Η γωνιά του νέου μέλους (ανησυχίες και ενδοιασμοί)

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Με αφορμή αυτό το σχόλιοΑν δεν γράψουν την άποψή τους οι "νέοι", ποιοί θα την γράψουν? οι παλιοί; που γράφτηκε από τον Jonhnk (του οποίου κάθε κείμενο τουλάχιστον σε μένα αλλά από ότι βλέπω και σε πολλούς άλλους προκαλεί απεριόριστο ενδιαφέρον), σκέφτηκα να ανοίξω ένα καινούργιο θέμα με στόχο να εκφραστούν τα νέα μέλη για το πώς αισθάνονται ως προς την ευκολία ή όχι που μπορεί να νοιώθουν στο να εκφραστούν, τους ενδοιασμούς που μπορεί να έχουν σχετικά με την συμμετοχή τους στις συζητήσεις του forum.

Φυσικά λέγοντας συμμετοχή δεν εννοώ το καλωσόρισμα σε ένα νέο μέλος ή την έκφραση θαυμασμού για ένα σκυλάκι που μας συστήνεται, αλλά την ουσιαστική παρέμβαση και έκφραση γνώμης σε κυνολογικά θέματα που συνήθως ανοίγονται από τους παλαιούς του forum.

Θεωρώ ότι με την ανταλλαγή των απόψεων μας, ίσως κάποιοι από εμάς πάρουμε περισσότερο θάρρος και τελικά συμμετέχουμε πίο ενεργά στις συζητήσεις του forumμε αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του foum με νέο "αίμα".

Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για την επιτυχή έξέλιξη του θέματος θεωρώ ότι είναι η συμμετοχή των παλαιών μελών, αφενός μεν για να ακούσουμε την άποψή του, αφέτέρου δε, να δωθεί η ευκαιρία να συνομιλήσουμε και να μας γνωρίσετε.

Anna-Kriti

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2011
55
0
Ηράκλειο
Λοιπόν!
Τους λίγους μήνες που είμαι μέλος αυτού του forum σε πληροφορώ ότι δεν έχει υπάρξει σχεδόν καμία μέρα που να μην διαβάζω τουλάχιστον τις τελευταίες συζητήσεις...
Προσωπικά μέχρι και τις αρχές του έτους δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει επάγγελμα "εκτροφέας".
Πίστευα ότι τα pet shop και τα byb είναι ο μόνος τρόπος απόκτησης σκύλου ράτσας, ευτυχώς δεν έκανα ποτέ το λάθος να αγοράσω μιας και πάντα θεωρούσα ότι τα αδέσποτα είναι εξίσου καλά σκυλιά (ακόμα και αν είχα την οικονομική δυνατότητα, θα προτιμούσα ένα αδέσποτο και όλα τα χρήματα για την αγορά ράτσας θα τα έδινα σε μία φιλοζωική-που ΤΟΣΟ τα έχει ανάγκη).

Διάβασα, διάβασα και έμαθα, έμαθα πολλά πράγματα. Πράγματα που με αφορούσαν από όταν μπήκα στο "τρυπάκι" απόκτησης σκύλου αλλά και πράγματα που ίσως μου φανούν χρήσιμα στο μέλλον. Θεωρώ ότι γνωρίζω αρκετά πράγματα πλέον, και όλα τα έμαθα από αυτό το forum!
Έχω ρίξει πολύ διάβασμα, τόσο πολύ που πολλές φορές ξέρω σε ένα "περίεργο" καινούριο θέμα που ανοίγει τι ακριβώς θα ειπωθεί από τους "παλιούς".
Ξέρω πλέον τις απόψεις τους και τον τρόπο που θα πουν ότι πουν, μερικοί είναι πολύ απότομοι (ονόματα δεν λέμε :)).

Για να επανέλθω:
Στην αρχή θεωρούσα φυσιολογικό το να μην συμμετέχω σε συζητήσεις (είχα ΤΟΣΑ πολλά να μάθω άλλωστε).
Έπειτα είχα την επιθυμία να εκφέρω την γνώμη μου αλλά το θεωρούσα ανούσιο εφόσον ακόμα μάθαινα και επεξεργαζόμουν αυτά που έγραφαν οι "παλιοί" και σίγουρα πιο έμπειροι...
Μα και αργότερα ήταν ανούσιο...
Ποιος ο λόγος να επέμβω σε μία συζήτηση εφόσον υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν τόσα πολλά?
2 δρόμοι υπάρχουν ή θα συμφωνήσω με τους παλιούς (και δεν θα επαναλάβω αυτά που είπαν) ή θα διαφωνήσω μαζί τους (και δεν θα κάτσω να γράψω το γιατί-αφού ξέρω τι θα μου απαντήσουν...)
Υπάρχουν βεβαίως και θέματα στα οποία δεν έχω σχηματίσει άποψη λόγω έλλειψης γνώσης, οπότε και πάλι δεν θα συμμετέχω.

Θεωρώ ότι ο λόγος για να συμμετέχω σε μία συζήτηση είναι να έχω αρχίσει το θέμα εγώ για κάτι που με προβληματίζει αλλά και πάλι πολλές φορές "κολλάω" να ανοίξω ένα θέμα που με απασχολεί.
Ίσως γιατί θεωρώ ότι δεν ενδιαφέρει τα υπόλοιπα μέλη, ή είναι αρκετά "χαζό" - ίσως να χαρακτηριστεί και ανούσιο...
Ίσως πάλι να μην έχω στην διάθεσή μου 1 ώρα (κυριολεκτικά) που χρειάστηκε για να γράψω όσο πιο σωστά μπορούσα αυτό το κατεβατό...
Υ.Γ.: Σωστό εννοώ με προσπάθεια να μην γράψω κάτι που θα μπορούσε να παρερμηνευτεί από κάποιους και να προκαλέσει άνευ λόγου αντιδράσεις...

Last edited:

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Υ.Γ.: Σωστό εννοώ με προσπάθεια να μην γράψω κάτι που θα μπορούσε να παρερμηνευτεί από κάποιους και να προκαλέσει άνευ λόγου αντιδράσεις...
Καλημέρα,
Το υστερόγραφό σου νομίζω ότι συνοψίζει σε λίγες λέξεις το πως αισθάνεσαι σε σχέση με την συμμετοχή στο forum και το καταννοώ απόλυτα.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς

Θεωρώ ότι με την ανταλλαγή των απόψεων μας, ίσως κάποιοι από εμάς πάρουμε περισσότερο θάρρος και τελικά συμμετέχουμε πίο ενεργά στις συζητήσεις του forumμε αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του foum με νέο "αίμα".

Καλέ μου.... γιατί τα καινούργια μέλη πρέπει να πάρουν περισσότερο θάρρος?
Κατ' εμέ δεν νομίζω ότι έχει σημασία πόσο καιρό είναι γραμμένος κάποιος στο φόρουμ ή πόσα ποστς έχει για να πει την γνώμη του. Μπορεί κάποιος να έχει γραφτεί πριν τέσσερα χρόνια και να μην έχει κάτι να πει και παράλληλα κάποιος που γράφτηκε εχθές να έχει να πει πάρα πολλά και μάλιστα αξιόλογα.
Ο προβληματισμός σου μου δείχνει ότι έχεις να πεις. Ξεκίνα λοιπόν, γράφε μας ότι έχεις στο μυαλό και στην ψυχή σου. Δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερο σπρώξιμο... Να θυμάσαι μόνο ότι τα σχόλια και η κριτική άλλων μελών είναι αναπόφευκτα. Είτε καλά θα είναι, είτε κακά, σίγουρα θα επιφέρουν εποικοδομητικό διάλογο και θα προσφέρουν στο σύνολο.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Κατ' εμέ δεν νομίζω ότι έχει σημασία πόσο καιρό είναι γραμμένος κάποιος στο φόρουμ ή πόσα ποστς έχει για να πει την γνώμη του. Μπορεί κάποιος να έχει γραφτεί πριν τέσσερα χρόνια και να μην έχει κάτι να πει και παράλληλα κάποιος που γράφτηκε εχθές να έχει να πει πάρα πολλά και μάλιστα αξιόλογα.
Ο προβληματισμός σου μου δείχνει ότι έχεις να πεις. Ξεκίνα λοιπόν, γράφε μας ότι έχεις στο μυαλό και στην ψυχή σου. Δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερο σπρώξιμο... Να θυμάσαι μόνο ότι τα σχόλια και η κριτική άλλων μελών είναι αναπόφευκτα. Είτε καλά θα είναι, είτε κακά, σίγουρα θα επιφέρουν εποικοδομητικό διάλογο και θα προσφέρουν στο σύνολο.
Βασικα εχει σχεση αν εισαι νεο μελλος-ως προς αυτα που γνωριζεις και οχι ποσο καιρο εισαι γραμμενος στο φορυμ!!
Για παραδειγμα:εγω ειμαι σχεδον ενα χρονο γραμμενη αλλα σε εμπειρειες-γνωσεις φυσικα δε εχω με τον Γριφο(συγνωμη που χρησιμοποιω το εσενα χωρις να σε ρωτησω)που ας πουμε πιο μετα απο μενα γραμμενος!!;)
Ενα παραδειγμα σε αυτο που θελει να πει η Lostis!!
Αλλα εγω δε εχω να γραψω κατι σε θεματα που δε γνωριζω και αν κατι σκεφτομαι...θελω πρωτα να διαβασω τα ποστ των εμπειρων-παλιων και να ψαξω πιο πολυ το θεμα και να παω την σκεψη μου ενα βημα παραπερα!!!:)
Και εμενα προσωπικα αρκουμαι προς τοπαρον σε αυτο!!
Φυσικα καποια ενημερωσει μπορω να την κανω σε νεα μελλη αλλα μεχρι εκει που πιστευω οτι μπορω....:)

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Νομίζω ότι το μέλος takisft δεν αναφέρεται σε καταγραφή εμπειριών και συμβουλών. Λέει απλά ότι τα νέα μέλη πρέπει να πάρουν θάρρος για να συμμετέχουν ενεργά σε συζητήσεις.
Ούτε εγώ μπορώ να συμμετέχω σε συζητήσεις "ειδικές" για φυλές και τις ιδιαιτερότητες τους, ούτε μπορώ να δώσω συμβουλή σε κάποιον για το πως να εκπαιδεύσει το σκύλο του.
Οι συμβουλές μου περιορίζονται μόνο στις γνώσεις που έχω αποκτήσει μέχρι τώρα.
Αλλά συμμετέχω ενεργά στις συζητήσεις όσον αφορά τις απόψεις μου για ένα συγκεκριμένο θέμα.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Ακριβως το ιδιο σκεπτικο εχω και εγω με εσενα Lostis γι αυτο εδωσα και το παραπανω παραδειγμα!!!
Δηλαδη αυτο που θελω να πω ειναι ο καθενας πρεπει να εχει το θαρρος να γραψει δε εχει σχεση ποτε γραφτηκε αλλα τι σκεψεις,εμπειριες και γνωσεις εχει να δωσει στο θεμα και ετσι πρατει αναλογος!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Τί είναι αυτό που χαρακτηρίζει κάποιον ως νέο μέλος; Το να μάθει τους κώδικες επικοινωνίας του φόρουμ ώστε να μην έρχεται σε ρήξη με τα μέλη άραγε; Ή το νέο μέλος πάντοτε συνάδει με τον νέο ιδιοκτήτη; Ας μην ταυτίζουμε τις δυο καταστάσεις. Ας πούμε καλύτερα, πως υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι ν' ακούσουν και να διαβάσουν και άλλοι που επιμένουν στο δικό τους σενάριο, στο ημιμαθές που τους μάθανε χρόνια προσκόλλησης σε ορισμένες τακτικές, απόψεις, δεισιδαιμονίες. Αν κάποιος μπήκε για να μάθει, αργά ή γρήγορα θα πάψουν να τον παρεξηγούν καταλαβαίνοντας πως απλά δεν ξέρει αλλά δεν γράφει, σκέφτεται, πράττει κάτι επίτηδες, μα στην πορεία που είναι λογικό να γίνουν τα πρώτα λάθη. Υπάρχουν όμως πάντα εκείνοι που θα ξεσηκώσουν γιατί μπήκαν γι' αυτό ακριβώς.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Πρώτα απί προσωπικού:)
Ευαχαριστώ πολύ για την φιλική προσφώνηση και την δήλωση εμπιστοσύνης στις ικανονότητες μου.:)
Όσον αφορά στην έως τώρα δική μου διστακτική συμμετοχή, αυτή πηγάζει από 2 λόγους
1. Μίκρη εμπειρία με τον σωστό τρόπο συμβίωσης με τα σκυλάκια μας, και σχεδόν μηδαμινή γνώση σε θέματα κυνολογίας (το σχεδόν μου το επικαλούμαι λόγω της συστηματικής ανάγνωσης του forum κατά τους τελευταίους μήνες
2. Η καθολική απουσία μου (έως πριν από λίγο καιρο:)) από αυτό που ονομάζουμε Social Media, αν και ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια με τους υπολογιστές και το διαδίκτυο

Αυτές λοιπόν είναι για εμένα οιι αντικειμενικές δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεράσω για να αρχίσω να καταθέτω την άποψη μου
Αν καιι ο αρχικός μου στόχος ήταν να ενημερωθώ κυνολογικά για να μπορώ να προσφέρω αυτά που αξίζουν στην μικρή μας (αλλά και στα άλλα που θα έρθουν αν είμαστε καλά:)), εντούτοις έχει αρχίζει και με δελεάζει και ηλεκτρονική μου "κοινωνικοποίηση" γιατί ανακαλύπτω με την διαίσθηση αλλά και με την γνωριμία που έχει γίνει με κάποιους ότι πίσω από αρκετά post κρύβονται και αρκετοί θαυμάσιοι άνθρωποι.

Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με την ερμηνεία που έδωσες σχετικά με τις προθέσεις μου για το άνοιγμα του θέματος, στο δεύτερο post σου.
Και επειδή είιναι στο μυαλό μου μία σκέψη, σαν δημιουργός του θέματος θα ήθελα να παρακαλέσω να μην καταλήξει σε διαμάχη μεταξύ παλαιών και νέων μελών γιατί ο σκοπός του είναι ακριβώς το αντίθετο.:)

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Βλέπω (τουλάχιστον στην δική μου οθόνη) ότι τα smileys έχουν ανέβει ψηλώτερα. Να διευκρινήσω ότι δεν πετάω από την χαρά μου:D

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Υπάρχουν όμως πάντα εκείνοι που θα ξεσηκώσουν γιατί μπήκαν γι' αυτό ακριβώς.
Αυτούς δεν τους αφορά το θέμα,και η παράκληση που έκανα στην απάντηση μου στο μέλος Lostris αφορούσε τέτοιου είδου συμμετοχές

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Οταν ημουν σε Φοιτητικη ηλικια,ειχα ενα μονιμο αγχος,εαν βρεθω σε ενα "πηγαδακι" αναμεσα σε εγκριτους Καθηγητες Πανεπιστημιου και εισαχθει προς συζητηση ενα συγκεκριμενο θεμα...Ελεγα λοιπον οτι αν αρχισουν συζητηση οι Καθηγητες,με εξαιρετη γνωση και εμπειρια,δινοντας τροφη για το νου απλα ακουγοντας τους,δεν υπαρχει περιπτωση να αρθρωσω λεξη...τι να πω και τι να εκφερω σε μια κουβεντα που η "φτωχια" των αποψεων μου θα φανταζε νανος μπρος στη γιγαντια αποψη των συνομιλητων,σχεδον θα επιανε τα ορια της ανοησιας!Οταν το εφερε η τυχη ετσι και βρεθηκα αναμεσα σε ενα τετοιο σχημα την συζητηση αρχισε ο αρχαιοτερος καθηγητης απευθυνοντας μου το λογο "Κυριε Συναδελφε σας ακουμε"....αφηνοντας με καρδιοκτυπωντας συξυλο...και πριν προλαβω να πω μια λεξη,ξεροκαταπινοντας και αισθανομενος χιλια κιλα βαρυτερος,συνεχισε ο ιδιος με μια αρχοντια στο λογο..."η καλυτερη αφορμη για Πολιτισμο ειναι ο διαλογος.Η γνωση επερχεται αφου συνυφανουμε ολες τις αποψεις σε ενα κομματι ..."....Πολυ αργοτερα καταλαβα πόσο λαθος ειχα οταν ειχα αγχωθει... :)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Οταν ημουν σε Φοιτητικη ηλικια,ειχα ενα μονιμο αγχος,εαν βρεθω σε ενα "πηγαδακι" αναμεσα σε εγκριτους Καθηγητες Πανεπιστημιου και εισαχθει προς συζητηση ενα συγκεκριμενο θεμα...Ελεγα λοιπον οτι αν αρχισουν συζητηση οι Καθηγητες,με εξαιρετη γνωση και εμπειρια,δινοντας τροφη για το νου απλα ακουγοντας τους,δεν υπαρχει περιπτωση να αρθρωσω λεξη...τι να πω και τι να εκφερω σε μια κουβεντα που η "φτωχια" των αποψεων μου θα φανταζε νανος μπρος στη γιγαντια αποψη των συνομιλητων,σχεδον θα επιανε τα ορια της ανοησιας!Οταν το εφερε η τυχη ετσι και βρεθηκα αναμεσα σε ενα τετοιο σχημα την συζητηση αρχισε ο αρχαιοτερος καθηγητης απευθυνοντας μου το λογο "Κυριε Συναδελφε σας ακουμε"....αφηνοντας με καρδιοκτυπωντας συξυλο...και πριν προλαβω να πω μια λεξη,ξεροκαταπινοντας και αισθανομενος χιλια κιλα βαρυτερος,συνεχισε ο ιδιος με μια αρχοντια στο λογο..."η καλυτερη αφορμη για Πολιτισμο ειναι ο διαλογος.Η γνωση επερχεται αφου συνυφανουμε ολες τις αποψεις σε ενα κομματι ..."....Πολυ αργοτερα καταλαβα πόσο λαθος ειχα οταν ειχα αγχωθει... :)
Φιλόλογος είσαι ή Αρχαιολόγος; Όταν έκανα μεταπτυχιακό θυμήθηκα ένα παλιότερο διάλογο με ένα καθηγητή μου κι εντόπισα θέσεις ανυπόστατες που είχε λάβει σε 'κεινη τη συζήτηση. Είχα νιώσει τότε όπως εσύ. Όταν λοιπόν επεδίωξα να τον ξανασυναντήσω και να συζητήσουμε για το ίδιο θέμα κι επέμεινε στις ίδιες θέσεις κι εγώ με περίσσεια ευφράδειας ξεκίνησα να μιλάω δίχως να σκέφτομαι αλλά το μυαλό μου δούλευε, συνειδητοποίησα πως οι θέσεις του ήταν σωστές αλλά με ένα τρόπο ειπωμένες που στις θετικές επιστήμες εύκολα μπορούν να παρερμηνευτούν (για την ιστορία συζητούσαμε πεντέμιση ώρες).

Αυτό που θέλω να πω ναι ο διάλογος είναι η αρχή των πάντων, αλλά πάντα απαιτείται να σκεφτόμαστε προτού απαντήσουμε στο συνομιλητή μας και να είμαστε όσο πιο αναλυτικοί γίνεται γιατί ο καθένας παράλληλα έχει κι άλλα στο μυαλό του, ή απλά στην αρχή δε θέλει να δει πέρα απ' την παγιωμένη θέση του και επιμένει να εκφράζεται απ' το βήμα του σοφιστή.

Anna-Kriti

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2011
55
0
Ηράκλειο
Χμμμ...
Αφού άρχισα επιτέλους να "μιλάω" έχω και μια απορία,
βασικά έχω πολλές απορίες αλλά δεν ξέρω που να τις πω... πολλά θέματα έχουν κλείσει γιατί έχουν χιλιοειπωθεί και απλά αυτός που τα άρχισε δεν έκατσε να κάνει μία αναζήτηση.
Εγώ λοιπόν δεν θα ανοίξω ένα καινούριο θέμα εφόσον ήδη υπάρχει... θα πάω να γράψω εκεί, σωστά? Όχι!
Γιατί απλούστατα δεν θα το δει κανένας εφόσον δεν είναι στις τελευταίες συζητήσεις...
Άρα εγώ για να πάρω μία απάντηση σε κάτι που με απασχολεί τι πρέπει τελικά να κάνω?

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Χμμμ...
βασικά έχω πολλές απορίες αλλά δεν ξέρω που να τις πω... πολλά θέματα έχουν κλείσει γιατί έχουν χιλιοειπωθεί και απλά αυτός που τα άρχισε δεν έκατσε να κάνει μία αναζήτηση.
Εγώ λοιπόν δεν θα ανοίξω ένα καινούριο θέμα εφόσον ήδη υπάρχει... θα πάω να γράψω εκεί, σωστά? Όχι!
Γιατί απλούστατα δεν θα το δει κανένας εφόσον δεν είναι στις τελευταίες συζητήσεις...
Άρα εγώ για να πάρω μία απάντηση σε κάτι που με απασχολεί τι πρέπει τελικά να κάνω?
Όταν μπαίνει ένα μέλος εδώ πατάει ντογκφόρουμ αρχική=> συζητήσεις=> νέα μηνύματα. Στα νέα μηνύματα η παλιά συζήτηση την οποία ανανέωσες με το ποστ σου θα έχει ανέβει προς τα πάνω.
Δες το και σαν ευκαιρία αυτό, διότι ψάχνοντας βρίσκεις κι εσύ απαντήσεις, αλλά με την ανανέωση της παλιάς συζήτησης έχουν τη δυνατότητα και νέοι ιδιοκτήτες που δεν το ψάξανε τόσο καλά όταν γράφτηκαν στο φόρουμ να βρουν θέματα που τους ενδιαφέρουν.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Χμμμ...
Άννα,

Αν προσθέσεις ένα post σε ένα παλαιό θέμα αυτό θα εμφανιστεί πρώτο στην λίστα των νέων μηνυμάτων και θα "ξαναζωντανέψει" το θέμα.

Μάλιστα είναι και το πιό σωστό για να μην υπάρχουν πολλά θέματα με το ίδιο ερώτημα (mods, τα λέω καλά;)

Grifos, γράφαμε μαζί αλλά επιβεβαίωσες την ορθότητα της απάντησης μου:)

Last edited:

Anna-Kriti

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2011
55
0
Ηράκλειο
Grifos,
Πίστεψέ με, εγώ προσωπικά πριν ρωτήσω κάτι ψάχνω με τις ώρες. Αν δεν βρω κάτι που να με βοηθάει τότε ρωτάω, και το έχω κάνει αλλά απάντηση δεν πήρα (όχι βέβαια ότι στο συγκεκριμένο θα μπορούσατε να με βοηθήσετε και πάρα πολύ, αλλά χρειαζόμουν μια γνώμη και ας μην είσαστε κτηνίατροι).

Επίσης ποτέ δεν είχα προσέξει ότι γίνεται αυτό που λες, και λογικά αρκετά από τα νέα μέλη δεν το ξέρουν...

Μήπως να το μεταφέρετε (όποιος μπορεί) στην αρχική για να το μάθουν και αυτοί που δεν το ξέρουν?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
καταρχάς μην αγχώνεστε
μιλήστε ελεύθερα
ρωτήστε
πείτε την γνώμη σας
υπερασπιστείτε την
όποιος δεν μπήκε για φασαρίες αλλά για διάλογο και ενημέρωση ακόμα κι αν παρεξηγηθεί αρχικά τελικά θα το σώσει.....
χαλαράααααααααα

κατα δεύτερον να μοιραστώ κάτι
είμαι ο τύπος του ατόμου που ακόμα και σε τελείως άγνωστο τομέα μου να τύχω με καθηγητές πανεπιστημίου και παγκοσμίου φύσης ειδικούς και ιδιοφυίες του χώρου να τύχω θα αρπάξω κατευθείαν την ευκαιρία να μιλήσω
χωρίς φόβο και χωρίς πάθος
θα πεταχτώ σίγουρος ότι πρέπει να μιλήσω ακόμα κι αν κατα 99% πώ βλακεία
και να την πώ? τι έγινε??? θα με διορθώσουν και θα συνεχίσουν....
το 1% να πώ κάτι σπουδαίο μου επιβάλλει να μιλήσω (πάντα με μέτρο και στα πλαίσια του ευγενικού διαλόγου)
πιστεύω ακράδαντα ότι (να το πώ χιουμοριστικά)
"απο παιδί κι απο τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια"!!!!!!!!!!
δηλαδή ο ελεύθερος απο συμβιβασμούς θέσφατα και αυθεντίες (ήτοι παιδί ή τρελλός)
έχει να προσφέρει πολλά σε μία συζήτηση
η αλήθεια είναι εκεί έξω και κανένας δεν την κατέχει ατομικά και για κανένα απολύτως θέμα
μέσω του διαλόγου-μέσω ακόμα και τελείως άσχετων παρατηρήσεων ή ερωτήσεων
μέσω ενός οφ τόπικ ακόμα ακόμα
μπορείς να οδηγηθείς σε έναν νεο συλλογισμό και ίσως ακόμα κοντύτερα στην αλήθεια

ανέκαθεν (δηλαδή απο τότε που ήμουν νέο μέλος και πολύ πιο άσχετος απο τώρα(που είμαι ημιάσχετος δηλαδή) )
"σπαζόμουν" με τις στείρες παραθέσεις εμπειριών και βιβλιογραφιών 2-3 συγκεκριμένων ατόμων
ωραία-και??? αυτά λένε αυτοί και τέλος?
χωρίς αμφισβήτηση και χωρίς και λίγη πλάκα τελικά .....ούτε αφομοίωση έχεις ούτε και κάποια εξέλιξη

αμα ήταν θα τρέχαμε όλοι στον ειδικό τύπο και στα σχετικά βιβλία και θα ενημερωνόμασταν

γράφτε ελεύθερα :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros