Όπως είχα αναφέρει πριν 20 ημέρες, υιοθέτησα ένα αδεσποτάκι απο μία φιλοζωική. Εκεί η κοπέλα που μου την έδωσε μου είπε πως υπολογίζει ότι είναι 40-50 ημερών περίπου και ήδη την τάιζε αυτή ξηρά τροφή. Την ίδια μέρα πήγα στον κτηνίατρο με το κουτάβι και μου υπολόγισε ο κτηνίατρος ότι είναι περίπου 1,5 μηνών. Μου συνέστησε να της δίνω την royal canin junior περίπου 200gr ημερισίως σε 3 γεύματα. Στις 31 Μαϊου κάναμε το πρώτο εμβόλιο και στις 30 Ιουνίου θα κάνουμε το δεύτερο. Εγώ θέλω να ρωτήσω μήπως είναι πολύ αργά το κουτάβι να είναι 3μηνών (γιατί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τόσο θα είναι) και να κάνει τότε το 2ο εμβόλιό του?
1)Παίζει ρόλο το πόσο μεγάλο θα γίνει το κουτάβι - με την ηλικεία εμβολιασμών του ή έχουν όλα τα κουτάβια ανεξαρτήτου μεγέθους στάνταρ προγραμματισμένους (ηλικιακά) τους εμβολιασμούς τους ?
2) Την royal canin junior της έδινα την 1η εβδομάδα και δεν την πολυάρεσε (έτρωγε λίγο κάθε φορά και πότε πότε καθόλου), οπότε της πήρα την friskies junior (αγόρασα δοκιμαστικά απο το σούπερ μάρκετ 1,5 κιλό) και ξετρελάθηκε. Πλέον τρώει όλο της το γεύμα κάθε φορά (3 φορές ημερισίως - σύνολο 200 - 250 gr) και της βάζω μαζί και κονσέρβα για κουτάβια της ίδιας εταιρίας (πολύ λίγο, 4-5 κομματάκια κρέας) και με κοιτάει πάντα σα να μου λέει θέλω κι άλλο!!!
Έκανα καλά που της έκοψα την royal cannin επειδή δεν της άρεζε?
Υ.Γ: στις 31 Μαϊου ζυγίστηκε και ήταν 2.55 κιλά ηλικείας 2 μηνών.
1)Παίζει ρόλο το πόσο μεγάλο θα γίνει το κουτάβι - με την ηλικεία εμβολιασμών του ή έχουν όλα τα κουτάβια ανεξαρτήτου μεγέθους στάνταρ προγραμματισμένους (ηλικιακά) τους εμβολιασμούς τους ?
2) Την royal canin junior της έδινα την 1η εβδομάδα και δεν την πολυάρεσε (έτρωγε λίγο κάθε φορά και πότε πότε καθόλου), οπότε της πήρα την friskies junior (αγόρασα δοκιμαστικά απο το σούπερ μάρκετ 1,5 κιλό) και ξετρελάθηκε. Πλέον τρώει όλο της το γεύμα κάθε φορά (3 φορές ημερισίως - σύνολο 200 - 250 gr) και της βάζω μαζί και κονσέρβα για κουτάβια της ίδιας εταιρίας (πολύ λίγο, 4-5 κομματάκια κρέας) και με κοιτάει πάντα σα να μου λέει θέλω κι άλλο!!!
Έκανα καλά που της έκοψα την royal cannin επειδή δεν της άρεζε?
Υ.Γ: στις 31 Μαϊου ζυγίστηκε και ήταν 2.55 κιλά ηλικείας 2 μηνών.