Θέλουμε φίλους! Πού θα βρούμε;

iokasti

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2011
97
0
Καλησπέρα...το κουταβι μου ειναι 9 εβδομάδων κ δεν πρεπει να πατάει κατω κ πρέπει να προσέχουμε που τον βγάζουμε..αλλα πως θα κανουμε φίλους να κοινωνικοποιηθουμε κ να μην φοβόμαστε αργοτερα τα σκυλια κ τους ανθρωπους?? μενουμε ρεθυμνο κ δεν εχουμε κανενα φιλο που να έχει σκυλακι...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Για την ώρα, αγκαλιά και πηγαίνετε σε καφετέριες (τώρα που ανοίγει ο καιρός)...
Στην αρχή πιο απόμερες, κατόπιν σε πιο κεντρικές, σε διάφορες ώρες της μέρας...
Από 'κει θα μπορεί να βλέπει διάφορα... ανθρώπους (κάθε μορφής - εμφάνισης, ντυσίματος, φύλου και χρώματος), αυτοκίνητα, μηχανάκια, άλλα σκυλιά (από μακρυά) να εξοικειώνεται με τους θορύβους κλπ.
Προσέξτε να αποφεύγετε να το χαϊδεύετε όταν τρομάζει με κάτι... έχετε χρόνο για χάδια, αφού περάσει το "τρομακτικό" πράγμα...
Αφήστε διάφορους ανθρώπους (εφόσον σας γεμίζουν το μάτι - κυρίως παιδάκια) να το χαϊδέψουν, αφού τους εξηγήσετε τον τρόπο...

Οπότε, όταν εμβολιαστεί και θα αρχίσει τις βόλτες, θα είναι ήδη εξοικειωμένο...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Αυτό με την κοινωνικοποίηση με ζώα στην επαρχία είναι λίγο θέμα...
Εγώ έχω κόψει να τον πηγαίνω βόλτα στην προκυμαία της Πρέβεζας, γιατί μια μέρα πέσαμε στους νταβατζήδες της περιοχής (αδέσποτα) και είχαμε σκηνικό μπροστά στις καφετέριες...
Δεν υπάρχουν αρκετοί σκυλογονείς με νορμάλ σκυλιά.
Προσωπικά, τον πηγαίνω σε έναν - δυο φίλους που έχουν και αυτοί νεαρά σκυλιά, και μεγαλώνουν σαν φιλαράκια..
Γι'αυτό πρόσεξε όχι μόνο τους ανθρώπους που πλησιάζουν, αλλά και τα σκυλιά...

iokasti

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2011
97
0
εχουμε κάνει 2 εμβόλια κ σε 10 μέρες θα κάνουμε κ το τριτο..πότε μπορώ να αρχίσω να τον αφηνω κάτω? προς το πάρον κανουμε βολτες σε καφετέριες αγκαλιά αλλα την περισσότερη ωρα κοιμόμαστε ακομα κ εκει..αφηνω να τον αγγιξουν μονο ανθρωποι που ξέρω κ αφου καθαρίσουν τα χέρια τους..

MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Παιδιά καλημέρα. Έγινα σκυλομαμά μετά από πολλά χρόνια ξανά την ημέρα της γιορτής μου (5/5). Sea-mol μου άρεσε πολύ αυτό το "μια μέρα πέσαμε στους νταβατζήδες της περιοχής (αδέσποτα) και είχαμε σκηνικό μπροστά στις καφετέριες..."! Λοιπον, ακριβώς το ίδιο έγινε με εμένα σήμερα στο Δάσος Κουρή στο ασβεστοχώρι που έβγαλα τον ΦΙντελάκο μου βόλτα. Ο τσαμπουκάς ξεκίνησε από κάτι μαντρόσκυλα που λυσσομανούσαν στη θέα και μονο του κουταβιού μου. Χαμογέλασα όλο ανακούφιση και είπα "γι'αυτό δεν θα σας βγάλει βόλτα ποτέ η δικιά σας η μαμά παλιονταήδες"! Έλα όμως που ξεσήκωσαν τα αδέσποτα της περιοχής στο πόδι και με πήραν στο κυνήγι! Πήρα τον Φιντέλ αγκαλιά και τα ποδαράκια μου και ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα. Που να τον πάω βόλτα; Όλη μέρα μέσα στον κήπο βαριέται ο μικρούλης. Θέλει και λίγο περπάτημα. Αλλά με τόσα αδέσποτα στην περιοχή είναι επικίνδυνο. Δεν λέω, έχει και καλά και αγαθιάρικα σκυλάκια, αλλά ο κύριος όγκος των αδέσποτων είναι άγρια!

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Mamafidel,εχω ακριβως το ιδιο θεμα,εμεις μενουμε Χορτιατη και σε καθε αυλη σχεδον υπαρχει ενας "φυλακας"(δεν εχουν ακουστα το συναγερμο εδω μαλλον)με αποτελεσμα οποτε βγαζω τη δικια μου βολτα να μας ακουει οοοολος ο Χορτιατης και το χειροτερο να μας την πεφτουν και τα αδεσποτα ποσες φορες..η παραλια ειναι τελεια για τα σκυλια Θεσσαλονικη,εμεις την πηγαινουμε βολτες οποτε μπορουμε και τρελαινεται η καημενη,εχει και σκυλια να κοινωνικοποιηθει.Καλο ειναι επισης και το ΔΑΚ στον Ευοσμο(εκει βγαζει τα δικα της η εκπαιδευτρια μας).

MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Mamafidel,εχω ακριβως το ιδιο θεμα,εμεις μενουμε Χορτιατη και σε καθε αυλη σχεδον υπαρχει ενας "φυλακας"(δεν εχουν ακουστα το συναγερμο εδω μαλλον)με αποτελεσμα οποτε βγαζω τη δικια μου βολτα να μας ακουει οοοολος ο Χορτιατης και το χειροτερο να μας την πεφτουν και τα αδεσποτα ποσες φορες..η παραλια ειναι τελεια για τα σκυλια Θεσσαλονικη,εμεις την πηγαινουμε βολτες οποτε μπορουμε και τρελαινεται η καημενη,εχει και σκυλια να κοινωνικοποιηθει.Καλο ειναι επισης και το ΔΑΚ στον Ευοσμο(εκει βγαζει τα δικα της η εκπαιδευτρια μας).
Σε μοιωθω! Μόνο αυτό! Εκπαιδεύτρια? Χμμμ... Ενδιαφερον! Ισως και ο Φιντελακος να χρειαστει γιατι δεν τα βγαζω περα μαζί του! Καλή η δικιά σας? Πόσα σας παίρνει?