Θέλω να έρχεται.

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Καλημέρα! Με την μικρούλα μου τα πηγαίνουμε μια χαρά.Ειναι 7 μηνών και μέχρι τώρα απολαμβάναμε τις βόλτες μας χωρίς λουρί στις παραλίες και στα βουνά.Πηγαίνουμε πολύ συχνά και επειδή δεν έχει δρόμο την αφήνω ελεύθερη.Οποτε τη φώναζα pepi που είσαι ήξερε ότι είχα λιχουδίτσα και ερχόταν κοντά μου.Δεν απομακρυνόταν ποτέ.Την φωνάζω όποτε θέλω να απομακρυνθεί απο κάπου ή να της βάλω το λουρι.Στις τελευταίες δυο βόλτες άρχισε και δεν υπακούει στην εντολή επειδή ξέρει ότι θα της βάλω το λουρί και δεν θέλει.Πως θα την κάνω να υπακούει και αν υπάρχει κάποιο βίντεο για εκπαιδευση μικρών σκυλιών.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Δεν πρέπει όταν της βάζεις το λουρί να φεύγετε αμέσως. Δοκίμασε απο δω και πέρα το εξής. Φώναζε την να έρθει (πολύ πριν είναι να φύγετε), βάλε το λουρί, κάντε μια βόλτα με το λουρί και μετά ξανα βγάλτο και άστην να παίξει και κάντο αυτό 2-3 φορές και όταν έρθει η ώρα να φύγετε πάλι βάζεις το λουρί, συνεχίστε μια βόλτα και μετά φύγετε απο εκεί που είσαστε.

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
εγω θα δοκιμαζα να της εδινα την λιχουδια αφου της εβαζα το λουρι ωστε να παρει την επιβραβευση οχι γιατι ηρθε,αλλα για το οτι φορεσε λουρι!

βιντεο δες εδω εχω κανει ενα θεμα σχετικο

ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
Και αν εκεί που την πας στα βουνά , της την πέσει κανένα μεγαλύτερο σκυλί ή αν μυρίσει κάτι ενδιαφέρον και την ψάχνεις μες τα πουρνάρια και τα φυλλώματα ή αν φάει κάτι που δεν πρέπει τί θα κάνεις??? Στο λέω , γιατί και ο δικός μου 2 φορές τον άφησα χωρίς λουρί και τις 2 το μετάνοιωσα όσο δεν μπορείς να φανταστείς. Ευτυχώς το μόνο που την πλήρωσε ήταν το στομάχι μου που σφίχτηκε κόμπος. Από τότε, απλά παίζω με το μήκος των λουριών και τον χώρο .Καλύτερα, για μένα να την αφήνεις σε ελεγχόμενο χώρο, αφού προηγουμένως έχεις τεστάρει τα πάντα .

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Για να ερθει πρεπει να συνδιασει την εντολη με μια ευχαριστη για αυτην συνεπεια, λιχουδια-χαδι-παιχνιδι κτλ
Δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να τους δινουμε την εντολη εδω ή ελα για να τα μαλωνουμε η να τους βαζουμε λουρι η εστω κατι που δεν τα ευχαριστει γιατι ετσι θα αρχισουν να σπανε την εντολη για να αποφυγουν το δυσαρεστο..

1) μπορεις να πηγαινεις εσυ να της βαλεις το λουρι χωρις να της δωσεις εντολη
2) μπορεις να της βαλεις το λουρι και να συνεχισετε για λιγο την βολτα σας αφηνοντας το να κρεμεται, δινοντας της να καταλαβει οτι δεν σταματαει η βολτα μολις μπει το λουρι.
3) Μπορεις να παρεις ενα 7-10 μετρα σκοινακι και οταν την αφηνεις λυτη ουσιαστικα να το κανεις εχοντας την σε αυτο το σκοινακι
Με αυτο τον τροπο και μεγαλη ελευθερια εχει ο σκυλος και μπορουμε να προλαβουμε πολλα δυσαρεστα και εκπαιδευεις την εντολη ''ελα'' οπου οταν δεν ερχεται ο σκυλος αμεσα η σε αγνοει εσυ ουσιαστικα τον ψαρευεις και τον ανταμοιβεις μολις φτασει στο σημειο που θες..

Καλη εξασκηση :))

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97