Η καινούργια μου φίλη !

zannia

Member
30 Ιουνίου 2012
24
0
Καλησπερα, νεο μελος κι εγω στο φορουμ και περασα να συστηθω.
Εψαχνα τουλαχιστον 1 χρονο να υιοθετησω ενα μικροσωμο σκυλακι απο φιλοζωικες αλλα τα πραγματα που συναντησα, ακουσα κι ειδα μου φανηκαν σε πολλες περιπτωσεις απο περιεργα εως ακραια. Καταφερα τελικα πριν 3 μηνες περιπου να βρω την μικρη μου απο ενα παρκο σκυλων που η προηγουμενη "μαμα" της την ειχε παρατησει 8 μηνων. Ειναι ενα mini pinscher (η' τουλαχιστον ετσι μοιαζει) που τωρα ειναι 11 μηνων. Η προσωποποιηση της χαρας και του παιχνιδιου! :D
Διαβαζω τουλαχιστον μισο χρονο το φορουμ σας ως επισκεπτης, εχω μαθει πολλα και σας ευχαριστω για αυτο. Βεβαια υπαρχουν αρκετες αποψεις που εχω διαβασει απο τα μελη και με βρισκουν τελειως αντιθετη.
Δεν ειμαι υπερ της αγοραπωλησιας ζωων (ειτε λεγεται εκτροφεας , ειτε pet shop, ειτε ιδιωτης), δεν με ενδιαφερει η καθαροαιμια της ρατσας (αφου ουσιαστικα ολες οι ρατσες απο διασταυρωσεις προερχονται κι οποιον ακουω να λεει οτι θελει κουταβι απο εκτροφεα λογω "γνησιοτητας" ..... πραγματικα γελαω) και κυριως δεν μετραω την αγαπη προς τα ζωα με αυτη!
Πραγματικα θλιβομαι οταν διαπιστωνω απο καποια μελη του φορουμ κι οχι μονο, οτι το βασικο κριτηριο για την τετραποδη συντροφια τους ειναι η ρατσα και η καθαροαιμια. Κριμα που βλεπω να δινεται τετοια βαρυτητα σε αυτο κι οχι σε υιοθεσιες αδεσποτων.........

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Kαλησπέρα! Να σου ζήσει η μικρή! Έχω κι εγώ ένα ημίαιμο διαολάκι και μπορώ να σου εγγυηθώ πως είναι απ' τις καλύτερες παρέες!

Όσο για την καθαροαιμία, να ξέρεις πως δεν είναι έτσι τα πράγματα, αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι που είναι καλό που υπάρχουν εκτροφείς, γιατί έτσι μπορείς να διασφαλίσεις καλύτερα (πάντα με τον αστάθμητο παράγοντα να υπάρχει, αλλά όχι τόσο όσο στα ημίαιμα) πως το σκυλάκι που θα έχεις δεν θα εμφανίσει ασθένειες, ή τουλάχιστον ξέρεις από πριν ποιους κινδύνους ενδέχεται να αντιμετωπίσει!

Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου και ανέβασε και καμία φωτογραφία να το δούμε!

giorgos55

Active Member
17 Νοεμβρίου 2011
42
0
markopoulo attikis
Να σου ζησει !!!;) ανεβασε και καμια φωτογραφια ακομα να την δουμε ...οσο για την αποψη σου σχετικα με τις καθαροαιμες φυλες συμφωνω ομως οχι απολυτα...Εννοω πως οσον αφορα τα σκυλακια που επιλεγονται καθαρα για λογους συντροφιας θα ηταν προτιμοτερο να περναμε καποιο αδεσποτακι αντι να διναμε λεφτα για κατι που θα μπορουσε να κανει εξισου καλα ενα ημιαιμακι..ΟΜΩΣ απο την αλλη πλευρα οταν εκτοσ απο συντροφο καποιος χρειαζεται τον σκυλο και για καποια συγκεκριμενη εργασια (π.χ κυνηγι, φυλαξη χωρου ,σωματοφυλακη ) τοτε σιγουρα ενας σκυλος με τις προδιαγραφες να εξυπηρετησει την συγκεκριμενη εργασια εχει περισσοτερες πιθανοτητες να επιτυχει......ΦΙΛΙΚΑ :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Καλώς ήρθες! Να χαίρεσαι το σκυλάκι σου, μήπως το υιοθέτησες από το puppies park; Είχε ένα πινσεράκι που έδιναν εκεί, πολύ όμορφο και γλυκό!
Όσο για την καθαροαιμία δεν είναι τα πράγματα όπως τα θεωρείς. Υπάρχουν άνθρωποι στο φόρουμ που έχουν και καθαρόαιμα εκτροφικά σκυλιά και ημίαιμα υιοθετημένα από τον δρόμο ή από καταφύγια. Οπότε μην βγάζεις το συμπέρασμα ότι μετράμε την αγάπη μας προς τον σκύλο με βάση τα χαρτιά του, γιατί έτσι δεν είναι, τουλάχιστον όχι στην πλειοψηφία μας.
Εκτός από αυτό που λέει το avraki ένας άλλος λόγος που μπορεί κάποιος να θέλει καθαρόαιμο είναι γιατί έχει αγάπη προς μία φυλή. Δεν είναι κακό αυτό, είμαστε άνθρωποι με αδυναμίες και πάθη :D
Όπως και να έχει θα βρεις εδώ ανθρώπους που αγαπούν πολύ τον σκύλο, από όπου και να προέρχεται, και που θα σε βοηθήσουν με τις πολύτιμες γνώσεις τους. Καλώς ήρθες!

zannia

Member
30 Ιουνίου 2012
24
0
Avraki , giorgos55 και Ι.Kyveli σας ευχαριστω για το καλοσωρισμα.
Παντου υπαρχουν οι εξαιρεσεις giorgos55 . Να δικαιολογισω εν μερη την "καθαροαιμια" για εκεινους που θελουν τα σκυλια τους για κυνηγι η' για εκθεσεις... αλλα για ολους τους υπολοιπους;;;;
Τωρα οσο αφορα την φυλαξη χωρου η' σωματοφυλακη υπαρχουν κι αλλες λυσεις.
Βεβαια η δικια μου η πινσερινα αμιφολου καθαροαιμιας λογω 5+ κιλων *lingua* αν καποιος πλησιασει στην εξωπορτα σηκωνει την γειτονια στο ποδι απο το γαυγισμα και σε εναν επισκεπτη που τολμησε να μπει στην αυλη χωρις να ειμαι εγω παρουσα του επιτεθηκε και του εσκυσε την μπλουζα!! το νιανιαρο χαχαχαχαχα
Οποτε... το θεμα της καθαροαιμιας στην προκειμενη περιπτωση παει περιπατο ! ;)
*Ναι απο το puppies park το υιοθετησα ! ;)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
*Ναι απο το puppies park το υιοθετησα ! ;)
Λοιπόν έχω πάρει πολλές φορές το διαολάκι σου αγκαλιά να ξέρεις !
Να σου ζήσει και πάλι να είναι γερό και τυχερό :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλωσήρθες και να σου ζήσει το σκυλάκι. Μόνο που δε μας έχεις βάλει φωτογραφίες να μπανίσουμε κι εμείς ομορφιά! :) Χαίρομαι για τις ιδέες που έχεις για τα παρατημένα, κι εγώ πήρα "καθαρόαιμο" που το παρατήσανε και κατέληξε στο καταφύγιο και από πρότυπο της φυλής του είναι από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα, αλλά μου βγήκε καταπληκτικός σκύλος. Πάντως μακάρι όλοι να σκέφτονταν σαν κι εμάς. :)

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Να σε ρωτήσω κάτι που ξέχασα πριν. Είπες ότι είδες κάτι περίεργα πράγματα με τις φιλοζωικές κλπ. Θες να μου πεις λίγο τι εννοείς;;

zannia

Member
30 Ιουνίου 2012
24
0
Sara σε εχω παρακολουθησε πολλες φορες εδω στο φορουμ και χαιρομαι που εχουμε σε πολλα θεματα τις ιδιες αποψεις.
Ι.Kyveli και mucca ειχατε γνωρισει την μικρη μου;; χιχιχι διπλα μου ειναι, θα της το πω μηπως θυμηθει :)
Υπαρχει και ενα αρσενικο πινσερακι (οχι πανω απο 2,5-3 κιλα) στο παρκο που το εχω δει 2 φορες που εχω παει ομως δεν ξερω αν φιλοξενειτε εκει η' αν απλα πηγαινει σαν επισκεπτης. Ελπιζω να μιλατε για την μικρη μου
Avraki το θεμα των φιλοζωικων ειναι πολυ μεγαλο κεφαλαιο. Απλα θα σου πω εν συντομια οτι πολλες φορες δινονται ψευτικα στοιχεια και χαρακτηριστικα του ζωου πχ. ηλικια, κιλα κτλ , οπως και πλαθονται ιστοριες ψυχαναγκαστικες για το παρελθον του. Βεβαια εχω ακουσει και τρελλες απαιτησεις για υιοθεσια του τυπου: να μην εισαι καπνιστης, να εχεις σταθερη δουλεια, να μενεις αν οχι στην περιοχη αλλα κοντα στο φιλοζωικο καταφυγιο ( γιατι βαριουνται να παρουν τα ποδια τους να ερθουν να ελεγξουν το ζωακι πιο μακρια) και πολλα πολλα αλλα κουφα που οταν τα ακουσα αφενος τραβαγα τα μαλλια μου αφετερου δεν ηθελα να ασχοληθω παραπανω γιατι καταλαβαινα οτι καποιοι ειχαν περασει στην απεναντι οχθη και δεν ειχαν συνδεση με τον πλανητη!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Να σε ρωτήσω κάτι που ξέχασα πριν. Είπες ότι είδες κάτι περίεργα πράγματα με τις φιλοζωικές κλπ. Θες να μου πεις λίγο τι εννοείς;;
Κι εγώ είχα την ίδια απορία και ξέχασα να ρωτήσω.

Να το χαίρεσαι...το έχω γλιτώσει πολλές φορές απο τα δόντια της δικιάς μου...χαχαχαχαχα
χαχαχαχααααα!!!

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Κοίτα, δεν ασχολούμαι ενεργά με φιλοζωικές, οπότε δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται. Μου κάνει εντύπωση βέβαια που λες πως κάποιες ιστορίες ήταν ψεύτικες. Αυτό πού το έμαθες; Επίσης, ως προς τις απαιτήσεις, ίσως κάποιες ακούγονται υπερβολικές, αλλά σκέψου λίγο ότι όταν αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν συνέχεια ζώα με το ένα πόδι στον τάφο, με τσιμπούρια παντού, με δέρμα σαπισμένο, με εγκαύματα, με με με....θέλουν να του εξασφαλίσουν ένα όσο το δυνατόν πιο εύκολο και πιο χαρούμενο περιβάλλον! Και πολλές ερωτήσεις, όπως αυτό για τη δουλειά γίνονται και για να μάθει και ο υποψήφιος ιδιοκτήτης πως ένα σκυλάκι δεν είναι παιχνίδι, αλλά έχει ευθύνες και οφείλει να είναι τυπικός ως προς κάποια θέματα! Σίγουρα θα υπάρχουν κι αυτοί που είναι στον κόσμο τους με πολλές έννοιες, αλλά δεν νομίζω πως γενικά έτσι λειτουργούν στις φιλοζωικές! Άσε που κάποιες από αυτές τις απαιτήσεις είναι και υγιεινές και για το δίποδο, βλέπε κάπνισμα :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Να συμφωνήσω απόλυτα με αυτά που λέει το avraki και να προσθέσω επισης ότι έχουν δει τόσα τα μάτια τους, έχουν δώσει τόσους σκύλους για υιοθεσία και στο τέλος τους πήραν πίσω χειρότερα από ότι όταν τους έχουν βρει στον δρόμο που τους δικαιολογώ.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Καλως ηρθες και να χαιρεσαι το σκυλακι σου! :)

Ακουγεσαι λιγο απολυτη, γι' αυτο θα προσθεσω οτι επισης η φιλοζωια δεν μετριετραι ουτε με την ηλικια ουτε με τα κιλα ενος ζωου οπως εψαχνες τοσο καιρο εσυ οπως ειπες.... ;-)

p.s. δεν εχω καθαροαιμο σκυλο με πεντιγκρι γι'αυτο μη θεωρησεις οτι "ειχα τη μυγα"... ;-)

zannia

Member
30 Ιουνίου 2012
24
0
Δεν μιλαω για το συνολο τον φιλοζωικων καταφυγιων αλλα για ενα μεγαλο ομως ποσοστο.
Οσο για τις ψευτικες ιστοριες απο την μια δεν μπορουν να περισυλλεψουν ενα αδεσποτο απο το δρομο και να γνωριζουν την ιστορια του , ουτε και να το παρατησει καποιος σε αυτους θα τους πει οτι το βαραγε. Αυτα μπορεις να τα γνωριζεις μονο αν υπαρχει καταγγελια απο καποιον για βιαιοπραγια προς το ζωακι...
Και ηρθε και η επιβεβαιωση απο εναν φιλο που ειναι ενεργο μελος σε φιλοζωικη να μου το επιβεβαιωσει.
Το κριτηριο ομως της φιλοζωιας , της αγαπης, του καλου βιου και της σωστης συμπεριφορας προς ενα ζωο δεν προερχεται ουτε απο το αν καπνιζει, ουτε αν εχει σταθερη δουλεια, ουτε ποσα χρηματα βγαζει.
Δυστυχως σε καποια ενεργα μελη των φιλοζωικων εχουν μπει παρωπιδες και αντι να ελεγξουν τον χαρακτηρα του υποψηφιου ελεγχουν την τσεπη του η' οτι αλλο τους εξυπηρετει. Γιατι οπως και να το κανουμε εκεινος που θα υιοθετησει απο ενα καταφυγιο ζωο... θα νιωθει "υποχρεωμενος" και θα συμβαλει οικονομικα οποιαδηποτε στιγμη βγει στο προσκηνιο μια δακρυβρεχτη ιστορια.
Αυτο για καποια καταφυγια.. κι οχι για ολα. Σιγουρα υπαρχουν ανθρωποι πραγματικα ζωοφιλοι που αγαπουν τα ζωα και δεν ξεφευγουν απο το στοχο τους.. αλλα μαζι με τα χλωρα καιγονται και τα ξερα.
Ενα μονο θα σας πω... γνωστη "φιλοζωη" που φιλοξενουσε σκυλακι σπιτι της (το ειχα δει με τα ματια μου και δεν μου το ειπε καποιος)ειχε βγαλει αγγελια οτι το εχει σε πανσιον και ζητουσε χρηματα για να μην το πεταξουν στο δρομο!!!!

zannia

Member
30 Ιουνίου 2012
24
0
Νizinny κανενας δεν ειπε οτι μετριεται ουτε με την ηλικια ουτε με τα κιλα.
Εγω δεν ειχα κριτηρια ηλικιας, ουτε κατασταση υγειας οταν εψαχνα για ζωακι. Τα μοναδικα μου κριτηρια ηταν να ειναι θυληκο (για προσωπικους λογους) και να ειναι μικροσωμο λογω χωρου και κυριως γιατι θελω να το παιρνω μαζι μου σχεδον παντου. Σκεψου οταν φιλοξενουσα ενα σκυλακι 8 κιλων οταν αρχιζαμε να παιζουμε μεσα στο σπιτι η χαρα του παντα σταματαγε με ντουπ που χτυπουσε σε καποιο επιπλο. Μου αρεσουν πολυ επισης τα μεγαλοσωμα σκυλια αλλα δεν μπορω ουτε να συντηρισω ενα μεγαλοσωμο ουτε και εχω χωρο για να ειναι ευτυχισμενο εκεινο. Οποτε ... δεν νομιζω να ευσταθει καπου η "ταβανοπροκα" που πεταξες. Θελω να πιστευω οχι κακοπροεραιτα . ;)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Zannia είσαι πράγματι πολύ απόλυτη.
Δεν έχω σκοπό να αμφισβητήσω τις εμπειρίες σου με τις φιλοζωικές αλλά καλό θα ήταν μαζί με τα ξερά να μην καίγονται και τα χλωρά στην συγκεκριμένη περίπτωση γιατί είναι τουλάχιστον άδικο για ανθρώπους που κάνουν πραγματικό αγώνα και έχουν αφιερώσει την ζωή τους κάτω από αντίξοες συνθήκες όπως η ελληνική πραγματικότητα στην διάσωση των σκύλων. Να κατηγορούμε χωρίς αποδείξεις επειδή ακούσαμε από δω κι από κει κάποια πράγματα είναι ανάρμοστο.
Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι υπάρχουν άνθρωποι μπλεγμένοι με φιλοζωϊκές που η στάση τους δεν είναι αυτή που θα έπρεπε και τα κίνητρα τους δεν είναι αγνά. Καλύτερα όμως με στοιχεία και ονομαστικά να τους καταγγείλουμε παρά να παίρνει η μπάλα τις φιλοζωϊκές συλλήβδην.

zannia

Member
30 Ιουνίου 2012
24
0
Για αυτο εγραψα και το παραπανω : Ενα μονο θα σας πω... γνωστη "φιλοζωη" που φιλοξενουσε σκυλακι σπιτι της (το ειχα δει με τα ματια μου και δεν μου το ειπε καποιος)ειχε βγαλει αγγελια οτι το εχει σε πανσιον και ζητουσε χρηματα για να μην το πεταξουν στο δρομο!!!!
Σιγουρα υπαρχουν αξιολογοι ανθρωποι που προσπαθουν απλα ακομα και οι ιδιοι χανουν τον στοχο πολλες φορες. Και δεν μιλαω για εκεινους που θελουν να βοηθησουν ενα καταφυγειο με την εθελοντικη τους εργασια η' με χρηματα.... αλλα για τα "κεφαλια" των περισσοτερων καταφυγειων. ΟΧΙ ΟΛΩΝ αλλα δυστυχως των περισσοτερων. 1+ χρονος που συναναστραφηκα μαζι τους ηταν αρκετος για να βγαλω τα συμπερασματα μου. Αν καποιοι δεν τα αποδεχεστε.. σεβαστο, αλλα στα ματια μου η αληθεια δεν αλλαζει.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Νizinny κανενας δεν ειπε οτι μετριεται ουτε με την ηλικια ουτε με τα κιλα.
Εγω δεν ειχα κριτηρια ηλικιας, ουτε κατασταση υγειας οταν εψαχνα για ζωακι. Τα μοναδικα μου κριτηρια ηταν να ειναι θυληκο (για προσωπικους λογους) και να ειναι μικροσωμο λογω χωρου και κυριως γιατι θελω να το παιρνω μαζι μου σχεδον παντου. Σκεψου οταν φιλοξενουσα ενα σκυλακι 8 κιλων οταν αρχιζαμε να παιζουμε μεσα στο σπιτι η χαρα του παντα σταματαγε με ντουπ που χτυπουσε σε καποιο επιπλο. Μου αρεσουν πολυ επισης τα μεγαλοσωμα σκυλια αλλα δεν μπορω ουτε να συντηρισω ενα μεγαλοσωμο ουτε και εχω χωρο για να ειναι ευτυχισμενο εκεινο. Οποτε ... δεν νομιζω να ευσταθει καπου η "ταβανοπροκα" που πεταξες. Θελω να πιστευω οχι κακοπροεραιτα . ;)
Σαφως κι οχι κακοπροεραιτα αλλα οπως εσυ για τους δικους σου λογους ηθελες σκυλακι οπως το ηθελες(και παρολο που κραζεις την καθαροαιμια, κι ενω εχει εκατονταδες οργανωσεις ανα την Ελλαδα που χαριζουν μικροσωμα σκυλακια, εσυ πηρες πινσερακι με την "δικαιολογια" κατ'εμε οτι δεν βρηκες-πως γινεται να μην βρηκες????) ετσι μπορει και καποιος αλλος να θελει με δικα του κριτηρια σκυλακι λαμπραντορ π.χ. διοτι αυτο πιστευει πως του ταιριαζει οπως πιστευεις κι εσυ στα δικα σου κριτηρια οτι εχουν βαση. Γιατι για εμενα ας πουμε τα κριτηρια σου δεν εχουν βαση. Ζω με δυο γομαροσκυλα τα οποια δεν κανουν γκτουπ πανω στα επιπλα γιατι ετσι ειναι οι κανονες του σπιτιου. Μην εισαι λοιπον απολυτη σε αυτα που νομιζεις οτι γνωριζεις. Κι επειδη ο εκτροφεας ειναι μονοδρομος διοτι ετσι γινεται σωστα η αναπαραγωγη κι επειδη πληρωνει ενα σωρο λεφτα για καθε γεννα και για τις εκθεσεις γιατι να τα δωσει τσαμπα και να γινει χορηγος στα γουστα του καθενος?

Και να θυμασαι οτι τα μελη των φιλοζωικων σωματειων ειναι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που σημαινει οτι διαθετουν τον προσωπικο τους χρονο, χωρο (με φιλοξενιες) και πανω απ'ολα ΧΡΗΜΑ και συνηθως τα κοβουν απο αλλες δικες τους αναγκες γι αυτο αν δεν προσφερεις εσυ ή ο οποισδηποτε αλλος τα ιδια και περισσοτερα στα αδεσποτα τοτε οι αποψεις τετοιου υφους περισσευουν. Μονο καλο δεν κανουν.
Οι φιλοζωικες δεν εχουν ΚΑΜΙΑ υποχρεωση να μαζεψουν κανενα σκυλι απο το δρομο επειδη καποιος ετσι θελησε, δεν ειναι αυτη η δουλεια τους.

Last edited:

zannia

Member
30 Ιουνίου 2012
24
0
Ειληκρινα ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι σε ενα φορουμ τα γραφομενα του ενος διαστρευλονονται απο καποιον αλλον. Παρακολουθω το φορουμ τουλαχιστον μισο χρονο και ειναι ο μοναδικος λογος που δισταζα να εγγραφω και να γινω ενεργο μελος.
Εγω ξεκαθαρισα οτι αναφερομαι κυριως στα μεγαλια κεφαλια πολλων καταφυγιων κι οχι στους απλους εθελοντες. Το πινσερ που υιοθετησα εγραψα παραπανω οτι ειναι αμφιβολου καθαροτητας γιατι ειναι μια νταρντανα γυρω στα 5.200 με υψος περιπου 35 εκατοστα... οποτε.. ξεχνα την καθαροαιμια!
Οσο αφορα για τα καταφυγια ολοκληρης της Ελλαδας , οπως γραφεις, δεν βρηκα ουτε ενα με αυτα που επικοινωνησα οταν ειδα καποια σκυλακια που τραβηξαν το ενδιαφερων μου να τα δινουν για υιοθεσια εκτος νομου , σε αντιθεση με της πληροφοριες που εγραφαν.
Τωρα αν εσυ πχ. δεν παιζεις τρεχοντας με τα σκυλια σου μεσα στο σπιτι η' δεν θελεις να κοιμουνται μαζι σου στο κρεβατι η' δεν θελεις να τα εχεις πανω στα ποδια σου οταν πας σε μια καφετερια... τοτε αυτο ειναι δικαιωμα σου. Επειδη ομως εγω τα επιτρεπω και τα θελω ολα αυτα εψαχνα και για μικροσωμο σκυλακι. Οχι toy ... απλα μικροσωμο.
Νομιζω οτι πια το θεμα το εξαντλησαμε και δεν υπαρχει και κατι αλλο να πουμε περισσοτερο.
Ευχαριστω και παλι οσους με καλοσωρισαν και με υποδεχτηκαν στην παρεα τους.