Η καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται

7Ansuria_2

Member
6 Μαρτίου 2018
12
25
Καλησπέρα ξανά

Νιώθω ότι αυτό το κείμενο θα βγει ολόκληρη έκθεση, έχω ξαναγράψει στο παρελθόν βεβαία για ένα εντελώς διαφορετικό θέμα. Να σημειώσω οτι φοβάμαι τα σκυλιά, ιδιαιτέρως τα μεγαλόσωμα και γι αυτο τον λόγο προς το παρόν δεν έχω σκυλάκι ( δικό μου κατά δικο μου).

Οι μετακομίσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωούλας μου, για μια ακόμη φορά λοιπόν καινούργια σε γειτονιά και διανύοντας μια εξαιρετικά αγχώδη περίοδο της ζωής μου είχα τν ιδέαρα να βγω πρωινή βολτούλα(για να χαλαρώσω λίγο πριν ξεκινήσω το διάβασμα, και να ξεκινήσω σιγά σιγά να μαθαίνω τν νέα μου γειτονιά) και όταν λέω πρωινή εννοώ 7 αντε 7+

Φθάνω σε ένα παρκάκι(της γειτονιας που λεμε) και βλέπω εναν νεαρό ο οποίος έκανε "ασκήσεις" και διπλά του ενα ωραιότατο ΡΟΤ, ήταν μακριά οχι πολύ βέβαια λέω "Αννα συνέχισε σαν Κυρία και απομακρύνσου" χωρίς να πλησιάσω ξαφνικά ακούω γρύλισμα, κοιτάω και ερχόταν προς το μέρος μου σιγα σιγα, δεν έτρεχε ο σκύλος, βεβαία το γρύλισμα γρύλισμα, εβαλα το βλεμμα κάτω και είπα στον ιδιοκτήτη "μπορεις σε παρακαλώ να το δέσεις γιατί φοβάμαι"? για να πάρω την απάντηση "σιγα ρε κοπελια τι θα σε κάνει" προσπάθησα να εξηγήσω μα μάταια, και σε αυτο το σημειο παιδια φεύγει βολίδα το ροτ και ερχεται κατα πάνω μου γρυλίζοντας, εγω κοκάλωσα, δεν μου βγήκε ουτε να τρέξω ουτε καν να φωναξω ,κάτι τέλος πάντων, απλά περιμενα παθητικά να με φτάσει το σκυλί, ευτυχώς ο ιδιοκτήτης (ο Θεός να τον κάνει) το πρόλαβε και το έπιασε απο το κολάρο λίγα μέτρα πριν και το έβαλε κάτω φωνάζοντας ΤΙ ΣΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΡΕ? και φυσικά του έβαλε το λουράκι του.

Μέσα σε λίγοτερο απο μισό λεπτο ο τύπος πέρασε απο το "τι θα σε κανει ρε κοπελια" στο "τι σου εχω πει ρε" αρα ο σκύλος έχει ξανακάνει κάτι παρόμοιο ρε άνθρωπε και εσυ παρόλα αυτά τον αφήνεις ελεύθερο.
Μπορεί να έδειξα τον φόβο μου δεν ξέρω ακομα σε ποιο σημείο ακριβώς φταίω εγω, αλλα ρε παιδια και αναφερομαι σε ολους όσους μπαινούν και διαβάζουν το φόρουμ, ιδιοκτητες που αφηνουν ελεύθερα τα σκυλια τους, ΣΕΒΑΣΤΕΊΤΕ επιτελους τους συνανθρωπους σας αλλα και τον σκύλο σας, έχω βαρεθεί να βλέπω σκυλιά ελεύθερα και απο πίσω τους βαρύμαγκες να περπατανε καμαρωτοι με το λουρι στο χερι να κρέμεται και το σκυλι να προπορευεται μετρααα ολοκληρα μπροστα. ΤΟ ΛΟΥΡΑΚΙ δεν είναι αξεσουαερ για σενα, στο φιναλε παρε 5-6 μπρασελε και φορατα,

Καλά εννοείται οτι σε αυτή τη φάση δεν θέλω να δω ροτ ουτε ζωγράφιστο, ξέρω δεν έφταιγε το σκυλί αλλά και πάλι δν με βοηθάει ιδιαίτερα αυτό. Τι επρεπε να κάνω? Δεν έτρεξα (και να ηθελα δν μπορουσα εκεινη τν στγμη) δε φώναξα , διάβασα οτι δν πρέπει να έχεις οπτική επαφή και ούτε κάν το κοιτουσα το σκυλί, δηλαδη τι να έκανα? να έτρεχα να το πάρω αγκαλιά?

Κλείνοντας να ξεκαθαρίσω οτι δεν θελώ να κατηγορήσω την συγκεκριμενη φυλή, ειτε ήταν ροτ είτε ηταν αλλο μεγαλοσωμο, η αντιδραση μου και οσα εγραψα θα ηταν η ίδια.

Οσοι αντέξατε να το διαβάσετε μέχρι τέλος ευχαριστώ για την υπομονή, συμβουλές καλοδεχούμενες επίσης.
Καλή συνέχεια

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Καλησπέρα,

...και δυστυχώς έχεις δίκιο. Ένα μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών σκύλων δεν σέβονται σχεδόν κανέναν και στο τέλος την πληρώνουν τα σκυλιά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Δεν υπάρχει κάτι να σε "συμβουλεύσω" πέρα από το να αποφεύγεις τέτοιες συναντήσεις, όσο το δυνατό (και εγώ αυτό κάνω). Μια "τρολ απάντηση" σε αυτή την αναισθησία όμως θα ήταν να πας ξανά έχοντας μαζί σου μια σακούλα αποφάγια με φαγητά που ένας σκύλος θα γούσταρε (παστίτσιο, μακαρόνια με κιμά, κρέας με πατάτες, κλπ.) και με το που έβλεπες σκυλιά αμολητά να άδειαζες και εσύ τα φαγητά κοντά τους, τύπου "Ταΐζω τα αδέσποτα"...

Πέρα του ότι θα γινόσουν η καλύτερη φίλη των σκύλων, θα φρίκαραν όλοι οι ιδιοκτήτες στο θέαμα των σκύλων τους να τρώνε ή να πηγαίνουν να φάνε αποφάγια που κάποιος άγνωστος άφησε... :D

Καλές βόλτες!

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Τσάμπα τα γράφεις.
Άσε που απευθύνεται το ποστ σου σε λάθος "μάτια"

7Ansuria_2

Member
6 Μαρτίου 2018
12
25
Καλησπέρα,

...και δυστυχώς έχεις δίκιο. Ένα μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών σκύλων δεν σέβονται σχεδόν κανέναν και στο τέλος την πληρώνουν τα σκυλιά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Δεν υπάρχει κάτι να σε "συμβουλεύσω" πέρα από το να αποφεύγεις τέτοιες συναντήσεις, όσο το δυνατό (και εγώ αυτό κάνω). Μια "τρολ απάντηση" σε αυτή την αναισθησία όμως θα ήταν να πας ξανά έχοντας μαζί σου μια σακούλα αποφάγια με φαγητά που ένας σκύλος θα γούσταρε (παστίτσιο, μακαρόνια με κιμά, κρέας με πατάτες, κλπ.) και με το που έβλεπες σκυλιά αμολητά να άδειαζες και εσύ τα φαγητά κοντά τους, τύπου "Ταΐζω τα αδέσποτα"...

Πέρα του ότι θα γινόσουν η καλύτερη φίλη των σκύλων, θα φρίκαραν όλοι οι ιδιοκτήτες στο θέαμα των σκύλων τους να τρώνε ή να πηγαίνουν να φάνε αποφάγια που κάποιος άγνωστος άφησε... :D

Καλές βόλτες!
σε ευχαριστω!
Η αλήθεια είναι πως κατι τέτοιο όντως χρειάζεται σε πολλούς!
Έχω σκεφτεί μέχρι και να κουβαλάω λιχουδιές πάνω μου σε περίπτωση που συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο μπας και το καλοπιάσω

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν κατηγορείς καμία φυλή και κανένα σκύλο!

Ο κάθε τέτοιος μπετόβλακας, γιατί για τέτοιον πρόκειται, ζει σε μία κοινωνία και θα πρέπει να ακολουθεί κάποιους κανόνες!

Πριν από όλα, πριν καν αναπτύξεις ο,τιδήποτε ως σκέψη, υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά!

Ο σκύλος όταν εξέρχεται πρέπει να είναι στον λουρί-οδηγό! Δεν υπάρχει παρακάτω! Τέλος!

Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό έχει πρόβλημα! Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για παρακάτω πράγματα, δεν έχει νόημα!

Η κριτική ικανότητα αυτού που ξεστομίζει την φράση «τι σου έχω πει» σημαίνει πολλά, καλά εστίασες!

Last edited:

7Ansuria_2

Member
6 Μαρτίου 2018
12
25
Τσάμπα τα γράφεις.
Άσε που απευθύνεται το ποστ σου σε λάθος "μάτια"
Δεν είναι όλοι οσοι διαβαζουν το φόρουμ ευσυνείδητοι ιδιοκτήτες, βεβαια θα μου πείς οτι αν επερναν και μπρος ολα αυτα τα μπουμπουκια απλα με ενα σχολιο δεν θα περίμεναν το δικο μου, οπότε απο αυτή την άποψη έχεις απόλυτο δίκιο.

7Ansuria_2

Member
6 Μαρτίου 2018
12
25
Δεν κατηγορείς καμία φυλή και κανένα σκύλο!

Ο κάθε τέτοιος μπετόβλακας, γιατί για τέτοιον πρόκειται, ζει σε μία κοινωνία και θα πρέπει να ακολουθεί κάποιους κανόνες!

Πριν από όλα, πριν καν αναπτύξεις ο,τιδήποτε ως σκέψη, υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά!

Ο σκύλος όταν εξέρχεται πρέπει να είναι στον λουρί-οδηγό! Δεν υπάρχει παρακάτω! Τέλος!

Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό έχει πρόβλημα! Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για παρακάτω πράγματα, δεν έχει νόημα!

Η κριτική ικανότητα αυτού που ξεστομίζει την φράση «τι σου έχω πει» σημαίνει πολλά, καλά εστίασες!
Δεν σου κρύβω πώς μέσα στην ημέρα το σκέφτηκα και αυτό, μπας και επειδή ήταν σε πάρκο να μην ήταν υποχρεωμένος να έχει το σκυλί με το λουράκι του, τέλος πάντων εγώ στενοχωριέμαι για δύο λόγους, πρώτον γιατί τέτοιοι "μάγκες" έχουν σκύλο και δεύτερον επειδή η προσπάθεια που μπορεί να κάνω, αυτή που κάνω και όση κάνω να ξεπεράσω αυτή την φοβία πήγε χαμένη και είμαι πάλι εν μέρη στο 0 χάρη στο δίποδο

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Δεν χρειάζεται να είσαι άνθρωπος με κάποια φοβία. Από μόνη της η πράξη φοβίζει ακόμα και έναν άνθρωπο που μπορεί να ασχολείται με σκυλιά!

Έχουμε καταντήσει να κάνουμε σημείο αναφοράς μία λάθος πρακτική.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
@7Ansuria_2 ισχύει αυτό που σου λέει ο Στέλιος. Κι εμείς θα φοβόμασταν ή θα "φοβόμασταν" σ'ένα τέτοιο περιστατικό. Δεν χρειάζεται να φοβάσαι τα σκυλιά, για να χεστείς πάνω σου. Και πάνω στην τρομάρα σου, έπραξες σωστά. Ακίνητη, το βλέμμα αλλού και χωρίς φωνές. Κι εμείς τσακωνόμαστε με όλους αυτούς τους βλάκες. Φαντάσου να έχεις μαζί σκύλο, που θα ήθελε να "απαντήσει" στον σκύλο του περιστατικού σου, τι θα γινόταν.

Έχω σκεφτεί μέχρι και να κουβαλάω λιχουδιές πάνω μου σε περίπτωση που συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο μπας και το καλοπιάσω
Αυτό, μην το κάνεις ποτέ, αφού τα φοβάσαι. Εκτός αν δεν έχεις πρόβλημα, το ίδιο λυτό και καλού χαρακτήρα rottweiler, ή γερμανικό ποιμενικό, ή νέας γης ή οτιδήποτε, να σηκώνεται όρθιο πάνω σου και να σε πολιορκεί για μια μπουκιά. Θα το αντέξεις ή θα παρακαλάς να κάθεται καλύτερα στα τρία μέτρα και να σε γρυλίζει;

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Δεν είναι όλοι οσοι διαβαζουν το φόρουμ ευσυνείδητοι ιδιοκτήτες, βεβαια θα μου πείς οτι αν επερναν και μπρος ολα αυτα τα μπουμπουκια απλα με ενα σχολιο δεν θα περίμεναν το δικο μου, οπότε απο αυτή την άποψη έχεις απόλυτο δίκιο.
Στα παραπάνω θα προσθέσω πως ένα θέμα στην κατηγορία "γενικά" με τον δικό σου τιτλο θα το διαβάσουν τα σταθερά μέλη του φορουμ που θεωρώ πως στην συντριπτική τους πλειοψηφία τηρούν τους βασικούς κανόνες.
Αυτοί που ψάχνεις η δεν μπαίνουν η κοιτάζουν θέματα για δυνατά σαγόνια και ράτσες που βρίσκονται στην μόδα.

7Ansuria_2

Member
6 Μαρτίου 2018
12
25
@7Ansuria_2 ισχύει αυτό που σου λέει ο Στέλιος. Κι εμείς θα φοβόμασταν ή θα "φοβόμασταν" σ'ένα τέτοιο περιστατικό. Δεν χρειάζεται να φοβάσαι τα σκυλιά, για να χεστείς πάνω σου. Και πάνω στην τρομάρα σου, έπραξες σωστά. Ακίνητη, το βλέμμα αλλού και χωρίς φωνές. Κι εμείς τσακωνόμαστε με όλους αυτούς τους βλάκες. Φαντάσου να έχεις μαζί σκύλο, που θα ήθελε να "απαντήσει" στον σκύλο του περιστατικού σου, τι θα γινόταν.

Αυτό, μην το κάνεις ποτέ, αφού τα φοβάσαι. Εκτός αν δεν έχεις πρόβλημα, το ίδιο λυτό και καλού χαρακτήρα rottweiler, ή γερμανικό ποιμενικό, ή νέας γης ή οτιδήποτε, να σηκώνεται όρθιο πάνω σου και να σε πολιορκεί για μια μπουκιά. Θα το αντέξεις ή θα παρακαλάς να κάθεται καλύτερα στα τρία μέτρα και να σε γρυλίζει;
Αν τα κάνεις όλα αυτα δλδ (ακινητη, βλεμμα αλλου κτλ) και παρόλα αυτα αυτο συνεχίζει εκεί τι κάνεις? αρχίζεις και τρέχεις? αρχίζεις και του φωνάζεις? το έχω διαβασει και αυτό... οτι μπορείς λεει να χτυπήσεις το πόδι σου κάτω και να αρχίσεις να φωνάζεις ωστε να του "κοψεις" τον αερα, τωρα ισχυει δεν ισχυει, αποδιδει δεν αποδίδει, δεν το γνωρίζω.
Για να σου είμαι απόλυτα ειλικρινείς δεν το είχα έτσι στο μυαλό μου(για τς λιχουδιες), είχα σκεφτεί πως σε περίπτωση που τρέξει προς τα πάνω μου τουλάχιστον θα απέφευγα το δάγκωμα μέχρι να το μάζευε ο ιδιοκτήτης του.
άλλα όχι δεν θα άντεχα ειναι η αλήθεια να ζήσω την σκηνή που περιέγραψες!

• Like
Reactions: mareco