μη εκτροφικών σκύλων" δεν είναι πανάκεια-η υπεύθυνη κατοχή τους είναι και αυτή δεν επιτυγχάνεται με απαγορεύσεις και ομαδικούς ευνουχισμούς

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Πρέπει να καταργηθούν οι φυλές; Και αν ναι, θα είναι καλύτερα; Θα λυθεί το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων; Πολυ μονόπλευρο μου φάνηκε το κείμενο.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ας καταργηθούν τα πέτσοπ για αρχή.........
που δίνουν ότι σκύλο νά ναι σε όποιον νά ναι ....

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Ρε παιδιά το θέμα είναι να γίνουν πιο υπεύθυνοι οι άνθρωποι....
Στο εγκαταλελειμμένο κεντρικό στρατόπεδο της Πρέβεζας, αφήνει κάποιος σε αυτοσχέδιο κλουβί....το εκτροφικό ροτβάιλερ του....Έλεος....
Οι εκτροφείς είναι καρδιογνώστες?
Ποιος το έδωσε στον συγκεκριμένο τύπο?
Τα πετσοπ ευθύνονται περισσότερο για τα παπυ μιλς....για τα αδέσποτα φταίνε οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αν ο εκτροφέας είναι σωστός
και
αν μάθει τέτοια μεταχείριση
σίγουρα θα έχει τρόπο να πάρει πίσω τον σκύλο του
και είναι υποχρεωμένος να το κάνει

αν είναι απο πέτσοπ όμως
υπάρχει τρόπος να αποδειχτεί ότι είναι απο το συγκεκριμένο πέτσοπ
και νομικό πλαίσιο να επιστρέψει ο σκύλος εκεί?

εσύ που ξέρεις ότι είναι απο εκτροφείο θα ξέρεις και απο ποιό εκτροφείο είναι ε?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Πρέπει να καταργηθούν οι φυλές; Και αν ναι, θα είναι καλύτερα; Θα λυθεί το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων; Πολυ μονόπλευρο μου φάνηκε το κείμενο.
....και σταματήσει η εκτροφή των φυλών.....
Ποιος ειπε να καταργηθουν οι φυλες?? Πως βγαλατε τετοιο συμπερασμα?? :confused:

η στείρωση των "μη εκτροφικών σκύλων" δεν είναι πανάκεια-η υπεύθυνη κατοχή τους είναι και αυτή δεν επιτυγχάνεται με απαγορεύσεις και ομαδικούς ευνουχισμούς
Αν δεν ειναι μετρο προς τη λυση του προβληματος τοτε τι ειναι? Αν βγεις μια βολτα στους δρομους σου δινεται η εντυπωση οτι ειναι γεματος ο τοπος απο υπευθυνους κατοχους σκυλων? Και ξαναρωτω. Ενας μη εκτροφικος σκυλος που κινδυνευει απο παθησεις του αναπαραγωγικου συστηματος αφου δεν αναπαραγεται γιατι να μη στειρωθει?

Last edited: