Η γλώσσα του σκύλου μας

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Είναι γνωστό ότι ο σκύλος μας χρησιμοποιεί κάποια σήματα για να μπορέσει να επικοινωνήσει με άλλους σκύλους,αλλά και με εμάς!
Διαβάζοντας αυτές τις μέρες το βιβλίο "Σήματα ηρεμίας",άρχισα να καταλαβαίνω περισσότερα πράγματα για το τι θέλει να μου "πει" ο σκύλος μου σε διάφορες φάσεις,καθώς και σε διαφορετικές συναναστροφές του.
Μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε τις διαθέσεις του με το πως χρησιμοποιεί το σώμα του,τις στάσεις που παίρνει,τις κινήσεις που κάνει κλπ.
Το εντυπωσιακό για μένα είναι ότι προσπάθησα να μιμηθώ κάποιες κινήσεις του και είδα ότι ανταποκρίθηκε αρκετές φορές.
Οταν π.χ.σε κάποια ήρεμη φάση καθόταν απέναντι μου και με κοιτούσε θυμήθηκα κάποιο "σήμα" στο βιβλίο που διάβαζα και είπα να το δοκιμάσω.Αρχισα τοτε να γλείφω τα χείλη μου και περίμενα να δω την αντίδραση του.
Σήκωσε τα αφτιά του και με κοίταγε απορημένος!
Επανέλαβα την ίδια κίνηση και τον είδα να ανταποκρίνεται γλείφοντας εκείνος τη μουσούδα του!
Συνέβησαν κι άλλες τέτοιες "συννενοήσεις" σε άλλες φάσεις και ομολογώ ότι το χάρηκα πολύ.
Ισως για πολλούς να είναι γνωστά όλα αυτά,και να μην τους κάνει τόση εντύπωση όσο έκανε σε μένα που είμαι...."σκυλομαμά" εδώ και ενάμιση χρόνο.
Ηθελα να μάθω αν έχετε καποιες παρόμοιες εμπειρίες με τα σκυλιά σας και αν έχετε "μιλήσει" μαζί τους,βάση των σημάτων ηρεμίας.
Σας ευχαριστώ.

sheba

Member
26 Νοεμβρίου 2011
11
0
Ηράκλειο Κρήτη
Μα δεν είναι υπέροχη η αίσθηση της επικοινωνίας με τα ζώα μας? :p
Κάτι παρόμοια συμβαίνει με ένα από τα σκυλιά μας, τον Μπόμπιρα, τον οποίο όταν τον κοιτάξεις κατάματα και απλά ανοιγοκλείσεις τα χείλια σου γουρλώνει τα μάτια, σε φιλάει και ετοιμάζεται για την βόλτα του!!!
Αν είναι ευκόλο θα ήθελα πληροφορίες για το βιβλίο που αναφέρεις viviana

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Μα δεν είναι υπέροχη η αίσθηση της επικοινωνίας με τα ζώα μας? :p
Κάτι παρόμοια συμβαίνει με ένα από τα σκυλιά μας, τον Μπόμπιρα, τον οποίο όταν τον κοιτάξεις κατάματα και απλά ανοιγοκλείσεις τα χείλια σου γουρλώνει τα μάτια, σε φιλάει και ετοιμάζεται για την βόλτα του!!!
Αν είναι ευκόλο θα ήθελα πληροφορίες για το βιβλίο που αναφέρεις viviana
Το βιβλίο λέγεται "Σήματα ηρεμίας" της Turid Rugaas και το πήρα κατόπιν παραγγελίας απο το star dogs,και εκπαιδευτή Γιάννη Αραχωβίτη.
Πραγματικά με βοήθησε πολύ.:)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πιστεύω ότι είναι δύσκολο να επικοινωνήσουμε στην γλώσσα τους.
Ο σκυλος ξεχωρίζει τον άνθρωπο απο τον σκύλο. Παράδειγμα όταν γελάς και δείχνεις τα δόντια σου. Ο σκύλος ξέρει ότι δεν είσαι σκύλος και το έχει συσχετίσει με κάτι καλό. Αν του δείξει όμως ένα σκυλί τα δόντια...?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν είναι αναγκη να μιμεισαι τη γλωσσα του,απλα να την καταλαβαινεις και να αντιδρας στη δικια σου,που και ο ιδιος καταλαβαινει.;)

Γλυψιμο στα χειλη ξερω ότι ειναι σημα ηρεμιας λογω στρες.Με το να το κανεις,είναι σα να του λες ότι εισαι στρεσαρισμενη και προσπαθεις να ηρεμησεις.Δε νομιζω οτι σε μιμηθηκε,απλα ήθελε να σε ηρεμησει.

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Δεν είναι αναγκη να μιμεισαι τη γλωσσα του,απλα να την καταλαβαινεις και να αντιδρας στη δικια σου,που και ο ιδιος καταλαβαινει.;)

Γλυψιμο στα χειλη ξερω ότι ειναι σημα ηρεμιας λογω στρες.Με το να το κανεις,είναι σα να του λες ότι εισαι στρεσαρισμενη και προσπαθεις να ηρεμησεις.Δε νομιζωT οτι σε μιμηθηκε,απλα ήθελε να σε ηρεμησει.
Εγώ όταν χασμουριέμαι χασμουριέται και αυτός πάντως!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ