Η απροσεξια.......

ilovedogs

New Member
29 Απριλίου 2012
3
0
Γεια σας!!!!
Ανοιξα αυτο το θεμα για να τονισω την απροσεξια μερικων οδηγων οι οποιοι τρεχουν
με υπερβολικη ταχυτητα και δεν μπορουν να ποσεξουν μην χτυπησουν το καθε αδεσποτακι που βρισκεται στο δρομο.
Σημερα εγινα μαρτηρας ενος τετοιου περιστατικου στην Εθνικη Οδο.Καθως γυρνουσα παρατηρωενα σκυλακι μεγαλου μεγεθους να ξεκιναει να διασχισει το δρομο απο τη μια μερια στην αλλη και ξαφνικα-ενω δεν ειχε φτασει ουτε στα μισα του δρομουεμφανιζεται ενας τυπος με ενα αυτοκινητο το χτυπαει στελνοντας το στην αλλη ακρη του δρομου και συνεχιζει τη διαδρομη του λες και δεν εγινε τιποτα.
Τι να κανω εγω τρελαθηκα.Σταματαω το αυτοκινητο κατεβαινω με τη φιλη μου και βλεπουμε το σκυλακι-το οποιο ηταν σε πολλη ασχημη καταστση-μεσα στα αιματα και σωριασμενο μεσα στη μεση του δρομου.
Το σκτκωνουμε με τη φιλη μου το πηγαινουμε στο αυτοκινητο και το υλιγουμε με κατι κουβερτες και πετσετες που ειχαμε-βλεπετε γυρνουσαμε απο ταξιδι.
Η κατασταση μεσα στο αυτοκινητο απεριγραπτη.Το λαμπραντορ της φιλης μου απο τη στιγμη που σταματησαμε να μην καθεται ουτε τη ζωνη να του βαλουμε,το σκυλακι το αλλο ετιμοθανατο,να κλαιει και να σκουζει απο τον πονο και εγω με την φιλη μου μες τον πανικο.
Γυρνωντας στην Αθηνα το πρωτο πραγμα που καναμε ηταν να παμε στον κτηνιατρο για το σκυλακι ο οποιος μας ειπε πως ηταν σε παρα πολυ ασχημη κατασταση-το βλεπαμε αλλωστε-και μας ειπε οτι δε θα τα καταφερνε.Οντως πριν 2,5 ωρες απεβιωσε.
Και τωρα ιδου το ερωτημα:γιατι να χαθει ετσι μια ψυχη ε;Ωραια ο καθενας θα μπορουσε να πει κατι του τυπου:ενα αδεσποτο ειναι ή ο ανθρωπος μπορει να βιαζοταν.Αλλα αυτα δεν ειναι απαντησεις ειναι αδιαφορια και κατι παραπανω απ αυτο.
Προσωπικα πιστευω οτι επειδη ειναι ενα ζωο οι περισσοτεροι δε θα εδιναν σημασια,αλλα εαν ηταν ενα παιδι;εκει θα καλουσαν τις αρχες και θα γινοταν ολοκληρη φασαρια.
Ενταξει αυτα ειχα να πω και για να μην σας κουραζω αλλο με την πολυλογια μου καληνυχτα....

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Πολυ ασχημο αυτο!!!Βεβαια εχω τις αντιρρησεις μου αλλα δεν εισαι πολυ σαφεις σε μερικα θεματα για να κατηγορησουμε ή να πουμε ενταξει σε κατι!!!!οταν λες απροσεκτος και υπερβολικη ταχυτητα τι εννοεις;;;

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Μα είναι ξεκάθαρο τι λέει.χτυπησε ένα πλάσμα και δε σταμάτησε να το βοηθήσει.οκ ας πούμε ότι δε μπόρεσε να το αποφύγει,αλλα ρε πουστη μου τόση απάνθρωπια πια Να το προς περάσεις λες και πατήσες σκουπίδοσακούλα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Για να λέει σε εθνική οδο ότι συνέβη, η υπερβολική ταχύτητα ειναι σχεδόν δεδομένη. Γιατι σαν ελληνάρες, κάποιοι νομίζουν ότι ειναι ο ΜακΡέι και πάνε με 150-180!

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Για να λεει εθνικη δεν μου λεει τιποτα!!!μπορει να πηγαινε με 80 και να περασε ο αλλος με 120-130 και να φανηκε οτι περασε αεροπλανο!!!το περιστατικο το ειδες;;;μπορουσε να σταματησει ο ανθρωπος;;;το οτι δεν σταματησε ειναι ΤΡΑΓΙΚΟ δεν το συζηταω!!!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αν δεν εχεις υπερβολική ταχύτητα, σε εθνική εχεις δυνατότητα αποφευκτικού ελιγμού!
Αν δεν εχεις δυνατότητα ελιγμού, σημαίνει ότι εχει κίνηση αρα δεν εχεις ταχύτητα.
Και αυτό το λέω βάσει στατιστικών μελετών της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων αναφορικά με την αιτία των τροχαίων ατυχημάτων.
Το ότι δεν σταμάτησε, δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν σχολιασμου... γι'αυτόν το ότι χτύπησε ζώο ειναι "ελα μωρε, ενα κοπρόσκυλο ήταν":mad:

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
να σου πω ghelly,οδηγας;;;σου εχει πεταχτει οτιδηποτε με 80-90 χλμ;;;;δεν λεω με 120!!!!!εχεις πατησει ποτε αποτομα φρενο με αυτοκινητο;;;ΑΣΕ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ!!!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
να σου πω ghelly,οδηγας;;;σου εχει πεταχτει οτιδηποτε με 80-90 χλμ;;;;δεν λεω με 120!!!!!εχεις πατησει ποτε αποτομα φρενο με αυτοκινητο;;;ΑΣΕ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ!!!!
Ναι οδηγώ και μου εχει πεταχτεί γάτα συγκεκριμένα στην Περιμετρική Πατρών... και η γάτα ζει και εγώ την απέφυγα... και πήγαινα με 120 περίπου. Πρόσφατα μάλιστα!

edit: να μου πεις ότι ο άλλος μπορεί να γύριζε από εκδρομή και να ήταν κουρασμένος και χωρίς αντανακλαστικά, οκ να το δεχτω. Αλλά και από την μετέπειτα συμπεριφορά του, που δεν σταμάτησε καν να δει τι εκανε, συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να συμπεράνω ότι ήταν αδύνατο να κάνει ελιγμο. Απλά του ήταν αδιάφορο

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
με 120 και εκανες τιμονια να την αποφυγεις;;;εφυεστατο!!!!σορρυ κιολας αλλα....
Ναι γιατι δεν ήμουν στο κοσμο μου... Βεβαια ο συνοδηγός ακόμα με διαολοστέλνει...

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Βασικα συγνωμη που θα στο πω αλλα νομιζω οτι ο συνοδηγος ξερει να οδηγει καλυτερα απο σενα,κι αν δεν οδηγει θα γινει καλυτερη οδηγος!!!με 120 τιμονια;;;ΠΟΤΕ!!!!!αναψε καμια λαμπαδουλα!!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μην ειμαστε υπερβολικοι. Το "τιμονια" μπορεί να σημαίνει κόψιμο του τιμονιού 90 μοίρες, οπότε στην καλύτερη μιλάμε για εκτροπη αλλά μπορεί να σημαίνει ελιγμό ίσα να το νιώσει το αμάξι.
Οπότε επειδη δεν με ξέρεις, λογικό ίσως να το λες και να το συμπεραίνεις.
Βεβαια ειμαστε εδώ και ώρα off topic

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Επειδη δεν τον εχω ψάξει το νόμο, τι παίζει σε αυτές τις περιπτώσεις?
Αν πχ κάποιος καταφέρει και πάρει πινακίδες, και καταγγείλει το περιστατικό... θα αναλάβει η Τροχαία να σχηματίσει δικογραφία ή @@?

ilovedogs

New Member
29 Απριλίου 2012
3
0
Λοιπον για να ξεκαθαρισω λιγο την κατασταση και να πω πιο λεπτομερος πως εγιναν τα πραγματα ακουστε.Ειμαι στη θεση του συνοδηγου ενω οδηγει η φιλη μου στην Εθνικη Οδο η οποια ουτε πολλη κινηση ειχε ουτε πιστευω οτι θα επρεπε να τρεξεις με υπερβολικη ταχυτηταδιοτι υπαρχουν και καμερες τροχαιας.Τελος παντων ετσι οπως ημουν με τη φιλη μου σο αυτοκινητο βλεπουμε ενα σκυλακι να ξεκιναει να περασει το δρομο γι αυτο αρχιζουμε και κοβουμε ταχυτητα-οπως ακριβως και τα αλλα αυτοκινητα.Υστερα βλεπουμε ενα 4x4 να τρεχει με τον κανονικο ρυθμο που ετρεχε και πριν-να συμπεριλαβω οτι ετρεχε υπερβολικα,τωρα δεν ξερω αν βιαζοταν-και χωρις να προσεξει καν το σκυλι το χτυπαει το σκυλι πεφτει στο παρμπιζ και υστερα κατω-λιγο πιο περα ανοιγει το παραθυρο πεταει μια βρισια και φευγει.Οποτε δεν πιστευω οτι ο τιτλος του θεματος ειναι σωστος διοτι κατα κανονικες συνθηκες θα λεγοταν "Η μαλακια":mad:

fotispap83

Well-Known Member
10 Απριλίου 2012
560
1
Πετρουπολη,Αθηνα
Κι εσυ πως ακουσες οτι εβρισε οταν ανοιξε το παραθυρο αφου ετρεχε με υπερβολικη ταχυτητα και δεν σταματησε;;ρε πλακα μας κανετε;;;

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
πριν μερικουσ μηνες ετοιμαζομουν να κλεισω το μαγαζι και ξαφνικα βλεπω ενα κουταβακι ημιαιμο λυκοσκυλο ηταν δεν ηταν 4 μηνων.δεν προλαβαινω να σκεφτω τι ομορφο κουταβι περναει ενα τζιπ(κι οχι στην εθνικη σε ΣΤΕΝΟ) και το παταει.δεν προλαβα ουτε πινακιδες ουτε τιποτα να διακρινω στον πανικο μου.το πατησε στο λαιμο.με το που το πηρα αγκαλια με τον αντρα μου να το παμε στον κτηνιατρο κοντα στο μαγαζι μου ξεψυχησε.δεν θα ξεχασω ποτε τα ματακια του την ωρα που σπαρταρουσε και ουτε τον ηχο που εβγαλε οταν το πατησε.ακομα και τωρα που το γραφω κλαιω εκανα μερες να μην το σκεφτομαι απο το πρωι μεχρι το βραδυ.τι μου λες τωρα?εδω δεν σταματησε ο αλλος στο στενο θα σταματησει στην εθνικη?υπαρχουν τοσοι αχρηστοι στο κοσμο....γιατι οκ στον καθενα μπορει να τυχει το να το παρατας ομως δεν σε κανει λιγοτερο δολοφονο απο αυτους που πετανε φολες...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ