Θέλει να έχει το πάνω χέρι σε όλα.

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Από την πρώτη στιγμή που την πηραμε ήθελε να κάνει ότι θέλει. Με το μή και την φωνή μαζευοταν.
Ομως έχει αρχίσει και γίνεται πολυ πεισματαρα. Αν δεν της περάσει αυτό που θέλει, θα το καταφέρει ο κόσμος να χαλάσει.
Νευρική δεν είναι, καθόλου θα έλεγα, όλη μέρα σε έναν καναπέ κοιμάται ή παίζει μέσα στο σπίτι. Είναι ήρεμη, έξυπνη, μαθαίνει εύκολα, αλλά πεισματαρα σαν το αφεντικό της.
Για να γίνω πιο σαφής, έχει κάνει τη β.υ με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες της. Οταν είμαστε έξω στον κήπο και της φωνάζω να έρθει ή να μην παει σε αυτό το σημείο θα με γράψει. Αν είμαστε μέσα θα το κάνει.
Επίσης, συνέχεια κλέβει φαγητά από παντού, όσες φορές τη βλέπω να είναι στα δυο πόδια και να γλυφει το πιάτο μας μέσα από το νεροχυτη, θα μου βγει εμένα η φωνή και μόλις το γλυψει όλο θα κατέβει.
Θέλει 24/24 να είναι το επίκεντρο.
Πριν λίγο επιστρέψαμε από ένα σπίτι στο οποίο κλαψουριζε επειδή την είχε η Μαμα μου στο λουρι δίπλα της και δεν μπορούσε να φτάσει 1.5 πιο μπροστά που ήμουν εγώ.
Ολα αυτά τα έγραψα για να καταλάβω το πρόβλημα της. Βασικά, το πρόβλημα μας γιατί εμείς την έχουμε κάνει έτσι έχοντας την σαν μωρό και όχι σαν σκύλο. Με ενοχλεί πολυ που γαυγιζει ασταμάτητα μέχρι να της περάσει αυτό που θέλει. Πως μπορούμε να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση; Ενας εκπαιδευτής θα μπορούσε να βοηθήσει;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.745
7.268
την έχουμε κάνει έτσι έχοντας την σαν μωρό και όχι σαν σκύλο.
Μμμμ σόρρυ αλλά... από ότι περιγράφεις δε φταίει που την έχετε σα μωρό και όχι σα σκύλο. Μάλλον φαίνεται να φταίει ότι την είχατε σαν κακ(λ)ομαθημένο μωρό. Doubt it not, υπάρχουν πολλά πολλά ανθρωπομωρά που είναι ακριβώς έτσι, με τη διαφορά ότι δε φτάνουν να ανέβουν στο νεροχύτη ;).

Ο εκπαιδευτής λογικά μπορεί κάλλιστα να βοηθήσει. Αλλιώς σκέψου πώς θα φερόσασταν σε ένα παιδί που είχε γίνει κακομαθημένο για να το.. ξεκακομάθετε. Το ίδιο πράγμα αν εφαρμόζατε και στην όμορφη θα πιάσει πιστεύω.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Ενας εκπαιδευτης νομιζω θα βοηθησει παρα πολυ, κυριως για να μαθει εσας πως να χειριζεστε τον σκυλο σε τετοιες καταστασεις.

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Την έχουμε κακομαθει τελείως όμως!
Η αλήθεια είναι ότι είναι το πρώτο μας σκυλί και πέσαμε όλοι πάνω της... ε δεν θέλει και πολυ..

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
αυτο μου θυμιζει την γυναικα μου με τον σκυλο (οχι βεβαια με καναπεδες και πιατα).
στην γυναικα μου μπορει να την γραψει,οχι επειδη ο σκυλος δεν ξερει τις εντολες αλλα επειδη φταει αυτη γιατι δεν ακολουθησε τις εντολες του εκπαιδευτη και ειχε το στυλ που πιστευω εχετε και εσεις(δεν πειραζει αστο τωρα την αλλη φορα θα το κανει),(ελα μωρε αστο κριμα ειναι το γλυκο μου)........
οποτε ο σκυλος νομιζει οτι ειναι πανω απο αυτην,το ιδιο θεωρω γινετε και με εσας εφοσον ο σκυλος εχει κανει ηδη βασικη υπακοη οπως λες.
το θεμα αν πας σε εκπαιδευτη ειναι αν θα ακολουθησεις τις εντολες του;μπορεις;θα σου ζητησει να γινεις το αφεντικο του σκυλου,να τον διορθωσεις,να μην του χαριζεις και να λες κριμα ειναι.....εισαι ετοιμη να το κανεις;;;;;;αν ναι δεν χρειαζεσε ουτε εκπαιδευτη,αν οχι μην πας καθολου τζαμπα θα χαλασεις λεφτα.
στα λεω ετσι απλα χωρις πολλες κουβεντες γιατι ο εκπαιδευτης θα ριξει το βαρος σε εσενα και οχι στον σκυλο.

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Αυτό μου θυμίζει εμένα,τον άντρα μου και την μαμά μου....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul