Θάνατος τσιπαρισμένου σκύλου

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Οκ, ακολουθήσαμε το νόμο, τσιπάραμε το σκύλο κι όλα καλά. Κάποια στιγμή ο σκύλος, αναπόφευκτα, πεθαίνει. Ποιες είναι οι νόμιμες διαδικασίες;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.790
20.101
Εχεις κι εσύ, κάτι προβληματισμούς ώρες-ώρες :rolleyes::p

Άρθρο 5 Υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς

1. Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:

β) να δηλώνει μέσα σε πέντε ημέρες την απώλεια του ζώου του σε κτηνίατρο, που έχει πιστοποιηθεί στη Δια− δικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους

Tonia Marangou

New Member
1 Αυγούστου 2017
2
0
60
Καλησπερα σε ολους!
Ευλογη ερωτηση που θα εθετα κι εγω.
Μολις πριν απο λιγες ημερες κοιμησα το παλληκαρι μου και ειχα την ιδια απορια.
Δηλαδη αναλαμβανει ο κτηνιατρος τα περαιτερω?

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Και εγώ δεν το σκέφτηκα καν. Βέβαια την κοίμισε ο ιατρός μας αλλά μήπως πρέπει να του το θυμίσω να τη ξεδηλώσει στο Υπουργείο?

• Like
Reactions: Orilis

Tonia Marangou

New Member
1 Αυγούστου 2017
2
0
60
Ειναι δυσκολες μερες γενικα!
Εχετε εκτροφειο havanese?
Καποια στιγμη που θα ειμαι καλυτερα θα ηθελα να επικοινωνησω μαζι σας

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Ειναι δυσκολες μερες γενικα!
Εχετε εκτροφειο havanese?
Καποια στιγμη που θα ειμαι καλυτερα θα ηθελα να επικοινωνησω μαζι σας
Λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου, ξέρω πόσο πονάει. Εμείς χάσαμε τη Barbie μας τον Ιανουάριο και και ήταν μόνο 6,5 χρονων :cry:
Καλό κουράγιο, δεν θα το ξεπεράσεις ποτέ αλλά ο πόνος θα απαλύνει με το καιρό και να μένουν οι γλυκόπικρες αναμνήσεις...
Όποτε θέλεις γράψε μου pm

• Like
Reactions: Tonia Marangou

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Οκ, ακολουθήσαμε το νόμο, τσιπάραμε το σκύλο κι όλα καλά. Κάποια στιγμή ο σκύλος, αναπόφευκτα, πεθαίνει. Ποιες είναι οι νόμιμες διαδικασίες;
πες αληθεια,απο εμενα σου ηρθε ε;

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δε θυμάμαι ρε Τάσο, κάπου γράφατε για τσιπ (το αλτσχάιμερ με εμποδίζει να θυμηθώ ποιοι) και για δηλώσεις πέρα από το υπουργείο και σε δήμους κλπ κλπ... Κι εκεί έφαγα φλασιά ότι για τον ΠΚΣ ο Ρας ακόμα ζει και βασιλεύει...

haviharakennel, ούτε κι εμένα μου πέρασε από το μυαλό, κι έχουν περάσει πάνω από τις 5 μέρες που λέει το mareco.

Mareco, ευχαριστώ, θα πρέπει να το τακτοποιήσω λοιπόν. Ας πεθάνει αυτές τις μέρες ο Ρας για τον ΠΚΣ

• Like
Reactions: tasos malinoua

barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
48
Άρθρο 5 Υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς

1. Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:

β) να δηλώνει μέσα σε πέντε ημέρες την απώλεια του ζώου του σε κτηνίατρο, που έχει πιστοποιηθεί στη Δια− δικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους
Δε νομίζω οτι ο νομοθέτης έχει τέτοια ευαισθησία ώστε να αναφέρεται στο θάνατο ενός κατοικίδιου με τον όρο απώλεια. Νομίζω οτι αναφέρεται σε πραγματική απώλεια, το σκάσε και τον ψάχνουμε!

Βεβαία δεν έχω μπροστά μου το σύνολο του κειμένου, οπότε....