Η Μπαλού (Αρκουδίτσα) του FAZOO

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Κάποιοι μπωρεί να γνωρίζατε απο κοντά ή απο μακρυά την Αρκουδίτσα του FAZOO που παρόλη την ομορφιά της ήταν τόσο φοβικιά με ανθρώπους και σκυλιά που κανείς δεν την υιοθετούσε και δεν ήθελε να ασχοληθεί μαζί της.......λοιπόν δείτε την τώρα πως έχει ανθίσει σε ένα κοινωνικό και παιχνιδιάρικο σκυλί.

[video=youtube;o-oxUnAZ-VQ]http://www.youtube.com/watch?v=o-oxUnAZ-VQ[/video]

Η Μπαλού είναι πια έτοιμη να πάει στην νέα της οικογένεια όταν αυτή βρεθεί.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής η χαρμόσυνη μέρα ήρθε τελικά για την Μπαλού.

Αυτή λοιπόν η πανέμορφη κουκλίτσα που αρχικά ήταν τόσο φοβική που κάνείς δεν την ήθελε, με τον καιρό που έμεινε μαζί μας (μαζί με τον κόπο και χρόνο που βάλαμε και εγώ και τα σκυλιά μου) άνθισε σε ένα υπέροχο και κοινωνικότατο σκυλί που αγαπάει τους ανθρώπους και τα σκυλιά και κατέπληξε πολύ κόσμο που μας επισκέπτονταν στον χώρο μας και έχει αφήσει πίσω της οποιεσδήποτε άσχημες καταστάσεις που μπορεί να πέρασε.

Η τύχη της σίγουρα έλαμψε από την πρώτη μέρα που ήρθε στον χώρο μας διότι πέρα από την εκπαίδευση & κοινωνικοποίηση που λάμβανε καθημερινά είχε και την τύχη να την γνωρίσουν πολλοί άνθρωποι που σκεφτόντουσαν σοβαρά να την υιοθετήσουν και τελικά μετά από αρκετή σκέψη βρέθηκε το κατάλληλο άτομο για να την υιοθετήσει και τώρα πια η Μπαλού απολαμβάνει το δικό της σπίτι μαζί με ένα καλό σκυλοφιλαράκι τον Έκτωρα.

Αποχαιρετήσαμε λοιπόν την Μπαλού απο τον χώρο μας και της ευχόμαστε να έχει μια καλή ζωή με την νέα της οικογένεια.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μακάρι πολλά ακόμα να έχουν την τύχη της!!!
Να έχει μια υπέροχη ζωή όπου και αν ειναι πια!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Το κάθε φοβικό σκυλί θέλει και την διαφορετική δικιά του εκπαίδευση/κοινωνικοποίηση. Θα έπρεπε να σου γράψω ολόκληρη έκθεση ή και βιβλίο για να αναλύσω όλες τις περιπτώσεις φοβίας και αντιμετώπισης.

Η Μπαλού ήταν ένα από τα χειρότερα περιστατικά που είχα αναλάβει, όπου πολλοί εκπαιδευτές είχαν πει στο FAZOO ότι πιθανών να μην γίνει ποτέ καλά και ότι καλύτερα να πάει για ευθανασία και άλλα κουλά. Όντως το σκυλί φοβόταν και την σκιά της. Φοβόταν και σκυλιά και ανθρώπους. Το μοναδικό σκυλί που συμπαθούσε ήταν το σκυλί που βρισκόταν μαζί της στο κλουβί του FAZOO λόγω της διαμονής τους εκεί. Ποια ήταν λοιπόν η θεραπεία της Μπαλού; Ο προγραμματισμός και η επιμονή. Δηλαδή, να σου φέρω ένα παράδειγμα, ήθελα από την πρώτη κιόλας μέρα να βγάλω την Μπαλού βόλτα ενώ δεν ήξερε το λουρί και όταν της το έβαζες την έπιανε πανικός και τραβιόταν να φύγει, εκεί λοιπόν τι έκανα έβαλα ένα καλό περιλαίμιο όπου ήξερα ότι δεν μπορεί να το βγάλει με τίποτα, έβαλα το λουρί και ξεκινήσαμε για βόλτα (πρώτα μέσα στην αυλή μας). Αρχικά ξεκίνησε ο πανικός και τα τραβήγματα από μεριά της, εδώ είναι που ο περισσότερος κόσμος κάνει το μέγα λάθος και μιλάει και δίνει σημασία στο σκυλί μη γνωρίζοντας ότι κάνοντας αυτό επιβραβεύεις αυτήν την συμπεριφορά και την χειροτερεύεις. Εγώ απλά αγνόησα και συνέχιζα να προχωράω σιγά σιγά στην αυλή μας ώστε να της δώσω να καταλάβει ότι αυτή η συμπεριφορά της δεν θα της αποφέρει τίποτα, έτσι μέσα σε 15-20 λεπτά η Μπαλού ηρέμησε και αποδέχτηκε το λουρί και καταφέραμε και πήγαμε και βόλτα και έξω από το σπίτι μια χαρά. Έτσι με τον καιρό παρατήρησα ότι το πρόβλημα της Μπαλού ήταν ότι από κουτάβι μάλλον δεν γνώρισε κόσμο, σκυλιά, καταστάσεις, κλπ και έτσι όταν βρέθηκε στο δρόμο όλα γίνανε κάτι τρομακτικό για αυτήν, άρα αυτό που χρειαζόταν ήταν μια εκμάθηση όλου του κόσμου μας, τον δραστηριοτήτων μας σαν άνθρωποι, των δραστηριοτήτων άλλων σκυλιών, κλπ και όλα αυτά χωρίς όμως ΠΟΤΕ να επιτρέψεις στο σκυλί να αποφύγει την κατάσταση που της συστήνεις.

Βέβαια με καμία περίπτωση δεν σου λέω να κάνεις ότι έκανα εγώ σε ένα φοβικό σκυλί, όπως είπα παραπάνω το κάθε φοβικό σκυλί θέλει την δικιά του διαφορετική προσέγγιση, απλά σου ανέλυσα λίγο την περίπτωση της Μπαλού.

Αλλά το βασικό σε όλες τις μεθόδους είναι να μπορείς να αναγνωρίζεις και τα πολύ μικρά βήματα προόδου που κάνει ένα φοβικό σκυλί, δηλαδή μπορεί για μερικούς να φαίνεται ασήμαντο για ένα σκυλί να βγει από το crate του αλλά για ένα φοβικό σκυλί είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΕΙΟ βήμα.

Νομίζω ότι αν το ψάξεις το φόρουμ θα βρεις αρκετά καλά θέματα περί φοβίας και αντιμετώπισης.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Δεν σε ρωτησα επειδη εχω φοβικο σκυλο, το αντιθετο μαλιστα, ουτε ψαχνω το συγκεκριμενο θεμα. Απλως ειχα μαθει για το συγκεκριμενο σκυλο και χαρηκα πολυ για την προοδο της και ηθελα να μαθω περισσοτερα για το πως καταφερες να την ισορροπησεις.
Προφανως και δεν ζητησα γενικα να μου πεις για τα φοβικα σκυλια, αλλα για το συγκεκριμενο. Γενικα νομιζω οτι ισως ειναι πιο δυσκολο να εκπαιδευσεις ενα φοβικο σκυλο απο εναν επιθετικο. Εσυ θα ξερεις καλυτερα.
Παρολα αυτα ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μπραβο Διονυση! Να εισαι καλα και παντα να βοηθας οπου μπορεις!
Καλη ζωη να εχει το κοριτσι στην καινουργια της οικογενεια!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Να γνωρίζεις ότι ένα φοβικό σκυλί μπορεί να είναι εξίσου και επιθετικό λόγω του φόβου του.

Ευτυχώς στην περίπτωση της Μπαλού δεν είχαμε αυτό το πρόβλημα, ήταν εντελώς υποτακτική.

Όσο για την δυσκολία μεταξύ φοβικού και επιθετικού, όπως σου είπα και παραπάνω το κάθε σκυλί θέλει τον δικό του τρόπο κοινωνικοποίησης/εκπαίδευσης, δεν πιάνει μία μόνο μέθοδος σε όλα τα σκυλιά και έτσι ανάλογα το σκυλί η δυσκολία ποικίλει. Αλλά καμία δυσκολία δεν πρέπει να είναι πρόβλημα για έναν ιδιοκτήτη ή εκπαιδευτή, αν έχεις χρόνο, όρεξη, πείσμα και αντοχές όλα μπορείς να τα πετύχεις.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Χαίρομαι πολύ Διονύση για τα νέα της Μπάλου καλή ζωή να έχει!Ο Εκτωρας είναι της αδερφής σου ή καμία σχεση?

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Απίθανα νέα μπράβο Διονύση! Καλή ζωή να έχει! Πως τα πάει με τον Εκτωρα?
Τα πάει μια χαρά με τον Έκτωρα, παίζουν όλη μέρα μαζί και χαίρονται ο ένας την παρέα του άλλου.

Χαίρομαι πολύ Διονύση για τα νέα της Μπάλου καλή ζωή να έχει!Ο Εκτωρας είναι της αδερφής σου ή καμία σχεση?
Ναι ο Έκτωρας και τώρα και η Μπαλού είναι σκυλιά της αδερφής μου και του άντρα της.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Ναι ο Έκτωρας και τώρα και η Μπαλού είναι σκυλιά της αδερφής μου και του άντρα της.
Α πολύ ωραία,οπότε παραμένει κατά κάποιο τρόπο στην οικογένεια κι έτσι δε θα χαθείτε! Η καλύτερη επιλογή! Κι έχει και συντροφιά τον Εκτορα!!!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Α πολύ ωραία,οπότε παραμένει κατά κάποιο τρόπο στην οικογένεια κι έτσι δε θα χαθείτε! Η καλύτερη επιλογή! Κι έχει και συντροφιά τον Εκτορα!!!
Ναι, παρόλο που είχα και άλλους 2 ενδιαφερόμενους άφησα την Μπαλού αρχικά να κάνει την επιλογή όπου καλώντας λοιπόν ένα ένα τα άτομα στο σπίτι μου για καφέ έβλεπα τις αντιδράσεις της Μπαλού και είδα ότι με την αδερφή μου ήταν πολύ ποιο αγαπησιάρα μαζί της, έτσι ξεκινήσαμε μια δοκιμαστική φιλοξενία 2 εβδομάδων για να δούνε και τα παιδιά αν θα προσαρμοστεί εύκολα η Μπαλού στο σπίτι τους και στην δικιά τους ζωή (γιατί νομίζαν ότι ίσως μελαγχωλούσε που θα έχανε την μεγάλη παρέα της) αλλά τελικά η Μπαλού προσαρμόστηκε αμέσως και έχουν και τα παιδιά και εμένα για συμβουλές για ότι προβλήματα αντιμετωπίσουν τυχόν στο μέλλον και έτσι μετά απο τις 2 βδομάδες δοκιμαστικής φιλοξενίας αποφάσισαν να την υιοθετήσουν.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Παιδιά, συγχωρέστε με που θα ξεφύγω λίγο και ίσως παρεκτραπώ λίγο αλλά κάπου πρέπει να τα πώ γιατι θα σκάσω......

Τα νέυρα μου και η αγανάκτηση μου δεν λέγετε. Δεν έχω κοιμηθεί καλά 2 βράδυα τώρα. Ο λόγος........

η Μπαλού ξανα επέστρεψε πίσω στον χώρο μας.

Δυστηχός, προχτές με ενημέρωσε η αδερφή μου ότι είναι έγκυος και επειδή ήδη έχει χάσει 2 παιδιά κατα την διάρκεια της εγκυημοσύνης της δεν θέλει να το ρισκάρει αυτήν την τρίτη φορά (γιατρός λέει ότι της είπε να μην σκήβει, να μην αφήνει σκυλιά να την τραβάνε, να μην σηκώνει βάρη, κλπ) και έτσι δεν μπωρεί να συνεχίσει να ασχολείται με την Μπαλού. Έτσι χτες το απόγευμα η Μπαλού ήρθε πίσω σε εμάς.

Ειλικρινά κοντεύω να σκάσω.......απο την μία καταλαβαίνω (κάπως) το πρόβλημα της, αλλά δεν ξέρω ρε παιδιά πείτε με παράξενο, πείτε με ανάποδο, πείτε με ότι θέλετε αλλά εμένα γνώμη μου είναι ότι παρόλη την εγκυημοσύνη της θα μπωρούσε να κρατήσει το σκυλί και να αναλάμβανε ο άντρας της την Μπαλού για λίγο καιρό, αλλά ΟΟΟΟΟΟΟΟΧΧΧΧΙΙΙΙΙ αυτός τον χαβά του, αυτός να λέει ότι δεν μπωρεί να βγάζει βόλτα 2 σκυλιά, κλπ κλπ. Και απο την άλλη να την έχω την αδερφή μου να μιξοκλαίει που χάνει την Μπαλού και εγώ να κρατάω τα λόγια μου για να μην την βρίσω.

Αααααααααααααααααααααααααααααα!!! Καλά ε, μιλάμε ας τολμήσουν να μου ξανα πούν ότι θέλουν 2ο σκυλί, θα τους πάρει και θα τους σηκώσει και τους 2 τους. Απο εμένα πάντως δεν πρόκειτε να ξανα πάρουν σκυλί ή βοήθεια για να βρούν σκυλί.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Διονύση, αυτό το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο. Αφού ξαναγύρισε στα χέρια σου, δούλεψέ την να είναι καλό κορίτσι, να ακούει, να μην τραβάει κλπ, ώστε να την ξαναπάρουν. Μόλις η αδερφή σου μπει σε καλό μήνα για ξεθαρρέματα, θα το ξαναδεί με άλλο μάτι.
Τώρα προέχει η υγεία και η ηρεμία της αδερφής σου.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Διονύση, αυτό το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο. Αφού ξαναγύρισε στα χέρια σου, δούλεψέ την να είναι καλό κορίτσι, να ακούει, να μην τραβάει κλπ, ώστε να την ξαναπάρουν. Μόλις η αδερφή σου μπει σε καλό μήνα για ξεθαρρέματα, θα το ξαναδεί με άλλο μάτι.
Μα δεν κατάλαβες, η Μπαλού είναι ΤΕΛΕΙΟ κορίτσι, δεν τραβάει, δεν ενοχλεί, δεν χοροπηδάει πάνω σου με το έτσι θέλω, δεν ζητιανεύει, τίποτα μιλάμε, είναι τέλεια. Σίγουρα εμένα καθόλου δεν με πειράζει που την ξανα έχω στον χώρο μου απλά είχα δεί το πόσο χαρούμενη ήταν στο νέο της σπίτι (όπου δεν είχε να μοιραστεί την αγάπη του ανθρώπου με άλλα 10 σκυλιά) και όλο αυτό τώρα με έχει εξαγριώσει απίστευτα. και με έχει κάνει ένα ράκο.

Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν είναι απο τα νέυρα μου τώρα ή αν θα μου περάσει αλλά δεν ξέρω ΚΑΝ αν θέλω να τους ξανα δώσω πίσω την Μπαλού ή οποιοδήποτε άλλο σκυλι. Ειλικρινά δεν ξέρω, μάλλον είμαι πολύ θυμωμένος τώρα μαζί τους για να σκεφτώ καθαρά

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τι λες βρε Veronika? Tι είναι ο σκύλος να τον πηγαινοφέρνουν? Η δουλειά που πρεπει να γίνει με τη Βaloo, οφείλει να γίνει από τους ανθρώπους που θα την αναλάβουν! Οχι από το Διονύση! Αρκετά έχει κάνει! Αν θέλουν λούτρινο σκύλο, έτοιμο, να βρουν τέτοιο! Ο πραγματικός όμως θέλει δουλεια! Και ιδιαίτερα ο συγκεκριμένος!

Και τέλος πάντων, ας πρότειναν στο Διονύση να την κρατήσει για 2-3 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η επίφοβη περίοδος κι ας την έπαιρναν πίσω μετά! Οχι να την επιστρέψουν όμως, αφού την ανέλαβαν!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Και τέλος πάντων, ας πρότειναν στο Διονύση να την κρατήσει για 2-3 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η επίφοβη περίοδος κι ας την έπαιρναν πίσω μετά! Οχι να την επιστρέψουν όμως, αφού την ανέλαβαν!
Ναι, και εγώ αυτό σκέφτηκα και τους το είπα και η απάντηση ήταν "Μωρέ, μην της στερούμε την πιθανότητα να βρεί ένα άλλο σπίτι, γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει όταν θα έρθει το μωρό"..........ααααααααααααα, τα νεύρα μου μόνο και που σκέφτομαι την συζήτηση μου μαζι τους. Πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που έχω θυμώσει τόσο πολύ με την αδερφή μου.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Τι λες βρε Veronika? Tι είναι ο σκύλος να τον πηγαινοφέρνουν? Η δουλειά που πρεπει να γίνει με τη Βaloo, οφείλει να γίνει από τους ανθρώπους που θα την αναλάβουν! Οχι από το Διονύση! Αρκετά έχει κάνει! Αν θέλουν λούτρινο σκύλο, έτοιμο, να βρουν τέτοιο! Ο πραγματικός όμως θέλει δουλεια! Και ιδιαίτερα ο συγκεκριμένος!
Δε διαφωνούμε. Βλέπεις ότι δεν πρότεινα να την αφήσουν, παρά για λίγους μήνες, να περάσει η δύσκολη φάση. Αν συμμετείχε ο σύζυγος στην εκπαίδευση στο μεσοδιάστημα θα ήταν το ιδανικό. Μια κοπέλα όμως σε αυτή την κατάσταση δε νομίζω ότι μπορεί. Στο αρχικό ποστ διαβάζω ότι η κοπέλα ήδη έχει χάσει δυο παιδιά και είχαν και την Μπαλού. Ίσως αυτή τη φορά να είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα. Δεν ξέρω λεπτομέρειες και δε χρειάζεται κιόλας.
Τι προτάθηκε ως λύση και πώς φέρεται η σκυλίτσα το εξήγησε ο Διονύσης μετά την απάντησή μου. Βάσει της τελευταίας απάντησής του φαίνεται ότι δεν υπάρχει πρόθεση η Μπαλού να μείνει στης αδερφής του.

Τέλος πάντων, δεν μας αφορούν τα οικογενειακά. Η ουσία είναι ότι η Μπαλού ξαναδίνεται για υιοθεσία.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ