Η γειτονιά ή η εκτόνωση της εντροπίας......

ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
πάω να σκάσω γι΄αυτό, δε μπορώ, αν δε τα γράψω...θέλω βοήθεια....:confused:
Θέλω να μου πείτε πραγματικά τι κάνω λάθος και να το διορθώσω αν γίνεται............
Λοιπόν, όπως είχα πει και παλαιότερα έχω το σκυλάκο μου από τον Οκτώβριο του 2010...
Ένα χρόνο και 2 μήνες λοιπόν μετά εκτός από το Μπουμπάκο μου, φροντίζω και 3 πλέον σκυλούνια αδεσποτάκια..Έτσι η σκυλοπαρεα μας έφτασε τα 4 μέλη.
Στην αρχή ήταν μόνο ο Αζούρ (ημίαιμος μαύρος βέλγικος &κόλευ)(Τον φροντίζουμε επί της ουσίας 3 σπίτια. Δείχνει όμως προτίμηση σε μένα. Ένα πρωί με παγωνιά τον βρήκα, να ΄χει πηδήξει μέσα από τα κάγκελα στο ισόγειο και να προσπαθεί να ζεσταθεί.Έτσι του έφτιαξα ένα πρόχειρο σπιτάκι με κουβέρτες, νεράκι και μπολ για φαγητό. Από τότε κοιμάται σχεδόν πάντα σε μας πηδώντας μέσα από τα κάγκελα στο μπαλκόνι )
Θέματα του Αζούρ: κροτοφοβία, κυνηγάει αμάξια και γάτες..
Μετά εμφανίστηκε η Ασπρούλα. (Είναι ημίαιμη τσοπάνισσα ποιμενικιά και 2 μήνες περίπου μικρότερη του δικού μου, αλλά διπλάσια σε μέγεθος . Είχαν γνωριστεί με τον δικό μου.Γυρνούσε στην πλατεία και την ταίζε κυρίως ο ιδιοκτήτης από ένα καφενείο. Το καφενείο όμως έκλεισε και η Ασπρούλα γυρνούσε δεξιά - αριστερά .Έμεινε έγκυος, γέννησε, της πήρανε τα κουτάβια κάτι πιτσιρίκια, απ΄ότι έμαθα. Ακόμα θυμάμαι τις κραυγές της εκείνο το βράδυ. Μετά άρχισε να ανηφορίζει για το σπίτι μου και εκείνη..)
Θέματα της Ασπρούλας: φαίνεται να είναι λίγο ζαμαν - φου.(καλά αυτό ίσως είναι και προτέρημα)αλλά είναι πανέξυπνη και αρκεί να της δείξεις κάτι μόνο μία φορά. Δεν αντιδράει τότε, αλλά τελικά θα κάνει αυτό που πρέπει όταν είναι να το κάνει. Με τον καιρό καταλαβαίνω ότι θέλει να μας προστατεύει αλλά δίχως φανφάρες κλπ, Αντιλαμβάνεται πρώτη απ΄όλους αν υπάρχει οποιοσδήποτε εισβολέας. Αν και ξεγελάει το άσπρο αθώο προσωπάκι της, πίσω κρύβεται νομίζω ένα πολύ δυνατό σκυλί, με ανεξαρτησία, δυνατότητα συνδυαστικής σκέψης(σκέφτεται όχι να κυνηγήσει, αλλά πως θα αποκλείσει το θήραμα) και αφοσίωση. Α! κυνηγάει και αυτή τις γάτες.:eek:

Πριν ένα δίμηνο εμφανίστηκε και ένα αποσκελετωμένο κυνηγόσκυλο θηλυκό. : Τα Ματάκια ή αλλιώς η κα Κατσάμπω!!!!:p (Την τάισα στο δάσος που τη βρήκα περνώντας με το αμάξι για τη δουλειά μου και το βράδυ την βρήκα στο σπίτι να με περιμένει . και αυτή........:eek::confused: ) Τί να κάνω? Άρχισα να την ταΐζω και να τη φροντίζω.και κάθε φορά που με βλέπει μου γλύφει τα χέρια το μαναράκι μου και σηκώνεται στα δυο πόδια να την αγκαλιάσω..Τι να πω? τέτοια ευγνωμοσύνη από άνθρωπο σπάνια τη βλέπεις......)
Θέματα Ματάκιας : δεν παίρνει βάρος με τίποτα, τρώει τον αγλέουρα, τρέμει,(ίσως επειδή λαγωνικό?) και φυσικά τρελαίνεται και αυτή με τις γάτες. Έχει την καλύτερη όσφρηση από όλους στην παρέα, όταν βγαίνουμε στο δάσος.Α! και λερώνει το δρόμο συνέχεια. Έχει καταχ..ει όλο το δρόμο. Τα υπόλοιπα δεν είναι έτσι. Ποτέ δεν λερώνουν στο σπίτι ή γύρω από αυτό.Είμαι με μια σκούπα και καθαρίζω συνέχεια. Προσπαθώ να την επιβραβεύω αν τα κάνει στο δάσος στη βόλτα, αλλά χαμπάρι! Μόνο μία φορά έτυχε να τα κάνει και μόνο που δε πέταξα απ΄τη χαρά μου. Σκέφτομαι ότι ίσως την είχανε δεμένη και τα έκανε γύρω από τη φωλιά της, ή ίσως την απομάκρυναν νωρίς από τη μάνα της. Δε ξέρω

Θα σας περιγράψω τα θεματάκια μας.
Λοιπόν, εμείς μένουμε στον 1ο, στο ισόγειο έχουμε το σπίτι μόνο με πόρτες και παράθυρα. πατώματα, υδραυλικά , ηλεκτρικά δεν έχουν μπει ακόμα. Εκεί λοιπόν έφτιαξα και το σπιτάκι της Ασπρούλας, ενώ τα Ματάκια επειδή δεν τη δέχονται εύκολα, ειδικά η τσοπάνισσα , της έχω ένα κατάλυμα έξω από το σπίτι δίπλα στον κήπο, με κουβέρτες κλπ. Όλα μπορούν να φύγουν όποτε θέλουν, αντ΄αυτού όμως τη μέρα προτιμούν να κάθονται ή σπιτάκια τους ή στο χωράφι απέναντι από το σπίτι μας και να λιάζονται ή να παίζουν.
Όταν βρίσκεται και ο Αζούρ μαζί και περάσει αμάξι, θα το κυνηγήσει γαβγίζοντας .Αυτό είναι πρόβλημα και κυρίως γιατί φοβάμαι και για τον Αζούρ. Στην προηγούμενη γειτονιά που ήτανε και περνούσαν συνεχώς αυτοκίνητα , είχε δημιουργηθεί μεγάλο θέμα.
Πρέπει να σας πω ότι τα σπίτια εδώ στη γειτονιά, απέχουν περίπου 50- 100 μ το ένα από το άλλο και το δικό μου συγκεκριμένα είναι ψηλά, μετά από 2 σπίτια ξεκινάει το δάσος που πάμε βόλτα κάθε μέρα. Θέλω να πω με αυτό ότι δεν περνάω συνειδητά πλέον από πολλά σπίτια αλλά ανεβαίνω κατευθείαν προς στο βουνό.Εκεί που πάει και η τρέλα που λένε........:D Και αυτό το κάνω διότι η παρέα περιμένει πως και πως να ακούσει τη λέξη "βόλτα" και να δει εμένα και το Μπούμπη με τον οδηγό του για να τρελαθούν από τη χαρά τους. Έχουνε πολύ πλάκα. Βάζουνε τις μούρες τους μέσα από τα κάγκελα , ενώ είναι έξω στο δρόμο, και φαίνονται 3 κεφάλες (μια μαύρη, μια άσπρη κ μία καφέ) να μας κοιτάνε και να αδημονούν! Όταν βγαίνουμε έξω αφού μυριστούν, δαγκωθούν κλπ, τρέχει ο δικός μου να μαρκάρει και μετά ξεκινάμε όλοι μαζί για το δάσος.
Βλέπω κάποιους στη γειτονιά να κοιτάνε από τα τζάμια κ σιγά σιγά έχουν αρχίσει και μου τη λένε. Σήμερα πχ μου λέει μια περαστική γειτόνισσα "που τα βάζεις και κοιμούνται όλα? " και ένας άλλος που έφτιαχνε το σπίτι του "τι λες , θα τα μαζέψεις όλα εδώ? Δεν ασχολείσαι με τίποτα άλλο λέω εγώ?" Σκέφτηκα να του απαντήσω"πάντως με σενα ΔΕΝ πρόκειται", αλλά έδωσα τόπο στην οργή. Αισθάνομαι αξιοθέατο και γραφική και μόνο που βγάζω τον δικό μου βόλτα. Ένας άλλος μου έλεγε "και μεις είμαστε κυνόφιλοι, αλλά δεν τα βγάζουμε και μες το κρύο . Βάζουμε τον εαυτό μας πάνω από τα ζ'ωα" και ο τύπος έχει 2 κυνηγόσκυλα μονίμως δεμένα στην αυλή του.αίσχος. Άσε που μου είπε να ζευγαρώσω το Μπούμπη με μια θηλυκιά για να βγάλουνε καλά κυνηγόσκυλα. Κι όταν του είπατι θα τα κάνεις τα κουτάβια? μου είπε "θα τα δώσουμε" Και γω σκέφτηκα ΕΛΕΟΣ! Μερικές φορές δεν αντέχω.Πραγματικά, δεν θέλω να ξαναμιλήσω σε κανέναν τους. Προτιμώ τα ζώα, αλήθεια. Τουλάχιστον αυτά δεν παπακίζονται.
Αφήστε που φοβάμαι και για (ούτε τη λέξη δε θέλω να πω), ας πούμε δηλητηριάσεις.
Το καλοκαίρι που θα χει περισσότερο κόσμο τι θα κάνω?
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ??? Πείτε μου ,έχω ξεφύγει???

ΥΓ1 Αυτή η παρέα είναι έξω από το σπίτι μου. Δεν είναι όμως η μόνη. φροντίζω επίσης άλλη μια καταπληκτική σκυλίτσα έξω από τη δουλειά, την Ασμαρούλα η οποία ήταν ένα εξαιρετικά άγριο σκυλί, περίπου 1 χρόνων τώρα και αρνάκι, είναι μάλλον κωφή , γέννησε 5 κουτάβια θηρία μάλλον ποιμενικά ή καυκάσια δε ξέρω,από τα οποία καταφέραμε και βρήκαμε σπίτι στα 4 από τα 5. Στη δουλειά κάθε που την τάιζα δεν με αφήνανε να μπω μέσα παρά μόνο εάν έπλενα τα χέρια μου με χλωρίνη:eek:. Τελικά οι ίδιες αυτές σπλην -αδέλφισσες έφτασαν σε σημείο να πηγαίνουν και να ταίζουν οι ίδιες την Ασμαρούλα με τα κουτάβια. Άλλη ιστορία και αυτή..Βέβαια πολύ θα την ήθελα και αυτήν σπίτι μου , αλλά δε γίνεται. Θα τα ήθελα όλα μαζί να μέναμε και να μην έχω και το άγχος τι να κάνουν τώρα κλπ. Αυτό είναι το άσχημο. Ότι δένεσαι μαζί τους όπως κι εκείνα με σένα...και αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να τα προστατεύσεις όσο πρέπει και δικαιούνται......

ΥΓ2 Επίσκεψη στον κτηνίατρο θα κάνουμε πρωτίστως για την Ασπρούλα για να τη στειρώσω, όπως επίσης και για την Ασμαρούλα . Μετά θα ξεκινήσω και τα υπόλοιπα για τα άλλα, τεστ για καλαζαρ κλπ. Προς το παρόν αυτό που μπορώ να τους παρέχω είναι οδηγούς,ι τα κολάρα (για να τα κρατάω κάπως και αυτά στη βόλτα , κατά βάση την Ασπρούλα), και προστασία από σκνίπα με περιλαίμιο

ΥΓ3 Ξέρει κανείς το νομικό πλαίσιο? , διότι αν χτυπάω ξύλο γίνει κάτι εμένα θα τρέχουνε, αφού πλέον με θεωρούν υπεύθυνη για τα ζώα, και το έχουν αφήσει να εννοηθεί σαφώς. .Και αυτό επειδή φρόντισα να τους παρέχω ένα ζεστό μέρος για να κοιμούνται και τροφή. Τα αυτονόητα δηλ. Επιθετικά με ανθρώπους ή παιδιά, δεν είναι καθόλου , ενώ και ο δικός μου έχει ηρεμήσει αρκετά με τα γαβγίσματα με τη βοήθεια των φίλων του.

ΥΓ4 Φιλοζωική προσπαθεί να ιδρυθεί εδώ και ένα χρόνο σε γειτονική πόλη. Τους παρείχε ο Δήμος ένα χώρο, και έχουν συγκεντρώσει 17 σκύλους εκεί και δεν μπορούν να φροντίσουν άλλους. Όλα τα έξοδα για τον Αζούρ, την Ασμαρούλα & κουτάβια(εμβολιασμοί αυτών που δώσαμε) ,τα Ματάκια , την Ασπρούλα τα βάζω εγώ μόνη μου και για αυτό δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να τους προσφέρω παραπάνω φροντίδα .Και αυτό το λέω όχι για τα χρήματα. Άλλοι έχουνε πάθος με το τζόγο, με αλκοόλ κλπ, εγώ γουστάρω να δίνω ό,τι μου περισσεύει εκεί που πιάνουν τόπο. Γιατί λίγη αγάπη τους δίνεις και είναι έτοιμα να σε προστατεύσουν ακόμη και με η ζωή τους, τι λέμε τώρα?

ΥΓ4 Σόρυ, χίλια σόρυ για το σεντόνι. Δεν μπορώ να περιγράψω αλλιώς όμως την κατάσταση αν δε σας δώσω όλες τις πληροφορίες

ΥΓ5 Τελικά ο μόνος που δεν κυνηγάει τις γάτες είναι ο Μπούμπης.:D

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καταρχήν τα σέβη μου για ότι κάνεις :)

Καταδεύτερον, αν θέλεις ανέβασε φώτο (οι περιγραφές τους είναι έτοιμες και καταπληκικές, ένιωθα λες και τα έβλεπα όσο διάβαζα) μήπως μπορέσουν να βρουν σπιτάκι, θα προωθήσουμε κι εμείς.

Η αυλή σου είναι περιφραγμένη;
Νομικά τώρα δεν ξέρω τι ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις, ας μας πει κάποιος που ξέρει.

ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
Ευχαριστώ πολύ...........αλήθεια....συγκινήθηκα τώρα.....αισθάνομαι λες και είμαι κάτι εκτός πραγματικότητας τί να πω????????? λες και είμαι η τρελή του χωριού........και ήθελα πολύ καιρό τώρα να σας πω για όλα αυτά, αλλά ξέρω ότι ο καθένας σας εδώ κάνει ό,τι μπορεί για αυτές τις ψυχούλες και μάλιστα με πολύ καλύτερο τρόπο απ΄ότι εγώ. Εγώ ούτε εμπειρία έχω ούτε τίποτα..Αλλά αγαπάω πολύ αυτά τα πλασματάκια.......
τέλοσπάντων....
η αυλή μου , ναι είναι περιφραγμένη, απλά είναι χτισμένο το σπίτι σε πλαγιά και στο ισόγειο μπροστά τα κάγκελα φτάνουν περίπου το 1 μέτρο. Ο δικός μου δεν είναι τόσο μεγαλόσωμος όσο ο Αζούρ και η Ασπρούλα και δεν έχει αποτολμήσει το άλμα. Ο Αζούρ όμως και η Ασπρούλα μπορούν χαλαράααα να μπαίνουν και να βγαίνουν . Α! ξέχασα να σας πω ότι η Ασπρούλα, είχε μάλλον χτυπήσει από αμάξι, δεν ξέρω.. το μπροστά της ποδαράκι, αλλά εχει κολλήσει από μόνο του. Αυτό πρέπει να έγινε πριν την ηλικία των 6 μηνών περίπου που γνωριστήκανε με το δικό μου..
Φωτογραφίες είχα βάλει στους άστεγους φίλους μας παλιά το καλοκαίρι. Από τότε η Ασπρούλα έχει γίνει πιο νταρντάνα .Θα προσπαθήσω να βγάλω αύριο καινούριες

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Μπράβο σου κι αξιοθαύμαστη η προσπάθειά σου...
Ούτε κι εγώ γνωρίζω δυστυχώς τι ισχύει νομικά...
Αλλά...., δεν γίνεται να μείνουν ασχολίαστα τα ονόματα που έχεις δώσει....
Ένα κι ένα...:p

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Μπράβο Ant για τα αισθήματα και τις προσπάθειες σου.

Απ' τα συμφραζόμενα κάτι που κατάλαβα κυρίως σε ό,τι αφορά τον Αζούρ, λουριά δεν χρησιμοποιείς;

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Καλημέρα!

Το νομοσχέδιο είναι αυτό, σωστά; Δεν έχει αλλάξει κάτι;
Το σπίτι σου είναι μονοκατοικία αν καταλαβα καλά. Σε αυτή την περίπτωση είσαι εντάξει όσον αφορά στον αριθμό των ζώων.
Αν δεν τα έχει αναλάβει κάποια φιλοζωική, θα πρέπει να υιοθετηθούν και να σημανθούν είτε απο σένα είτε από νέους γονείς. Τώρα αν είναι χωρίς σήμανση και βρίσκονται στον χώρο σου, θα θεωρηθούν -νομίζω- δεσποζόμενα χωρίς σήμανση.
Πλεόν τα αδέσποτα πρέπει υποχρεωτικά και να έχουν σήμανση και να στειρώνονται.

Για πες μας, μίλησες με τη φιλοζωική Φωκίδας (το site δεν λειτουργεί); Ο κτηνίατρος τι σου είπε να κάνεις;

ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
Παιδιά με συγχωρείτε για την καθυστέρηση.:(:oops: (Έχω το ένα χέρι στο γύψο σπασμένο έπρεπε να κάνω λίγη επείγουσα δουλειά από τον υπολογιστή)

Σας έχω ετοιμάσει κάτι να δείτε , αλλά πριν να απαντήσω
Μπράβο σου κι αξιοθαύμαστη η προσπάθειά σου...
Ούτε κι εγώ γνωρίζω δυστυχώς τι ισχύει νομικά...
Αλλά...., δεν γίνεται να μείνουν ασχολίαστα τα ονόματα που έχεις δώσει....
Ένα κι ένα...:p
Agathe, ευχαριστώ ........
ειλικρινά σου το λέω, δεν αισθάνομαι , ούτε νοιώθω ότι είναι κάτι σπουδαίο αυτό που κάνω...αλήθεια σου το λέω, και πίστεψε με, με καμία διάθεση ψευτοταπεινωσύνης. Δεν αισθάνομαι ότι προσφέρω, γιατί η σχέση μου με τα παρεάκια μας είναι ισότιμη. Παίρνω κι εγώ πολλά πράγματα και αυτά που δίνω, αντίθετα είναι ελάχιστα και ίσως μίζερα ..
αλλά για τα ονόματα ,:) έχει ιστορία το καθένα πίσω τους...είναι πως σου έρχονται κι όλας μερικές φορές και κολλάνε
Τον Αζούρ και την Ασμαρούλα τα εμπνεύστηκα από την ταινία κινουμένων σχεδίων Αζούρ και Ασμάρ..Έχει φοβερά σχέδια και χρώματα αυτή η ταινία. Μιλάει για 2 αδελφικούς φίλους , ο ένας Μαύρος και ο άλλος Άσπρος...(τα μικρά της Ασμαρούλας μου ξεφύγανε κάπως:D, αν και πρόλαβα να ονοματίσω τον αρσενικό "Μπούμπζα"!!!!!
Η Ασπρούλα , ονομαζόταν πρώτα Λίζα.., αλλά τώρα μεταξύ μας Λίζα για ένα τέτοιο σκυλί??? Το Ασπρούλα , εκτός από τους προφανείς λόγους μου θύμιζε προβατάκι θηλυκό στο κοπάδι, κάτι σε Αφρατούλα και γι΄αυτό το κρατήσαμε με το Μπούμπη.
καλά για το Μπούμπη, δε θα σας πω..του 'μεινε από μικρός που ήτανε μια μικρή μπαλίτσα που χωρούσε πάνω από το τιμόνι και μετά ήταν κάπως αργά να το αλλάξω.
Και φτάνουμε στα Ματάκια....Τα Ματάκια , λοιπόν, αντιδρούσαν μόνο όταν την φώναζα έτσι και ερχόταν τρέχοντας κοντά μου.οπότε το κρατήσαμε και αυτό , αλλά επίσης την φωνάζω και Κα Κατσάμπω γιατί δε ξέρω , μου φαίνεται ότι της ταιριάζει, αλλά το θεικό είναι όπως τη φωνάζει η μητέρα μου : Μπελελέμω με την κάπα!!!!!!!:D Όπου κάπα βλέπε τα μακριά αυτιά!!!
Άσχετο, ε???

ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
Μπράβο Ant για τα αισθήματα και τις προσπάθειες σου.

Απ' τα συμφραζόμενα κάτι που κατάλαβα κυρίως σε ό,τι αφορά τον Αζούρ, λουριά δεν χρησιμοποιείς;
Grifo, σε ευχαριστώ διπλά...γιατί ξέρω πολύ καλά ότι δεν χαρίζεις κάστανα και έχει σημασία ο λόγος σου για μένα . Η αλήθεια είναι ότι είχα πολύ καιρό που με βασάνιζε αυτό το θέμα και ήθελα τη γνώμη σας . Το κίνητρο μου όταν γράφτηκα στο φόρουμ, δεν ήταν τα αδέσποτα (τι λέξη κι αυτή) , αλλά να μάθω για να επικοινωνώ με το σκυλάκο μου καλύτερα και μπλόκαρα λίγο να ανοίξω τέτοιο θέμα το τελευταίο διάστημα που με απασχολούσε. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.. Έχει να κάνει και με αυτά που λέγαμε με την Agathe ...¨παραμένω εν πλήρη συγχύση αθώος¨που έλεγε κι ο ποιητής

Πάντως όσον αφορά τον Αζούρ, ήξερε από λουρί. Περπατάει ακριβώς δίπλα, σαν να είναι οδηγός τυφλών. Τις πρώτες μέρες που ερχόταν κοντά μας ,έφευγε τρέχοντας στο βουνό και ένοιωθα ευθύνη για κείνον.Δηλ φοβόμουνα, έτσι που έφευγε μη μυρίσει τίποτα, μη του την πέσουνε γιατί είναι και τσαμπουκάς(μια φορά μιλούσα με κάποιον που κρατούσε δίπλα του ένα ημίαιμο καυκάσιο Που μας μυρίστηκε ο Αζούρ και ήρθε τρέχοντας και γίνανε μαλλιά κουβάρια.Δε θέλω ούτε να το θυμάμαι .)΄΄Ετσι δοκίμασα ένα παλιό λουρί του Μπούμπη, και έκατσε του το έβαλα και ξεκινήσαμε. Πλακώθηκε κάνα - δύο φορές με το δικό μου, για θέματα κυριαρχίας και επειδή εγώ δεν το είχα χειριστεί σωστά. τώρα ή μάλλον λίγο πριν γίνουμε 4άδα, έρχονται πάντα με λουρί δίπλα μου. Δηλ, μόλις βγαίνουμε με το Μπούμπη, δείχνω το λουρί στον Αζούρ, ο οποίος είναι τρελαμένος που θα πάμε όλοι μαζί βόλτα και έτρεχε δίπλα , κουνώντας ουρα, του το περνάω και ξεκινάμε. Όταν μπήκε στην παρέα και η Ασπρούλα, έτρεχε δάγκωνε το δικό μου , παίζανε -καθώς περπατούσαμε-ο Αζούρ έμπαινε στη μέση και έπρεπε να τους βάλω όλους σε σειρά. Τους το επιτρέπω πλέον μόνο σε συγκεκριμένα μέρη, τα οποία τα θεωρούν τις παιδικές χαρές τους..
Όταν όμως εμφανίστηκαν και τα Ματάκια η Ασπρούλα λύσσαγε. Δεν της επέτρεπε να έρχεται δίπλα μου.Μιλάμε την έχει αρπάξει 2-3 φορές....την τραβάω από το λουρί τότε και δεν της επιτρέπω να την πειράζει. Δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό, αλλά γενικά αυτές τις πρωτοβουλίες για απομάκρυνση πρέπει να της παίρνω εγώ και όχι η Ασπρούλα. Όταν βγαίνουμε βόλτα, επιτρέπεται να παίζουν , να περπατάμε, αλλά όχι να πλακώνονται και να κυνηγάνε γάτες:eek:
Κάποια φάση ήμουνα με 4 λουριά - και αντίστοιχους σκύλους -στα χέρια, αλλά επειδή δεν γινότανε αυτό, προτιμούσα να έχω την Ασπρούλα δεμένη - και τον Μπούμπη εννοείται- και τον Αζούρ ή να τον άφηνα για μετά(αλλά θέλει να έρχεται πάντα κοντά μας και έτσι τώρα με το ένασπασμένο χέρι δεν μπορώ παρά να κρατάω το Μπούμπη κι άλλον έναν το πολύ

ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
Καλημέρα!

Το νομοσχέδιο είναι αυτό, σωστά; Δεν έχει αλλάξει κάτι;
Το σπίτι σου είναι μονοκατοικία αν καταλαβα καλά. Σε αυτή την περίπτωση είσαι εντάξει όσον αφορά στον αριθμό των ζώων.
Αν δεν τα έχει αναλάβει κάποια φιλοζωική, θα πρέπει να υιοθετηθούν και να σημανθούν είτε απο σένα είτε από νέους γονείς. Τώρα αν είναι χωρίς σήμανση και βρίσκονται στον χώρο σου, θα θεωρηθούν -νομίζω- δεσποζόμενα χωρίς σήμανση.
Πλεόν τα αδέσποτα πρέπει υποχρεωτικά και να έχουν σήμανση και να στειρώνονται.

Για πες μας, μίλησες με τη φιλοζωική Φωκίδας (το site δεν λειτουργεί); Ο κτηνίατρος τι σου είπε να κάνεις;
΄Βερόνικα, καλησπέρα/ καλημέρα!
το νομοσχέδιο από το link δεν μου το ανοίγει ο υπολογιστής μου, αλλά θα το κατεβάσω από το ίντερνετ και θα το μελετήσω.
Το σπίτι μου είναι διώροφη μονοκατοικία σε επικλινές έδαφος στο βουνό.
Βερόνικα, ακριβώς αυτό το θέμα με τη σήμανση που αναφέρεις σκεφτόμουνα να το κάνα ερώτηση στο φόρουμ. Δηλ, όταν θα τα πάω για στείρωση τί πρέπει σε τσιπάκι και ταυτότητα να γράψω? θα πρέπει πχ να γράψω το τηλέφωνο μου πάνω? μακάρι να μπορούσα να τα κρατήσω όλα είναι όμως πολύ δύσκολο .
Όσον αφορά τη Φιλοζωική, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια ουσιαστική , εδώ και ένα χρόνο με θυσίες και πολύ κόπο κάποιων ανθρώπων..έχει παραχωρηθεί ένας χώρος από το Δήμο με σκοπό να συγκεντρώνονται εκεί τα ζώα.Οι εγκαταστάσεις τώρα φτιάχνονται.Στην αρχή συμμετείχα κι όλας ενεργά, όμως υπάρχουν και κάποια όμως...χώρο για να φιλοξενήσουν κι άλλα ζώα δεν έχουν..από το Δήμο τα πράγματα κυλούν εξαιρετικά α ρ γ α ......
Κτηνίατρος στην περιοχή γενικά είναι κάποιος ιδιώτης και επίσης υπάρχει το δημόσιο κτηνιατρείο,με το δημόσιο κτηνίατρο όπως σε κάθε πόλη.και οι 2 λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες που σχεδόν ταυτίζονται.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Αnt τελικά είσαι κρυφό ταλέντο, δεν είχα ιδέα για τα κατορθωματά σου ;)
Κατ'αρχάς γράφεις καταπληκτικά, νόμιζα ότι είχε και φωτογραφίες το κείμενο σου! Ούτε εκτός πραγματικότητας είσαι ούτε η τρελή του χωριού. Απλά φροντίζεις τα άπλυτα των άλλων, γιατί αυτό είναι τα αδέσποτα, τα άπλυτα κάποιων άλλων που τα παράτησαν κάποιοι και καλούνται κάποιοι άλλοι να τα φροντίσουν. Και πήρες μόνη σου αυτή τη θέση.
Σε σένα μάλλον δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα γιατί τυπικά τα σκυλιά δεν είναι δικά σου, όμως πολύ φοβάμαι μην στραφούν προς τα σκυλιά με φόλες κλπ..
Πάντως καλά θα κάνανε να ξέρουν οι κύριοι που σε ρωτάνε αν θα τα μαζέψεις όλα εκεί ότι σε ένα απομονωμένο μέρος όπως εκεί που μένετε τα σκυλιά σας προστατεύουν συν του ότι δεν τα πέταξες εσύ εκεί αλλά κάτι άλλοι όμοιοι του.

ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
Εντυπωσιακός τίτλος θέματος (!)
Ευχαριστώ πολύ.....δεν μπορούσα να το θέσω διαφορετικά...αισθάνομαι λες και κάθετι που προσπαθεί να μετακινήσει το όλο σύστημα (της γειτονιάς) και διαφοροποιείται από τις καθιερωμένες νόρμες και στερεότυπα (γενικά κάθε κοινων. συνόλου) είναι λες και και προσπαθεί να το βγάλει από την εντροπία που το διακατέχει. και τότε για να εκτονωθεί κάπου η όλη κατάσταση, ξεσπάει στον πιο αδύναμο να πω? κρίκο..τέλοσπάντων. πάντως δεν θα μπορούσε να λέγεται και η γειτονιά των αγγέλων.. (τι λέω πρωί - πρωί.. μη με παρεξηγείτε......

ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
Αnt τελικά είσαι κρυφό ταλέντο, δεν είχα ιδέα για τα κατορθωματά σου ;)
Κατ'αρχάς γράφεις καταπληκτικά, νόμιζα ότι είχε και φωτογραφίες το κείμενο σου! Ούτε εκτός πραγματικότητας είσαι ούτε η τρελή του χωριού. Απλά φροντίζεις τα άπλυτα των άλλων, γιατί αυτό είναι τα αδέσποτα, τα άπλυτα κάποιων άλλων που τα παράτησαν κάποιοι και καλούνται κάποιοι άλλοι να τα φροντίσουν. Και πήρες μόνη σου αυτή τη θέση.
Σε σένα μάλλον δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα γιατί τυπικά τα σκυλιά δεν είναι δικά σου, όμως πολύ φοβάμαι μην στραφούν προς τα σκυλιά με φόλες κλπ..
Πάντως καλά θα κάνανε να ξέρουν οι κύριοι που σε ρωτάνε αν θα τα μαζέψεις όλα εκεί ότι σε ένα απομονωμένο μέρος όπως εκεί που μένετε τα σκυλιά σας προστατεύουν συν του ότι δεν τα πέταξες εσύ εκεί αλλά κάτι άλλοι όμοιοι του.
Kyveli, χίλια ευχαριστώ. Είναι πολύ σημαντικό για μένα αυτό που γίνεται εδώ μέσα , χίλια ευχαριστώ.. αισθάνομαι να ανασαίνω σιγά σιγά και παίρνω δύναμη. Προσπαθώ να το χειριστώ κι εγώ όλο αυτό γιατί μου είναι λίγο άγνωστα , αν και η γειτονιά χμμμμμ μου είναι αρκετά γνωστή εδώ και πολλά χρόνια...( όνειρο μου είναι να μπορέσω μελλοντικά να έχω ένα χώρο όπου κάθε ταλαιπωρημένο πλάσμα - ανήμπορο από την ανθρώπινη ηλιθιότητα - θα μπορεί να έχει ένα μέρος να ξαπλώνει το κεφάλι του και να κοιμάται με ασφάλεια..τέλοσπάντων..όνειρα...)
Εδώ , μάλλον με θεωρούν λίγο ζαβό.Ακόμη και μια γριά μου λέει: "τα σκυλιά τα αγαπάς πιο πολύ .εμένα δεν με αγαπάτε καθόλου. [-(" .. Αλλά που να ξέρει αυτή η γιαγιούλα ότι " Οι Γριές κι οι Κατσαρίδες Δεν πεθαίνουνε ποτέ!!! ":p
Εντάξει, είμαι πολύ κακιά ?δεν είμαι, ε???

Νομίζω ότι σήμερα θα καταφέρω να βάλω το βιντεάκι που έφτιαξα χθες, για να δείτε και σεις , την παρέα μας..
Για να δούμε ..θα τα καταφέρω??
(έχω κάνει λογ/σμο στο photobucket..)

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Ο πρόεδρος/κοινοτάρχης/δήμαρχος δεν μπορεί να ασχοληθεί λίγο με αυτό το θέμα; Να βρεθεί ένας χώρος για κυνοκομείο μικρής κλίμακας, να συσταθεί μια ομάδα και να αρχίσουν οι στειρώσεις και οι εμβολιασμοί και να καταγράφονται τα ζωάκια στο κυνοκομείο, όχι σε ιδιωτες. Διότι απο τη μια αν έχεις πάνω απο δυο ζώα, είσαι έμπορος και παρανομείς, αν τα αφήσεις χωρίς σήμανση παρανομείς, αν τα αφήσεις στο έλεος του Θεού, θα είσαι για αυγά, αν και πολύς κόσμος προφανώς θα το προτιμούσε, αλλά και δεν ασχολείται και δεν τα θέλει, όμως αν τα αφήσεις ελεύθερα δεν παρανομείς...
Και μιας και ανέφερα το όνομά Του, δε μιλάς και στον παπά;

ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
Νομίζω, ότι τα κατάφερα,
Έκατσα και έφτιαξα ένα βιντεάκι με τα παρεάκια μας
Πρωταγωνιστούν:
Τα Ματάκια
Η Ασπρούλα και
Ο κύριος Αζούρ....

[video]http://img808.imageshack.us/img808/6058/2gf.mp4[/video]

ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
Και εδώ είναι και το άλλο βίντεο με την Ασμαρούλα που σας έλεγα και τα κουταβάκια της, έξω από τη δουλειά .Τώρα έχει μείνει με μια μικρούλα , αυτή με το μπλε κολάρο. τα άλλα ευτυχώς βρέθηκαν οικογένειες και τα υιοθέτησαν. Εύχομαι να είναι πάντα γερά και τυχερά...
[video]http://s1078.photobucket.com/albums/w497/belelemo/?action=view¤t=_0001.mp4[/video]

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Eνταξει κοβω φλεβες με την Ματακια μουυυυυυυυυυυυυ. Αν δεν ειχα ηδη 2 θα ειχα ερθει να την βουτηξω χαλαρα.
Ειναι λιγο αδυνατη αλλα πιστευω οτι τωρα που εχει συστηματικα τροφη θα τα παρει τα 1-2 κιλακια που της λειπουν. Μου ειχες δημιουργησει την αισθηση οτι ειναι πετσι και κοκκαλο.
Τωρα που ειναι αρκετο το κρυο γενικα αυξησε τους λιγο την τροφη. Το χρειαζονται.
Κατα τα αλλα τι να πω. Εξαιρετικα ομορφη παρεα εχεις. Ανεβασε καμμια αγγελια τους γιατι ειναι ολα ενα και ενα.

ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
Ο πρόεδρος/κοινοτάρχης/δήμαρχος δεν μπορεί να ασχοληθεί λίγο με αυτό το θέμα; Να βρεθεί ένας χώρος για κυνοκομείο μικρής κλίμακας, να συσταθεί μια ομάδα και να αρχίσουν οι στειρώσεις και οι εμβολιασμοί και να καταγράφονται τα ζωάκια στο κυνοκομείο, όχι σε ιδιωτες. Διότι απο τη μια αν έχεις πάνω απο δυο ζώα, είσαι έμπορος και παρανομείς, αν τα αφήσεις χωρίς σήμανση παρανομείς, αν τα αφήσεις στο έλεος του Θεού, θα είσαι για αυγά, αν και πολύς κόσμος προφανώς θα το προτιμούσε, αλλά και δεν ασχολείται και δεν τα θέλει, όμως αν τα αφήσεις ελεύθερα δεν παρανομείς...
Και μιας και ανέφερα το όνομά Του, δε μιλάς και στον παπά;
χα, χα :grin:
πάντως μιας και ανέφερες τους Μ ε γ ά λους. Είναι εδώ ένας κι ένας.
μακάρι να ήταν μόνο αδιάφοροι.. αυτοί είναι συν τοις άλλοις διεφθαρμένοι και κακοήθεις (πλην ελαχίστων και επί των πλείστων! )

ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
Λοιπόν , παιδιά μιας και δε βλέπω καμιά σας αντίδραση στα βίντεο (που με τόσο κόπο έφτιαξα...κλαψ!) (να μου πείτε αν σας άρεσε ή όχι,πχ ...)DSCI0513..jpgαποφάσισα να το κάνω πιο εύκολο. Θα βάλω φώτο!!!!!DSCI0534..jpg
Ο κος Αζούρ!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ