Η cookie μας!!!! [γαλλικό μπουλντόγκ]

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Κουκλα ειναι!Απιθανη!
Και ομολογω οτι μοιαζει τρομερα σε δομη κεφαλιου με τη δικια μου...Ειναι μεγαλοσωμη?
Και το Συλβοσκυλο απο Ουγγαρια ειναι. Η Ουγγαρια έχει κορυφαιο εκτροφειο γαλλικων, αλλα εχει και μπολικα παππυμιλλ...Κατεληξα οτι η δικια μου προερχεται απο ενα τετοιο δυστυχως!
Οπως φαινεται μπορει να ειμαστε απο το ιδιο "εκτροφειο"...

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Δεν ειναι πολυ μικροσωμη σε συγκριση με τα αλλα θυλικα που βλεπω.ειναι και παχουλη, 12 κιλακια, και κανουμε διαιτα μιας κ το καλοκαιρι δεν ενδεικνυται για ασκηση. Ειναι 1,5 χρονων και σκεφτομαι να τη στειρωσω τον οκτωβρη.εσυ την εχεις στειρωσει???
Λατρευω αυτο το υφος των γαλλικων που τραβανε τα αυτια πισω και γουρλωνουν τα ματια!!!θεες!!!!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Εμενα ειναι σχεδον 5μιση χρονων, επισης 12 κιλα, αλλα σχετικα αδύνατη και αθλητικη για γαλλικο.

να μην της επιτρεπεις να παιρνει βάρος, τα σκυλια μας λογω σωματοδομης δεν πρεπει να ξεφευγουν απο το φυσιολογικο βάρος τους. Επιβαρυνεται πολυ ο οργανισμος τους.
Οταν λες άσκηση, δεν πιστευω να εννοεις άλματα κλπ??
Δεν την έχω στειρωσει ακομα, ισως αυριο να γινει η επεμβαση...Το καθυστερησα πολυ, γιατι πολυ απλα, δεν θεωρουσα οτι υπηρχε λογος. Στον οιστρο της προσεχουμε πολυ μην την πλησιασει κανενας αρσενικος και γενικα δεν υπηρχε προβλημα μεχρι την προηγουμενη περιοδο της, που εμφάνισε ψευδοκυηση, οποτε επισπευσαμε την στειρωση.
Να την στειρωσεις ειναι η αποψη μου, μονο καλο θα προσφερεις στον σκυλο. Γλιτώνει απο πολλα προβληματα ετσι...

Για το υφος που λες...Ειναι το charming υφακι τους! Λατρευω και την "γκρινια" τους, που ακουγεται σαν να φυσας σε καλαμακι!
Εγω εχω ερωτα με τα γαλλικα.
Θεωρω οτι ειναι τρομερα εκφραστικα, σχεδον με ανθρωπινες εκφρασεις! Αν μπορουσα θα ειχα ακομα ένα, αλλα ορκιστηκα να μην ξαναπαρω ποτε γαλλικο...

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Ειναι πολυ εκφραστικα σκυλια!!!εχουν κ πολυ χιουμορ.εγω γελαω απιστευτα με την cookie, παρνει κατι εκφρασεις ωρες ωρες!!!απεριγραπτες!!!!οταν δε κανει καμια ζαβωλια γουρλωνει τα ματια κ στριβει το κεφαλι σα να λεει, μη με μαλωσεις μαμα!!
Απο ασκηση μη φανταστεις τιποτα τρελο, καμια βολτα πιο μακρυνη και της πεταω κανενα μπαλλακι που ειναι η αδυναμια της!!!δωστης μπαλλα και παρτης τη ψυχη!!!αλλα τωρα με τη ζεστη της το περιοριζω το παιχνιδι.
Στο τελευταιο οιστρο φουσκωσαν αρκετα τα βυζακια της, το πα στο γιατρο αλλα μου πε να την παρακολουθω κ αν βγαλει υγρο βα τον ενημερωσω. Κ χθες την πιεσα λιγο κ εβγαλε ελαχιστο σα γαλα....λογικα θα μου δωσει καποιο χαπι...??τι αλλα συμοτωματα εχει η ψευδοκυηση και ειναι λογος για στειρωση αυτος???
Ξερω οτι το σωστο ειναι νατη στειρωσω αλλα τη λυπαμαι απο την αλλα. Και φοβαμαι μη χασει τη ζωντανια της

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ξεκινα το διαβασμα στο φορουμ...
Να τον ενημερώσεις τώρα.Ψευδοκυηση έχει η cookie. υπαρχει χάπι (galastop της εδωσα εγω) αλλα μπορειτε και με φυσικους τρόπους να την σταματησετε.
Αρχικα να της απομακρύνετε ότι παιχνίδι-αρκουδι εχει γύρω της...Εχουν την τάση να τα υιοθετούν. Δες εδώ κατάσταση : http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/ψευδοκύηση.3.μήνες.μετά.την.περίοδο-24685/index4.html

Επίσης λίγο περπάτημα τρέξιμο παραπάνω και μειωστε την ποσότητα του φαγητού λίγο. Ολα αυτά ευνοουν στο να κοπει το γάλα. Επίσης μην τις πιέζετε τα στήθια της αυτό το διάστημα...
Η ψευδοκύηση απο μόνη της δεν έχει πολλά θέματα, το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην "πετρώσουν" οι μαστοί της και οδηγήσει σε μαστίτιδα, μια επώδυνη κατάσταση.
Απο κει και πέρα, μπορεί να οδηγήσει σε πυομήτρα, όγκους κλπ..
Δεν πρέπει να την λυπάσαι, το μονο σιγουρο ειναι αυτο! Δεν θα χάσει τη ζωντάνια της, η επεμβαση είναι ρουτίνας για τους κτηνιάτρους και μέσα σε 2-3 μέρες το σκυλι θα έχει επανέλθει!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.405
10.590
Athens
Καλωσήρθες! :)
Όμορφη η γαλλίδα σου - μοιάζει στα χρώματα με τη δικιά μου (την μία από τις δύο)

Ξερω οτι το σωστο ειναι νατη στειρωσω αλλα τη λυπαμαι απο την αλλα. Και φοβαμαι μη χασει τη ζωντανια της
Μην το φοβάσαι. H γαλλίδα που βλέπεις στο avatar, αφότου στειρώθηκε έγινε πιο ενεργητική και παιχνιδιάρια. Πριν από τη στείρωση την έπιαναν τα "ψυχολογικά" της κάθε φορά μετά τον οίστρο και γινόταν "μονόχνωτη", βαριόταν κλπ. Τώρα στα 5 της περνάει δεύτερη εφηβεία. :D

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Καλωσήρθες! :)
Όμορφη η γαλλίδα σου - μοιάζει στα χρώματα με τη δικιά μου (την μία από τις δύο)

Μην το φοβάσαι. H γαλλίδα που βλέπεις στο avatar, αφότου στειρώθηκε έγινε πιο ενεργητική και παιχνιδιάρια. Πριν από τη στείρωση την έπιαναν τα "ψυχολογικά" της κάθε φορά μετά τον οίστρο και γινόταν "μονόχνωτη", βαριόταν κλπ. Τώρα στα 5 της περνάει δεύτερη εφηβεία. :D
Σ ευχαριστω και ανταποδιδω!!!!ειναι κατι φατσαρες τα γαλλικα!!τρελαινομαι να τα βλεπω!!!!ακομα και οι "ακομψοι ηχοι" που κανουν ειναι θεικοι για μενα!!!λογικα απο οκτωβρη θ τη παμε τη μικρη μου για στειρωση, να περασουν οι ζεστες πρωτα. Υπαρχει περιπτωση να εχει ακρατεια μετα τη στειρωση???η δικια μου απο τη χαρα της κατουριεται πανω της, δεν εχει και την καλυτερη εγκρατεια στα τσισα:rolleyes:

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Σ ευχαριστω και ανταποδιδω!!!!ειναι κατι φατσαρες τα γαλλικα!!τρελαινομαι να τα βλεπω!!!!ακομα και οι "ακομψοι ηχοι" που κανουν ειναι θεικοι για μενα!!!λογικα απο οκτωβρη θ τη παμε τη μικρη μου για στειρωση, να περασουν οι ζεστες πρωτα. Υπαρχει περιπτωση να εχει ακρατεια μετα τη στειρωση???η δικια μου απο τη χαρα της κατουριεται πανω της, δεν εχει και την καλυτερη εγκρατεια στα τσισα:rolleyes:
Καλως ηρθατε! Κουκλα η μικρη σου!

Αν εχει υποτακτικη ουρηση(πολυ πιθανο), τοτε μιλαμε για εντελως αλλο πραγμα απο την ακρατεια! Κανε αναζητηση στο φορουμ, εχει ξανασυζητηθει η υποτακτικη ουρηση :)

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Καλως ηρθατε! Κουκλα η μικρη σου!

Αν εχει υποτακτικη ουρηση(πολυ πιθανο), τοτε μιλαμε για εντελως αλλο πραγμα απο την ακρατεια! Κανε αναζητηση στο φορουμ, εχει ξανασυζητηθει η υποτακτικη ουρηση :)
Καλως σας βρηκαμε!!υποτακτικη ουρηση??δε το χω ξαναακουσει,θα κανω αναζητηση σε παλιοτερΑ ποστς να δω!!!αν κρινω απο το avatarεχεισ ροτβαιλερ????ο αδελφος μου εχει εναν κουκλο ,τον εκτωρα, και ειναι το φιλαρακι της δικιας μου!!!η πλακα ειναι οτι το παιζει και αρχηγος!!!και ας ειναι το 1/5του εκτωρα!!!!

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Καλως σας βρηκαμε!!υποτακτικη ουρηση??δε το χω ξαναακουσει,θα κανω αναζητηση σε παλιοτερΑ ποστς να δω!!!αν κρινω απο το avatarεχεισ ροτβαιλερ????ο αδελφος μου εχει εναν κουκλο ,τον εκτωρα, και ειναι το φιλαρακι της δικιας μου!!!η πλακα ειναι οτι το παιζει και αρχηγος!!!και ας ειναι το 1/5του εκτωρα!!!!
Nαι εχω μια κουκλα, την οποια ομως, τη βρηκαμε αδεσποτη :)

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
ο αδελφος μου εχει εναν κουκλο ,τον εκτωρα, και ειναι το φιλαρακι της δικιας μου!!!η πλακα ειναι οτι το παιζει και αρχηγος!!!και ας ειναι το 1/5του εκτωρα!!!!
δεν ξαφνιαζομαι καθολου...ετσι ειναι τα γαλλακια! Μεγαλες προσωπικοτητες ,σε μικρο πακέτο!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Καλος τους!!

Ειναι απιστευτα τα γαλλικα- και για αυτο με θλυβει τοσο πολυ, οτι η φυλη εχει σακατευτει παααρα πολυ και τα προβληματα υγειας που κουβαλανε, κανουν την ζωη τους δυσκολη πολλες φορες!

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Καλος τους!!

Ειναι απιστευτα τα γαλλικα- και για αυτο με θλυβει τοσο πολυ, οτι η φυλη εχει σακατευτει παααρα πολυ και τα προβληματα υγειας που κουβαλανε, κανουν την ζωη τους δυσκολη πολλες φορες!
Γιατι συγκεκριμενα στα γαλλικα δεν εχει γινει καλη εκτροφη???φταιει που γενικα ειναι μια ευπαθη φυλη ή η υπερεκτροφη τους???

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Γιατι συγκεκριμενα στα γαλλικα δεν εχει γινει καλη εκτροφη???φταιει που γενικα ειναι μια ευπαθη φυλη ή η υπερεκτροφη τους???
Πολλες φυλες εχουν τα προβληματα τους- αλλα τα γαλλικα πηραν τον κατηφορο, οταν εγιναν "Μοδα" και καθε βλακας που ειχε ενα θηλυκο νομιζε οτι θα πρεπει να παραγει κουταβια.
Το αποτελεσμα το βλεπουμε τωρα!

Φταινε και οι κριτες τον εκθεσεων, που βραβευαν συνεχος τα υπερτυπικα δειγματα, αντι τα υγιες .

Δηλαδη λιγο απ ολα που αναφερεις.

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Καλώς ήρθατε!!!
Πολύ όμορφη η γαλλιδούλα σου!!!
Να την χαίρεσαι και να περνάτε όμορφα!!
Και εγώ θα έλεγα να την στειρώσεις! θα ηρεμήσεις από πολλά προβλήματα!!
ψευδοκυήσεις/πυομήτρες κλπ κλπ
Και τα δικά μου στειρωμένα είναι και το αρσενικό και το θηλυκό και από ζωντάνια και παιχνίδι πάμε τέλεια!!

cookie la francaise

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2013
181
33
Καλώς ήρθατε!!!
Πολύ όμορφη η γαλλιδούλα σου!!!
Να την χαίρεσαι και να περνάτε όμορφα!!
Και εγώ θα έλεγα να την στειρώσεις! θα ηρεμήσεις από πολλά προβλήματα!!
ψευδοκυήσεις/πυομήτρες κλπ κλπ
Και τα δικά μου στειρωμένα είναι και το αρσενικό και το θηλυκό και από ζωντάνια και παιχνίδι πάμε τέλεια!!
Σ ευχαριστω πολυ!!!να χαιρεσαι κ συ τα δικα σου κουκλια!!τελικα θα παρουμε galastop. Ειναι φαρμακρυτικο ή το παιρνουμε απο πετσοπ???

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Απο πετσοπ ή φαρμακειο που πουλαει κτηνιατρικα, ακομα και απο κτηνιατρους που πουλανε φαρμακα :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.246
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα