πιτελους τελειωσε τα εμβολια της και χθες βγηκε την πρωτη της βολτα.Ειναι τριων μηνων τωρα.Στην πρωτη της βολτα με ανυσηχησαν καποια θεματα.Γενικα η σκυλιτσα μου ειναι καπως επιθετικη,γαβγιζει σε ξενους και γενικα οταν ηρθε ενας γνωστος μας με σλυλο να μας επισκεφθει σκυλο δυο φορες μεγαλυτερο απο αυτην γαβγιζε του σκυλου και ο αλλος σκυλος εβαλε τα κλαματα τον πηρε και στο κυνηγι η σκυλα μου τον αλλο σκυλο,υστερα τα δεσαμε για να ηρεμησουν η δικη μου γαβγιζε και η αλλη εκλαιγε.
Eίναι πολύ σημαντικό να κοινωνικοποιηθεί..
Aλλα εμείς έξυπνα πρέπει να δώσουμε μονο θετικές εμπειρίες..
Αυτό μπορούμε να το κάνουμε γνωρίζοντας της γνωστά σκυλιά που ξέρουμε πως συμπεριφέρονται..
Δηλαδή ένα σκυλί που δεν θα δώσει βάση στην οποια συμπεριφορά της..
Τώρα επιθετική και τριών μηνών λίγο δύσκολο..
Μήπως εσύ δεν ξέρεις να ερμηνεύεις σωστά την γλώσσα του σώματος της?
Επίσης την πρώτη επαφή την κάνουμε σε ένα ουδέτερο σημείο..
Δεν φέρνουμε το άλλο σκυλί στο σπίτι του δικού μας..
Πρέπει πρώτα να γνωριστούν εκτος χώρου του..
και ο χώρος του, είναι σημαντικός για κάθε σκυλί..
Τωρα στη πρωτη βολτα της γαβγιζε σε ανθρωπους σκυλους και φυσικα το εκανε απο φοβο,οταν μια κυρια την χαιδεψε με το ζορι,δηλαδη δεν ηθελε η σκυλιτσα μου που την λεω Μαρουσα ηρεμησε και σταματησε να γαβγιζει σε ανθρωπους στο παρκο που την πηγα.Αλλα οταν την πλησιαζαν σκυλοι φοβοταν.Δεν φαινοταν οι σκυλοι να της κανουν επιθεση κουνουσαν την ουρα τους και την μυριζαν.Οταν λεω φοβοταν εφευγε απο διπλα τους και ηταν επιφηλακτικη με ολους τους ανθρωπους και σκυλους.Το θεμα ειναι οτι ουτε θελω να κανει χαδια σε ολους γιατι τοτε θα ερθει σε μια υποθετικη περιπτωση ο κλεφτης και θα του κανει χαδια αντι να μας ξυπνησει,λειτουργια συναγερμου.Απο την αλλη δεν θελω να ειναι εχθρικη προς σκυλους και ανθρωπους και αντικοινωνικη.
Oσο έκανε τα εμβόλια δεν συναντήσε άλλους ανθρώπους και σκυλιά?
Μην συσχετίζεις το να είναι επιφυλακτική με την κοινωνικοποίηση..
Αυτά δεν πανε μαζι..
Από εκεί και πέρα εφόσον το σκυλί κοινωνικοποιηθεί επαρκώς θα αναπτύξει μεγαλώνοντας το δικό του ένστικτο για τους ανθρωπους.
Αλλα αυτό δεν μπορείς να το επιβάλεις χαλώντας του την κοινωνικοποίηση..
Αν θέλεις να έχει ένστικτο και να κρίνει και να πρατει εκείνο ανάλογα.., το πας για ειδική εκπαίδευση..
Τα σκυλιά που είναι συναγερμοί δεν εκπαιδεύτηκαν τα περισσότερα να το κάνουν, απλά το είχαν μέσα τους..
και αυτό δεν έχει καμια σχέση με την κοινωνικοποίηση που κάθε σκυλί πρέπει να περνάει..
Αν δεν θέλει κάποιος να το χαϊδέψει ποτε να μην το κάνει με το ζόρι..
Έτσι δημιουργείς αρνητικές εμπειρίες και δημιουργείς τα αντίστροφα από τον στόχο..
Eγώ πιστεύω πως την έχεις μπερδέψει..
Aν δεν είμαστε εμείς σίγουροι για το τι θέλουμε από τον σκύλο μας πως περιμένουμε να ξέρει αυτός για εμάς..
Δεν έπρεπε να φέρεις ένα σκυλί φοβικό σπίτι της και δεν έπρεπε να τα δέσετε..
Ετσι πιστεύω πως μπερδεύτηκε..
Δεν έχει καταλάβει πιο είναι το σωστό και τι θέλεις εσύ από αυτήν..
δηλαδη δεν ηθελε η σκυλιτσα μου που την λεω Μαρουσα ηρεμησε και σταματησε να γαβγιζει
Eχει σημασία πάντα και πως εσύ της λες το κάθε τι..
Aν φοβόταν την κυρια και εσύ την παρηγόρησες με αυτό της ενίσχυσες την φοβία της..η αδιαφορια ειναι η λεξη κλειδι στην καθε φοβια..
Παίζουν πολλά ρολο..
Προσπάθησε να έχει όσο το δυνατόν μονο θετικές εμπειρίες..
και να δει σωστό κόσμο και σκυλιά, μεταφέροντας της εσύ το θετικό ξεκαθαρο μήνυμα..
Εμεις ειμαστε ο καθρεφτης τους..
Μην ξεχνάς πως ένα επιφυλακτικό σκυλί μπορεί να είναι ένα φοβικό σκυλί και αργότερα ένα επιθετικό σκυλί..
Ότι χτίζουμε είναι τώρα..
Αν αποτύχουμε δεν φταίει αυτό, αλλα πάντα εμείς..
Δεν ειμαι εκπαιδεύτρια αλλα εχουμε αλλα μελη μας εκπεδευτες που μπορουν να σου λυσουν την καθε σου απορια οσο μπορουν απο εδω